Hi everyone, I’ve been getting a lot of questions asking whether the PC version of Mafia II is falling behind its console siblings. I wanted to clarify that the PC version already looks amazing and that it is indeed on track for a simultaneous release alongside the PS3 and Xbox 360 versions. Hope this clears up any confusion.
ahhhh....simultani release...Press button 1 and button 2 immediately after to perform a quick 90 turn. Press button 3 followed by button 1 to enter free look mode... :wall:
odo da skinem 100gb serija i da ih gledam dok me ne prodje zelja za igranjem video igara...
Kao sto rekoh negde vec, mi pc igraci nismo zasluzili port sa konzola, pogotovo mi koji smo obozavali Mafiu :smash:.
A ti si ocekivao da ce izdavaci uvek biti blesavi da plasiraju igre na pc-ju gde skoro niko i ne kupuje originale? Izdanja za pc mogu da mastaju o tirazima koje imaju konzolni naslovi i to je jedini razlog zasto je sve manje exluziva za pc, a sve zbog ogromne piraterije u kojoj najverovatnije i sam ucestvujes. Pogledaj UT3, prodavaniji je na ps3 nego pc-ju, i mislis da bi se epis vise i zamlacivao sa pc-jem da nije trougla nvidia-ps3-epic? Kad pocnes da kupujes originale i na taj nacin podrzavas izdavace onda i ocekuj neka prava, ovako za pare koje dajes i vise dobijas nego sto treba :d PC sada doje kao open platforma na kojoj ko se dokaze, dobija exluzivne ugovore za konzole i o tome svaki izdavac masta, jer kinta koja se vrti oko konzolnih igara je nezamisliva za pc trziste (sem nekoliko izuzetaka tipa sims/wow etc. ali to je 1% ukupnog broja igara). Ako ne verujes pogledaj koliko igara za pc je premasilo 1 milion prodatih primeraka i to uporedi sa prodatim igrama kod konzola, pa zakljuci za koju je platformu lukrativnije izdavati.
Summa summarum, ne vidim razlog tvog cudjenja :wave:
Zasto Mafiu2 zovete portom?Ljudi lepo rekose da se razvija uporedo za sve 3 platforme.
Izbacis igru koja je cist prosek, i hajpovani ce igru da kupe. Bez mnogo truda i znoja, parica kaplje.
Zasto Mafiu2 zovete portom?Ljudi lepo rekose da se razvija uporedo za sve 3 platforme.
S tom razlikom sto niej zeleo da se ijasni na tvrdnju dal su ps3 i 360 leading platforms, kako se to tvrdi a konzole su u svim zvanicnim intervjuima potencirane, dok je ovo jedina izjava koja pominje i pc i to na forumu od strane admina, pa ti proceni tezinu reci.
"As the original Mafia was a big success, we are excited to leverage the power of next generation console technology to create an all-new experience, while embracing the elements that resonated with the previous game's fans," said Christoph Hartmann, President of 2K.
http://www.2kgames.com/index.php?p=news&ID=232
A UT3 je slabo prodavan zato sto nije doneo ama bas nikakav pomak u odnosu na prethodne nastavke, a zadrzao je neke malo iritantne elemente.Plus neke nove, kao sto je M$ Live.A podrska Epica je kriminalna.Forum im je zatrpan zalbama i problemima koje oni jednostavno ne zele da rese.I otvoreno kazu da ih zabole dupe.I ko je lud da igra UT3 pored starijih (i boljih MP) igara, i CoD4.
Plus sto je najavljivana nevidjena grafika koja bi parirala krizi, a od toga nije bilo nista, znamo iz kojih razloga.
Ali zato, kad izbacis nesto na PS3, nikome nista ne moras da odgovaras, niko te nece pljuvati, Soni ce biti srecan jer mu je svaki naslov dobrodosao (pa jos ako je iz AA kategorije, milina), igra jednostavno blista i svi su hepi.Izbacis igru koja je cist prosek, i hajpovani ce igru da kupe.Bez mnogo truda i znoja, parica kaplje.
He,he, mozda mali perica tako zamislja trziste, al u realnosti na konzolama je daleko veca konkurencija kvalitetnih naslova posto se vise novca vrti, tako da je i navedeni cod4 izasao za sve platforme + tona ps3/360 exluziva i tesko je tu uspeti. Btw koji je to naslov pa dobro prodavan, u odnosu na igre za konzole, ako vec pravdas slabu prodaju UT3? Piraterija i leekovi koji nikada nisu naucili da plate za tudji rad su i unistili pc industriju. I pored piraterije za pc i ps2 sam uvek kupovao originale igara koje bih bas igrao jer smatram to civilizaciskim cinom, a da tako svi rade ne bi se i desila ovakva migracija igara sa pc na konzole ali ako neko misli da ce nakon prodaje igre u 500000 primeraka vise da je radi za pc only kad moze da je plasira na konzole gde je svest o tudjem radu mnogo veca i tako je proda u 1+ mil. primeraka, grdno se vara. Btw i za 360 postoji piraterija, kao sto je i za ps2 postojala pa prodaja originala nikada nije padala ali kod pc-ja izgleda da se jedva skupi kinta za neki hardver a za softver se nikada ni dinar ne daje. Jedino sto jos nekako drzi velike izdavace su proizvodjaci hardvera koji masno placaju igre koje vise lice na benchmarke gpu-a nego igre za zabavu.
"As the original Mafia was a big success, we are excited to leverage the power of next generation console technology to create an all-new experience, while embracing the elements that resonated with the previous game's fans," said Christoph Hartmann, President of 2K.
Ah, da...teza kojoj se svi smeju...A dolazi upravo od Epica.Ko gubi ima pravo da se ljuti.A jos ako je lepo placen da siri bullcrap, even better...Piraterija i leekovi koji nikada nisu naucili da plate za tudji rad su i unistili pc industriju.
Zanimljivo kako vi Fanboyevi svaku izjavu gde se pomene konzola tumacite tako kako tumacite...Ovde vidim izjavu predsednika firme koja je izdavac igre i koja je marketing i nista vise...wow...nextgen tehnologija koja ce doneti novo gejming iskustvo, LoL...sta je to?To sto panduri sad jure i tebe i ostale krimose?El mu to dodje novo iskustvo, nextgen?
Ili je pak u pitanju nextgen bloom?Da... ipak je to u pitanju
Naslova koji se dobro prodaju za PC ima sasvim dovoljno, i upravo su oni razlog zbog koga niko ne juri za UT3.Ima puno boljih naslova za igranje, i SP i MP.Sto bi kupovali igru koju smo vec svi igrali, koju smo svi videli, i zlopatili se sa kreshovanjem zbog Live servisa ili Ageia sr*nja?
Zbog nextgen blooma?...neka, na to ce da se loze Fanboyevi...
Ah, da...teza kojoj se svi smeju...A dolazi upravo od Epica.Ko gubi ima pravo da se ljuti.A jos ako je lepo placen da siri bullcrap, even better...
bah jaka mi konkurencija UT3ci medju ekskluzivama na PS3...Tekken?SoulCalibur?WTF?...
Ljudi su ljudi, lake pare su mamac za sve.Ali kako se jedan PC-only izdavac ospe, kako ti kazes, pojavi se neki novi, i izbaci sjajan naslov (kao sto su Witcher i Stalker).Sta posle urade, nije ni bitno, uradice neko treci.Jel toliko tesko da proguglas pa da das dokaz za svoju tvrdnju o super prodaji naslova, ili pc nikada nisi ni koristio za nesto pametnije u zivotu? Da ih ima sasvim dovoljno ne bi se pc-only izdavaci osipali iz godine u godinu
Covece, bilo je vec par tema o tim listama i mislim da je o tome vec sve receno.Sta je ko oduvao mene ne interesuje uopste, mene zanima kvalitet naslova koji dolaze na PC.
Brojkama se samo zanimaju PS3 fanboyevi.Prvo su bile brojke o prodavanju konzole, pa brojke o BluRay diskovima, pa brojke o ekskluzivama, trt mrt...igre niko ni ne igra izgleda.Samo se brojevi prate.
