Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Jos je ovo jako pipava tema za drzave. Rusi za pocetak ne znaju sta ce sa dolarom i svojom valutom kamoli da se *****avaju sa nekim bitkoinima. Verujem da kineze zanimaju samo pare kao pojam, svejedno je njima dal su u btc, dolarima, jenima, zlatu ili u skoljkama. Treba jos vremena da prodje i da dodju neki novi ljudi koji ce svojim imenom i ugledom stati iza neke berze i koji ce svojski promovisati btc. Eno mintpal je krepo, ko zna koliko je tu para ostalo a niko ni rec nije rekao. Vecina nas je to prihvatila kao dobar dan, previse opusteno. Kao da je sasvim normalno da nas neko pokrade i da berza crkne
Zasto bi bilo ko ko ima kapital ulazio na neko ovako nebezbedno trziste, na kojem berze pucaju i odnose novac na svakih 6 meseci, gde klik misa ludog japanca/kineza moze da te kosta zivotnu ustedjevinu i slicno?

Nemoj pogresno da me razumes, i ja isto prognoziram veliku buducnost ali do tada ce proci jos mnogo godina :) BTC ce se omasoviti kad-tad samo je pitanje koja ce tada biti njegova cena. To sto ce ga jednog dana svi koristiti ne mora da znaci da ce vredeti xxxx dolara ;)

kripto valute se i sada vec koriste (pogotovo sa kinom) prilikom veceg posla za prebacivanje para bez banaka, brzo i jednostavno

Nemoj pogresno da me razumes, i ja isto prognoziram veliku buducnost ali do tada ce proci jos mnogo godina :) BTC ce se omasoviti kad-tad samo je pitanje koja ce tada biti njegova cena. To sto ce ga jednog dana svi koristiti ne mora da znaci da ce vredeti xxxx dolara ;)
E pa to i ja kontam. Da možda više neće biti prošlogodišnjeg pumpa. Zašto bi vrednost BTCa morala da bude 3200e, može da bude i 50 da bi bio upotrebljiv(daleko bilo) samo da je stabilan.

E pa to i ja kontam. Da možda više neće biti prošlogodišnjeg pumpa. Zašto bi vrednost BTCa morala da bude 3200e, može da bude i 50 da bi bio upotrebljiv(daleko bilo) samo da je stabilan.

aha samo jos da je kolicina BTC beskonacna pa moze da bude i 1 cent... mislim stvarno, zasto

kripto valute se i sada vec koriste (pogotovo sa kinom) prilikom veceg posla za prebacivanje para bez banaka, brzo i jednostavno
Nemogu da verujem u to. Nekažem da nije tako ali, znam za priču kada su naši ljudi otišli u kinu i sa nekoliko miliona eura kod nekog proizvođača da sklope posao. Međutim kada su rekli da imaju oko 3 miliona kinez im je rekao da odu da obližnje pijace, ima lepe robe oni nerade sa sićom. Sad kinez proda robu za 100 miliona u BTCu i preko noći mu to više nije 100 miliona nego 50. Može to da bude i 500 miliona samo ko je danas spreman na tolki rizik?

Kada krene da se koristi jako je lako izazvati nestasicu i valjati posle jedan po jedan po mnogo vecoj ceni. Tada ce bar biti potraznje. Sada je ovako jer je potraznja mala ali nece doveka biti tako.

To stoji da je ograničena količina. Nisam mislio bukvalno 50 naka bude 350 koliko je sad. Koja bi po tebi bila realna cena? Dali postoji neka ozbiljna prognoza?

Pa tesko da postoji, ali i sada na primer HW koji odrzava mrezu i BTC i LTC tesko da moze da dumpuje.. a u isti dosta vredi, sto neznanci da cena ne moze jos da padne ali pad je vestacki, ili sutra da se desi nesto bas ne ocekivano pa da pukne totalno a samim tim i cena

Ne postoji realna cena. Postoji samo potraznja i broj trenutno dostupnih novcica na berzi.
Moze cena biti i 1M ali zamisli koliko bi novca trebalo da se obrce stalno da bi se vrteli svi novcici s berze. Ako bude velikog voluma i velikih transfera sve zavisi od ta dva faktora. Ako se neki novcici povuku cena ce skoviti i bice potrebno manje novcica da se obavi transfer. Samo variranje cene nece biti toliko bitno jer ce se i ovako novcici prodavati odmah a posto Kinezi mnogo trguju i njima se svasta placa oni mogu praviti nestasice kako im dune, ne treba ih potcenjivati. U principu sve ce to lepo samo balansirati u vecini slucajeva.

Po mom skromnom misljenju najvise ce za na cenu uticati kolicina bitkoina koji su u prometu. Jer je cinjenica da tesko da ce bilo ko uci u rudarenje btc sada. Takodje zasto bi bilo ko od bogatih ljudi ulazio na trziste koje je izraziti monopolsko - a to je sada btc. Velika vecina novcica se nalazi kod malog broja ljudi i iskljucivo oni diktiraju cenu. Ti ljudi nisu najbogatiji u novcu(imaju samo btc a njega ptetvaraju u kes po potrebi), nego su samo na vreme krenuli sa kopaju sa pravim alatima.

