Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije znala pravila igre a otvorila nalog i slozila se sa pravilima...

Idemo iz krajnosti u krajnost:
1. ekonomsko stanje u zemlji je sve gore iz dana u dan, kupovna moc sve losija, ponuda veca, retko sta se iplsati stavljat na 10din (ja licno samo ono sto sam bas povoljno nabavio i sto mi ne treba, skuplje stvari jok)
2. ujna ne konta i zivi u iluziji, nezna da se na buvljaku ista ponika (ukradena) prodaje za 2 crvene, netreba joj vise nalog pa moze kako oce.. ali u principu ne postuje pravila, tacno delom je kriva ekonomska situacija srbistana a delom (vecim) ona sama, mada ako vec nije zelela da proda za 2000din ta pocetna cena joj je bas bila retardirana jer bolje prolaze stvari koje krecu od 10din...

Poslednja izmena:
O kakvoj se ovde ujni radi,nek okaci neko link,ovde ili na PM.
Pridruzite nam se malo u biciklistickoj temi,da vas posavetujemo na kojoj deonici da isterate tu nervozu iz vas :d

Nije to stvar nepoznavanja pravila ili ekonomska situacija nego cist bezobrazluk, nedostatak obraza i postenja kao i sistem APP koji mnogo ljudi u ovoj drzavi koristi a niko ne odgovara. Hoces da mi kazes da joj nije nijednom palo na pamet da postoji sansa da neko nece da da vise od 2000 dinara za poniku? Jeste nego zna da je ta ponika kod nje i da ne moze niko da joj otme a ljudi nek se cimaju, nadaju i takmice, pravila nek se krse i nikom nista. Ili je glupost u pitanju, u sta cisto sumnjam, ili cist bezobrazluk. A ovom fox-u je to smesno i simpaticno iako, koliko sam primetio, smatra da je poznavalac limunda. Ne sumnjam da bi on to isto uradio ako vec nije...

Poslednja izmena:
Nije to stvar nepoznavanja pravila ili ekonomska situacija nego cist bezobrazluk i sistem APP koji mnogo ljudi u ovoj drzavi koristi a niko ne odgovara. Hoces da mi kazes da joj nije nijednom palo na pamet da postoji sansa da neko nece da da vise od 2000 dinara za poniku? Jeste nego zna da je ta ponika kod nje i da ne moze niko da joj otme a ljudi nek se cimaju, nadaju i takmice, pravila nek se krse i nikom nista. Ili je glupost u pitanju, u sta cisto sumnjam, ili cist bezobrazluk.

To stoji, ali pre svega sto ljudi nisu svesni ekonomske situacije i stavljaju predmete na 10din jer ocekuju da smo ebay (i na njemu nesto ode badava, ali neka vecina stvari izvuce realnu cenu bez problema dok kod nas podbacuje)
Mada od dobrog dela novih kupaca/prodavaca tesko mozes ocekivat korektnost, eto ja sam bas dobar deo sto sam kupovao sitnica koje su izlicitirane po niskoj ceni bio ispaljen, sve su bili prodavci sa realno malo ocena, dao im negativnu i cao

Ovo vec x puta procitah do sad, da vecu cenu dostignu stvari koje krenu od 10 dinara, sad me zanima zasto???

Ovo vec x puta procitah do sad, da vecu cenu dostignu stvari koje krenu od 10 dinara, sad me zanima zasto???

Psihologija, ljudi ocekuju da kupe za 10din (jedan deo) navuku se i prate par dana pa se bas zazele predmeta pa kad cena ode gore moraju da prelome i daju vise :)
Mada ovo sve manje vazi u srbistanu, kazem masa ljudi krpi kraj sa krajem
Opeces se ponekad, eto ja na primer sim klon kartica 16 u jedan, CD + usb programator, novo, realno vredi ~1200+, na 10din, 30 njih prati, izlicitiralo se na 300din?? (sva sreca kupio neko sa nula ocena i vec me 7 dana nije kontaktirao, sto se mene tice ni ne mora) :-devil-: mada ako me kontaktira u roku prodat cu po toj ceni

Poslednja izmena:
rok ti je 2 dana za kontakt, 10 za realizaciju, cim je proslo 2 dana imas pravo da mu das negativnu, ali retko ko to radi, vec ceka 10 dana
sutra mi istice 10 dana od prodaje, covek nema para za cooler, izvinio se da ga sacekam jos 5 dana ,nikakav problem , pravila koliko god da su striktna ljudi ih cine fleksibilnim

opasna ,da znas :D
ma ajde sramota živa... postovao si to tu misleći da je većina članova lopovski orijentisana kao ti i tvoja ujna al ono naprotiv. zamisli benchmark nije facebook i sl. gde bi ti ljudi slični tebi rekli: bravo brate uuuuuu al si ih zaebo to bre ujna idemo rokaj sine cccc aaaaaaaaa nek crknu dušmani bre što oće da daju 2k dinara za poniku *** bre

Poslednja izmena:
Šta je ponika?
A svakom slučaju ujna ti je ispala baš jedna jadnica, ili ako to nisi bio i sam sa duplim nalogom.

jadno da jadnije ne može biti!!!!

a možda je i ovo drugo...

i to još postovano u temi: loša iskustva sa limundom!

pa ujna ti je bre imala ULTRA iskustvo sa limundom jer je ona kao slepac prošla pozitivno!!!! alo da slavite svetog limunda! treba da vam se oduzme ta ponika i da se javno izvrgnete ruglu.

Poslednja izmena:
Ponika je najjaci bajs ikad :-]

što manji točkovi to veći smor. ne bih se ja igrao time...

edit: sad još razmišljam... ovaj lik kaže: ne znate vi ko sam ja... pa sad kad budu saznali svi, ora iz ruke da mu ne uzmu.

koja sramota još se diči... ono što kažu kod nas kažu... čega se pametan stidi, budala se ponosi.

Poslednja izmena:
Necemo u off ali ponika je za kezual voznju, naravno da je mb daleko bolji ali za neku kratku voznju bih radije isao ponikom :]

ma po asfaltu što tanje gume, po drndaveli malo deblje a prečnik isti i cepaj. oni tanjiri su bzvz.

elem, imam ja jednu poniku ko zaleđena je u vremenu iz 80-ih, daj mi kontakt ujne da mi proda to za 300 evra cenim da može. ipak je uber ujna.

Baš slično Rogovo biciklo Pony mi maznuše '92 ispod stepeništa u zgradi u Sarajevu :). Prefarbaše ga iz crvene u plavu. Ali tadašnje komšije uz pomoć organa gonjenja nađoše bic u roku od 3 dana bez obzira što je rat već lagano počeo, a mi bili iz reda nepoželjnih u rodnom Sarajevu.
Eh, kakva je to država bila...

Ja napisah post o kopijama, jako edukativan i koji zapravo ima veze sa Limundom i losim iskustvima, obrisan je bio ... a onda je nastupila Ujna. Moderatore koji si mi obrisao post, sram te bilo.

Igrao sam se sa licitacijom od 10 dinara sigurno posle 3 godine nekacenja stvari na Limundo (sve je na Kupindu). Aukcija trajala 7 dana, zavrsavala se lepo uvece u pristojno vreme, nisam imao pomagace i konacna cena je 3 puta niza nego realna. To je Limundo realnost. Imam preko 400 pozitivnih na Limundu i nijednu negativnu. Na Limundo kacim samo ako hocu nekome nesto da poklonim ubuduce.

Apropo "Ujne", mislim da nije toliki greh kad se nekom ne svidi cena i odustane od prodaje, sve dok prolaze cepanice i prodavci sa falš robom a puno pozitivnih ocena.

Zavisi Aco. ja prodajem novu i polovnu obucu i odecu i desava se da nesto neobjasnjivo ode za 10 dinara koliko je i prva cena (jedna ponuda) a desava se da ljudi nagrnu na nesto kao na lebac iz kamiona 94te :)

najgori primer: zenka obuca, nove GP (italijanska firma sa reputacijom ovde) cizmice - 10 dinara, u celofanu. Pa majku mu gde ima za 50 kad je jedna zena ponudila za 10 .. ?

najbolji primer: Bognerova trenerka-jakna (jesu skupe, ali ova nova kosta 10.000 jer je kao duks sa tinsulate) - otisla za 9800 dinara. polovna.

pogledajte Fair Trader-a, preko google indeksa (nove Nike i Converse patike uglavnom). Neverovatno. Nekad mu isti par ode za 5500 dinara, nekad za 1400.

Džeksone, misliš da su ovi sa limunda toliko naivni da stvarno ne znaju da je original Samsung ili JE KOPIJA "Samsung" za Vijetnamsko ili Korejsko tržište (što je velika prevara). E sad znam i zašto to rade. Prodavci se prave naivni da se ne razumeju u telefone i da su telefon dobili u nekoj razmeni robe, ili su dobili na poklon. E sad zašto to prodavci rade? Zašto ne kao na kupujem prodajem sajtu stave da se radi o kopiji ili replici telefona. Zato što je na limundu po pravilu zabranjeno prodavanje kopija. Ako prodavac nigde ne navede da je kopija (iako zna da jeste) tj. prećuti nema nikakve bojazni da će mu poništiti aukciju. Iako time svesno obmanjuje kupca, i sve to zahvaljujući limundu.
Ja sam jednom prilikom prodavao kopiju nekih naočara,video da su dobro išle i zarada je bila na njih čak i 3x veća od uložene cene . Drugi član ih je prodavao dugo bez problema. Ja ih postavim, ponavljam potpuno iste kao taj drugi član što ih prodavao . Naglasim da se radi o kvalitetnoj kopiji, nije prošlo par sati dobijam poruku od Limunda da sam dobio opomenu zbog kršenja pravila i da se akcija prekida jer se radi o kopiji. Jer sam ja napisao da je kopija , da nisam napisao prošla bi aukcija bez problema. Tako kažem da su prodavci na Limundu primorani da lažu i mažu upravo iz tog razloga. Limundo ne dira te silne aukcije na kojima se prodaju očigledne kopije počev od patika, telefona, tehnike, slušalica, garderobe, satova itd. Zato što oni sa Limunda "ne znaju da su kopije" jer nigde prodavac to nije naveo. Ako navede, briše se aukcija. Ako prećuti i obmane kupca prodje bez problema.

Poslednja izmena:
Ja sam bio napisao alio mi je obrisano - promenio se svet po tom pitanju. nemas vise kopije, i originale kao nekad, sada imas uzasno dobre kopije stvari i lose kopije. Telefoni su prevara i to stoji, zato sto ljudi konkretno nude za Galaxy, ali za druge stvari ja kao kupac cu svesno kupiti kopiju ako znam da je dobra kopija i po kojoj razlici u ceni mogu da je uzmem.

ovo je najbolji primer:

Nike TN Air

Patika se u stvari zove Nike Air Max Plus Tunned, i 2003 godine je prvi put izbacena. u medjuvremenu je Nike povukao, i nema je vise ni u Nike ID (gde sam biras boju patike) sto je manje vise greska jer je model previse popularan. A kinezi su usavrsili kloniranje patike, do nivoa neprepoznatljivosti kopija-original razlike.

I moj drugar koji inace prezire kopije, "ceo zivot nosi original", dolazi iz Becha, sa pricom kako je kupio nove, za 200 evra. Znaci u Bechu mu je prodata patika u butiku. Burberry model:

nike%20air%20max%20plus%20tn%20burberry.jpg

Ja znam da je ovo kopija, zna jos par ljudi koji imaju fetish sa Nike, Air Jordan imam sve od 1 do 14 u broju koje je nosio Michael. I ajde sad ti njemu objasni da je ovo kopija .. ? I sa druge strane, ako ti neko ponudi ove za 20 evra, identicne izrade i ambalaze i svega, kao njegove u Bechu kupljene za 200, ne bi ih uzeo .. ?

Nisam ja protiv kopija naravno. Reč je o nečemu drugom. Što sistem na limundu ne dozvoljava, da naglasim na primer da prodajem kopiju. Da ne bih dovodio sebe i kupca u problem. Meni ne bi bio problem da naglasim da je nešto što prodajem kopija. Ali na Limundu to je kao da si sam sebi dao opomenu. Goophone je uradio kopiju galaxy note 3 identičan kao original. Karakteristike 95% iste kao original. A razlika u ceni dupla. Uzeo bih ga i te kako.

Poslednja izmena:
Da sam znao da mi ovako dobro ide podmetanje koske pa da otvorim stenaru. Za sada se vodi neizvesna borba izmedju ed_hunter i djolenzi-ja, ne zna se ko vise krize :) , a kada bi podigli nos videli bi dobro parce mesa odmah pored.
Izvinite momci ali nisam mogao da odolim, da mogu dao bih vam pozitivnu za zalaganje protiv odustajaca od aukcije.

Apropo "Ujne", mislim da nije toliki greh kad se nekom ne svidi cena i odustane od prodaje, sve dok prolaze cepanice i prodavci sa falš robom a puno pozitivnih ocena.

bas tako, dizaci cena, stotine ocene sa fals robom, uzme pare ne posalje, cepanica je inace bila na kupujemprodajem ali limundo je imao svoje bisere,kafanumarkovic i ostalu kompaniju, poenta je sto su ovde neki pali sa kruske u temu, mozda gresim ali ovu dvojicu pomenutih nisam vidjao, jer da su bili tu, znali bi iz koje perspektive pisem, i zasto mi je smesno ovo ujnino "lose iskustvo" sa limundom. Sigurno mi ne pada na pamet nekome da se pravdam, mene su svrstali u prevarante , nema veze, ali sigurno mi nije padalo na pamet da je ubedjujem kako je trebala da proda po svaku cenu, da nije korektno odustajanje, nije, to sam vec rekao, za one slepe medju ocima da ponovim, to sam vec rekao, ali je sitnica naspram drugih stvari koje se rade. Takodje ko Limundo dozivljava samo na jedan nacin, a ne vidi drugu,trecu,cetvrtu stranu, taj je puki pratilac stada u kome ovca bleji kako pastir svira. U limundu vide Boga, i van toga ne vide nista vise.

Apropo price o Samsungu i kopijama, neka me neko uputi koliko kopije za Korejsko trziste dostizu na aukicji, jer je smesno i zalosno to sto u mts-u bez ugovorne obaveze,sim free, sa garancijom, full opremom ima da se uzme Samsung S3 I9300 16GB za 300e, u prodavnici je 430e, dok je S4 oko 400e, u prodavnici oko 600e. Juce mi je stigao jedan ,made in Vietnam znaci nije kopija, ako mts ne prodaje originale onda ne znam ko prodaje. Poenta je samo da treba znati ljude, a zasto je cena ovako niska, pa zapitajte se kolika je nabavna za njih i koliko uzimaju kroz ugovor.
Dal se isplati kupiti kopiju to ne znam, neko kaze nema razlike , razlike su minimalne, i tako.

Milion puta sam rekao , da nema kopija Limunda ne bilo, patike,nakit,telefoni,satovi,parfemi,dr.dre sluske.....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno