Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sad sam se redistrovao na cointron zbog DRK i kad sam video kolko dnevno baje kopaju LTC-a nije mi bilo dobro. :shock:
Hehe 1800 komada dnevno, a ja kopao na litecoinpool i tamo najveci dzomba uzima po 50 komada.
Pa da kopaju grafikama mogao bih bi da ih poredjas do Kine.

Ova LTC situacija ne mirise na dobro, broj novcica se poprilicno uvecava od kad su izbacili scrypt-asice, cena stagnira, takodje i diff manje vise stoji u mestu. Nesto ovde smrdi :D.

kontam da bi LTC mogao bas pasti u nekom naletu panike koja visi u zraku.
licno sam izasao iz LTC u BTC jos prije 10-ak dana...

Probao sam da kopam na ltcrabbit-u, default scrypt, i dobijam manje LTC-a za nekih 10-20% nego da kopam direktno LTC.

Skocio diff u medjuvremenu ...

Nije, iskopao sam oko 0.28 LTC-a sa 2260 kh/s. Sa najvcem difficulty-jem sam uvek imao preko 0.3 LTC-a dnevno (tada oko 3.3)

Neko tu laze. Ukoliko se uvek kopa isplativiji novcic i konvertuje u LTC moralo bi se iskopa vise nego da kopas samo LTC.

Ah, ne radi to bas uvek savrseno i zato ga izbegavam. Bolje kopaj direktno ako vec nema sta isplativije.

Meni je ltcrabbit uvek radio kako treba, kontaktiraj support vidi o cemu se radi. Verujem da ce ti refundirati ako su nesto slucajno zakinuli. Korektni su.

Bez namere da ih branim, kopam i na coinotronu i na rabbitu.
Ali na rabbit-u imam nesto preko 2700kh i danima dobijam korektnu cifru:
Last 24h LTC earnings 0.39 LTC (4.03 USD)
Last 48h LTC earnings 0.79 LTC (8.17 USD)
Poslednjih 15-tak dana nema nesto isplativijih novcica koje kopaju tako da ne racunaj previse na taj dobitak na rabbit-u
Kod mene je dobitak 0.01LTC za 48h :)

Bez namere da ih branim, kopam i na coinotronu i na rabbitu.
Ali na rabbit-u imam nesto preko 2700kh i danima dobijam korektnu cifru:
Last 24h LTC earnings 0.39 LTC (4.03 USD)
Last 48h LTC earnings 0.79 LTC (8.17 USD)
Poslednjih 15-tak dana nema nesto isplativijih novcica koje kopaju tako da ne racunaj previse na taj dobitak na rabbit-u
Kod mene je dobitak 0.01LTC za 48h :)
Haaaaa? Sigurno si negde pogrešio prilikom kucanja...;)

Poslednja izmena:
Haaaaa? Sigurno si negde pogrešio prilikom kucanja...;)

Hehe mislio sam dobitak od altcoin-a :)
24h basis PPS 0.38 LTC
48h basis PPS 0.78 LTC
24h altcoin PPS 0.00 LTC
48h altcoin PPS 0.01 LTC
8din sam u plusu sto sam kopao na rabbit-u po trenutnim cenama za prethodnih 48h :)
Doduse kad uracunam Saj-ove cene LTC u plusu sam bar 160din ;)

LITECOIN: kako, sta, gde...i druga pitanja/odgovori

Ja ne znam sto asic skriptaši od reda bojkotuju litecoinpool.org. Ako nastave taj trend, pool-u preti propast uskoro. Zavrsice kao neki poznati btc pool-ovi. To je neminovno.

Po meni to je conotron. Koliko je posten i dobar vidi se po snazi. Zasto je litecoinpool prsao ne znam, ocigledno je da nije bas najsjajnija situacija cim je toliko ljudi izgubio.
Ustvari kapiram, gpu rudari su otisli, asici nisu dosli. To je ono o cemu sam pricao sa poljakom kad sam mu predlagao drk. Rekao sam mu da mora da zadrzi gpu rudare po svaku cenu, ne sme da ostane samo sa asicima ako razmislja o buducnosti.

ni meni nije jasno zashto tako slaba pool snaga na litecoinpool-u?
meni je on bolji od koinotrona uvek bio za ltc, po svemu.

Next diff 9200 :)

Ovo je novi rekord:
ltc hashrate is 288,783 MH/s of 642,791 total MH/s
Pre 1h je ukupna mreza bila za 200GH niza :)

Ovo je 1 dan nakon promene, daleko od toga da je 'odmah'. Ali, u svakom slucaju, jos to moze mnogo da se promeni ...

Pa vrlo prosto ;) litecoinpool uzima 4% fee, coinotron 1.5/2.5 % u zavisnosti od varijante mininga..

Coinotron sad trlja ruke, jer samo od ltc minera ima 3-4k $ daily ;) da ne racunamo ostale zastupljene koine..

@saj coinotron gleda tu svoj interes, tj. profitabilnost posla.. mnogo je manje opterecenje serveru i stratum protokolu kad share-ovi dolaze sa nekoliko ip adresa, naspram gpu rudara koji dolaze sa nekoliko hiljada ip adresa.. licno koristim coinotron barem 2 god unazad, i nikad nisam imao vecih problema.. jedino sto znam da im je support katastrofa.. barem je bio poslednji put kad sam probao da ih kontaktiram ;)

Uz malo srece, mi [balkan] rudari mozemo da se skupimo svi na jednom poolu, dogovorimo par % fee za programera i dedicated server, i imamo za nas stabilnu pricu.. tj kod nasih ljudi, gde uvek mozes coveka kontaktirati mail/phone i eventualno dobiti neki support u vezi podesavanja.. eventualno nekog problema.. mislim da je ideja korektna, a imao sam prilike da testiram neki od takvih poolova, i moje neko iskustvo, na mesecnom nivou, je barem 20% veca profitabilnost nego bilo koji calc sto izbaci.. dogovore se koini koji ce se raditi, i pun gas :d

Opet, postoji i verovatnoca da je pool imao dobar luck, ali kazem, na mesecnom nivou je to osetna razlika..

Ja sam za uvek,jedan pm i tu sam :)

Po meni to je conotron. Koliko je posten i dobar vidi se po snazi. Zasto je litecoinpool prsao ne znam, ocigledno je da nije bas najsjajnija situacija cim je toliko ljudi izgubio.
Ustvari kapiram, gpu rudari su otisli, asici nisu dosli. To je ono o cemu sam pricao sa poljakom kad sam mu predlagao drk. Rekao sam mu da mora da zadrzi gpu rudare po svaku cenu, ne sme da ostane samo sa asicima ako razmislja o buducnosti.

Izgleda da je to u pitanju...

Za LTC, pracenje istog bar sa androida je meni najbolji.

Kinezi s farmama asica ne misle tako. Oni znaju razlog zbog kojeg su na coinotronu.

Sta mislis Saj, koji je razlog, jeste fee na ltcorg 4% ali meni nikad nije stao, prebacuje tacnu cifru koju zadas, ima odlicnu podrsku...

Pa vrlo prosto ;) litecoinpool uzima 4% fee, coinotron 1.5/2.5 % u zavisnosti od varijante mininga..

Coinotron sad trlja ruke, jer samo od ltc minera ima 3-4k $ daily ;) da ne racunamo ostale zastupljene koine..

@saj coinotron gleda tu svoj interes, tj. profitabilnost posla.. mnogo je manje opterecenje serveru i stratum protokolu kad share-ovi dolaze sa nekoliko ip adresa, naspram gpu rudara koji dolaze sa nekoliko hiljada ip adresa.. licno koristim coinotron barem 2 god unazad, i nikad nisam imao vecih problema.. jedino sto znam da im je support katastrofa.. barem je bio poslednji put kad sam probao da ih kontaktiram ;)

Uz malo srece, mi [balkan] rudari mozemo da se skupimo svi na jednom poolu, dogovorimo par % fee za programera i dedicated server, i imamo za nas stabilnu pricu.. tj kod nasih ljudi, gde uvek mozes coveka kontaktirati mail/phone i eventualno dobiti neki support u vezi podesavanja.. eventualno nekog problema.. mislim da je ideja korektna, a imao sam prilike da testiram neki od takvih poolova, i moje neko iskustvo, na mesecnom nivou, je barem 20% veca profitabilnost nego bilo koji calc sto izbaci.. dogovore se koini koji ce se raditi, i pun gas :d

Opet, postoji i verovatnoca da je pool imao dobar luck, ali kazem, na mesecnom nivou je to osetna razlika..

Plan koji si mi predstavio sprovedi u delo bilo bi bas odlicno.

Nazad
Vrh Dno