Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cak i da su mere donete radi malverzacija u skladu sa misljenjem fox_87 i Fiser, a ne zbog nekog *****a iz menadzmenta, sta nam kazuje granicni slucaj?

-Vise pokvarenih PS3-ja, vise prodatih neispravnih uredjaja kao ispravnih, vise dvojnih naloga, znaci vise nesigurnosti za kupca

Vise nesigurnosti za kupca zbog novih mera i sajt osmisljen namenski za sigurnost kupca, onda broj clanova opada, i opada prihod Limunda... 0 clanova 0 prihod

ako i ostali sajtovi delimicno stite privatnost sto ne bi i Limundo, i dalje kazem da su preterali sa totalnim sakrivanjem ali kompromis verovatno treba da se nadje

Evo, zeljko im se besplatno nudi da ga zaposle. Doneo bi im vise prihoda nego taj menadzer koji je doneo odluku. Privatnost zadrzati, istoriju prodaje vratiti na Limundo, i nema izgubljenog potencijalnog prihoda sa mogucim bankrotom firme.

Jel ne znate da citate ili vas jednostavno briga sta sam napisao ?

Ja mislim da su se zainatili da tema ode u trajni lock.

Da se vratimo na temu, evo ja imam losa iskustva zbog nedorecenih pravila:

Kupac zeli da vrati nov predmet (wifi adapter noname od 900din) jer nije zadovoljan jacinom signala kako kaze na 10m od rutera mu je slab signal (posto je iz sela kontam da ga je testirao na ko zna koliko metara i ko zna koliko vlaznih zidova)....

Ja po nekoj logici a i posto sam kod svih vecih prodavaca video da ako vracas ispravan predmet jer ti ne odgovara... oni u svom opisu imaju da kupac placa sve troskove transporta i provizije (kupindu, banci) trazim da mi vrati postom o svom trosku i da ce mu iznos biti uplacen nakon primanja predmeta umanjen za istu proviziju banke i kupinda...

Od kupca dobijam negativnu sa opaskom: antene koje prodaje su loseg kvaliteta ne mogu da prime signal na jedan metar,hteo sam da vratim antenu ali on trazi da mu uplatim troskove ,sto znaci da placan dva puta i dvaput budem prevaren

Od Kupinda dobijam sledeci odgovor na zalbu negativne:
Da nemam pravo da trazim povracaj provizije za predmet i kao da ja treba da snosim troskove slanja predmeta nazad

Naravno negativna ocena jos stoji, a ja sad nemam pojma da li sam ja uvek bio majmun kad sam vracao neispravne (ispravne stvari jos nisam vracao nikom) stvari drugim prodavcima i slao postom bez provizije, i da li vaze dupla pravila ili pravila nema?

Ili prodavac uvek snosi troskove i ako mu se predmet vraca ispravan
Takodje ispada da PM poruke ne proveravaju jer kupac jedno govori meni a drugo pise u negativnoj oceni, dve sasvim razlicite konstatacije

Dok se Limundo poziva na Zakon o zastiti potrosaca (a nadamo se da vise nece) kao prodavac nisi zasticen i mozes da ga duvas. bukvalno. ZZP je prekopirani osiromaseni dokument sa zapada koji sluzi da se zabrane komercijalne prevare i onemoguce korporativne obmane, a nacin na koji se primenjuje kod nas je jedna uzasna karikatura realnosti jer se isti princip primenjuje na selju iz srbije koji nije ni korporacija ni komercijala nego juri za leba ..

Prodavac na zapadu mora da vrati predmet bez ikakvog povoda u roku od 14 dana i to se smatra poslovnom pristojnocu, prodavac ce to rado da uradi

zamisli isti zakon u srbiji: prodavac place nad svojom robom koju mu ljudi vracaju jer im se moze. Uzeo covek Skije u Djak Sportu zimus, otisao na Kop, odskijao 11 dana i dosao i vratio, kaze - zakon mi garantuje. Moji neki klinci iz kraja menjaju super patike svakih 13 dana od kako im je neko rekao za "foru"

Da to razumem, meni nije problem vracanje, ali zar i ako vrati ja da platim 40% predmeta na troskovima transporta, provizijama banke i Kupinda povrh svega? :)

Sto je najgore sad kontam da mi jedino preostaje da opet kontaktiram kupca i izvanjam se da salje na moj trosak, pitanje da li ce pristati jer mu adapter radi i iz nacina komunikacije vise je zelja da da negoativnu

@Zeljko

Dzaba ti druze kad jednom odobre negativnu nista ti tu vise ne mozes da uradis.
On je njima prosledio tvoj odgovor u kom si napisao da ti vrati ali da on plati sve troskove i oni su ti uvazili kao prevaru,
a tvoju stranu price da cuju ih ne zanima...

Problem je sto ja pokusavam da se 100% drzim pravila, koja sad ispada da vise neznam koja su...

Sad kontam da uvek kad sam na minusu kao i prodavac i kao kupac onda jedino necu imat problema, jer sam kao kupac uvek snosio neke troskove (slao sam postom neispravne predmeta prodavcima jer su mi tako rekli), cak sam jednom poslat predmet od 700din primio nazad kao danas za danas sa postarinom od 500din a kupac je zahtevao da uplati na racun kako bi islo postom od 60din :(

Poslednja izmena:
I ja koliko znam da ako je predmet ispravan, a kupac se popišmanio, da kupac snosi sve dalje troškove.....

E, sad, jedino ako ne tumače da je neispravan, jer NJEMU ne radi kako je on zamislio ?!?

I ja koliko znam da ako je predmet ispravan, a kupac se popišmanio, da kupac snosi sve dalje troškove.....

E, sad, jedino ako ne tumače da je neispravan, jer NJEMU ne radi kako je on zamislio ?!?

Ma 100% sam siguran da nisu citali PM poruke gde tvrdi da predmet radi na 10m ali mu slab signal pa mu se ne svidja... procitali su samo njegov kometar koji je cista laz jer tvrdi suprotno...
Inace sta mogu, posao sam poruku izvinjenja kupcu i da posalje predmet na moj trosak i da ce mu sve biti isplaceno...

Sto je nasmesnije Kupino savetuje da predmet vracaju pouzecem?? znaci prodas nekom ludaku sa 0 ocena on tebi vrati ciglu :(

Da ne uzimam u obzir da su 50% kupaca Limuda trenutno novi clanovi mahom is udaljenih sela, neki od njih su bas bahati i bezobrazno, do sad nisam imao problem jer sam se uvek drzao pravila i negativne koje su bile 100% neopravdane su mi bile ponistene, ali vise puta sam trpio direktna vredjanja bez ikakvog povoda iako sam izlazio u susret i kad realno nisam trebao
A to da mi 15% robe ide na druge adrese da zovem iz poste za prave podatke jer ne valjaju i da preumeravam posiljke o svom trosku to se nikad nikom ni nisam zalio :(

Poslednja izmena:
U slučaju reklamacije. Kupac plaća poštarinu u slučaju veacanja. Ne proviziju za limundo i banke... Slučaj kod mene. Kupim sočiva za naočare za koje prodavac tvrdi da 100% odgovaraju za moj model. Inače prodavac je iz Crne Gore (adresa prijave i podaci na limundu), a šalje robu iz Srbije. Naručim sočiva, poslata iz Kragujevca, proverim ih i ne odgovaraju za moje naočare. Zovem člana da vratim sočiva pošto mi ne odgovaraju. I kreće vađenje. To će skupo da košta slanje u Crnu Goru pa, provizija od limunda pa provizija od banke.. Ja kažem pristajem na sve te troškove i da pošaljem na adresu u Kragujevcu. Kao ne, ne mogu da cimam ljude tamo. Na kraju kontaktiram limundo, i oni kažu da Moram da šaljem na adresu koja je u podacima na Limundu tj. Crnu Goru (poštarina preko 1000 din) plus provizije silne. Dam članu negativnu i oni je stortiraju. Kažu da je prihvatila reklamaciju, i da se po pravilu limunda vraća na adresu koja je u podacima :-D

@errorr
Da smesno, pod broj jedan on je tebi poslao sa adrese iz Srbije, trebao si sacuvat priznanicu od kurirske sluzbe mozda bi pomoglo??? (mada ko zna)

E sad da vaze ista pravila za mene i tebe ti bi njemu trebao posalt u CG na njegov trosak :)

Zato nisam vise pametan.........

Sve je bilo sačuvano, čak i ambalaža tj. Kutija. Ali džaba. Pravila si pravila, ali eto to su ta neka njihova "pravila"

Ma smesno ja sam dobijao samo genericke poruke, da kad dobijem predmet i uplatim pare da im javim da skinu negativnu... kupac se za sad nejavlja, najgore sto postoji sansa da on taj adapter preproda po istoj ili ako prodaje lokalno dosta vecoj ceni a meni ostavi negativnu iz inata :(

Ako me ne bude kontaktirao uplatit cu mu postrnetom na mobilni broj... i poslati priznanicu i njemu i kupindu, pa cemo videt rasplet, nije mene briga do 900din vec do principa

Kad te krene baksuz to je strasno, naravno sve zato sto su inatni smradovi videli jednu negativnu pa misle da mogu da zezaju, danas dobijem pozitivnu sa komentarom: "nije prihvatio adresu slanja!" (kontam da nije smeo da da negativnu jer se uopste nije javljao na PM poruke)

Naravno od kupca kojem sa poslao cetiri PM poruke da mi se javi za slanje, cak sam ga i zvao gde mi je obecao adresu da mi javi novu jer ta sa limunda nevalja, i sad kad je nakon mesec dana dobio negativnu jer ne zeli da preuzme predmet, sveti se (naravno da saljem na adrese van podataka jer je takvih bar 15% da to neradim imao bi bar 40-tak negativnih ocena radi osvete)

Za nekoga ko insistira na Limundo privatnosti, iznenadjujuce puno info-a iznosis o sebi, kako privatnih informacija tako i psihickih slabosti drugima da iskoriste na izvolte. Smiri se, neces ovde pogotovo nikakve pravde dobiti, radi to sto radis i cepaj. Batali kukanje jer je sistem ocigledno moralno nedefinisan i zaljenje o tome ti nece pomoci. Ako neko iz LT-a i cita ovo, naci ce idealno diplomatsko-bot obavestenje zasto mi nismo u pravu a oni jesu i opet sve po starom. (ovde aludiram na cinjenicu da ako se deset ljudi pobuni za sakrivene aukcije ocena, a jedan kaze da je to super, LT ce da gleda to 50:50 .. )

Ma jak mene vecina ne razumeju ja kad se bunim, ili nesto branim moje izjave su nekad totalno objektivne van mog licnog straha a nekad subjektivne... ja se licno nimalo ne bojim zbog uskracene privatnosti, iako znam da se sam previse izlazem, da se bojim imao bi 50 nick-nema i pazio sta pricam... (a to definitivno ne radim) :)

Da to razumem, meni nije problem vracanje, ali zar i ako vrati ja da platim 40% predmeta na troskovima transporta, provizijama banke i Kupinda povrh svega? :)

Sto je najgore sad kontam da mi jedino preostaje da opet kontaktiram kupca i izvanjam se da salje na moj trosak, pitanje da li ce pristati jer mu adapter radi i iz nacina komunikacije vise je zelja da da negoativnu

Odj... smradinu i ne prihvacaj robu nazad!!

Ima tamo mnogo vrsta kopija pa nista...

Sto sam cuo jedan dobar biser, ujna nesto pomene Limundo u kontekstu "nikad vise", ja je pitam sta se desilo, kaze uclanila se, stavila poniku na licitaciju koja realno vredi 50e (kao nova, stavljene nove gume, dinama,svetla i td) , stavila fiksno 2000 i kao polako ce oni da dizu cenu, htela da se igra i vidi kako to ide, zavrsi se aukcija sa 2500din ako se ne varam, gleda ona sta je ovo ovako malo i odustane od prodaje :D . Pocne Limundo tim da je smara na telefon, kao morate da prodate, ovo, ono, tek ce ti ona ne moram nista, niakakav ugovor ja nisam sa vama potpisala a i nisam znala da to tako ide. Posle par puta ona im zapreti tuzbom zbog uznemiravanja :) , digli ruke.
Poznavajuci nju, kada bi im se popela gore i savatala ih pola tima bi poiskakalo kroz prozor ,xaxaxax.

Salu na stranu, jeste da nije korektno sa njene strane, al isto tako znam da nije znala pravila igre, nece da proda i ok, niko je na to nece ni ne moze naterati, zabole nju za Limundo i ocene. Ljubazna gospodjica iz tima kada joj se ova majke po spisku naredjala, kaze pa nemojte tako, zatrebacemo jednog dana i mi vama, komentar na to je bio nema sanse.

Ex, kada bi ljudi znali koliko faktora utice na cenu licitacije, od ocena prodavca, vremena zavrsavanja, dana, lokacije, sta prodajes, kakav je opis, kako si slikao ... digli bi ruke i pre nego sto pocnu.

Eto, al slatko sam se nasmejao kada sam cuo da su je zivkali, na pogresno drvo laju, al lepo sto su se potrudili da kupac dobije svoju poniku :beat:

Poslednja izmena:
Da li se meni cini ili je limundo drastično opao, po nekoj mojoj procjeni 70% manje ponudjenih predmeta ako ne i vise u odnosu na period prije 2 godine?

ovo nije za temu: limundo veoma loše iskustvo, nego za temu: veoma loše iskustvo sa tvojom ujnom. ukratko ujna ti je za sramotu i takvo ponašanje nije dostojno ni... upiši šta oćeš... nije znala pravila igre, a igra se, i ciganiše se. i posle se pravi nešto. sramota. i tebe nije sramota da to napišeš ovde. još veća sramota. eh na šta smo spali... tuga pregolema.

Poslednja izmena:
@kefalo

mislis na broj novih aukcija, za vreme novogidisnjih praznika sa nekih 45.000 je pao na 20.000 ali se polako vratilo, ali generalno od pre par godina rekao bih da da, znam pre treba mi 15 strana da predjem 24 casovnu ponudu telefona, sada ih bude na 5 recimo.

@ed
nisi ni svestan koliko sam se potresao :D

axa krenuli smo sa drzavom :) , a mislio sam da nisi jedan od tih, izneo si svoje cenjeno misljenje sve dalje je off , slobodno nastavi pricaces sam sa sobom
lep je taj mehur u kome zivis, al cim si se uhvatio za ovaj slucaj, koji je smesno odustajanje a ti bi da teras na robiju, onda nisi ni svestan sta sve postoji.

pozz i sa srecom ,trebace ti

Lepo ti je rekao. A da je cena otisla preko prvobitnih 50e tvojoj ujni bi odgovaralo? Ma nije valjda? Pravila postoje i treba da se postuju, ako ti ne odgovaraju pravila nemoj da koristis njihov servis - za pismene i normalne ljude to tako funkcionise, za tebe i tvoju ujnu verovatno drugacije treba... Treba limundo da napravi/angazuje odredjenu agenciju koja ce da pleni te stvari koje se tako kace po app fazonu pa da vide ljudi koji ne kapiraju koncept aukcije.

Poslednja izmena:
oni koji znaju ko sam na limundu shvatili su zasto ovo pisem, zao mi je sto vas dvojica niste i nikada necete

Meni je zao sto tvoja ujna i dalje poseduje tu poniku a ne osoba koja je pobedila na aukciji. Prevaranti...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno