Šta je novo?

Mafia II

Ovo izgleda predobro da bi bilo istinito. Biće zanimljivo... samo da je ne odlažu do beskonačnosti ,)

Povodom onih glasina da ce prvo izaci za konzole, pa tek onda posle nekoliko meseci za PC -

Hi everyone, I’ve been getting a lot of questions asking whether the PC version of Mafia II is falling behind its console siblings. I wanted to clarify that the PC version already looks amazing and that it is indeed on track for a simultaneous release alongside the PS3 and Xbox 360 versions. Hope this clears up any confusion.

http://forums.2kgames.com/forums/showpost.php?p=269918&postcount=4

ahhhh....simultani release...Press button 1 and button 2 immediately after to perform a quick 90 turn. Press button 3 followed by button 1 to enter free look mode... :wall:

odo da skinem 100gb serija i da ih gledam dok me ne prodje zelja za igranjem video igara...

ahhhh....simultani release...Press button 1 and button 2 immediately after to perform a quick 90 turn. Press button 3 followed by button 1 to enter free look mode... :wall:

odo da skinem 100gb serija i da ih gledam dok me ne prodje zelja za igranjem video igara...

Jasta brate Momire, jasta... :D.

Kao sto rekoh negde vec, mi pc igraci nismo zasluzili port sa konzola, pogotovo mi koji smo obozavali Mafiu :smash:.

Kao sto rekoh negde vec, mi pc igraci nismo zasluzili port sa konzola, pogotovo mi koji smo obozavali Mafiu :smash:.

A ti si ocekivao da ce izdavaci uvek biti blesavi da plasiraju igre na pc-ju gde skoro niko i ne kupuje originale? Izdanja za pc mogu da mastaju o tirazima koje imaju konzolni naslovi i to je jedini razlog zasto je sve manje exluziva za pc, a sve zbog ogromne piraterije u kojoj najverovatnije i sam ucestvujes. Pogledaj UT3, prodavaniji je na ps3 nego pc-ju, i mislis da bi se epis vise i zamlacivao sa pc-jem da nije trougla nvidia-ps3-epic? Kad pocnes da kupujes originale i na taj nacin podrzavas izdavace onda i ocekuj neka prava, ovako za pare koje dajes i vise dobijas nego sto treba :d PC sada doje kao open platforma na kojoj ko se dokaze, dobija exluzivne ugovore za konzole i o tome svaki izdavac masta, jer kinta koja se vrti oko konzolnih igara je nezamisliva za pc trziste (sem nekoliko izuzetaka tipa sims/wow etc. ali to je 1% ukupnog broja igara). Ako ne verujes pogledaj koliko igara za pc je premasilo 1 milion prodatih primeraka i to uporedi sa prodatim igrama kod konzola, pa zakljuci za koju je platformu lukrativnije izdavati.

Summa summarum, ne vidim razlog tvog cudjenja :wave:

Zasto Mafiu2 zovete portom?Ljudi lepo rekose da se razvija uporedo za sve 3 platforme.

A UT3 je slabo prodavan zato sto nije doneo ama bas nikakav pomak u odnosu na prethodne nastavke, a zadrzao je neke malo iritantne elemente.Plus neke nove, kao sto je M$ Live.A podrska Epica je kriminalna.Forum im je zatrpan zalbama i problemima koje oni jednostavno ne zele da rese.I otvoreno kazu da ih zabole dupe.I ko je lud da igra UT3 pored starijih (i boljih MP) igara, i CoD4.
Plus sto je najavljivana nevidjena grafika koja bi parirala krizi, a od toga nije bilo nista, znamo iz kojih razloga.

Ali zato, kad izbacis nesto na PS3, nikome nista ne moras da odgovaras, niko te nece pljuvati, Soni ce biti srecan jer mu je svaki naslov dobrodosao (pa jos ako je iz AA kategorije, milina), igra jednostavno blista i svi su hepi.Izbacis igru koja je cist prosek, i hajpovani ce igru da kupe.Bez mnogo truda i znoja, parica kaplje.

