Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samsung Galaxy nije ni patika ni sat. vec nesto mnogo sofisticiranije. imas na temi o kineskim telefonima generalno misljenje clanova o Samsung kopijama i nijedno pozitivno iskustvo. Konkretno ti predlazem da zaobidjes pricu o telefonima kopijama dok ne savladas materiju mnogo bolje. I izmedju ostalog da izracunas koliko provajder zaradjuje na 24 meseca prodavajuci manje vise signal, uz taj telefon.

Random trgovac kojeg google dovede na Bench forum...

fapfap.gif

,)

@fox Jedna loša pojava ne sme da se pravda postojanjem gore. Onog trenutka kad kao društvo shvatimo da se sve loše pojave, bez izuzetka, moraju na isti način osuđivati, a adekvatno prestupu kažnjavati, biće nam svima bolje. Jer bih u suprotnom ja sad mogao da uđem u Maxi, ubacim u kesu šta mi treba i izađem, a da ne platim, pravdajući svoj postupak time što u državi ima mnogo većih lopova koji prolaze nekažnjeno, uključujući i bivšeg vlasnika dotične prodavnice... Mentalitet je čudo.

Ujna može da dobije negativnu ocenu, možda i banuju nalog, a cepanice, falš roba i ostala ekipa bi u svakoj normalnoj državi bili krivično procesuirani!

Odlican primer Vuki...

Mada razumem i Fox-a,meni je jasna njegova poenta samo sto je lose prezentirao (ne opravdavam ujnin postupak,cak sta vise...).
Zbog prirode posla sam (bio) u svim sferama bizMisa u Srbiji i javašluka ima na kubni... ima ga svugde,ali ovo prevazilazi svaku meru... o glupostima da ne pricamo...
Najbolji primer je izjava jednog naseg poznatog mafijoze: Srbija je jaca i bolja od Svajcarske,krademo je 20 godina i jos uvek ima para...
Ujna je mizeran primercic u odnosu na dosta stvari koje se odavno provlace na Limundu... a ovaca kolko 'oces...

Iron: tacno tako. Bio u Svabiji kod nekog poznanika nemca u servisu i stoji gomila auta za delove,naravno vecina u super i voznom stanju.Iz zezanja predlozim da vratimo kilometrazu i prodamo Srbima (sto je uobicajena praksa nasih preprodavaca),covek se zgrozio sa izjavom "Jes lud,to je krivicno delo!To se zestoko kaznjava kod nas!" Sva sreca poznajemo se dovoljno i skonta da sam se zezao a ja skontao koliko smo mi daleko...

Poslednja izmena:
Pa nije ujna imala nimalo losu prodaju te ponike ako je dobijala 2500din, nego ujna ima los osecaj za biznis kada ne zna da ta ponika vise vredi na kilo.
Trebala je da iskoristi to i proda.

Za 5000 koliko ona zeli vec ima da se kupi normalan bicikl.

Poslednja izmena:
@fox_87 : Nema sta mi tebe da svrstavamo u prevarante kad si se sam tu ubacio. To sto je tvoja ujna uradila nije anegdota vec realno razmisljanje odredjenog broja a mozda i vecine korisnika Limunda i zato je taj portal takav kakav jeste. Ja uopste ne moram da prodam nijednu stvar ili da ucestvujem u diskusijama ovde da bi nesto znao o Limundu. Pise u pravilima sve. Da se pravdas - pravdas se itekako samo kroz neke druge mnogo gore prevare pa je nekako ova tvoja sa ujnom nikakva. Prevara je prevara, tu nema diskusije. Da li za 10e ili 1000e to nije bitno, princip je isti, ako znas sta znaci princip. Pritom gore sto je mali novac u pitanju. Pare se mnogo lakse zaradjuju od obraza - to verovatno nisi znao. Sebe smatras iskusnim Limundovcem a pritom ne osudjujes svoju ujnu dok da je neko drugi uradio sto i tvoja ujna na sva usta bi ga olajavao i kritikovao. To se zove dupli standard. Jedinu kosku koju si postavio je sam sebi posto je jasno kakav si ti korisnik limunda i kakvo je tvoje ucesce u temi - daj pare jbs obraz. Voleo bih da se osposobis, kad vec tvoja ujna nije, i da zaradjujes pare svojim znanjem, trudom i umecem a da ti Limundo ostane kao neka zanimacija sa strane ili hobi. Slazem se sa Dzeksonom da batalis pricu o telefonima i da prvo savladas neke osnove o nacinu vezane za njih. Meni je zao sto si ti jako redovan na ovoj temi a pritom nemas nista pametno i korektno da kazes.