Dolazi do sukoba interesa izmedju ljudi koji imaju pare i misle sa mogu da imaju sve i ljudi koji imaju btc i misle sa mogu da diktiraju cenu. Bilo ko ko ima pare nije lud da pokusa da udje na to trziste, jer onaj sto ima btc lagano moze sa minimalnim naporom da visestruko umanji njegovu investiciju.

Jednistavno bogati ljudi ne mogu samo tek tako uci u btc vode, isto kao sto nijedna firma ne moze sada krenuti proizvoditi odjednom automobile kao bmw i mb. Vise mi ima logike da ovde btc je samo pionir, valuta koja je utrla put nekoj drugoj valuti koju ce u isto vreme moci da kopaju i ovi sto imaju pare i ovi sto imaju farme, i obicni rudari poput nas. Tako cemo opet svi biti na istoj pocetnoj sansi, samo sto ce to biti sjajna prilika za nove bogate ljude da ugrabe svoje parce kolaca.

Jao petricije, zar stvarno verujes da "bogati" ne ulaze ili se zato plase jer ne postoji veca decentralizacija :)

Sve je cist interes i oni ce uci cim vide/pomisle da mogu da zarade, a pre svega masa njih ne ulazi jer ne razume crypto svet, zbog manjka razumevanja i straha zbog nestabilnih berzi, nepoznavanja tehnike i to da JOS NEMAMO HW wallet su jedno od najvecih razloga

Iskreno najvise mi je zao sto su oni ludaci unistili BFL bas zbog njihovog razvoja HW wallet-a koji je obecavao :(

To stoji da je ograničena količina. Nisam mislio bukvalno 50 naka bude 350 koliko je sad. Koja bi po tebi bila realna cena? Dali postoji neka ozbiljna prognoza?
Naravno da ne postoji prognoza kao sto ne postoji recept na kojem ce se svi obogatiti. Jednostavno, neko ce da doceka, neko nece. A posto svi gomilaju kripto, a niko ne prodaje, to nece biti skoro

Po ovoj ceni stvarno ne vredi prodavati. Da je iole pristojna cena pa i da pricamo o redovnoj prodaji ali ovako ne. Preterali su ovi s botovima, duse nemaju.

Neki imaju i vise. A nekima treba i mnogo manje od toga, sve zavisi od cene. Popus ili ne, ne razlikuje se nista od btc-a. Sve je popus trenutno.

pa krajnje je vreme da se pozabavimo oko kupovine onih Masseratija ;)

I s kakvim štekom da se nadaš rastu cene. Treba ti ono, bar hiljadu... LTC je postao težak popuš ako mene pitate.

Kopanje jeste i to toliki da niko ko je poceo da ga kopa ove godine još nije iskopanim LTC-om otplatio graficke. Koliko sam svatio iz vasih postova da bi LTC uspeo kao valuta mora da ima snaznu mrezu sastavljenu od ASIC-a i veliki diff što je i dobio u posljednjih par meseci.

A ko će da održava LTC mrežu? Armija rudara koja prelaze na druge valute kako im se svidi? Da bi mreža funkcionisala, mora da ima posvećenu infrastrukturu, GPU mineri to nisu. Da bi LTC uspeo kao valuta mora da ima ozbiljnu HW priču iza sebe a to su pre svega ASICi

Poslednja izmena:
Jeste, kako nije!
Jos daju 20% popusta ako placas u LTC :d

Hmm..nešto se mislim i ako bi otišla cena na 20-25 opet većina ne bi prodala pošto smo već videli skoro 50 pa je "25 previše malo" :D..i onda padne na 7 opet pa promena mišljenja *** trebao sam prodati na 25 aaaaa :d

svako treba da ima svoju cenu sa kojom je zadovoljan i onda nema problema, mada je tako kao sto kazes bilo u aprilu 2013 kad je BTC rastao (pametni su imali ordere tzv "stepenaste" i na kraju su imali manju cenu od 260$, ali i mnogo vecu od one sa pocetka pumpa

Pa da...stepenasti orderi su skroz ok, da sam od početka imao takvu taktiku imao bih više i bio bih mnogo zadovoljniji. Ali "bolest" zvana prodati na max ceni (ili blizu) me zeznula ne jednom..

Ne mislim samo na cenu novčića već na sam novčić kao ponudu sa sve cenom :) ako me razumete.
ASIC, šta sam loše rekao, nije mi jasna poenta citata? Sem ako misliš da neka kriptovaluta ima upotrebnu vrednost ako njena mreža zavisi isključivo od GPU mining-a?
Ko je bre blesav da investira u nešto što održava armija štrebera preletača sa ... lupam... 10 grafika po useru?

Nazad
Vrh Dno