Poslednja izmena:
A ti si ocekivao da ce izdavaci uvek biti blesavi da plasiraju igre na pc-ju gde skoro niko i ne kupuje originale? Izdanja za pc mogu da mastaju o tirazima koje imaju konzolni naslovi i to je jedini razlog zasto je sve manje exluziva za pc, a sve zbog ogromne piraterije u kojoj najverovatnije i sam ucestvujes. Pogledaj UT3, prodavaniji je na ps3 nego pc-ju, i mislis da bi se epis vise i zamlacivao sa pc-jem da nije trougla nvidia-ps3-epic? Kad pocnes da kupujes originale i na taj nacin podrzavas izdavace onda i ocekuj neka prava, ovako za pare koje dajes i vise dobijas nego sto treba :d PC sada doje kao open platforma na kojoj ko se dokaze, dobija exluzivne ugovore za konzole i o tome svaki izdavac masta, jer kinta koja se vrti oko konzolnih igara je nezamisliva za pc trziste (sem nekoliko izuzetaka tipa sims/wow etc. ali to je 1% ukupnog broja igara). Ako ne verujes pogledaj koliko igara za pc je premasilo 1 milion prodatih primeraka i to uporedi sa prodatim igrama kod konzola, pa zakljuci za koju je platformu lukrativnije izdavati.

Summa summarum, ne vidim razlog tvog cudjenja :wave:

E dabogda chipovali ps3 uskoro :D :p.

Zasto Mafiu2 zovete portom?Ljudi lepo rekose da se razvija uporedo za sve 3 platforme.

Ma dobro, ne mislim 100% port, ali ce mnogo liciti na konz. verziju, ... sto se meni ne svidja...
Ustvari bice 99% ista, a platforme mnogo razlicite, a ps3/xbox lead platforme, izvuci sam zakljucke ;).

Izbacis igru koja je cist prosek, i hajpovani ce igru da kupe. Bez mnogo truda i znoja, parica kaplje.

U potpunosti se slazem.

Poslednja izmena:

S tom razlikom sto niej zeleo da se ijasni na tvrdnju dal su ps3 i 360 leading platforms, kako se to tvrdi a konzole su u svim zvanicnim intervjuima potencirane, dok je ovo jedina izjava koja pominje i pc i to na forumu od strane admina, pa ti proceni tezinu reci.

"As the original Mafia was a big success, we are excited to leverage the power of next generation console technology to create an all-new experience, while embracing the elements that resonated with the previous game's fans," said Christoph Hartmann, President of 2K.

http://www.2kgames.com/index.php?p=news&ID=232

A UT3 je slabo prodavan zato sto nije doneo ama bas nikakav pomak u odnosu na prethodne nastavke, a zadrzao je neke malo iritantne elemente.Plus neke nove, kao sto je M$ Live.A podrska Epica je kriminalna.Forum im je zatrpan zalbama i problemima koje oni jednostavno ne zele da rese.I otvoreno kazu da ih zabole dupe.I ko je lud da igra UT3 pored starijih (i boljih MP) igara, i CoD4.
Plus sto je najavljivana nevidjena grafika koja bi parirala krizi, a od toga nije bilo nista, znamo iz kojih razloga.

Ali zato, kad izbacis nesto na PS3, nikome nista ne moras da odgovaras, niko te nece pljuvati, Soni ce biti srecan jer mu je svaki naslov dobrodosao (pa jos ako je iz AA kategorije, milina), igra jednostavno blista i svi su hepi.Izbacis igru koja je cist prosek, i hajpovani ce igru da kupe.Bez mnogo truda i znoja, parica kaplje.

He,he, mozda mali perica tako zamislja trziste, al u realnosti na konzolama je daleko veca konkurencija kvalitetnih naslova posto se vise novca vrti, tako da je i navedeni cod4 izasao za sve platforme + tona ps3/360 exluziva i tesko je tu uspeti. Btw koji je to naslov pa dobro prodavan, u odnosu na igre za konzole, ako vec pravdas slabu prodaju UT3? Piraterija i leekovi koji nikada nisu naucili da plate za tudji rad su i unistili pc industriju. I pored piraterije za pc i ps2 sam uvek kupovao originale igara koje bih bas igrao jer smatram to civilizaciskim cinom, a da tako svi rade ne bi se i desila ovakva migracija igara sa pc na konzole ali ako neko misli da ce nakon prodaje igre u 500000 primeraka vise da je radi za pc only kad moze da je plasira na konzole gde je svest o tudjem radu mnogo veca i tako je proda u 1+ mil. primeraka, grdno se vara. Btw i za 360 postoji piraterija, kao sto je i za ps2 postojala pa prodaja originala nikada nije padala ali kod pc-ja izgleda da se jedva skupi kinta za neki hardver a za softver se nikada ni dinar ne daje. Jedino sto jos nekako drzi velike izdavace su proizvodjaci hardvera koji masno placaju igre koje vise lice na benchmarke gpu-a nego igre za zabavu.