Module od 2 i 4Gb, cudno je jedino da je ista cena, pa ce svako kupiti od 4Gb

Sto sam cuo jedan dobar biser, ujna nesto pomene Limundo u kontekstu "nikad vise", ja je pitam sta se desilo, kaze uclanila se, stavila poniku na licitaciju koja realno vredi 50e (kao nova, stavljene nove gume, dinama,svetla i td) , stavila fiksno 2000 i kao polako ce oni da dizu cenu, htela da se igra i vidi kako to ide, zavrsi se aukcija sa 2500din ako se ne varam, gleda ona sta je ovo ovako malo i odustane od prodaje :D . Pocne Limundo tim da je smara na telefon, kao morate da prodate, ovo, ono, tek ce ti ona ne moram nista, niakakav ugovor ja nisam sa vama potpisala a i nisam znala da to tako ide. Posle par puta ona im zapreti tuzbom zbog uznemiravanja :) , digli ruke.
Poznavajuci nju, kada bi im se popela gore i savatala ih pola tima bi poiskakalo kroz prozor ,xaxaxax.

Salu na stranu, jeste da nije korektno sa njene strane, al isto tako znam da nije znala pravila igre, nece da proda i ok, niko je na to nece ni ne moze naterati, zabole nju za Limundo i ocene. Ljubazna gospodjica iz tima kada joj se ova majke po spisku naredjala, kaze pa nemojte tako, zatrebacemo jednog dana i mi vama, komentar na to je bio nema sanse.

Ex, kada bi ljudi znali koliko faktora utice na cenu licitacije, od ocena prodavca, vremena zavrsavanja, dana, lokacije, sta prodajes, kakav je opis, kako si slikao ... digli bi ruke i pre nego sto pocnu.

Eto, al slatko sam se nasmejao kada sam cuo da su je zivkali, na pogresno drvo laju, al lepo sto su se potrudili da kupac dobije svoju poniku :beat:
Ja bih te najlepse zamolio da nam objasnis kakve ovo veze ima sa losim iskustvima sa Limundom ?
Zato sto je Limundo smarao "na telefon" ?

Ja sam bio napisao alio mi je obrisano - promenio se svet po tom pitanju. nemas vise kopije, i originale kao nekad, sada imas uzasno dobre kopije stvari i lose kopije. Telefoni su prevara i to stoji, zato sto ljudi konkretno nude za Galaxy, ali za druge stvari ja kao kupac cu svesno kupiti kopiju ako znam da je dobra kopija i po kojoj razlici u ceni mogu da je uzmem.

ovo je najbolji primer:

Nike TN Air

Patika se u stvari zove Nike Air Max Plus Tunned, i 2003 godine je prvi put izbacena. u medjuvremenu je Nike povukao, i nema je vise ni u Nike ID (gde sam biras boju patike) sto je manje vise greska jer je model previse popularan. A kinezi su usavrsili kloniranje patike, do nivoa neprepoznatljivosti kopija-original razlike.

I moj drugar koji inace prezire kopije, "ceo zivot nosi original", dolazi iz Becha, sa pricom kako je kupio nove, za 200 evra. Znaci u Bechu mu je prodata patika u butiku. Burberry model:

nike%20air%20max%20plus%20tn%20burberry.jpg

Ja znam da je ovo kopija, zna jos par ljudi koji imaju fetish sa Nike, Air Jordan imam sve od 1 do 14 u broju koje je nosio Michael. I ajde sad ti njemu objasni da je ovo kopija .. ? I sa druge strane, ako ti neko ponudi ove za 20 evra, identicne izrade i ambalaze i svega, kao njegove u Bechu kupljene za 200, ne bi ih uzeo .. ?
Jel mogu negde kod nas da se nadju ove patike sa slike? Mislim na model, ne na dezen...

kako napisah u postu - da, ima ih, u pitanju je kvalitetna kineska kopija posto origianala nema vise, ne proizvode se. imas info u inbox-u

Mrzi me da čitam, ali dobre kopije koje se spominju nikako nisu 20 eura.

Limundo, kupindo, razni buvljaci, kineski sajtovi i slicna mesta gde se prodaje ta roba na tone.

Na ALiju ima za 50-60$, a ove kod nas za 30€ su ko zna koja šlj klasa.

Zato pitam, dok platis dostavu. Ono na limudu ne vredi 10 dinara, to samo coravom lici na original.
Bas sam slusao lika na youtube-u da on uzima "authentic" verzije sa tih kineskih sajtova, i na kraju ga izadje 30-40 dolara jeftinije nego da je otisao u radnju i kupio original patike, npr u radnji kostaju 200 dolara, a njega uz dostavu izadje 140 dolara, za fejk patike.

Poslednja izmena:
Na ebay postoji (ili barem je ranije postojala) opcija "reserved price". Sa takvom opcijom na Limundu ne bi trebalo da bude prodavaca koji odustaju pošto su nezadovoljni izlicitiranom cenom.
Inače, razumljivo je što Limundo ne dozvoljava da se prodaju kopije (zvanično).

Na ebay postoji (ili barem je ranije postojala) opcija "reserved price". Sa takvom opcijom na Limundu ne bi trebalo da bude prodavaca koji odustaju pošto su nezadovoljni izlicitiranom cenom.
Inače, razumljivo je što Limundo ne dozvoljava da se prodaju kopije (zvanično).
Ne dozvoljava ni aliexpres prodaju kopija (zvanično) pa se to radi (nezvanicno)

Inace, sve sto se ovde uveze bude jeftinije nego da se narucuje iz kine, ja vec ko papagaj ponavljam da se patike ne isplate porucivati, jer iste te imate za 30tak eura...do duse iste te se prodaju uz neku pricu i za 3x toliko

Obozavam kad se javi chnjakstru kao sto je Telep :)

Breakdown of Nike costs per one item:

Production labour $2.75
Materials $9.00
Rent, equipment $3.00
Supplier's operating profit $1.75
Duties $3.00
Shipping $0.50
Cost to Nike $20.00

Research and development $0.25
Promotion and advertising $4.00
Sales, distribution, admin. $5.00
Nike's operating profit $6.23
Cost to retailer $35.50

Retailer's rent $9.00
Personnel $9.50
Other $7.00
Retailer's operating profit $9.00
Cost to consumer $70.00

Ovo je za average patiku, koja je van sezone, a za nove modele samo dodaj trostruke cifre za Operating profit.

Ove patike NIKE u originalu pravi po ceni od 20usd. Dakle zamisli kineza koji pravi jos jeftinije, i koji nema placanje sales profit-a odnosno VAT-a. Njegovi proizvodni troskovi bez obzira na kvalitet kopije, ne prelaze 4 dolara jer ih svejedno proizvodi masina, sa jeftinijim od Nike-a materijalima. A to kolika je konacna cena u ciljnoj zemlji odredjuje bukvalno kineska porodica koja se time bavi. Iz iskustva ti pricam iz prostog razloga sto idem u Segendin i Budimpestu jako cesto i ISTE stvari koje kinezi prodaju ovde i tamo, imas duplu razliku u ceni. Sve iz bloka 70 je skoro pa tri puta jeftinije u madjarskoj, identicna roba. To sto su srbi dovzolili da ih keca Kinez i da svi komplet voze Mercedes i BMW, svaki transportrni kombi im je Mercedes Vito, a u selo iz kojeg su dosli vracaju milione eura. Moj cale ima tezgu na pijaci i butik na b brdu, i prodaje zensku odecu,. haljine i bluze. Cena na veliko u srbiji je 900 dinara po haljini, a cena za ISTU takvu haljinu u Segedinu je 2 evra.

Elem, van politike, ja sam napisao ranije kako se prave najbolje kopije - u samoj Nike fabrici van ochiju Nike kompanije, u nocnoj smeni. sve je tu, masina, program, materijali. Imate Huawei koji sada posluje bolje od CISCO-a tako sto je maznuo kolo za kolo CISCO-ve switch-eve i ne mozes im nista.

Nemam pojma sta ima u bloku 70, vise nista ne kupujem kod kineza jer nemam bas toliko para na bacanje. Kada god bi kupio nesto kod kineza rekao bi sebi da sam ponovo ispao lud sto sam bacio pare, posto onda moram da odem negde da kupim gde se to isto nece raspasti posle izlaska iz radnje.

Poslednja izmena:
bakara - Nike fabrika ima dve smene. postoji i "treca" smena u ponoc pocinje, i na proizvodnim trakama se udara Nike proizvod. Zabluda je da je fabrika "nike", vec fabrika koja radi za Nike (naprimer zove se - "Tex Co China manufacturing" i radi za Nike), pa je samim time i lakse njima da se izorganizuju za pravljenje neregistrovanih skoro-originala.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno