Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Moralo bi da može da preko Migration Assistenta, tj. ne bi trebalo da ti prijavljuje da ne može tvoje fajlove da prekopira, ali svejedno, bolje je da zaobiđeš njega ako možeš (posle se javi problem sa permisijama, pa često ručno moraš da prepravljaš), nego zabodi taj HDD preko USB-a, pa kad instaliraš SL, sam on će te na kraju pitati da li želiš da migriraš podatne sa nekog diska, pa ga uperi na taj koji ti je nakačen sa starim sistemom.

A mora preko usba? Mozda je zbog toga zezao migration, uvek sam probao preko sata. Gde ima neki sata>usb adapter?:)

Q6600 i gigabyte P35, nije najnovija tehnologija ako si to pomislio:) Nasao sam tutorial gde SL retail radi na toj kombinaciji.

Poslednja izmena:
7600GT, kapiram da ce lakshe da radi to nego neka najnovija :) A planiram da uzmem neku jachu samo prvo da vidim koja ne pravi nikakve probleme..

Btw, jel ima neko ideju zashto USB mish nece da radi u instalaciji Leoparda 10.5.6 (iPC) ? Sve sam enableovao u BIOSu shto se tiche USBa i misha, i ne vredi. Ploca je Gigabyte P35...

Imam istu plocu, instaliran iPC 10.5.6 i usb mis radi a nisam nista dodatno stiklirao pri instalaciji. Ono sto sam stiklirao to je intel ICH10 sata suport,realtec R1000 i ps/2 keyobard. Znam da nije pomoc ali eto kad vec imamo istu plocu da kazem da kod mene radi ;)

Mene interesuje da li ima drajveri za X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro?

Imam istu plocu, instaliran iPC 10.5.6 i usb mis radi a nisam nista dodatno stiklirao pri instalaciji. Ono sto sam stiklirao to je intel ICH10 sata suport,realtec R1000 i ps/2 keyobard. Znam da nije pomoc ali eto kad vec imamo istu plocu da kazem da kod mene radi ;)

Mene interesuje da li ima drajveri za X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro?

Ma ja nisam doshao do sistema uopshte, na samom pochetku instalacije meni mish ne radi iz nekog razloga. Radio mi je normalno na Nforce plochi a sad ovde gde treba da bude 5x bolja kompatibilnost, ne radi, a bez misha ne mogu da instaliram OS :) Bar ne znam koji su shortcuti, mozda bi i mogao nekako :)

Poslednja izmena:
Posto cu ponovo instalirati jer mi je rezolucija samo 1024x768 (ati 4850) probacu bez misa, i ako uspem javljam kako sam izveo :D

Posto cu ponovo instalirati jer mi je rezolucija samo 1024x768 (ati 4850) probacu bez misa, i ako uspem javljam kako sam izveo :D

4850 treba da radi kao od sale, jesi probao da skines drajver sa insanelymac-a?

Poslednja izmena:
Nisam probao. Probacu onda prvo to, samo da nadjem prvo driver :)

Ma ja nisam doshao do sistema uopshte, na samom pochetku instalacije meni mish ne radi iz nekog razloga. Radio mi je normalno na Nforce plochi a sad ovde gde treba da bude 5x bolja kompatibilnost, ne radi, a bez misha ne mogu da instaliram OS :) Bar ne znam koji su shortcuti, mozda bi i mogao nekako :)

Ja sam ga instalirao bez misa, koristio sam space,tab,enter i strelice. U sustini nije tesko jedino je problem sto nisam znao kako da udjem u disk utility da formatiram disk pa sam to uradio pomocu misa :D

Pa to i jeste problem, ne znam koji je shortcut za disk utility, a bez njega ne moze :)

U svakom sluchaju to sam batalio, skinuo sam SL i naravno ne bi bilo normalno da nema nekih problema :) Arhiva je u DMGu, ja ne mogu da podignem stari OSX na novoj plochi, a ne postoji program u windowsu koji reze ili konvertuje DMG u neshto prepoznatljivo :) Tako da cu morati da vadim staru plochu i povezujem sve da bi butovao u Leoparda i narezao taj imidz :)