Poslednja izmena:
"As the original Mafia was a big success, we are excited to leverage the power of next generation console technology to create an all-new experience, while embracing the elements that resonated with the previous game's fans," said Christoph Hartmann, President of 2K.

Zanimljivo kako vi Fanboyevi svaku izjavu gde se pomene konzola tumacite tako kako tumacite...Ovde vidim izjavu predsednika firme koja je izdavac igre i koja je marketing i nista vise...wow...nextgen tehnologija koja ce doneti novo gejming iskustvo, LoL...sta je to?To sto panduri sad jure i tebe i ostale krimose?El mu to dodje novo iskustvo, nextgen?
Ili je pak u pitanju nextgen bloom?Da... ipak je to u pitanju :D

Naslova koji se dobro prodaju za PC ima sasvim dovoljno, i upravo su oni razlog zbog koga niko ne juri za UT3.Ima puno boljih naslova za igranje, i SP i MP.Sto bi kupovali igru koju smo vec svi igrali, koju smo svi videli, i zlopatili se sa kreshovanjem zbog Live servisa ili Ageia sr*nja?
Zbog nextgen blooma?...neka, na to ce da se loze Fanboyevi...

Piraterija i leekovi koji nikada nisu naucili da plate za tudji rad su i unistili pc industriju.
Ah, da...teza kojoj se svi smeju...A dolazi upravo od Epica.Ko gubi ima pravo da se ljuti.A jos ako je lepo placen da siri bullcrap, even better...

bah jaka mi konkurencija UT3ci medju ekskluzivama na PS3...Tekken?SoulCalibur?WTF?...

Zanimljivo kako vi Fanboyevi svaku izjavu gde se pomene konzola tumacite tako kako tumacite...Ovde vidim izjavu predsednika firme koja je izdavac igre i koja je marketing i nista vise...wow...nextgen tehnologija koja ce doneti novo gejming iskustvo, LoL...sta je to?To sto panduri sad jure i tebe i ostale krimose?El mu to dodje novo iskustvo, nextgen?
Ili je pak u pitanju nextgen bloom?Da... ipak je to u pitanju :D

Naslova koji se dobro prodaju za PC ima sasvim dovoljno, i upravo su oni razlog zbog koga niko ne juri za UT3.Ima puno boljih naslova za igranje, i SP i MP.Sto bi kupovali igru koju smo vec svi igrali, koju smo svi videli, i zlopatili se sa kreshovanjem zbog Live servisa ili Ageia sr*nja?
Zbog nextgen blooma?...neka, na to ce da se loze Fanboyevi...

Jel toliko tesko da proguglas pa da das dokaz za svoju tvrdnju o super prodaji naslova, ili pc nikada nisi ni koristio za nesto pametnije u zivotu? Da ih ima sasvim dovoljno ne bi se pc-only izdavaci osipali iz godine u godinu ;)

Ah, da...teza kojoj se svi smeju...A dolazi upravo od Epica.Ko gubi ima pravo da se ljuti.A jos ako je lepo placen da siri bullcrap, even better...

bah jaka mi konkurencija UT3ci medju ekskluzivama na PS3...Tekken?SoulCalibur?WTF?...

Koji to svi, pa procitaj text zasto izlazi mafia 2 za ps3/360 koji su dali u intervjuu developeri pa ces skapirati neke stvari. Od cega mislis da se finansiraju nove igre ako su svi ko ti navikli da se grebu i ne placaju razvoj novih naslova?

Ko sto rekoh, ne znas da se sluzis google-om. nije sramota, zato si sigurno car za wsad, pa da ti pomognem u pretrazi>
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_video_games

Pogledaj listu pa ces shvatiti da su jedino dobro prodavana igra za pc sims koju igraju prosecni pc igraci koji se ne zlopate sa hardverom, i to svih uzrasta i polova i koji se ne zamlacuju sa piraterijom. Ceo ostatak liste za pc od nastanka dodanas je daleko losiji po prodavanosti od ps2. Jedna konzola oduvala prodaju pc-ja kroz istoriju :lol:

Covece, bilo je vec par tema o tim listama i mislim da je o tome vec sve receno.Sta je ko oduvao mene ne interesuje uopste, mene zanima kvalitet naslova koji dolaze na PC.
Brojkama se samo zanimaju PS3 fanboyevi.Prvo su bile brojke o prodavanju konzole, pa brojke o BluRay diskovima, pa brojke o ekskluzivama, trt mrt...igre niko ni ne igra izgleda.Samo se brojevi prate.

Jel toliko tesko da proguglas pa da das dokaz za svoju tvrdnju o super prodaji naslova, ili pc nikada nisi ni koristio za nesto pametnije u zivotu? Da ih ima sasvim dovoljno ne bi se pc-only izdavaci osipali iz godine u godinu
Ljudi su ljudi, lake pare su mamac za sve.Ali kako se jedan PC-only izdavac ospe, kako ti kazes, pojavi se neki novi, i izbaci sjajan naslov (kao sto su Witcher i Stalker).Sta posle urade, nije ni bitno, uradice neko treci.
Ako se nekim cudom pojavi dobar naslov koji je prethodno bio na konzoli, tim bolje...UT3 definitivno ne spada u vrh igre, i njegova slaba prodaja nema veze sa piraterijom, vec iskljucivo s tim da na PC odavno ima boljih igara tog tipa.

Poslednja izmena:
Covece, bilo je vec par tema o tim listama i mislim da je o tome vec sve receno.Sta je ko oduvao mene ne interesuje uopste, mene zanima kvalitet naslova koji dolaze na PC.
Brojkama se samo zanimaju PS3 fanboyevi.Prvo su bile brojke o prodavanju konzole, pa brojke o BluRay diskovima, pa brojke o ekskluzivama, trt mrt...igre niko ni ne igra izgleda.Samo se brojevi prate.

Ljudi su ljudi, lake pare su mamac za sve.Ali kako se jedan PC-only izdavac ospe, kako ti kazes, pojavi se neki novi, i izbaci sjajan naslov (kao sto su Witcher i Stalker).Sta posle urade, nije ni bitno, uradice neko treci.
Ako se nekim cudom pojavi dobar naslov koji je prethodno bio na konzoli, tim bolje...UT3 definitivno ne spada u vrh igre, i njegova slaba prodaja nema veze sa piraterijom, vec iskljucivo s tim da na PC odavno ima boljih igara tog tipa.

Ajme, ako su ti Witcher i Stalker sjajne igre, bolje da se ne natezemo. Dok za mafiu priznajem da je dobar naslov, ove dve navedene mogu biti sjajne samo onome ko za bolje i ne zna. Da ne bude zabune, obe igrao, obe brzo batalio, Witcher je prosek a stalker bi bio sjajan da nije rushovan preko svake mere i prepun bugova i propusta. Manjak kinte ih je primorao da izbace nedovrsen proizvod. Da su ti navedeni naslovi sjajni -tesko. Evo i opisa na 1up-u koji se poklapaju sa navedenim>
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3164270
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3158131

Ako je to ono sto zelis od igara, izvini na natezanju uopste, nisam shvatao koliko si zahtevan po pitanju kvaliteta, pa tek ces se nauzivati na pc-ju :D

Btw u koliko su se prodala dva navedena naslova, i cime si ti participirao njihovoj boljoj prodaji:wave: I od cega mislis da ce se finansirati novi delovi i navedeni razvojni timovi?

mislim da je na ovu temu sve vec receno i niko nikoga nije ni u sta uspeo da ubedi. Imamo razlicite poglede i manite se toga.

A ovo oko piraterije, da nije tragicno bilo bi smesno. Na prste leve ruke se moze izbrojati broj nechipovanih PS2 u Srbiji, a sad nam isti ti sto su furali chipovani ps2 moralishu nesto i kao "ja sam kupovao originale" jesi qrac kupovo, kupio si mozda 4-5 komada, tolko i ja imam originala za PC, zapravo, imam vishe...

Jos ce sad Kraken i ostali PS3 vlasnici pokusati da nas ubede kako su sretni sto placaju 50e po igri i kako je to moralno, a chim se pojavi "chip" ima da pevaju drugu pricu na sve strane...S'obzirom na trend visokih cena video igara za konzole (i PC), cim izadje "chip" za PS3 i tu ce se situacija promenuti na stetu developea i izdavaca...Na njihovu srecu, crap poput Halo serijala samo vlasnici konzola i mogu da kupuju i sto je najgore to im je extra igra sa maltene najboljim MP (to oni kazu, ne ja) :wall: sa druge strane, PC igracu je sasvim normalno da takav naslov popljuje i preskoci makar bio i PC ekskluziva...

ako nista drugo, vlasnici konzola (koji nemaju PC sposoban da tera nove igre) treba da budu sretni sto ce dobiti mafiju na konzoli. Ostaje jos da vidimo da li ce taj potez developera i izdavaca upropastiti mafiju nama ostalima sa PC-jem...

Ajme, ako su ti Witcher i Stalker sjajne igre, bolje da se ne natezemo. Dok za mafiu priznajem da je dobar naslov, ove dve navedene mogu biti sjajne samo onome ko za bolje i ne zna.

da, halo je bolji. Sad uzmi i poredi ove dve igre i sa GT5 pa da zavrsimo krug...

kako ne kapiras covece da se nekom to dopada i uziva u tome, nusposledica toga je da mu se ne dopada nesto konzolashko. Takodje i obrnuto. Tebi se to ne dopada jer ti lezi konzolaski stil.

mafia je negde u sredini...

Ajme, ako su ti Witcher i Stalker sjajne igre, bolje da se ne natezemo. Dok za mafiu priznajem da je dobar naslov, ove dve navedene mogu biti sjajne samo onome ko za bolje i ne zna. Da ne bude zabune, obe igrao, obe brzo batalio, Witcher je prosek a stalker bi bio sjajan da nije rushovan preko svake mere i prepun bugova i propusta. Manjak kinte ih je primorao da izbace nedovrsen proizvod. Da su ti navedeni naslovi sjajni -tesko. Evo i opisa na 1up-u koji se poklapaju sa navedenim>
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3164270
http://www.1up.com/do/reviewPage?cId=3158131

Ako je to ono sto zelis od igara, izvini na natezanju uopste, nisam shvatao koliko si zahtevan po pitanju kvaliteta, pa tek ces se nauzivati na pc-ju :D

Btw u koliko su se prodala dva navedena naslova, i cime si ti participirao njihovoj boljoj prodaji:wave: I od cega mislis da ce se finansirati novi delovi i navedeni razvojni timovi?

Pa eto, participirao sam time sto imam original Stalker, i original Crysis.Witcher cu najverovatnije kupiti kad izadje enhanced.Ako te bas toliko zanima :D
A da nije rekao ovo sto je rekao GX pre mene, rekao bih ja :p

Te igre mi se svidjaju, u njima se vidi trud i volja za necim, oseca se atmosfera.Imaju pricu koja nije svariva njubovima i popcorn igracima.
Eto uskoro izlazi Clear Sky, pa cemo videti sta je manjak kinte napravio od GSC-a...posto su verovatno propali zbog piraterije :D

Nista, vi uzivajte u Resistance i Killzone prosecima, mi cemo uzivati u necem drugom.Ah kad se setim sta ste sve pricali za Turok, kako ce biti ovo te ono, osvezavajuce, kad ono...dodje na PC i svi ga popljuvase...zato sto je igra bzvz...
Ista stvar ce vaziti i za Haze..ako je sudeci po onom najnovijem videu, nova nextgen glupost u najavi...
I ne sumnjam da ce se na Ps3 dobro prodati :d

A bre kako je mocna to slobodno mozemo da ocekujemo da ce se lepo ponasati na neko seriji 10 od nvidie.