Ljudi su ljudi, lake pare su mamac za sve.Ali kako se jedan PC-only izdavac ospe, kako ti kazes, pojavi se neki novi, i izbaci sjajan naslov (kao sto su Witcher i Stalker).Sta posle urade, nije ni bitno, uradice neko treci.
Ako se nekim cudom pojavi dobar naslov koji je prethodno bio na konzoli, tim bolje...UT3 definitivno ne spada u vrh igre, i njegova slaba prodaja nema veze sa piraterijom, vec iskljucivo s tim da na PC odavno ima boljih igara tog tipa.
Ajme, ako su ti Witcher i Stalker sjajne igre, bolje da se ne natezemo. Dok za mafiu priznajem da je dobar naslov, ove dve navedene mogu biti sjajne samo onome ko za bolje i ne zna.
Ajme, ako su ti Witcher i Stalker sjajne igre, bolje da se ne natezemo. Dok za mafiu priznajem da je dobar naslov, ove dve navedene mogu biti sjajne samo onome ko za bolje i ne zna. Da ne bude zabune, obe igrao, obe brzo batalio, Witcher je prosek a stalker bi bio sjajan da nije rushovan preko svake mere i prepun bugova i propusta. Manjak kinte ih je primorao da izbace nedovrsen proizvod. Da su ti navedeni naslovi sjajni -tesko. Evo i opisa na 1up-u koji se poklapaju sa navedenim>
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3164270
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3158131
Ako je to ono sto zelis od igara, izvini na natezanju uopste, nisam shvatao koliko si zahtevan po pitanju kvaliteta, pa tek ces se nauzivati na pc-ju![]()
Btw u koliko su se prodala dva navedena naslova, i cime si ti participirao njihovoj boljoj prodaji:wave: I od cega mislis da ce se finansirati novi delovi i navedeni razvojni timovi?
Pa eto, participirao sam time sto imam original Stalker, i original Crysis.Witcher cu najverovatnije kupiti kad izadje enhanced.Ako te bas toliko zanima
A da nije rekao ovo sto je rekao GX pre mene, rekao bih ja
Te igre mi se svidjaju, u njima se vidi trud i volja za necim, oseca se atmosfera.Imaju pricu koja nije svariva njubovima i popcorn igracima.
Eto uskoro izlazi Clear Sky, pa cemo videti sta je manjak kinte napravio od GSC-a...posto su verovatno propali zbog piraterije
Nista, vi uzivajte u Resistance i Killzone prosecima, mi cemo uzivati u necem drugom.Ah kad se setim sta ste sve pricali za Turok, kako ce biti ovo te ono, osvezavajuce, kad ono...dodje na PC i svi ga popljuvase...zato sto je igra bzvz...
Ista stvar ce vaziti i za Haze..ako je sudeci po onom najnovijem videu, nova nextgen glupost u najavi...
I ne sumnjam da ce se na Ps3 dobro prodati :d
:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje: govoriš umesto mene, sve je rečeno.mislim da je na ovu temu sve vec receno i niko nikoga nije ni u sta uspeo da ubedi. Imamo razlicite poglede i manite se toga.
A ovo oko piraterije, da nije tragicno bilo bi smesno. Na prste leve ruke se moze izbrojati broj nechipovanih PS2 u Srbiji, a sad nam isti ti sto su furali chipovani ps2 moralishu nesto i kao "ja sam kupovao originale" jesi qrac kupovo, kupio si mozda 4-5 komada, tolko i ja imam originala za PC, zapravo, imam vishe...
Jos ce sad Kraken i ostali PS3 vlasnici pokusati da nas ubede kako su sretni sto placaju 50e po igri i kako je to moralno, a chim se pojavi "chip" ima da pevaju drugu pricu na sve strane...S'obzirom na trend visokih cena video igara za konzole (i PC), cim izadje "chip" za PS3 i tu ce se situacija promenuti na stetu developea i izdavaca...Na njihovu srecu, crap poput Halo serijala samo vlasnici konzola i mogu da kupuju i sto je najgore to im je extra igra sa maltene najboljim MP (to oni kazu, ne ja) :wall: sa druge strane, PC igracu je sasvim normalno da takav naslov popljuje i preskoci makar bio i PC ekskluziva...
ako nista drugo, vlasnici konzola (koji nemaju PC sposoban da tera nove igre) treba da budu sretni sto ce dobiti mafiju na konzoli. Ostaje jos da vidimo da li ce taj potez developera i izdavaca upropastiti mafiju nama ostalima sa PC-jem...
Zna li neko ima li negde u BG-u da se uzme original Mafia 1 i koja je cena?
mislim da je na ovu temu sve vec receno i niko nikoga nije ni u sta uspeo da ubedi. Imamo razlicite poglede i manite se toga.
A ovo oko piraterije, da nije tragicno bilo bi smesno. Na prste leve ruke se moze izbrojati broj nechipovanih PS2 u Srbiji, a sad nam isti ti sto su furali chipovani ps2 moralishu nesto i kao "ja sam kupovao originale" jesi qrac kupovo, kupio si mozda 4-5 komada, tolko i ja imam originala za PC, zapravo, imam vishe...
Jos ce sad Kraken i ostali PS3 vlasnici pokusati da nas ubede kako su sretni sto placaju 50e po igri i kako je to moralno, a chim se pojavi "chip" ima da pevaju drugu pricu na sve strane...S'obzirom na trend visokih cena video igara za konzole (i PC), cim izadje "chip" za PS3 i tu ce se situacija promenuti na stetu developea i izdavaca...Na njihovu srecu, crap poput Halo serijala samo vlasnici konzola i mogu da kupuju i sto je najgore to im je extra igra sa maltene najboljim MP (to oni kazu, ne ja) :wall: sa druge strane, PC igracu je sasvim normalno da takav naslov popljuje i preskoci makar bio i PC ekskluziva...
ako nista drugo, vlasnici konzola (koji nemaju PC sposoban da tera nove igre) treba da budu sretni sto ce dobiti mafiju na konzoli. Ostaje jos da vidimo da li ce taj potez developera i izdavaca upropastiti mafiju nama ostalima sa PC-jem...
Pa eto, participirao sam time sto imam original Stalker, i original Crysis.Witcher cu najverovatnije kupiti kad izadje enhanced.Ako te bas toliko zanima
A da nije rekao ovo sto je rekao GX pre mene, rekao bih ja
Te igre mi se svidjaju, u njima se vidi trud i volja za necim, oseca se atmosfera.Imaju pricu koja nije svariva njubovima i popcorn igracima.
Eto uskoro izlazi Clear Sky, pa cemo videti sta je manjak kinte napravio od GSC-a...posto su verovatno propali zbog piraterije
Nista, vi uzivajte u Resistance i Killzone prosecima, mi cemo uzivati u necem drugom.Ah kad se setim sta ste sve pricali za Turok, kako ce biti ovo te ono, osvezavajuce, kad ono...dodje na PC i svi ga popljuvase...zato sto je igra bzvz...
Ista stvar ce vaziti i za Haze..ako je sudeci po onom najnovijem videu, nova nextgen glupost u najavi...
I ne sumnjam da ce se na Ps3 dobro prodati :d
Kraken je napisao(la):za mene normalna stvar da platim ono sto uzmem
Kraken je napisao(la):Daleko od toga da kupujem sve igre u originalu ali one koje mi se bas svide smatram da treba da pomognem kupovinom
al sam smatrao da najbolje igre treba i platiti,
kao sto nikada ne bih dao pare za krseve koje samo probam i bacim
Da si vise vremena proveo van ove zemlje shvatao bi o cemu govorim, ovako me podseca na raspravu iz 90 sa ortakom kojem sam objasnjavao zasto je normalno kupovati karte za prevoz a ne svercovati se. Ovde ne vidim ikakav prostor za diskusiju...
Potpuno suludo dobro izgleda...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari