Šta je novo?

Mass Effect 2

Presao sam malo pre igru, sta reci osim epic! Uspeo sam da spasim ceo tim, niko mi zaginuo nije.
36h igre, 27 level i ostao sam veran Ashley :angel:.

Poslednja izmena:
Zavrsih i ja. Igrah do pola 5 ujutru. Tako nesto mi se nije desilo jos od Warcrafta 3 da toliko zaglavim. Lepih 30 sati igre. 27. level. Resih sve moguce kvestove na koje sam naisao. Istrazih sve planete za anomalijama, cak i one sisteme za koje kupis mape ili dobijes resavajuci kvestove. Jedino sam nasao u jednom sistemu bez planeta oznaceno mesto za neki kvest, ali je nemoguce uvecati lokaciju i sleteti. Kontam da mi ostao jos koji kvest.
Bazu unistih i naljutih jako Illusive Man-a na kraju sto mi ekipa sa osmehom pozdravila.
Btw, riknuo mi samo naucnik i ostah suve rupe posto igrah sa zenskim likom. Crnja se nesto nije dao. :p

Ja je igram preko 30 sati i ni pola nisam prošao. Kvestova koje možeš dobiti putem INVESTIGATE mogućnosti u razgovoru ima podosta, jeste da nisu neki teški, ali produbljuju priču, jer ako si PARAGON visokog nivoa, likovi se češće "otvaraju" i mole te za uslugu. Lično, mini quest na Ilinumu koji mi je dala Liara sa traženjem OBSERVER-a mi se jako svideo, polomio sam se pokušavajući da ukapiram onih 5 delova "slagalice"...a taj quest ne bih dobio da je nisam pitao "How are you now?" ,)
Ovakvi mali detalji čine ovu igru maestralnim zadovoljstvom...

Nisam ni izvalio ranije ...kada prodjes igru i krenes ponovo sa drugim likom dobijes na samom pocetku po 50000 na sva cetiri elementa i kes sa starog lika, dobra motivacija :)

***. nisam toliki baja :D
Sad ce da padnu o ostale kad krenem drugi walkthrough :D

Koliko sam ja skontao maksimalno mozes biti sa 2 ribe pre nego sto odradis poslednju misiju, a onda valjda mozes i trecu ;).
Ne znam da li su ovog puta ubacili male gay love..
Izgubio sam drugi save iz ME1, tako da moram prvo keca da obrnem kao Renegade.
Navodno zenski Shepard ima jos bolji voice acting(Naomi iz MGS), valjalo bi i to probati...a dan je tako kratak :).

meni nije jasno kako na xbox-u imam dve puške a na pc-u dva pišljiva pištolja, jel zna neko kako da dođem do neke puške na pc-u i zašto je to tako uopšte mi nije jasno.
nerviraju me ovi pištolji žešće

Ja sam presao za 24h otprilike i vecina sporednih misija predjenih.

meni nije jasno kako na xbox-u imam dve puške a na pc-u dva pišljiva pištolja, jel zna neko kako da dođem do neke puške na pc-u i zašto je to tako uopšte mi nije jasno.
Koju ti igru igraš?? :trust:

Da li se nekome ovo desilo? Izgleda da ni Shepard nije nemoguc :).

Steta samo sto joj keva nije toliko slutty
012910_meffect2romance_obs1--article_image.jpg

To valjda moze da se desi ako je ne ubijes a ja nisam imao dovoljno paragon da sprecim onu da je ubije....

Odaberi drugu klasu! Odabrao si infiltratora, on ima Heavy Pistol i SMG (koji lici na pistolj) i Sniper.

Ja sam igru presao za nekih 25-27h. Sve questove za ekipu, igrao se s Mirandom, na kraju mi je samo Jack poginuo.

U svakom slucaju dobra igra, sa odlicnom pricom, ali suvise malo vremena traje rasplet. 90% vremena se provodi trazeci ekipu i jedna-dve misije na kraju sa collectorima i kraj.

Glavna mana u igri su mi kontrole, odnosno JEDNA KONTROLA za 16 radnji (jedan taster, po difoltu "Spacebar"). Koliko puta mi se desilo da hocu da trcim i pobegnem u zaklon a da mi se lik "zalepi" za obliznji zid i pogine. Manje drastican primer je da zapocnem razgovor sa ljudima slucajno. Izem ti konzole i "mejnstrim". Na kraju ce ostaviti samo jedan taster i gledacemo film sa quick time eventima...

Takodje sam se u zadnjoj sceni smorio zbog "originalnosti" razvojnog tima:

Govorim o "Reaperu". Iako su dali neko objasnjenje (naravno glupo) za "ljudski" izgled i dalje nisam mogao da ne primetim da em lici na terminatora, em su zvuci koje ispusta identicni ko u novom filmu. O "tezini" te borbe da ne govorim (da sam vezao oci verovatno bih ga presao bez problema.

Pa fail-ovo je misiju, trebao je samo da je navuce da je keva ubije. On je birao chat totalno suprotan od toga i zato je i poginuo - sto mu je i bilo receno da ce biti.

kako da uninstalliram ubaceni DLC (onaj sa lekom)

od kako sam njega stavio igra puca ko blesava

Poslednja izmena:
kako da uninstalliram ubaceni DLC (onaj sa lekom)

od kako sam njega stavio igra puca ko blesava

Probaj samo da obrišeš DLC folder. (...\Mass Effect 2\BioGame\DLC)

Mada niko se nije žalio na pucanje igre posle instalacije DLC. Možda je nešto drugo u pitanju.

Poslednja izmena:
Odaberi drugu klasu! Odabrao si infiltratora, on ima Heavy Pistol i SMG (koji lici na pistolj) i Sniper.

Ja sam igru presao za nekih 25-27h. Sve questove za ekipu, igrao se s Mirandom, na kraju mi je samo Jack poginuo.

U svakom slucaju dobra igra, sa odlicnom pricom, ali suvise malo vremena traje rasplet. 90% vremena se provodi trazeci ekipu i jedna-dve misije na kraju sa collectorima i kraj.

Glavna mana u igri su mi kontrole, odnosno JEDNA KONTROLA za 16 radnji (jedan taster, po difoltu "Spacebar"). Koliko puta mi se desilo da hocu da trcim i pobegnem u zaklon a da mi se lik "zalepi" za obliznji zid i pogine. Manje drastican primer je da zapocnem razgovor sa ljudima slucajno. Izem ti konzole i "mejnstrim". Na kraju ce ostaviti samo jedan taster i gledacemo film sa quick time eventima...

Takodje sam se u zadnjoj sceni smorio zbog "originalnosti" razvojnog tima:

Govorim o "Reaperu". Iako su dali neko objasnjenje (naravno glupo) za "ljudski" izgled i dalje nisam mogao da ne primetim da em lici na terminatora, em su zvuci koje ispusta identicni ko u novom filmu. O "tezini" te borbe da ne govorim (da sam vezao oci verovatno bih ga presao bez problema.

+1 za sve (i spojler. tu su omanuli zaista ali sam zazmurio jer je svo ostalo vrhunski)

našao sam žešći bug u igri

naime skeniram jednu planetu i kaže da je našao anomaliju, spustim se, kad ono treba da pretražim neku olupinu nekog ogromnog broda (nevezano za normandy crash site) i tako muvam se ja po toj olupini pokupim jedno 3 refined nečega iz nekih kutijica i kad sam trebao da se popnem na krov da dođem do drugog dela Shepard skoči u vis i ostane tako u vazduhu. Ne mogu ni napred ni nazad, mada jednom sam uspeo da poletim (WTF?) pa je počeo da pada dole ali se na sreću zaustavio ponovo u vazduhu.

ako neko kojim slučajem neveruje recite mi kako da uslikam pa ću nakačiti

btw neznam ni kako da nastavim više sa igrom, zadnji save mi je bio puno pre te planete a dosta se izdešavalo u međuvremenu

naime skeniram jednu planetu i kaže da je našao anomaliju, spustim se, kad ono treba da pretražim neku olupinu nekog ogromnog broda (nevezano za normandy crash site) i tako muvam se ja po toj olupini pokupim jedno 3 refined nečega iz nekih kutijica i kad sam trebao da se popnem na krov da dođem do drugog dela Shepard skoči u vis i ostane tako u vazduhu. Ne mogu ni napred ni nazad, mada jednom sam uspeo da poletim (WTF?) pa je počeo da pada dole ali se na sreću zaustavio ponovo u vazduhu.

btw neznam ni kako da nastavim više sa igrom, zadnji save mi je bio puno pre te planete a dosta se izdešavalo u međuvremenu

Trebalo bi da ti je autosave snimio poziciju na pocetku same planete, osim ako ga na pocetku nisi ugasio.

jeste ali džabe, mogu ponovo da krenem i opet mi zapuca na istom mestu
jedino ako ima neki abort misson a da ja ne znam za to

Probaj da drzis "F" ?

Imao sam slican na stepenicama, isto skoci i ostane u vazduhu, raniji SAVE radi posao ...

i ja sam se tu zakucavao na isti nacin i slicno na par misija posle toga
u glavnom presao sam misiju moze da se predje ali da radis qucksave na svakih 20ak predjenih metara :)

i probam ja još jednom i prođem čitavu misiju bez problema

Meni se to svuda desava. Samo malo zapne za teksturu i odma se popne na istu, a onda samo trci u mestu. Dok vodim sheparda stalno pazim da ne zakacim nesto inace ne gine load. Cak sam i u normandiji uspeo da se popnem na visinu, al me spasilo sto sam zapoceo razgovor sa kelly i onda se spustio.

Upravo presao ME2. Totalno razocarenje. Prica je krs. Usrali su savrsenu postavku prvog dela. Sam gameplay klasicni tps. Jedino dialozi vade igru mada su i oni na momente retardirani.

meni je sa druge strane kec puno puno lošiji od dvojke, a ovo sad mi ja najbolja igra koju sam ikad igrao. u kecu su me nervirale neke stvari ali kontam da nakon što sam pohvatao neke končiće u vezi sa borbama i korišćenjem određenih moći da će mi sad kec biti totalno drugačiji kad nastavim da ga igram. u dvojci su se nekako puno više potrudili i to mi je prilično čudno, retko kad nastavak bude bolji od originala (dešava se ali ne tako često)

pa igra je daleko prostija nego kec, borba pricha sve... ok ispolirali su najveci nedostatak prethodnika, liftove :) borbe jednostavne, "kvestovi" gotovo svi vezani za pronalazak posade, ne i za samu pricu... ali ok, najavili su da ovo nece biti ni onoliki rpg koliki je bio kec, tako da bozica sto se mehanike tice...

opet sama prica ima mnogo manje obrta i interesantnih detalja nego kec... ja bih voleo da mi neko kaze sta je to u drugom delu bolje nego u prvom (osim liftova, sporednih zadataka po planetama, i modela zenskih aleana :D )

opet sama prica ima mnogo manje obrta i interesantnih detalja nego kec... ja bih voleo da mi neko kaze sta je to u drugom delu bolje nego u prvom (osim liftova, sporednih zadataka po planetama, i modela zenskih aleana :D )

Grafika :D

Vrh Dno