Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ima sigurno među nama onih sa štekom od par hiljada koji nisu prodali na 40+. Sigurno je sad mnogo gadan osećaj. :(

jos malo pa ode i ispod 3$...gde su oni sto mi smejase kad sam rekao da ce ltc gore da prodje od dogea
Tu su, smeju se i dalje :D
Ti se i dalje hvatas svakog trenutka da kao dokazes nesto kako si upravu. Neko se istovario sinoc na pa sta. Sto ne pogledas koliko je btc pao? Sto ne pogledas koliko su doge pale zadnjih par dana? Jesi svestan koliko ce jos pasti? I pored polovljenja cena juri na dole kao sumanuta. Sta mislis, dali ima neko da povuce rucnu?
Ja bi voleo da skoci. Voleo bih da bilo sta skoci cisto da vidimo da se ipak nesto pozitivno desava. Za sada i tvoje doge idu u kanal zajedno sa ostalima.

sviđa mi se kako se priča razvija od "štekajte novčiće i zahvalite nam se posle, to je sigurica", pa do "svi smo mi odrasli" & "sve je to kocka".

kakve fine nijanse očaja i gluposti.

Tu su, smeju se i dalje :D
Ti se i dalje hvatas svakog trenutka da kao dokazes nesto kako si upravu. Neko se istovario sinoc na pa sta. Sto ne pogledas koliko je btc pao? Sto ne pogledas koliko su doge pale zadnjih par dana? Jesi svestan koliko ce jos pasti? I pored polovljenja cena juri na dole kao sumanuta. Sta mislis, dali ima neko da povuce rucnu?
Ja bi voleo da skoci. Voleo bih da bilo sta skoci cisto da vidimo da se ipak nesto pozitivno desava. Za sada i tvoje doge idu u kanal zajedno sa ostalima.

Kao sto su se i meni smejali pre par meseci kada sam LTC prodavao za 17 $. :D BTC je toliko pao da sad 1 LTC vredi 0.00929 umesto preko 0.01 BTC-a tako da se nisam nimalo pokajao sto sam nedavno prodao sav LTC i za njega kupio BTC.

Poslednja izmena:
Nikada se nisam stideo svojih odluka, ni kada su bile hrabre ni glupe, ni dobre ni lose, ni profitabilne ni neprofitabilne.
A takodje nikada nikoga nisam ni savetovao sta da radi, vec samo kazem, kako sam ja uradio, ko hoce nek osudjuje itd...

Sad kazem, da sam cekao ovaj pad i da cu cekati jos malo da padne i dokupiti do 10.000 LTC coina, cirka nekih 6000 mi fali.

Od mene toliko, ako sam lud, lud sam za svoje pare, ne za tudje i nikako ovo nemojte pokusavati kod kuce :)

A kad se proda, i ako se proda, bicete takodje obavesteni (kazem ako - jer ne iskljucujem mogucnost da sam pojeo kaku i bacio pare) :)

Nikada se nisam stideo svojih odluka, ni kada su bile hrabre ni glupe, ni dobre ni lose, ni profitabilne ni neprofitabilne.
A takodje nikada nikoga nisam ni savetovao sta da radi, vec samo kazem, kako sam ja uradio, ko hoce nek osudjuje itd...

Sad kazem, da sam cekao ovaj pad i da cu cekati jos malo da padne i dokupiti do 10.000 LTC coina, cirka nekih 6000 mi fali.

Od mene toliko, ako sam lud, lud sam za svoje pare, ne za tudje i nikako ovo nemojte pokusavati kod kuce :)

A kad se proda, i ako se proda, bicete takodje obavesteni (kazem ako - jer ne iskljucujem mogucnost da sam pojeo kaku i bacio pare) :)

Ma ti si OK...Ne delis savete kupuj-prodaj, iznosis sta sam radis i to prilicno nesugestivno, sto je zaista i najbolje. Ali ljudi, suzdrzite se saveta tipa "nemoj prodavati, sace to gore", ili "kupuj, skocice". Ako neko i pita za misljenje, to izlozite na PM, a ne da mozda ohrabrite ili osujetite nekog nesigurnog u pokusaju da se oproba u trgovini. Neko rece pre neki dan, nisam siguran ko, da se ne prodaje LTC na 0.01 jer ce da se lansira...Nemojte to govoriti jer nemate pojma, ko hoce da proda nek proba, ko nece ne mora. Ako je covek koji je pitao poslusao savet, sada je sigurno nervira jer je izgubio 10% za dva dana...

Ma ti si OK...Ne delis savete kupuj-prodaj, iznosis sta sam radis i to prilicno nesugestivno, sto je zaista i najbolje. Ali ljudi, suzdrzite se saveta tipa "nemoj prodavati, sace to gore", ili "kupuj, skocice". Ako neko i pita za misljenje, to izlozite na PM, a ne da mozda ohrabrite ili osujetite nekog nesigurnog u pokusaju da se oproba u trgovini. Neko rece pre neki dan, nisam siguran ko, da se ne prodaje LTC na 0.01 jer ce da se lansira...Nemojte to govoriti jer nemate pojma, ko hoce da proda nek proba, ko nece ne mora. Ako je covek koji je pitao poslusao savet, sada je sigurno nervira jer je izgubio 10% za dva dana...

Pa Phenix ko bi drugi on i Saj su poznati po takvim savetima. Rekao je da ce ko proda LTC po toj ceni da se kaje. A pitanje sam postavio ja i uopšte se nenerviram jer nisam poslušao njegov savet.

Poslednja izmena:
litecamel sa #CoinMarkets postao glavni i odgovorni za marketing LTC-a :)

https://twitter.com/litecoin/status/544830393669545986

Aktivan im twiter nalog..svakih 3 meseca po 1 twit :D

NIje da sam zloban ali kad nisu hteli da promene algoritam kad se pojavili ASIC u martu i omoguce i dalje nama sitnima koji litecoin da kopamo i sirimo dobar glas i kad su svi vikali ko j.. GPU sad ce cena zbog ASICa u nebo ( bila tad 25$) sam pozeleo da im cena ode u bunar ..to sam i napisao tad i na litecoin talku nekom developeru koji dobio tad onaj 100Mh Titan za dz od proizvodjaca da ne menjaju algoritam.
Ovako pojavom ASIC za litecoin se drasticno smanjio broj ljudi koji moze da ga kopa (reda 10000 puta bar) i samim tim 10 000 puta ljudi manje koji imaju interes da sire dobar glas o litecoin a litecoin ne nudi nista sto nema BTC da bi veliki igraci sad ulagali u njega.

drago mi je da koristis svoju glavu tako i treba, samo nemoj ti nama da delis savete, jer smo mi na vreme prodali i isplatili svoje rudnike i zaradili svasta , a i kako kaze Milan i ostavili za sledeci skok :)

Pa Phenix ko bi drugi on i Saj su poznati po takvim savetima. Rekao je da ce ko proda LTC po toj ceni da se kaje. A pitanje sam postavio ja i uopšte se nenerviram jer nisam poslušao njegov savet.
Pa savet je savet, nije naredjenje. Savet poslusas da bi cuo jos neko misljenje a odluku donosis sam. Nemoj da mislis da ja ne slusam druge ljude. Pricam ja sa skoro svima ali odluke su licno moje. Neke su dobre, druge su lose ali sto Arrow kaze, moje su i niko mi nije kriv.

I ja sam donekle očekivao skok LTC-a poštujući reputaciju DanV-a: https://www.tradingview.com/v/WlMEoJ1d/ ali mrka kapa :(
Nisam ušao u trade, beše lep short, pratio sam BTC.

Razmena mišljenja je ok ali svako ima svoj način kako ceni pa dolazi do nerazumevanja.

Poslednja izmena:
Imamo mi jos dosta za prodaju, ne beri ti brigu
I citaj do kraja post, a ne da izvuces samo sto ti odgovara, samozvani geniju

Poslednja izmena:
Deco ! Nemojte se svadjati i prepucavati , svako ima glavu i ponesto u njoj ! Tako da ....

malo nek se ispuva, šta fali, vidiš da nije prodao sve nego čuva za bolje dane pa malo neurozaN.

Poslednja izmena:
Ima sigurno među nama onih sa štekom od par hiljada koji nisu prodali na 40+. Sigurno je sad mnogo gadan osećaj. :(

Gadan osećaj je i ako imaš dosta manje od par hiljada a nisi prodao ni pola na 40+ to ti garantujem :)

I ja sam donekle očekivao skok LTC-a poštujući reputaciju DanV-a: https://www.tradingview.com/v/WlMEoJ1d/ ali mrka kapa :(
Nisam ušao u trade, beše lep short, pratio sam BTC.

Razmena mišljenja je ok ali svako ima svoj način kako ceni pa dolazi do nerazumevanja.

Moje skromno mišljenje je da ltc ne ide nigde dok btc ne skoči značajno..npr 600-700+ . Ovako "sam od sebe" ne vidim zašto bi skakao..eventualno ako neki budu hteli da eksperimentišu i da utuku gomilu para na neki mali pump... Ovo je neko moje lupetanje ali videćemo..

A da će biti svetsko čudo i veliki poklon ako opet budemo videli (ne za 5-10godina, ranije :)) 1100+ za btc i 48 za ltc to svakako mislim ;).

LTC je vezan za BTC to stoji, ali mene ne bi iznenadilo da LTC skoci pre BTC i povuce isti za sobom... mada realno je ocekivat da BTC prvi "skoci"

bilo kako bilo, cinjenica je da smo imali PRILIKU da se dobro oparimo.
neko je priliku iskoristio, neko nije pa se nada nekoj novoj...

trend govori da idemo u bunur. licno, mislim da problem nije u povjerenju u BTC ili LTC nego da su problemi daleko slozeniji, od jakog dolara, politicke nestabilnosti na relaciji USA-RUSIJA-KINA, pad rublje i kupovne moci rusa.... usli smo u turbulentno politicko vrijeme i ono je rezultiralo ovakvim trendom a ne pad povjerenja....

ne iskljucujem mogucnost da se trziste oporavi, ali nisam optimista. bar kratkorocno.

Sve sto se tok novca vise steze to ce rasti potreba za crypto valutama... ja i dalje cvrsto stojim iza toga da se princip koriscenja mora pojednostaviti i tek tada da mozemo ocekivat cenu koji sad niko ni ne sanja

ja govorim vec odavno da je vrlo moguc scenario da LTC skoci tj da se promeni udnos prema BTC-u u korist LTC-a , pogotovo sto za to ne treba neka kolicina para (moze se odraditi i sa coinima) i tu prvenstveno mislim na nase drugare iz Kine

bilo kako bilo, cinjenica je da smo imali PRILIKU da se dobro oparimo.
neko je priliku iskoristio, neko nije pa se nada nekoj novoj...

trend govori da idemo u bunur. licno, mislim da problem nije u povjerenju u BTC ili LTC nego da su problemi daleko slozeniji, od jakog dolara, politicke nestabilnosti na relaciji USA-RUSIJA-KINA, pad rublje i kupovne moci rusa.... usli smo u turbulentno politicko vrijeme i ono je rezultiralo ovakvim trendom a ne pad povjerenja....

ne iskljucujem mogucnost da se trziste oporavi, ali nisam optimista. bar kratkorocno.

Pa tako nekako stoje stvari i po meni...opet bunar, i opet nisam bar deo prodao blizu 450$ jer mi pažnja bila negde drugde..

Treba naći/pogoditi neki sledeći btc..ne mora da skoči toliko nenormalno kao btc...bio bih zadovoljan i sa 1000x :p

edit- pošto je ovo ltc tema setih se da je genijalcin@23 otvarao ovu temu spomenuo da ltc bi mogao biti "once in a lifetime opportunity" (naravno za one koji su propustili btc na početku), tad je ltc bio nešto 0,2$ i malo sam razmislio ali naravno nisam kupio ništa..pogotovo što je tada bilo skoro nemoguće ubaciti pare na btc-e (bar ja nisam znao)...
Uglavnom, prilika je bilo/biće samo treba imati muda ali i sreće uložiti kad treba u pravu stvar....

Poslednja izmena:
Dear loyal customers,
The decision has been taken not to continue production of the Antminer L1
In response, all customers will be able to choose one of three options:
1) The original order value of $599 will be refunded at 105% value [$629] by bitcoin at current market rates. Custom will receive bitcoin payment.
2) The original order value of $599 will be refunded at 110% value [$659] by bitcoin at current market rates. This will be credited against any new S3+/S4/C1 order placed in the web store.
3) The original order value of $599 will be credited at 115% value [$689] against an S5 order placed in the web store. This will be issued in the form of a 15 day coupon, each coupon valued [$344.5].
Toliko sto se tice asica za ltc. Korektno od strane bitmaina. 120LTC kostao jedan oni vracaju 200LTC po komadu po sadasnjem kursu.

Nazad
Vrh Dno