Šta je novo?

Marko Tasic - genije iz leskovca, Blic

PINHEAD je napisao(la):
vauuuuuuuuuu!!!
a jel bi mi demistifikovao i to gde radis i sta?cini mi se da te se secam iz puno "strucnih" thread-ova sto na benchu,sto po drugim forumima...ili ne?u majku mu,poceh da zaboravljam....anyway ko ste vi Silverglider-u? :)
izvinjavam se za offtopic
Pogresnog si coveka nas'o da prozivas :S:

PINHEAD je napisao(la):
vauuuuuuuuuu!!!
a jel bi mi demistifikovao i to gde radis i sta?cini mi se da te se secam iz puno "strucnih" thread-ova sto na benchu,sto po drugim forumima...ili ne?u majku mu,poceh da zaboravljam....anyway ko ste vi Silverglider-u? :)

Lepo, lepo :)
A ko si ti da ti se ja nesto posebno demistifikujem? Gde to ti radis osim sto ocigledno snimas ko se pojavljuje po "strucnim" threadovima po forumima? :)
Ccccc... Pitao si kako je raditi u velikoj firmi na softveru u vecim timovima - ja rekoh "super je". I sta sad?

nex je napisao(la):
Pogresnog si coveka nas'o da prozivas :S:
Vala bas... Silvera jedinog ovde mozes da pitas nesto u vezi programiranja a da si siguran da ces dobiti 100% tacan odgovor (no hard feelings, ostali programeri)...

Pazi prilikom pisanja prethodnog posta,tacnije pri kraju,zapitam se ja: "Cek majku mu,da ovaj covek ne shvati pogresno ovo sto sam hteo da ga pitam?Da li da napisem za svaki slucaj da me zaista zanima a ne da je u pitanju prozivka?Ma jok,kontam valjda za tolko umeju ljudi da razumeju"

I cik pogodite kako ljudi to razumeju?
Izvinjavam se na nekulturi,sledeci put cu za ovakva pitanja koristiti mail ili pm.
ZAISTA nisam mislio nista lose,zao mi je sto ste pogresno shvatili.....
peace

btw ...kad smo vec kod programiranja-treba mi procedura za punjenje n-arnog stabla u LISP-u,ulaznim podacima predstavljenim u obliku parova susednih cvorova,kao i rekurzivna procedura za Depth-first pretrazivanje istog stabla.Treba da dobijem na izlazu putanju od prvog do zeljenog cvora bez posecenih medjucvorova.Rok mi je do ovog petka,treba mi za domaci iz expertskih sistema(zadatak je inace algoritam za prolazak kroz lavirint).............i ne salim se! :)
pozdrav!!!
sorry za offtopic

Pa sad, prema tonu u kojem si pisao prethodne postove, kako covek da shvati osim kao klasicnu forumsku prozivachinu?

PINHEAD je napisao(la):
vauuuuuuuuuu!!!

....cini mi se da te se secam iz puno "strucnih" thread-ova sto na benchu,sto po drugim forumima...ili ne?u majku mu,poceh da zaboravljam....anyway ko ste vi Silverglider-u? :)....

Sorry za nesporazum, ali meni je ovo licilo na prozivku :)

ne,ne i ne!......brate,druze,prijatelju!ne hvalim se meni to zaista treba,zasto bi se hvalio necim sto ne znam?!ispit mi je u subotu a uslov za ispit mi je odradjen domaci.....jel treba da crtam da ne znam sintaksu LISP-a i da nemam vremena da je ucim?znao bih da odradim u c++ ali LISP ima sasvim drugaciji pristup.

izvinjavam se zbog pogresne intonacije,trudicu se da budem jasniji ubuduce.hvala na razumevanju...

Nisam skoro svracao u ovu "sobu" pa da kazem koju.
Posle procitanih svakojakih omalovazavanja evo vam samo jedna od mnogih stvari zasto je decko ispred mnogih.
Decko je iz Leskovca otisao u USA bez zelene karte i ucestvovanja u svakojakim nagradnim igrama i smaranjima po ambasadama...
Otisao je tamo (na foru,na znanje-svejedno) i verovatno ce za koju godinu (ako ne i uskoro) dobiti njihovo drzavljanstvo (ne znam koja je procedura). Znate li vi koliko to vredi? Pa ljudi sve daju samo da bi otisli tamo,na bilo koji nacin. Makar samo koristio njihov pasosh. Shta se moze sa srpskim pasoshem?
Vecina ljudi koji nipodastavaju neciji uspeh nisu sami nista uradili pa svoje frustracije uglavnom ispoljavaju preko neta a mozete samo da mu zavidite.
Znachi, on se sa 19 godina preselio iz Leskovca u USA,dobice njihovo drzavljanstvo,verovatno ce neka jaka firma da ga finansira,koliko sam video ima dosta znanja iz raznih oblasti,postao je medijska zvezda,vec ima diplomu nekog njihovog faksa ...
Jel sve to malo sa 19 godina?
Uzmite primer Milicica :smash: ( kojeg pljujem zato sto ne igra za reprezentaciju ). Otisao je tamo kao vanserijski talenat .Sta tamo radi ? Postao je medijska zvezda i vec sada ne zna sta ce sa parama a od basketa nista.
Njih dvojica su za danasnje uslove i zakone vrednosti ( pare,pare i samo pare ) uspeli . Druga je tema sad ko sta vishe ceni. Da li su to pare, rad,pamet,silikoni, postenje...?
Jos jednom svaka mu cast i samo napred!
Pozdrav!

Cilj opravdava sredstvo, zar ne pupke3? Ma koje ono bilo...

Koja medijska zvezda? O njemu se pise samo ovde (i ko zna zasto) u Italijanskim medijima (koji su bukvalno prepisali clanke iz nasih novina).
Ima dosta znanja iz raznih oblasti? Po njegovim postovima (ES) se to ne moze zakljuciti.

I, vecina ovde prisutnih ne nipodastava uspeh. Uspeh ovde ni ne postoji. Otici u Ameriku da studiras, sa 100K$ narodnih para u dzepu i nije neki uspeh...

Pozdrav

100 ljudi - 100 definicija uspeha
Imam mnogo prijatelja od onih koji kazu da je uspeh imati dva putika u siti pasazu, preko onih koji kazu da je uspeh raditi u WB pa do onih koji kazu da je uspeh biti kardiohirurg...
Ovo definitivno jeste uspeh. Ako je ovo nesto sasvim lako i svakodnevnica ja pitam - zasto onda to ne rade svi?

Ja licno ne kazem da decko nije uspeo, vec ima jos dosta takvih oko kojih se nije digla takva galama. Nervira me to predstavljanje tipa: "Upisao je americki koledz, on je sad iznad svih". Ne shvatite me pogresno, ne nipodastavam americke koledze, niti dizem u nebesa nase mlade nade. Npr, kod mene u Tesli ima par njih koji su perfektni ucenici, drzava ih stipendira, u toku su sa novim tehnologijama i vec su ih kontaktirali strani koledzi radi upisa! Ali o njima niko ne dize galamu, jer je sasvim normalno da postoji odredjini broj takvih u svakoj skoli/gradu koji zele i mogu nesto vise!

Nex, ja bih prvi dizao galamu o njima kad bih imao tv stanicu ili kad bi bio glodur ili tako nesto. Takodje, ne treba ni njih pasivizirati i oni bi trebalo da rade na sopstvenoj promociji.

Broz je napisao(la):
Imam mnogo prijatelja od onih koji kazu da je uspeh imati dva putika u siti pasazu, preko onih koji kazu da je uspeh raditi u WB pa do onih koji kazu da je uspeh biti kardiohirurg...
Ovo definitivno jeste uspeh. Ako je ovo nesto sasvim lako i svakodnevnica ja pitam - zasto onda to ne rade svi?

Zasto svi ne pljackaju banke?!?

Zato sto
pandur Don je napisao(la):
Ako si umesan u kriminalne aktivnosti, postoje sanse 1:5 da ce da te uhvate. A ako te uhvate, sanse su 5% da ces biti osudjen. So don't play with fire!
:d :d :d

