Šta je novo?

Mafia II

Sad sam našao ovo:

UPDATE: Strange. According to PhysX Visual Indicator, PhysX effects in Mafia II are running on CPU, even if GPU PhysX is enabled in drivers – with this newest 09.10.0512 System Software.

I wonder if that’s the reason of low fps. Can anyone confirms this ?

SOLUTION: you need to reinstall PhysX drivers.

Uninstall current one, than install PhysX_10.05.12_9.10.0512_SystemSoftware package manually,

http://physxinfo.com/news/3590/mafia-ii-physx-usage/

I meni isto Physx indikator pokazuje da se vrši na CPU, izgleda da baguje instalacija novih PhysX drivera koji dolaze uz demo.

Edit: Sad sam pokrenuo Batmana i on radi na 20 fps, mora da je do ovoga, , sad ću da probam reinstalaciju physx-a, pa javljam.

Evo testa i za korisnike sa slabijim konfiguracijama. Masina iz potpisa, CPU je usko grlo, rezultat nije sjajan u benchmarku ali je prilikom igranja prosek oko 30 FPS sto je sasvim igrivo. U pojedinim trenucima drasticno opada framerate na ispod 20 FPS ali je jedva primetno u igri. Isto sam primetio problem sa zamracivanjem ekrana, vratio se u igru i izaso opet i vratilo se sve na normalu. Nisam 100% siguran ali mi se cini da je taj "bug" uslovljen time ako prekidas odjavnu sekvencu tasterom escape ili drugim, ostavi da iscita i da ti continue u uglu i tada se nece desavati zamracenje.

Prilozi

• mafia2 2010-08-10 14-59-09-30.jpg
    mafia2 2010-08-10 14-59-09-30.jpg
    138.7 KB · Pregleda: 85
  • mafia2 2010-08-10 15-01-52-07.jpg
    mafia2 2010-08-10 15-01-52-07.jpg
    92.6 KB · Pregleda: 76
  • mafia2 2010-08-10 15-03-47-81.jpg
    mafia2 2010-08-10 15-03-47-81.jpg
    169.7 KB · Pregleda: 73
  • mafia2 2010-08-10 15-14-14-48.jpg
    mafia2 2010-08-10 15-14-14-48.jpg
    93.7 KB · Pregleda: 70
moze li neko ko je probao patch za unlimited time da mi okaci ss posto mi av prijavljuje kao virus...

Sad sam našao ovo:

http://physxinfo.com/news/3590/mafia-ii-physx-usage/

I meni isto Physx indikator pokazuje da se vrši na CPU, izgleda da baguje instalacija novih PhysX drivera koji dolaze uz demo.

Edit: Sad sam pokrenuo Batmana i on radi na 20 fps, mora da je do ovoga, , sad ću da probam reinstalaciju physx-a, pa javljam.

To je bio problem. Mada prvo sam se uplašio, po izlasku iz kuće fps je pao ispod 20, ali posle 10-tak sekundi vožnje kolima sa tim fps-om stabilizovao se na 45-65, očito još to nije ispeglano. U skladištu se kreće 30-35.

Poslednja izmena:
Ma dobar je i ovde fizicki engine, samo sto je ai manje svestan toga sta se desava, za razliku od gta. Kao sto jovyland kaze, kad uperis pistolj u lika on ne reaguje.
Inace, i kod mene extra igra radi, 1920x1200 sve na max, 16xAF bez AA i ne spada mi ispod 35 frejmova. Extra igrivo i optimizovano, a mislim da kada se ispravi i ovaj bug sa fizikom, trebalo bi da radi jos i bolje.

Liberty City je delovao daleko prirodnije,a jedan od glavnih razloga je Euphoria.:)

Uzeo sam neki ogroman crveni kamion i isao i sejao teror po gradu. Dok ide i gazim ai se sklanja, ali posle 2 sekunde nastavlja kao da se nista ne desava i ne preti mu opasnost. Nekako deluje slabije nego u gta, ali je zato motion capture dosta bolji i likovi nisu previse kruti.

E ovako se radi igra. Ovo radi na mojoj krdzi od procesora sasvim kako treba. Igram na medium da bih imao non stop korektan fps. Rez. 19x10 (8xAF, 0xAA)

Apsolutno sjajno, pravo interaktivno filmsko iskustvo. Grad je skoro savršen (nemojte ga porediti sa Liberty City-jem, jer je ovde reč o 50-im godinama), možda likovi ne reaguju kao u GTA, ali ovo nije igra u kojoj je cilj gaziti kolima koga stigneš i da vitlaš pištoljem na ulici kao da nema nigde žive duše (u GTA 4 me nervira kad izađem iz kola sa sve mitraljezom, a niko ne obraća pažnju na to, kao da nosim sladoled). Likovi su odrađeni sjajno, glasovna gluma kao u ME2, treba se navići na vožnju posle EFLC-a, pogotovo što mrija vozi sjajno, za razliku od bolida iz GTA IV, a tri sitnice su me oduvale...dok se roštilja u zgradi, spolja se vidi kako gori auto (slika 1), kad god pucaš u staklo, ono prska drugačije (bez Physx, slika 2), a oštećenja na kolima su maestralno odrađena (slika 3). Vidim da ću da ganjam nekoga ko može ovo da uzme preko Steam-a, pa da uzmem original što pre...

Prilozi

• mafia2 2010-08-10 18-04-19-36.jpg
    mafia2 2010-08-10 18-04-19-36.jpg
    123 KB · Pregleda: 92
  • mafia2 2010-08-10 18-09-47-34.jpg
    mafia2 2010-08-10 18-09-47-34.jpg
    105 KB · Pregleda: 93
  • mafia2 2010-08-10 18-11-58-30.jpg
    mafia2 2010-08-10 18-11-58-30.jpg
    149.5 KB · Pregleda: 112
Jel ima neko steam naloga viska da mi prosledi na PM, ja pozaboravljao sifre a nemam vise ni mail naloga:d

@ NastyB - kupi na shopto.net, jeftinije je nego steam, za 15 evra

@ Falcon - u demou ima ukupno 5 različitih naslovnica da se nađe, u full igri će biti 50 hehe

Poslednja izmena:
Pa da sakupimo bar ovih 5 dok ne izađe full igra :)

Ja sam nasao sve valjda. :D A jel to negde pise koliko si nasao ili cisto ovako?

Jel radi onaj prog sto je Jovy postavio za infinite demo time?:d

Radi.

Aaa ok. Hvala na odgovoru... Jedina mala zamerka je sto se nekako cipele slabo cuju dok hodam. :D I nadam se da ce biti raznovrsniji izbor odece, bilo bi lepo da mogu da se kupuju pojedinacno cipele-pantalone-majice/kosulje-sakoi-sesiri, ali ok je i ovako, samo da bude saroliko sto se toga tice... imao sam jos jednu malu zamerku dok sam igrao samo sam zaboravio, ali igra je extra stvarno nemam reci, jedna od najboljih koju sam igrao, jedva cekam full da izadje...

Konacno moze da se odigra sve na full 1680x1050 nakon reinstalacije phsyx drivera. Ima drop-ova ali ide lepo tako da ne obracam vise paznju na fps.

Malo je cudno da se kako vreme odmice u igri, postize se sve veci fps, na istim mestima..valjda ce kad igra izadje udariti onaj zavrsni glanc i ispeglati da sve bude perfektno.
Vidim da na PS3 opasno stuca..

Pih, sa fiziksom se dobija dim, probijanje svetlosti i josh par kul efekata. Vishe ima destrukcije, to je definitivno. Sa sachmom sam napravio rusvaj, tek sa tomi-ganom... sve prshti.
Igra kao da malo stucka kad se igra sa fiziksom (medium), ali dok uchita (ili sta vec) onda je uzivanje.

Pih, sa fiziksom se dobija dim, probijanje svetlosti i josh par kul efekata. Vishe ima destrukcije, to je definitivno. Sa sachmom sam napravio rusvaj, tek sa tomi-ganom... sve prshti.
Igra kao da malo stucka kad se igra sa fiziksom (medium), ali dok uchita (ili sta vec) onda je uzivanje.

I sve to sa jednom GTX260. Juhuu:D

Bas tako, za 22" GTX 260 je sweet spot za APEX na medium i sve ostalo na max. :)

Ne znam da li je neko provalio, ali mogu ce je podmititi muriju za 500$ kada ste "wanted" i to telefonskim pozivom policijske stanice sa bilo kog telefona. :)

To je jedna od super stvari... ja sam platio 50 ili 100 za neki manji prekrsaj, dal sudaranje ili tako nesto...

Ozbiljno? :)

Inace na mom krsu igra radi super cak i sa fizikom :) Bas mi se svidja, grad je onako autentican, muzika, vesti o tome kako se predvidja da ce samo USA moci da pravi hidro bombe, interakcija je fenomenalna, sad sam pucao u rezeorvar i ubio samog sebe. Original must have.

Vrh Dno