Šta je novo?

Marko Tasic - genije iz leskovca, Blic

Sorry, obrisao sam post greskom...
Blic (novine) je napisao(la):
Cilj mi je da od Leskovca napravim nešto poput Silicijumske doline u Americi

Benchmark vesti:
Švarceneger menja sudbinu razvoja američke IT industrije

svako peto radno mesto u Silikonskoj Dolini je ugroženo

Kako je pravilno?
Silicon Valley = Silicijumska dolina
Silikonska dolina = ul. Strahinjica Bana Bgd

Ja mislim Silicijumska jer je silicon=silicijum... ili gresim? :trust:

Calibra 4WD je napisao(la):
Gimnazija Sveti Sava,ali nismo imali matrice,to se koliko znam ne uci u gimnaziji
Pitam jer sam ucio u gimnaziji mnozenje, inverznu ....

Panos je napisao(la):
Sorry, obrisao sam post greskom...

Kako je pravilno?
Silicon Valley = Silicijumska dolina
Silikonska dolina = ul. Strahinjica Bana Bgd

Ja mislim Silicijumska jer je silicon=silicijum... ili gresim? :trust:

Isto to sam ja napisao vestopiscu. U pravu si.

Ja sam vala ucio matrice u X beogradskoj (1988-1992) iz nekih ruskih zbirki + standardno Veneova:D

Znam da ću sad biti kamenovan, ali šta ako ispadne da je sve to samo jedna velika laž (to što novine pišu)?

Poslednja izmena:
Zasto bi bio kamenovan? Ne, ne verujem da je sve laz, prosto to je stvar koja je proverljiva. U sustini cela prica se svodi na dve stvari: 1. decko je uradio neki SW koji ima drugaciji pristup problematici sto je OK i 2. polozio je ulazni test za PhD studije. Obe stvari su prihvatljive i izvodljive...

Malopre sam dobio link ka ES forumu gde je izvesni Marko Tasic postovao kod u C++....ne razumem se u C++, ali vidim da je izvesni clan foruma postovao da je to totalna glupost. Preok tamo nekog treceg foruma saznajem da ga je ovaj prvo nacrnio, a onda mu je neko poslao info da je to THE Marko Tasic i uputio ga link na sajtu glasa javnosti gde su Marko, Gejts i Tesla jedan pored drugog :lol:

Calibra, SS se ne broji u standardnu gimnaziju :d

Daj i nama koji se malo razumemo u materiju taj link! ;)

SVaka cast njegovom starom koji ga je maksimalno izadvertajzirao!
Ja sam razgovarao i sa njim i sa Markom, bio sam voljan da nesto napisem o njegovom radu u Digitalu, ali decko nikad nije dosao da se licno upoznamo, niti je doneo da pokaze taj svoj revolucionarni algoritam. A da ja pisem o njemu iz podataka sa njegovog sajta i iz nekih mejlova (kako me je "nagovarao" njegov otac je po meni bio totalni nonsens)... no nekim drugim novinarima je to bilo sasvim OK!
Text u Blicu je najbolja ilustracija domaceg novinarstva, koje je jos davnih dana puklo i koje zivi od senzacionalizma.
Ja stvarno ne zelim da ulazim u to koliko je taj momak pameta, sigurno da jeste, ali budalastine poput poredjenja sa teslom su najblaze receno BLJUTAVE!
Pa onda citiranje ocevih reci "voli devojke vise od hleba"!! Mislim... comeone!!
Kakva je ta skola u kojoj se on kandidovao za doktorat u roku od 7 dana ja neznam, a sama cinjenica da je to moguce postici u tako kratkom roku mozda najbolje govori o njoj!
Posebna prica su momkove ambicije da osnuje neku svoju firmu u kojoj ce drugi raditi za njega!?! Mislim... stvarno u teslinom duhu!?!?!#@$#
Ono sto je poucno u citavoj prici jeste da ako hoces da uspes moras na sav glas da trubis da ti nesto znas, nije bitno sta i koliko....
pogledajte onu diskusiju na Elites forumu, tamo ocigledno ima i pametnijih momaka, ali dali se o njima pise... ma pametnih momaka i devojaka ima ihaj, ali oni ili su imali sudbonosnu srecu da upisu neki pravi fax (neko je naveo MIT i UCLS...) i cute, uce i rade, ili pak sto je mnogo veci slucaj, jednostavno nisu m ogli da se uzdignu iz ovog mulja u kom zzivimo, jer nije imao ko da ih probija. I zato opet kaze, svaka cast Markovom caletu...

Ih, sad:) Pa naravno da je dobio svu mogucu podrsku caleta. Cale je samo hteo sa tim ribama da zaokruzi pricu (zna matori) i da ne ispadne da je neki naucnik koji je nezainteresovan za zene, ne daj Boze. Mislim da je alarmantnija situacija koliko ima maminih i tatinih sinova/cerki kojima cak ni jet-set roditelji ne mogu pomoci jer im je jedina briga novi model mobilnog ili koji dobavljac ima najbolju travu. Daju dva ispita i kazu da odustaju.... Mnoooooooooooogo je vise mediokriteta i apsolutno se ne slazem da ima ihaha pametnih. Nema ih. Veoma ih je malo. Ili ih ima brdo ali su nesposobni da bilo sta urade pa sede kuci tako pametni i dive se sami sebi.
Nije se on kandidovao za 7 dana nego je otisao i probao da polozi i polozio. Verovatno je bio u usa 7 dana (pa to to novinar ubacio u neki pogresan kontext) ali to nema veze mogao je da polaze ispit i posle 3 meseca boravka.
Slazem se da je stvarno ispao grbav sa poredjem sa nekim kao sto je Tesla ali to ti je palanacki mentalitet u kombinaciji sa novinarom koji zeli big-story...nista vise i nista manje od toga. Uostalom samo jos mi ovde pricamo o tome, na svim ostalim mestima je to deo proslosti...kao i ostale stvari u Srbijici...
Ta prica da drugi rade za njega je recenica koju je uhvatio dok je citao nesto na netu: "prvo ja radim za pare a onda pare rade za mene" klasicna prica sa NYSE i san svakog brokera:)
Ono sto ja cenim je sto je uspeo na foru da uradi to. Voleo bih da bude vise takvih i da urade nesto na foru. Ovo na foru je uslovno receno, zna se na sta mislim.

u kuriru pise da je taj algoritam za kompresiju toliko dobar da se sa njim "na jedno mesto moze staviti nekoliko biblioteka velicine fudbalskih igralista" !?
bice da sam nesto glup od jutros...

Broz je napisao(la):
Zorro je napisao(la):
Mislim, "intelektualni patuljak"?

Eto vidis, opet isto. Pogledaj posle toga sta pise (ja LICNO ne verujem da si to!!!).

...

ne, nemam to u planu. a i kad bih tako nesto uradio korist od toga bi imala samo moja porodica i deca kojoj se nadam...
i ne, ne pruzam ja zdusnu podrsku nego nevolim nihilizam kao pravac....

pozdrav i NHF!!!:)

Ni ja licno nisam mogao da verujem da ces tek tako da me ogadis. A kad vec i sam kazes, da si svestan da je tesko "osetiti nijanse" u komunikaciji koja nije face to face, nisi bas morao da u svakoj mojoj izjavi trazis potencijalno najgoru nijansu... :smash: . No OK, dobro je sto si spustio loptu, da se debata jos vise zaostrila thread bi postao stvarno bizaran.

Ergo, to sto smatram da necije upisivanje kakvog-takvog doktorata u USA nije stvar od znacaja za naciju, stvarno ne kapiram zasto ti zvuci nihilisticki? Dokle god i od takvih stvari budemo pravili senzacije, ostacemo pateticni jadnici, poslednji slepci na margini civilizacije. Kriterijumi bi morali da nam budu mnogo visi, sa takvim pricama ih sami svesno srozavamo. Ovo jeste velika stvar za Marka i njegovu porodicu, ali za celu zemlju!?! Pokazite taj tekst nekom strancu iz iole ozbiljnije drzave, preminuce od smeha. Uostalom, kao sto rekoh, da su takvi "uspesi" stvarno veliki, Indija bi danas bila druga svetska sila...

Ekstra sto Marko, u stvari, jos uvek nista nije "uspeo", vec je samo stvorio neku poziciju da to pokusa. No dobro, pozelimo mu srecu, kada je Karleusa mogla da uspe "na foru", sa neprestanim talasanjem medija, sto ne bi mogao i Marko ;). Jeste, ovo je bilo na tvoj racun :D . Mada, ne vidim kako ce Marku ovi hvalospevi pomoci da dodje do doktorata i napravi karijeru, pre ce biti da je to tata uradio za svoj gros, da "crknu dusmani". I ja mu cestitam na maestralno izvedenoj diverziji, dolazak do naslovne strane "Kurira" je ispao jos laksi nego sto sam pretpostavio... Samo, ne daj boze da Marko negde zabrlja, tatko nece smeti na ulicu da izadje. U pravu si kada kazes da je ta prica kratkog roka trajanja, prvog dana je imala oblik Hevisajdove funkcije, a vec sutra ce biti zaboravljena. Osim u Leskovac, tamo ce da je pamte... :eyebrows:

A ono za mene i "nisi novinar", uf, pao mi je kamen sa srca kada si mi rekao da to "jednostavno znas". Ja sam se vec bio uplasio da hoces da kazes kako mi kvalitet i stil pisanja nisu dovoljno dobri za kriterijume srpske stampane reci :d .

Poslednja izmena:
Kakav bullshit, lik koji pise "pokusa cu" i koji postavlja pitanja kako se mnoze matrice I STA SU ONE UOPSTE da se nazove genijem?!? Mislim drago mi je za momka ali...zavrsio sam mat. gimnaziju i matematika u elektroskoli je vrtic pri tome, tako da tamo svako ko nije mentalno retardiran moze da bude "najtalentovaniji". A neka to, nego mu je brat jos virtuoz na gitari, mozemo ocekivati tekst kako drzi casove Lenny Kravitzu (valjda se tako pise).

Čestitke Marku, naravno, ali me zanima, to što je PJ napomenuo, kako to da su ga gotovo svi na EliteSecurity bukvalno ispljuvali...?

Sve je to OK, ali postoji VELIKA razlika izmedju informisanosti i inteligencije. To sto momak nije znao u vezi matrica, ne znaci da nije extra inteligentan, nego se verovatno nije sretao do tada sa njima. Nisu mu bile potrebne.

p.s. Ne rade se matrice bas u svakoj gimnaziji! ;)

Delija je napisao(la):
Sve je to OK, ali postoji VELIKA razlika izmedju informisanosti i inteligencije. To sto momak nije znao u vezi matrica, ne znaci da nije extra inteligentan, nego se verovatno nije sretao do tada sa njima. Nisu mu bile potrebne.

p.s. Ne rade se matrice bas u svakoj gimnaziji! ;)

OK, ne kazem da nije inteligentan, ali novinar nabroja integrale sinuse kosinuse...i takva pitanja ne bi trebalo da se postavljaju na elitesecurity forumu, za 1 min. mogao je da dobije kompletan odgovor na google-u, ako vec tako dobro zna engleski, ah, zaboravio sam, mozda on ne zna sta je google, eto ti sta je neinformisanost :D

p.s. Matrica ima u skoro svakoj biblioteci i izuzetno se lako nalaze (recimo da je njihovo nalazenje potreban IQ od, recimo, 45) :D

Delija je napisao(la):
Daj i nama koji se malo razumemo u materiju taj link! ;)

U pitanju je ovaj topic u kome covek, sto neko rece, prica sam sa sobom :)

respect za uspeh, ali malo ga preterase

Ovo na ES-u je boli glava, mada sve vise pocinjem da sumnjam da je u pitanju dvostruka licnost :d :d :d

Pozdrav

Ma sta vam je ljudi, to je bre obican covek koji se progurao na slab fax u americi... to je bre kao da neki crnac iz Zimbabvea upise bk fax kod nas koji je _boolja_ i da ga hvale u Zimbabveu.

Kakav bre genije, kakve bre diferencijalne jednacine napamet, kad ne zna kako se mnoze matrice ;)
I ja sam pravio program za kompresovanje, i to sam bio drugi srednje, i program je _radio_ e sad sto je imao jako slab stepen kompresije to je druga prica :D I sad bi novine trebale da pisu o meni kao da sam genije, ali qrac jer na etfu jedan ispit ne mogu da dam vec godinu dana.

Ostavite se vise tog tipa, sasvim obican covek, novine napisale gomilu lagarija i to je to.

Necu da komentarisem genija iz Le, ali hocu da ispricam jednu drugu pricu:

Prosle godine se digla ogromna frka u Swe, kako je jedna studentkinja radeci svoj diplomski resila neki matematicki problem star 200 godina (ne secam se vise koji). Tih nekoliko dana su pucali razni intervjui, razne debate organizovane u njenu cast, radio, tv, novine.. ludilo.. mi svedjani ovo mi svedjani ono.. a meni je to toliko neverovatno zvucilo (pogotovo znajuci kakve su ovde skole i kakve greske se prave).
I jednog dana samo zacutase svi, kao da se nista nije desilo, a ako si se potrudio malo mogo si da iskopas negde "dole sitno" kako je cura napravila tesku glupost i matematicki konzorcijum je sa zadovoljstvom odbio njen rad :wc:

Tako da, svi vi koji se nervirate zbog novinara koji pisu takve naslove morate da shvatite nesto: to se svugde tako radi, bili Vi u Srbiji ili negde drugde, slusacete iste price. Prema tome iskulirajte :p

Lik je provaljen kao provalija.

Zakljucak je da je Lik jadan, nepismen, matematicki i racunarski neobrazovan, budala teska...sve u svemu zali Boze $100K tj. poreske obveznike koji ovo citaju u skoro svim dnevnim novinama (Blic, Novosti, Politika, Kurir...).

Poslednja izmena:
NSX je napisao(la):

Zakljucak je da je Lik jadan, nepismen, matematicki i racunarski neobrazovan, budala teska...sve u svemu zali Boze $100K tj. poreske obveznike koji ovo citaju u skoro svim dnevnim novinama (Blic, Novosti, Politika, Kurir...).

Ne znam lika niti sta ima u njegovoj glavi, tako da to necu da komentarisem, ali jedno je sigurno - ako taj lik stvarno toliko ne zna i stvarno toliko nepismen jadan itd.. a ipak uspeo da ode tamo (pa makar i na najgori koledz) i da ga neko isfinansira za skolovanje, TEK ONDA svi treba da mu skinemo kapu i kazemo bravo care nadmudrio si sistem :p

petri je napisao(la):
Ne znam lika niti sta ima u njegovoj glavi, tako da to necu da komentarisem, ali jedno je sigurno - ako taj lik stvarno toliko ne zna i stvarno toliko nepismen jadan itd.. a ipak uspeo da ode tamo (pa makar i na najgori koledz) i da ga neko isfinansira za skolovanje, TEK ONDA svi treba da mu skinemo kapu i kazemo bravo care nadmudrio si sistem :p

To da :D

Svi ovi pljuvaci ovde bi dali bulju da mogu da budu na njegovom mestu a posto to ne mogu onda ostaje alternativa - da ga pljuju, pljuju, pljuju....
Ali, to nije dovoljno pa zato uvode i dodatno pljuvanje na americki koledz na koji je primljen?! Hmmmmm, da li vam je sada lakse? Da li se sada bolje osecate? Ako je odgovor na ova dva pitanja "da" onda je vasa misija izpunjena i ja vam od srca na tome cestitam.
Kako neko moze da pljuje po necemu sto nije ni video? Americki student kome tata/mama mogu da plate top10 koledze i odu na njih i shvate da tamo ima krvnicki da se radi a da nema onoga sto se inace vezuje za americke koeldze i sto se vidja po filmovima ostaje samo da napisu neke negativne stvari o tom koledzu.
Imam puno prijatelja koji su tamo i molim ljude da ne pricaju o stvarima koje ne poznaju.
U krajnjoj liniji pogledajte petri-jevu zadnju recenicu. U prilog tome: ima ortaka koji je bio izbacivac i veslac i prijavio se za berkli, usao je, vesla o je za berkli i osvojio ima 3-4 medalje a otisao je tamo kao izbacivac izpred diskoteka! Ja kazem svaka mu cast! Da li sam ja mogao da veslam - verovatno, mozda. Da li je neko drugi mogao isto to - naravno. Ali nije! On jeste i to je sustina price...

NSX je napisao(la):

Jeli, `leba ti kakve veze imaju poreski obveznici sa ovom pricom?
On je stipendiju dobio od NYIT i oni imaju diskreciono pravo da raspolazu svojim schoolarship budget-om kako oni zele...

Broz je napisao(la):
Svi ovi pljuvaci ovde bi dali bulju da mogu da budu na njegovom mestu a posto to ne mogu onda ostaje alternativa - da ga pljuju, pljuju, pljuju....
Ali, to nije dovoljno pa zato uvode i dodatno pljuvanje na americki koledz na koji je primljen?! Hmmmmm, da li vam je sada lakse? Da li se sada bolje osecate? Ako je odgovor na ova dva pitanja "da" onda je vasa misija izpunjena i ja vam od srca na tome cestitam.
Kako neko moze da pljuje po necemu sto nije ni video? Americki student kome tata/mama mogu da plate top10 koledze i odu na njih i shvate da tamo ima krvnicki da se radi a da nema onoga sto se inace vezuje za americke koeldze i sto se vidja po filmovima ostaje samo da napisu neke negativne stvari o tom koledzu.
Imam puno prijatelja koji su tamo i molim ljude da ne pricaju o stvarima koje ne poznaju.
U krajnjoj liniji pogledajte petri-jevu zadnju recenicu. U prilog tome: ima ortaka koji je bio izbacivac i veslac i prijavio se za berkli, usao je, vesla o je za berkli i osvojio ima 3-4 medalje a otisao je tamo kao izbacivac izpred diskoteka! Ja kazem svaka mu cast! Da li sam ja mogao da veslam - verovatno, mozda. Da li je neko drugi mogao isto to - naravno. Ali nije! On jeste i to je sustina price...

Broze da ne studiras kojim slucajem pravo pa si za praksu uzeo njega da branis?!? Uzmi neki laksi slucaj za pocetak, recimo nekog serijskog ubicu i tome sl. Btw sumnjam da bi neko trazio moju bulju :D

Shvati, ovi natpisi u novinama su kratkotrajni fix za one koji slusaju "crno i zlatno", gledaju spanske serije i ustedjevinu od 4.000 EUR daju za Golf II TD. Ja ne spadam u tu grupu, ne spadam u mainstream i gotovo.

Uze mi rec iz usta!
Bravo!

Vrh Dno