Sta sam ono hteo da kazem ...:)
Koja medijska zvezda?
Tacnije,postao je javna licnost.
Ima dosta znanja iz raznih oblasti? Po njegovim postovima (ES) se to ne moze zakljuciti.
Pa s'obzirom da ima 19 god. i nije malo.Zar ne?
Uspeh ovde ni ne postoji. Otici u Ameriku da studiras, sa 100K$ narodnih para u dzepu i nije neki uspeh...
Raspitaj se malo koliko je ljudima tesko da odu "preko" a tek u ameriku.
Upravo tako, ja sam samo rekao da je za danasnji sistem vrednosti to uspeh,sto ne mora da znaci da i ja tako mislim.
Inache,koliko sam mogao da vidim one njegove postove smatram da je iznad proseka ali daleko od toga da je genije.Ali ako nastavi sa radom i da napreduje moze postici mnogo.Ipak sad ima daleko vece mogucnosti za to nego da je ostao u Leskovcu. Da je ostao u Leskovcu samo bi ga"pojela" okolina.
Smatram da u ovoj drzavi ima mnogo talenata ali malo ko ispliva iz ovog sivila (razlozi se znaju).
Pozdrav!

Broz je napisao(la):
pa i nije neko poredjenje

Kradja i prevara idu zajedno, prevara je oblik kradje i obrnuto. Nisam pravnik ali tako mi izgleda sa moralnog stanovista.

gde je prevara? da je prevara javila bi se neka ostecena strana. Nisam pravnik ali tako mi izgleda sa logickog stanovista.

Razlika u slucajevima je samo u tome sto je zemlju napustilo hiljade takvih (a i boljih) u sopstvenoj reziji i uz prokletstvo zajednice, a ne uz pare zajednice i njen blagoslov.

Broz je napisao(la):
gde je prevara? da je prevara javila bi se neka ostecena strana. Nisam pravnik ali tako mi izgleda sa logickog stanovista.

"Javice" se ostecena strana na iducim lokalnim izborima u Leskovcu :D

Poenta je u tome da je skolarina $18K, a da je iz opstinske kase otislo $100K, zaokruzili "ljudi" :D :D

Pa cekaj nije mi jasno sta je onda dwcko uspeo, da opere pare?
Nikola

duksa88 je napisao(la):
Pa cekaj nije mi jasno sta je onda dwcko uspeo, da opere pare?
Nikola

Da ubedi ljude na vlasti u Leskovcu kako je on genije i da im uzme pare. Naravno, kao sto je obicaj u Srbiji, sve se radi bez strucne komisije itd nego se veruje reklamama (a on je sebe odlicno izreklamirao preko novina).

Pupke3 je napisao(la):
Vecina ljudi koji nipodastavaju neciji uspeh nisu sami nista uradili pa svoje frustracije uglavnom ispoljavaju preko neta a mozete samo da mu zavidite.
...
Uzmite primer Milicica :smash: ( kojeg pljujem zato sto ne igra za reprezentaciju ). Otisao je tamo kao vanserijski talenat .Sta tamo radi ? Postao je medijska zvezda i vec sada ne zna sta ce sa parama a od basketa nista.
:trust:

Farsa oko tog decka je samar u lice svim sposobnim ljudima iz cele Srbije koji nisu otisli sa svojim rezultatima u medije nego nastavili da uce i rade, sad ovde ili napolju - nebitno. Suzdrzacu se od ocenjivanja njegovih kvaliteta. Najtuzniji su mediji i ljudi koji ovo oberucke prihvataju.

To je ono sto kazem za danasnji sistem vrednosti...
Mala je razlika izmedju njega i fudbalera,pevaljki...

Geek_master je napisao(la):
Da ubedi ljude na vlasti u Leskovcu kako je on genije i da im uzme pare. Naravno, kao sto je obicaj u Srbiji, sve se radi bez strucne komisije itd nego se veruje reklamama (a on je sebe odlicno izreklamirao preko novina).

Bilo je obrnuto, vlasti u Leskovcu su iskoristile njega kako bi izvukli $100K iz kase i stavili vecinu para u svoje dzepove(nesto para je otislo i novinarki, pogledati Nedjov post u ovoj temi), samo sto to neki ljudi sa ovog foruma ne vide...a ni mali nije naivan ni malo, samo treba pogledati kompletnu temu na ESu(MadZone).

ravni je napisao(la):
Cilj opravdava sredstvo, zar ne pupke3? Ma koje ono bilo...

Koja medijska zvezda? O njemu se pise samo ovde (i ko zna zasto) u Italijanskim medijima (koji su bukvalno prepisali clanke iz nasih novina).
Pozdrav

I u spanskim i u argentinskim, zar ne vidite da ga gura neki latinomason?! :D

Nazad
Vrh Dno