Shortcut za prebacivanje fokusa na meni je Ctl+F2. Od F2 do F6 su različite prečice za prebacivanje fokusa.

wryufr.jpg

Pa to i jeste problem, ne znam koji je shortcut za disk utility, a bez njega ne moze :)

U svakom sluchaju to sam batalio, skinuo sam SL i naravno ne bi bilo normalno da nema nekih problema :) Arhiva je u DMGu, ja ne mogu da podignem stari OSX na novoj plochi, a ne postoji program u windowsu koji reze ili konvertuje DMG u neshto prepoznatljivo :) Tako da cu morati da vadim staru plochu i povezujem sve da bi butovao u Leoparda i narezao taj imidz :)

LOL -nista strasno, dva sata posla :D

jel si menjao portove? jel ti mis na ploci, stavi na plocu? meni sjlaka na p43.
pretopstavljam da jesi ali...
ma moze dmg na winu, radio sam..bese li hfs explorer ili tako nesto.

edit

procitaj i ovo izgleda da moze preko magic iso maker
http://www.ihackintosh.com/2009/04/how-to-convert-dmg-to-iso-on-windows-computer/

ovo
http://www.asy.com/dmg.htm

a hfsexplorer otvara dmg
http://hem.bredband.net/catacombae/hfsx.html

a imas i MACDRIVE koji imam na winu, on je super. win widi diskove moze R/W - i ima da snima...e sada kako i sta nisam probao

Prilozi

• macdrive.jpg
    macdrive.jpg
    48.6 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:

Power ISO, imao sam istu muku :)

Arhiva je u DMGu, ja ne mogu da podignem stari OSX na novoj plochi, a ne postoji program u windowsu koji reze ili konvertuje DMG u neshto prepoznatljivo :) Tako da cu morati da vadim staru plochu i povezujem sve da bi butovao u Leoparda i narezao taj imidz :)

Probaj dmg2img. Probao sam pre koji dan i rekao bih da radi (samo sam ubacio DVD u poceo je da bootuje, nisam dalje isao dok ne vidim da je neko naterao da radi na I7 i P55).

Poslednja izmena:
Evo posle celodnevne zabave sa instalacijama, nauchio sam dve bitne stvari :) Ne raditi update na 10.6.1 i ne prebacivati podatke sa Leoparda preko Migration Assistanta. Obe stvari su mi ubile OS pa sam morao sve ponovo vishe puta :)

Btw, onaj Chameleon boot je odlichan, istovremeno sluzi kao boot bilo chega shto je trenutno ubodeno u sistemu, samo se pojavi ikona.

Poslednja izmena:
jel si napravio butabilni DVD snowa? koja verzija?
super mi je leopard, ali me svrbe prsti da malo pravim caprazdivan sa snow-om

Da mogao bi da kazes koju Snow Leopard varijantu si skinuo i probao?

ja sam cini mi se kompatibilan pa bih probao

Poslednja izmena:
Verziju ili release ? :) Mislim da nije bitno, svaka Retail verzija ce raditi, ja sam skinuo 10.6.0, a instalirao sam po ovom uputstvu. Tvoja plocha je vrlo slichna pa ako imash jednu od dve ALC zvuchne, radice sigurno...

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc oko instalacije drajvera za Ati 4850 512mb na iPC 10.5.6. Skinem ih sa ovog sajta http://osx86.radeonhd.eu/ (MacOSX 10.5.6 Radeon Hd 48x0 Drivers.pkg). Sama instalacija je prosta ali posle restarta je samo crni ekran. Da li treba nesto pre instalacije da se uradi ili to nije dobar driver. Ako neko moze da pomogne zahvaljujem se unapred

probaj posle instalacije da udjesh sa - x, F8 pa napisi -x

onda menjaj drajvere, dok ne nadjes pravi. mora tako

Da nema neko ideju kako da namestim u Safariju 4 da se search (Command+F) aktivira automatski, samo krenem da kucam tekst, kao shto je u trojci ?

Vrh Dno