Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sada je situacija takva da definitivno ima mesta na trzistu za gomilu novcica ali bojim se da zarada vise nece biti ni blizu onome na sta smo navikli.

Malo ko se ovde navikao na extremnu zaradu, izuzev onih koji su imali lep stek LTC-a pre famoznog pump-a pritom nisu bili halavi da cekaju jos vecu cenu :D. Kopam od oktobra i nisam skoro nista podizao, samo lagerujem kao i 80% ljudi ovde. Svi kao cekaju neku extremnu zaradu, a od toga nece biti nista, svi smo usli u ovu pricu da bi malo bolje ziveli, ali mislim da vecina nas zivi gore, jer svi skupljaju, ulazu pare u hardver/coine, placaju struju, nerviraju se, da ne nabrajam.... Ja se razmisljam da krenem da naplacujem iskopano na mesecnom nivou, pa koliko god da kapne dobro je. Ispadne da ja radim za masine, umesto da one donose neki benefit :D.

ne znam zasto svi bjezite od Verta?
po meni je to treci novcic koji ce isplivati. imaju odlican dev tim, jaku zajednicu, dobar koncept uz marketing koji potencira "ASIC resistant".
pokrent je prvi payment processor VertPay, novcic je uvrsten takodjer i na Coinpayment, starta i prvi IPO baziran na Vertu, ima ga na berzama, kopa se na dobrim poolovima... i sve to za 5 mjeseci postojanja.
startao je posteno, garantira GPU mining bez ASICa, postoji opcija merged mininga sa MONom. po meni, Vert ima sve predispozicije da nasljedi LTC kada je GPU mining u pitanju.

jedina konkurencija, po meni, mu je DarkCoin ali tu imam problem da zamislim nekog ozbiljnog ulagaca koji tovari milione u nesto sto se zove Dark. tu je jos i anonimnost koju dev tim Darka konstantno potencira a na primjeru Bitcoina vidimo kako vlasti reagiraju na pojam "anonimno"...

We Are the Vertans. You Will be Assimilated. Resistance is Futile :d

Poslednja izmena:
bas zato sto je dark anoniman moze da bude zanimljiv mnogima i zato mislim da cena lako moze gore da ide

Ako ima neko ko zna I moze izmjeriti potrosnju kopajuci DRK I kopajuci VTC pa da decidno kazemo ova I ili onaj trosi toliko manje...

nisam sigura da je razlika bas tolika...

VTC kod mene bolje radi na nizim klokovima I manjem intenzitetu tako da su I temperature nize nego kod kopanja LTC.

mislim da je mit da VTC trosi vise struje nego neki drugi coin.

Milslim da ima dosta ljudi na forumu koji su eksperimentisali i sa jednim i sa drugim coinom, tako da nema potrebe ...

Moj komp na kad je 'idle' iz zida vuce 95-100W

Kad ukljucim jednu 280x da kopa DRK onda povuce 194-195w

Dakle ispada da je razlika oko 100W zimedju IDLE kartice i kartice koja kopa (280x daulka)

Neznam tacno koliko VTC(scrypt-n) algoritam trosi ali mislim da je priblizno isto kao i scrypt, dakle neuporedivo vise.

Malo ko se ovde navikao na extremnu zaradu, izuzev onih koji su imali lep stek LTC-a pre famoznog pump-a pritom nisu bili halavi da cekaju jos vecu cenu :D. Kopam od oktobra i nisam skoro nista podizao, samo lagerujem kao i 80% ljudi ovde. Svi kao cekaju neku extremnu zaradu, a od toga nece biti nista, svi smo usli u ovu pricu da bi malo bolje ziveli, ali mislim da vecina nas zivi gore, jer svi skupljaju, ulazu pare u hardver/coine, placaju struju, nerviraju se, da ne nabrajam.... Ja se razmisljam da krenem da naplacujem iskopano na mesecnom nivou, pa koliko god da kapne dobro je. Ispadne da ja radim za masine, umesto da one donose neki benefit :D.

hoces da prodas kartice, placam vise nego Nesic ;)

hoces da prodas kartice, placam vise nego Nesic ;)

Hehe, vec sam se cuo sa Nesicem, Jevrej nudi 150e za R9 280x karte sa domaacom garancijom, za ove sa inostranom nudi 130e :D. Salim se naravno. Ne planiram da prodajem karte nego cu od narednog meseca verovatno krenuti da se naplacujem na mesecnom nivou, a ono sto sam do sad ustekao neka ceka neke bolje dane....

ako ti nije neophodna kinta nemoj nista prodavati, bice ti jakooo zao posle

Litecoin Difficulty: 7,338
Estimated Next Difficulty: 7,304 (-0.47%)
Adjust time: After 118 Blocks, About 5.0 hours
Hashrate: 209,294 MH/s

Ja sam vec rekao da se ne kladite na scrypt-n coin-e jer ce paralelno i za njih biti asic-a ako budu isplativi..... tu je pre svega DRK, i ako da bog da se neko odluci da pogura HVC ili nesto tome slicno...

To je neminovnost. Za sve sto je isplativo razvice se Asic. Poenta je nabosti i nakopati brdo onoga sto ce biti isplativo. Lutrija. Ko je bio pametan, kopao i cuvao ltc od 2012...pa jos ako je prodao krajem novembra 2013. Lako je izracunati koliko je kopalo 4x7950 tada, dok je diff bio 10-20-30.

Niko nije zabrinut što Coinotron sad ima snagu LTC 93499 MH?

Oni Kinezi jasu s asicima nenormalno. Nadam se da ce i ostali krenuti s asicima pa da se malo rasporedi snaga. Osim toga, drago mi zbog coinotrona, stvarno su odlican pool.

Da, nimalo ga ne dotiče, što može da "s*ebe" LTC. To mu je u "interesu". Dobro ti rezonovanje. :D

Poslednja izmena:
Djeluje zanimljivo. Kopas skoro isto ltc sa manje troskova za struju :D

Poslednja izmena od urednika:
kineska posla

LTC developeri, reaguju kad se neki pool prblizi rizicnom novou, reagovali su kad je wemineltc drzao blizu 40%

Litecoin Difficulty: 6,815
Estimated Next Difficulty: 7,464 (+9.52%)
Adjust time: After 247 Blocks, About 9.2 hours
Hashrate: 236,149 MH/s

Inače mreža je trenutno 275K MH/s!

Poslednja izmena:
Ja sam skinuo njihovog minera ali jos necu prelaziti
Jos uvek je isplativije kopati scrypt umesto x11
Probao sam 1 rig i sve je regularno scrypt 1850kh, x11 zamalo pa 5500kh
Kartice u proseku 10 stepeni hladnije
Takodje preporuka za rabbit sve je po kalkulatoru, plus imaju svoju android aplikaciju, graficke statistike...

Nazad
Vrh Dno