Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Poslednja izmena:
I na četvorci čim počneš da kucaš izleću rezultati.

Kad pritisneš Cmd+F pa počneš da kucaš, da ti automatski selektuje prvi pronađen rezultat, na to misliš? :)

Imam i ja Glims, ali ne vidim tamo neku opciju koja bi uključila taj live search, pa ne znam baš da li je Glims zaslužan za to :)

Ma ne, nego da bez stiskanja Cmd+F Safari automatski otvara polje za search :) U glimsu je to pod Misc>Auto select browser search banner.

Aha, misliš umesto address bara, da bude selektovan prvo search bar?

Ne, LOL :)

Nego sad sam ja u Safariju, otvorena strana, hocu da nadjem neku rech na toj strani i odmah kucam rech, ne moram prvo Cmd+F :)

Aj treca sreca :d

Sad razumem :D
Toliko često koristiš pretragu da ti to treba? :)

Pa da. Posle pola sata u Safariju bez toga mi je vec falilo :)

'ajde sad jedno hardversko pitanje, koja TV karta (a da ima kod nas) radi na MacOSu? Ne bih dao iznad 50e na karticu, čisto da se zna.

cljever, cljever...potpuno sam zaboarvio an externe kartice, posto internu srecno koristim vec 9 godina. jedina mana je sto nema snimanja kanala.

Ja sam uvek bio u tom fazonu kao mogu da snimam, a u zivotu ako sam jednom nesto snimao. Tako da razmisli koliko uopste koristis tu opciju. A ovde dobijes tjuner nezavisno i bez paljenja kompa. Npr gledas TV dok se instalira windows, divota :)

Eksterne kartice su reshenje za bilo koji problem sa OSXom i hardverom ;)

Ja imam novi problem, zove se zvuk.

Zamenio sam Audigy 4 sa X-Fi Titanium karticom i naravno ona ne radi. Googlao sam i skontao da KX drajveri ne podrzavaju X-Fi... jel ima bilo kakve sanse da se nadje drajver?

Ja sam uvek bio u tom fazonu kao mogu da snimam, a u zivotu ako sam jednom nesto snimao. Tako da razmisli koliko uopste koristis tu opciju. A ovde dobijes tjuner nezavisno i bez paljenja kompa. Npr gledas TV dok se instalira windows, divota :)

hm, razmislio sam...jedno 5 x mesecno minimum :D, a neki put i 5x nedeljno

bas sam trazio kartice za mek, nisam nasao nista prihvatljivo...samo one ati hibride i po nekoj paprenoj ceni. tako da kome ne treba snimanje externa je super.

@kudtihaex

Now my X-Fi is wokring thanks to 10.5.7 and voodooHDA biggrin.gif.
More info: http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=172853

And pics: http://www.insanelymac.com/forum/index.php...st&id=51621

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversion/index.php/t135076.html

Poslednja izmena:
Uzmes externi Kworld, (super slika, ima test na benchu) i boli te uvo.

Gledam sad, ima eksterni 1680ex TVBox, al' me zanima je l' postoji neki tip splitera za monitor? Neću valjda stalno uključivati i isključivati kabl kada mi se gleda tv. :) Napominjem da imam samo analogni ulaz/izlaz na monitoru.

Gledam sad, ima eksterni 1680ex TVBox, al' me zanima je l' postoji neki tip splitera za monitor? Neću valjda stalno uključivati i isključivati kabl kada mi se gleda tv. :) Napominjem da imam samo analogni ulaz/izlaz na monitoru.

VGA kabl ide iz kompa u tjuner, pa iz tjunera na monitor. Tako da nemas frke sto se toga tice, cak imas i Sliku u slici (npr tv u malom delu ekrana a ostalo je komp). E sad postoji mogucnost da ce da ti slika ne bude ostra dok radis na kompu jer prolazi kroz tjuner pa se s**** signal sta li vec. Cisto proveri jer je mozda samo do mene, ne mora da znaci. Ja imam i DVI i VGA pa nemam taj problem.

Aham, hvala na odgovoru, videću da pozajmim od nekog ko ima tuner da isprobam to.

jel proradilo nekome snimanje u leopardu? koja zvucna?

Kakvo snimanje? Ja redovno snimam projekte u GarageBand, Logic i Ableton sa M-Audio Fast Track USB.

da, sorry.
mikrofon ulaz

mozda je glupo pitanje, ali da li hackintosh radi na ovim nekim novim celeronima tipa INTEL
Celeron Dual Core E1500 2.2GHz 800MHz.

Da li ce raditi najvishe zavisi od ploche, odnosno chipseta. Ali s obzirom da radi na gomili AMDa, na Intelu su josh vece shanse, ali nishta dok se ne proba...

Ako podržava setove instrukcija SSE2 i SSE3, radiće, što se procesora tiče :)

Taj fazon kod AMD-a uopste nije problem u rpocesoru, vec samo i iskljucivo cipset tj ploca.

Koja bi bila najjeftinija, neintegrisana konfiguracija za Snow Leopard? Predlozi?

probao sam da instaliram snow preko boot CDa / chameleon/ i zeznuo boot leoparda, jel sada samo instaliram preko njega opet isti leopard bez formatiranja i ostace mi fajlovi i programi ili jok.

Vrh Dno