Pa eto, participirao sam time sto imam original Stalker, i original Crysis.Witcher cu najverovatnije kupiti kad izadje enhanced.Ako te bas toliko zanima :D

Te igre mi se svidjaju, u njima se vidi trud i volja za necim, oseca se atmosfera.Imaju pricu koja nije svariva njubovima i popcorn igracima.
Eto uskoro izlazi Clear Sky, pa cemo videti sta je manjak kinte napravio od GSC-a...posto su verovatno propali zbog piraterije :D

Nista, vi uzivajte u Resistance i Killzone prosecima, mi cemo uzivati u necem drugom.Ah kad se setim sta ste sve pricali za Turok, kako ce biti ovo te ono, osvezavajuce, kad ono...dodje na PC i svi ga popljuvase...zato sto je igra bzvz...
Ista stvar ce vaziti i za Haze..ako je sudeci po onom najnovijem videu, nova nextgen glupost u najavi...

Mogao bih se kladiti da ti je jedna od te dve igre stigla uz graficku? :) Gresim li? :)

Uz maticnu plocu :D Imam jos originala, a oni su stigli uz prethodne graficke...
Ali moram da dodam da je Stalker presudio izmedju P5E i Maximus formule :d

Sto je opet svejedno, dobio igru kao bundle uz grafu/plocu/ps3, zar ne? :)

Zna li neko ima li negde u BG-u da se uzme original Mafia 1 i koja je cena?

original mafia i mah pain ima za 999 rsd u knjizari u knez mihajlovij
mislim da je knjizara mamut a nalazi se na mestu bivse britanske citaonice pored geteovog instituta ili tamo da spo ima prostorije
uglavnom zuta jednospratna zgrada pri kraju kneza

mislim da je na ovu temu sve vec receno i niko nikoga nije ni u sta uspeo da ubedi. Imamo razlicite poglede i manite se toga.

A ovo oko piraterije, da nije tragicno bilo bi smesno. Na prste leve ruke se moze izbrojati broj nechipovanih PS2 u Srbiji, a sad nam isti ti sto su furali chipovani ps2 moralishu nesto i kao "ja sam kupovao originale" jesi qrac kupovo, kupio si mozda 4-5 komada, tolko i ja imam originala za PC, zapravo, imam vishe...

Jos ce sad Kraken i ostali PS3 vlasnici pokusati da nas ubede kako su sretni sto placaju 50e po igri i kako je to moralno, a chim se pojavi "chip" ima da pevaju drugu pricu na sve strane...S'obzirom na trend visokih cena video igara za konzole (i PC), cim izadje "chip" za PS3 i tu ce se situacija promenuti na stetu developea i izdavaca...Na njihovu srecu, crap poput Halo serijala samo vlasnici konzola i mogu da kupuju i sto je najgore to im je extra igra sa maltene najboljim MP (to oni kazu, ne ja) :wall: sa druge strane, PC igracu je sasvim normalno da takav naslov popljuje i preskoci makar bio i PC ekskluziva...

ako nista drugo, vlasnici konzola (koji nemaju PC sposoban da tera nove igre) treba da budu sretni sto ce dobiti mafiju na konzoli. Ostaje jos da vidimo da li ce taj potez developera i izdavaca upropastiti mafiju nama ostalima sa PC-jem...
:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje: govoriš umesto mene, sve je rečeno.
PS
jesi spamer, al znaš šta zboriš :d:d
PS
Video sam UT3, i čim sam stigao opalio sam partiju UT (da da, onaj prvi, iz 99 valjda), čisto da dođem sebi. UT3, to je samo šminka, nema ni grama duše u sebi (isto kao i UT2003 :( )

Poslednja izmena:

Kapiram da ima dosta texta pa te mrzelo da citas odakle je krenula rasprava, al da ti olaksam i dam rekap- krenulo je od toga da je nex99 naveo da je ut3 slabo prodavan jer je los naslov dok sam ja naveo da je to tako jer se za pc generalno lose prodaju igre u odnosu na naslove sa konzola usled cega je i doslo do toga da igra iz naslova topica ne samo predje na konzole vec da ps3/360 postanu "leading platforms". To je bila rasprava u koju se i nisi ni umesao sem da si naveo da ce neko da te ubedjuje da je sretan sto kupuje originale.

To necu ni pokusavat da obaram, sem da navedem da je za mene normalna stvar da platim ono sto uzmem, kao sto znam da naplatim i ono sto sam uradim. Daleko od toga da kupujem sve igre u originalu ali one koje mi se bas svide smatram da treba da pomognem kupovinom tako da recimo imam veliki broj originala cak i za ps1, npr pomenuti gran turismo, ceo ff serijal za ps1 ets. Ovo navodim zato sto je za ps1 piraterija postojala prakticno od starta, al sam smatrao da najbolje igre treba i platiti, kao sto nikada ne bih dao pare za krseve koje samo probam i bacim. Neozbiljno je raspravljati se o takvim civilizaciskim pristupima, to je trosenje vremena. Da si vise vremena proveo van ove zemlje shvatao bi o cemu govorim, ovako me podseca na raspravu iz 90 sa ortakom kojem sam objasnjavao zasto je normalno kupovati karte za prevoz a ne svercovati se. Ovde ne vidim ikakav prostor za diskusiju...

Osnovni je problem sto ti nagadjas sta su igre za konzole i bas zbog toga sto nemas nikakvog dodira sa njima osecas takav otpor dok ja sa druge strane koristim i konzole i pc. Ti si umetnicki tip koji voli ljubav i atmosferu i prenebegava isprazne price, bagove, krs osmisljenu lozanu da se igracima pruza 7 zavrsetaka bez ikakve najave gde je racvanje i od cega je jedan kraj pouzdano debilan, za ostale nisam imao vremena :) Ko sto rekoh, ako uzivas u takvim igrama sjajno, na pravom si mestu. Ja sam bas zbog takvih artistickih momenata i presao na konzole jer nemam vremena da se zamlacujem sa poluproizvodima koji su izbaceni na trziste jer je ponestalo budzeta.

Svidjalo se to tebi ili ne, stalker bi bio aaa naslov da je imao dobar budzet, ovako se razvlacio bas zbog nedostatka para i na kraju je plasiran samo zbg svih probijenih rokova/troskova. A to je postala boljka sve veceg broja naslova koji su planirani kao exluzive za pc- manjak para zbog piraterije. Zato i ima sve manje exluziva a sve vise, u najboljem slucaju, multiplatform naslova.

Btw turok i kz za ps2 jesu krs naslovi na koje nisam ni gubio vreme, haze je samo markentiska lozana od koje ne znam ko ocekuje bilo sta dobro i u rangu je izvikanih krsina tipa assasins creed, samo sto je ovaj potonji izasao i za pc pa je zato tebi sigurno drazi. Sa druge strane resistance ima odlicnu zabavnu komponentu i radi ko satic za launch naslov i prvu generaciju igara za ps3 dok je kz liberation jedan od najboljih hendheld naslova koji sam ikada igrao. AL nisi naveo ni priblizno naslove za uzivanje- na prvom mestu uncharted (jedna od najboljih igara koje sam ikada igrao, prosto neverovatno remek delo) koji bih kupio u originalu i da ps3 ima pirate.

Kraken je napisao(la):
za mene normalna stvar da platim ono sto uzmem

Kraken je napisao(la):
Daleko od toga da kupujem sve igre u originalu ali one koje mi se bas svide smatram da treba da pomognem kupovinom

al sam smatrao da najbolje igre treba i platiti,

kao sto nikada ne bih dao pare za krseve koje samo probam i bacim

Da si vise vremena proveo van ove zemlje shvatao bi o cemu govorim, ovako me podseca na raspravu iz 90 sa ortakom kojem sam objasnjavao zasto je normalno kupovati karte za prevoz a ne svercovati se. Ovde ne vidim ikakav prostor za diskusiju...

Nemoj da se ljutis ali ti je ovo stav bez stava. Ili kupuj sve original ili nemoj da menjas, tupis i krivis "civilizacijske norme" kako ti se nagne sesir. I tome ko je napravio po tvom misljenju shit igru treba da se plati, i sve pesme koje imas na racunaru, diskovima i sl. kostaju i nemoj mi reci da imas sve original CD, SACD ili DVDA diskove pa sa njih skidas i samo ti koristis u npr. MP3 mobile spravici? Da li ti je i sva odeca original posto je i to necije intelektualno vlasnistvo? Da li prijavis drzavi ama bas sve sto zaradis, prodas i kupis a to je i moje i njegovo i tvoje vlasnistvo? Da li kopiras knjige ili vek kupis svoj primerak u knjizari? Da li se uredno prijavis kad odes kod "suraka u Macvanski Prnjavor" na duze od pet dana i platis boravisnu taksu posto je i to prihod te jadne lokalne samouprave?... Ako da onda si ti svetao primer ako ne onda je to sto pricas licemerno

Poslednja izmena:
upravo to. Ona varijanta, ja nisam lopov, ja samo pomalo kradem ili "Malo sam zatrudnela" :D

Kraken covek, da ti kazem, nemam nista protiv tvog stava, nista nije crno-belo ali stoji ovo sto je Misko rekao.

E sad, za razliku od tebe, ja nemam moralnu dilemu i skroz sam se opredelio da "kradem" video igre, pare nek uzimaju od intela, nvidije i amd-a. Kupujem samo ono sto ZELIM bas da igram on-line ili da imam kutiju, recimo, quake 3 sam kupio za 50 maraka kad je izasao i kad je 50 maraka ovde bilo ko sad 100e, ako ne i vise.

Inace (nema veze sa temeom, ali si pomenuo pa sam ti "duzan") sam proputovao jako mnogo zemalja, bio na skroz drugom kraju planete par puta itd. video razne ljude, stavove i ostale stvari.

Inace, procitao sam sve postove samo nisam imao zelju da komentarisem o UT3 prodaji u Mafia 2 topiku. da je UT3 upola dobar kolko cod4 recimo, prodao bi se u vecem broju primeraka. (ovo nije moj licni stav, nekom se ut3 svidja, nekom ne ali statistika govori da se vecem broju igraca svidja ut2004 i cod4 nego ut3). Sa druge strane, pogledaj kolko je prodato ut3 za PS3 i kolko je prodato cod4 i videces zasto je Nex-ov stav po tom pitanju sasvim opravdan i razumljiv. ;) Sa druge strane, pogledaj recimo Sins of a solar empire, igra koju 1% cistih konzolasha ne bi igralo, prodaje se odlicno, a nije ni hajpovana, nema ni veliki budzet, niti je radio neki ultra poznati tim. Cak nema ni zastitu. Ljudi je kupuju. Dakle nije piraterija jedini problem. Problem je sto je dostupna sirokim narodnim masama pa covek sada moze da skine igru i da je proba, pa ako valja tek onda kupuje. Sve manje ljudi zeli da se cima sa zastitama, vracanjem polu-proizvoda u prodavnice (recimo gothic 3 da sam kupio mislim da bi poslao antrax developeru u svabiji) i kupovanje na slepo i na osnovu placenih review-ova. Sad covek lepo skine recimo Vegas 2, vidi da je polu-proizvod i odluci da ne zeli da potrosi kintu na to. Verovatno nece ni preci piratsku verziju. Ubisoft montreal ce reci da im se igra slabo prodaje zbog piraterije. Tacno, u pravu su samo su promasili kontekst (ili se prave blesavi), posto se probaju piratske verzije (ne govorim za Srbe vec za sve), vidi se da je djubre i kaze se "uh, unalo da kupim ovo, dobro je...". Pre 5 godina bi vecina potrosaca (onih koji inace kupuju po 10-15 naslova godisnje) otislo i kupilo igru i shvatilo da je djubre i da su izvarani za pare.

ali kontam da je dosta o ovoj temi, ajde da se vratimo na mafiju, evo jos novih screenshotova:

showpic.php3

ma07.jpg

ma06.jpg

ma05.jpg

ma04.jpg

ma03.jpg

ma01.jpg

mozda je nesto vec bilo, ovo se pominje kao "new batch of SS" pa ne znam sta je tacno novo od svega

:wave:

jos shotova...
mafia-ii-20080425094244043.jpg

mafia-ii-20080425094241043.jpg

mafia-ii-20080425094253683.jpg

mafia-ii-20080425094250714.jpg

mafia-ii-20080425094247371.jpg

Joooj jedva cekam..Prvi deo je jedna od retkih igrica,koja me bas drzala zalepljenog za stolicu dok je nisam presao..

Potpuno suludo dobro izgleda...

Nazad
Vrh Dno