Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sa obzirom na kolicinu novih novcica gpu rudarenje nece skoro u penziju, bice kao i do sada manje i vise isplativo

Jedan uvoznik je uvezao u Martu mesecu 900 grafickih kartica 280x, 280, 270x, 270, 290x i 290 i danas ima samo par primeraka na stanju.

verujem!

hocu samo da kazem da ce upravo rudari omasoviti graficke od 250~300 eur. :D

pre su retki zaista mogli toliko da izdvoje za igranje. ako se ne varam voodoo3 kartice su bile tako oko 250 maraka. a vidi danas, vec za 100 eur mozes se izigras kao covek.

sumnjam samo da je narodu toliko do igranja. :D

Realno za igranje na full HD-u i jednim monitorom sve jace od 270x bi bio 'over kill'

Jako su retki ljudi koji bi uzimali nesta jace da nije kopanja.

Kapiram da postoji gomila gamera koji su usli u ovu pricu po sistemu "Daj da kupim jaku graficku katricu nema veze isplatice mi se" na kraju krajeva i ja sam jedan od njih ;)

verujem!

pre su retki zaista mogli toliko da izdvoje za igranje. ako se ne varam voodoo3 kartice su bile tako oko 250 maraka. a vidi danas, vec za 100 eur mozes se izigras kao covek.

Ja sam Asusa 8800 gt platio 220e za igranje...

Realno za igranje na full HD-u i jednim monitorom sve jace od 270x bi bio 'over kill'

Kapiram da postoji gomila gamera koji su usli u ovu pricu po sistemu "Daj da kupim jaku graficku katricu nema veze isplatice mi se" na kraju krajeva i ja sam jedan od njih ;)
sve jace od 270x je "overkill"... ne bih se slozio sa ovim.

Bilo nekada..ja sam samo zbog WoT-a prebacio iz rudnika jednog 280X-a i to dignut na 1150/1600..a ako cu glatko da "teram" na max,moracu i sa CPU-om da se ponovim. :trust:

Poslednja izmena:
A je nazad na temu gameri...

Litecoin Difficulty:7,093
Estimated Next Difficulty:7,357 (+3.73%)
Adjust time:After 340 Blocks, About 13.8 hours
Hashrate:226,905 MH/s

Ta predviđanja nemaju veze sa vezom. Ako se secate najpre su predvideli da ce biti preko 7700 pa su smanjili na oko 7000 da bi povecali na 7200 a koliko vidim i dalje povecavaju.

Ti ne kontas kako ta "predvidjanja" rade, zar ne? To je prosek u zadnja 3 dana tj. od prosle do sledece promene diff-a. Taj prosek ce najmanje biti tacan odmah posle promene diff-a i sto se vise blizi promena to ce predvidjena vrednost biti tacnija. Ona itekako imaju veze samo moras da znas kako funkcionisu i sta mozes da ocekujes od njega. A to sto se mi zezamo nekad s tom procenom je nesto drugo, stara navika sa bitcoina da trolujemo i pogadjamo diff, to ne treba shvatati za ozbiljno ;)

Aj posto tamo vecina ne prati temu da kazem i ovde... Coinotron ubacuje DRK, definitivno. Upravo sam dobio potvrdu od poljaka.

verujem!

nece se prodavati graficke, rudarice se sa njima i naredne 2,3 godine.

Dobra vest bice i posle LTC-a DRK-anja ;)

Odlicna vest ako mene pitas. Coinotron se pokazao kao stvarno odlican pool vec duze vremena. Radi bez problema, vlasnik je posten... Jedino mi tu ni mrvica nije zafalila nikada. Svi mi zelimo pouzdan pool a coinotron to jeste.
I bas mi je drago sto me covek poslusao. Nije zadrt, spreman je da saslusa... Ja mu objasnio da uskoro vise necemo moci da kopamo LTC i da trazimo alternativu. Nisu svi spremni da kopaju VTC koji je uveo, dosta ljudi zeli da kopa DRK i pregura leto s malom potrosnjom. Objasnio sam mu da ce svi gpu rudari otici osim onih koji kopaju VTC a da taj precenat ljudi nije bas veliki. Ovako, dobar deo GPU rudara ce ostati na pool-u i kopati DRK umesto da odu negde drugde. Samo sam mu rekao da razmisli malo, uzme digitron u ruke i sracuna i da ne sumnjam kakvu ce odluku doneti :D Rekao je da ce razmisliti ali da ne obecava nista.
Proslo je 7-8 dana od tada i danas mu posaljem link da ce 14-og biti hardfork i da je 15-og sjajan datum da se krene. Pitam ga jel ima nekih novosti i dobijam pozitivan odgovor. Covek je car :)
A taman sam danas pokrenuo pitanje i na BCT-u, da cujemo i sta drugi misle o tome. Taman malo hype da se napravi ;)

Bravo Saj, svaka cast nisam znao da je od tebe krenulo.
Ma da, krenuo sam 23-eg da ga nagovaram i covek je imao sluha. Nisi pratio tamo temu, pisao sam. Zato i imam inside informaciju. Realno, samo Bench zna da ce coinotron da ubaci drk ;)
@SAJ, hardfork je zbog.....?
Ubacuju masternode payment support. Dobra stvar za novcic ;)

Izvinjavam se ostalima za off, odgovarao sam na pitanja. Za sve ostalo nastavicemo u onoj temi.

Bilo bi lepo da objasnite sta je hardfork umesto sto se gađate stranim izrazima.

Izmena protokola. A sad ako budes pitao sta je masternode payment support poslacu ti adresu gde treba da posaljes novcice :d Mogao bi i ti malo da proguglas ako te vec zanima, stvarno nije tesko.

Ma da, krenuo sam 23-eg da ga nagovaram i covek je imao sluha. Nisi pratio tamo temu, pisao sam. Zato i imam inside informaciju. Realno, samo Bench zna da ce coinotron da ubaci drk ;)

Ubacuju masternode payment support. Dobra stvar za novcic ;)

Izvinjavam se ostalima za off, odgovarao sam na pitanja. Za sve ostalo nastavicemo u onoj temi.

Ne znam kako mi je promaklo.

Coinotron je stvarno tacan kao doxa ;)

Mislim da vecina ljudi koji trenutno prodaje svoje kartice ih precenjuje ...

Citao sam i po ovom forumu i slusao kako su ljudi pustali da kopaju bez undevolta ventove vrteli na 60-70-80% temperature na 75-85 C neke je cak mrzelo da otvore kuciste itd :p

Sve u svemu na taj nacin je vek trajanja kartica drasticno smanjen i drugacije je kupiti polovnu karticu ranije dok su ljudi sa karticama igrali igrice (a kopanje nije postojalo ili niko to nije radio), a drugacije danas..

Takodje ljudi koji prodaju kartice obicno kazu "platio sam toliko", ne kapiraju da to koliko je on platio nema blage veze sa trenutnim / buducim cenama nove opreme..

Iskreno moja procena je da jednu polovnu karticu danas netreba platiti vise od 50-60% cene koja je trenutno u prodavnici, bez obzira na to da li su pod grancijom ili nisu. (osim ako ne znas tacno sta je radjeno sa karticom i kako se postupalo prema istoj -> kupujes od brata/najboljeg druga )

Sto se tice toga da li treba kupiti novu opremu ili ne ja planiram da se dounim jednom novom r7 265 u julu ili avgustu (pogotovo ako se situacija ne promeni).

Sve je to relativno, trziste samo ispegla cene, i svaka roba ima kupca. Mislim da trenutno nije momenat za kupovinu karti, osim za igranje. I dalje cekamo da vidimo koji ce to treci coin da se izdvoji i hoce li - e sad ko je uveren da zna koji je taj, on kupuje

Kad smo vec kod no.3 novcica, sta vi mislite koji moze biti?

Naravno moguce ni jedan od ovih nego tek neki koji ce izaci ali za sada Darkcoin i Maxcoin po meni predjace.

drk po meni deluje mnogo ozbiljnije i stabilnije, i ono shto je najbitnije, shtedljiv je po struju i hw, i kako budu ishli topliji dani, sve ce vishe ljudi kopati ga
a ako i proradi ovo chudo sa instant payment-om, biti ce uberkul.
onaj pajac kajzer mislim da je samo magarecu ili medvedju :D uslugu uchinio maxcoinu.

Poslednja izmena:
Maxcoin je za klasu ispod DRK-a, bez preterivanja. Cak bih prednost pre dao i VTC-u nego MAX-u. Uostalom videcemo vremenom. DRK mi je za sada najozbiljniji kandidat, ja sve nade u njega polazem.
Ne verujem da ce neki koji tek treba da se pojavi moci da izbori trece mesto, kasno je za to.
Edit: Nije ucinio magarecu uslugu. Da on nije davao izjave max nikada nebi ni prismrdeo ovome.
DRK za sada nudi i potpunu anonimnost, verujem da ce to nekima mnogo znaciti, zato mu i predvidjam svetlu buducnost ;)

Poslednja izmena:
Koji su kriterijumi i šta je tebi reper za tzv. treći novčić?
Ako gledamo marketcap, teško da će bilo šta prestići kerove u skorije vreme.
Ako gledamo prihvaćenost onda po meni Blackcoin ima lepu budućnost.
Ako gledamo tehnički aspekt, benefite poput anonimnosti transakcija i sl. - darkcoin.

Inače smatram da ima mesta za puno više od 3 novčića.

Poslednja izmena:
kad se samo setim da je trebalo max-u da legne na bter jedno 5-8h,
i da kad sam pocheo da ga kopam cena bila 0.0044, i da se tako brzo srokala,
sloshi mi se...dobro pa sam skoro sve prodao na 0.0012.
da sam ga chuvao, kao jedan drugar shto ih samo shtekuje i gaji nadu....

Na max vise ne treba trositi ni reci ni resurse.

Kerovi imaju ozbiljan obrt najvise zbog jakog marketinga i solidno su se izborili pored LTC-a ali to je scrypt. O tome uskoro necemo razmisljati.
BC?! Sta znam, sa njima najlose stojim ali im i ne vidim neku ne znam kako sjajnu perspektivu.
DRK?! Za sada po meni idealan kandidat. Videcemo. Mozda se desi da drk postane jako popularan u podzemlju, ko zna ;)

Sada je situacija takva da definitivno ima mesta na trzistu za gomilu novcica ali bojim se da zarada vise nece biti ni blizu onome na sta smo navikli.

Vrh Dno