Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta se vi sad brinete za njihovu platu mozda im ne uplacuje doprinose ili rade na crnjaka :):D:d

pre nedelju dana sam uleteo u tu zezalicu sto se zove limundo. gledao americke aukcije na tv-u, pa velim, ajde da se malo i ja zezam.
uleteo ko pile u kucinu. nakupovao preko 20-ak artikala. u prvom danu zaletim se ja na sve baterije, mada znam da kod Kineza ima jeftinije isto to.
pobedim na jednoj, na drugima promasim i ostane mi jedna gde vodim. par sati pre isteka, pitam ja lika jel mogu da odustanem, a on rece da. kad ono posle dobih minus.
pitam ja zaposlene mejlom, sto mi dadose minus, a oni; dao ti lik. e sad ko koga laze ? licitirao ja nesto na ceni od 1020 i nikako da mi izadje dvojka na prozorce. brisi pisi nekoliko puta i konacno ispade 1020. posle pet minuta dodjem ponovo da pogledam kako stoje stvari, a ono umesto 1020 stoji 10200. lele majke. opet se dokacim sa njima i prodje to nekako. krenem i ja da prodajem. iscackam iz coskova razne starudije i krenem da ih stavljam u limundo. kod trece nesto pogresim, pa ponovo udjem da popravim i nestade. ajd da ponovo uradim trecu, kad ono nemoze. pise imate tri prodaje. ja njima par puta nemam, a oni pocese da me pod....avaju. te posaljite skrin te ovo te ono.
vidim da veze nemaju sa tehnikom. takodje vidim da su to povrsni ljudi. upoznao sam u svom (ne kratkom) zivotu takve. plutaju u svetu. mislim na njihove mozgove. niusta neulaze do kraja sa razumevanjem. sve povrsno. takvima nesmes ni jednu kozu da ostavis, a kamoli 2. na kraju opomen ja njih da upotrebe mozak i opet me otkacise, rekose mi; idi na kupindo, tamo mozes 15 prodaja da okacis, a ovde da cekas da ti kupci daju ocene, pa onda.
neki jako posten prodavac u prepisci mi kaze da nije siguran da bi doticno radilo i kod mene i rece mi ako ostanem najaci na aukciji, da nema problema da nepreuzmem i neplatim stvar. onda ja na faabricki sajt, kad tamo isto nedoreceno objasnje. covek neponovljivo posten i kazem ja limundovcima, a i prodavac, da me skinu sa aukcije.
kazu nemoze. e sad, neznam sta bi bilo na ebay i dr. hocu da napravim rezime; ovo vam je nasa Srbija. niko nece da bude nizasta odgovoran, a svi mi trazimo da drugi budu odgovorni. na ovaj titoisticki nacin nema sanse o postojanju jedne normalne drzave.

@steluk
Koliko sam te razumeo, na ebay-u bi jos gore prosao :)

Pre kupovine ili prodaje detaljno procitaj pravila ili snosi posledice, kratko i jasno

Na ebay-u je to jos lakse reseno nemas ti sta da cimas prodavca ako izlicitiras tu ti je opcija jedina placana i to je to ako ne postujes dobijas sankcije........

Samo da znate koliko neko neupucen moze da te izbaci iz takta i tu nema druge nego da mu zveknes negativnu

Prijatelju, zbog takvog tvog ponasanja koje si detaljno opisao, bas zbog toga Limundo je poceo odavno da propada.
Znaci bas zbog takvih kao ti.
Neki ljudi tamo zive od prodaje, a ti dosao da se zezas.

A koliko si neozbilan covek, moze se videti iz nacina na koji pises. Da li si tu cuo za pravilo Velikog Slova na pocetku recenice ?

I na kraju jos pricas o normalnoj drzavi :D, ja ne bih nikako voleo da zivim u drzavi koja bi za tebe bila normalna ;).

Nakotilo se kojekavih clanova na Limundu i zato on nije ono sto je bio nekad (npr pre 2-3 godine) :).

Poslednja izmena:
Šta li si ti sada ovde iznapisao, ko će razumeti ?!?

Ako si početnik, imaš neke limite u postavljalju i kupovanju , to je normalno.

Ako si licitirao, pobedio, a nisi platio i preuzeo, opet je normalno da daobiješ negativnu ocenu.

Pravila su tu, samo ih treba čitati....

Limundo i kupindo - dva najgora sajta na svetu za kupovinu.

Netacno :).

Jel Markuse, i ti volis da pobedis i ne platis ?
Pa mene su sa Limunda odavno banovali, al to ne znaci da bih trebao da pljujem po njima zbog toga.
Svasta dobro se tamo moze naci, samo treba biti obazriv, kao i pri svakoj kupovini.

Niko vas ne bije po ušima da kupujete tamo ....

Ima koji kupuju, i koji prodaju, i sve je OK ...

Stavio na Limundo aukciju od 99 din 2 malice koje mi ne odgovaraju po veličini sa sportdirecta, koje su kod nas od 2-3000 din, i ovi kao nude 700 din, e evo vam ga!, ako ću da poklanjam, pokloniću kome ja oću.

Ko ti nudi, neko van aukcije ti nudi 700din ?
Ili se aukcija zavrsila na 700din ?

Ako si zeleo da dobijes 2-3k dinara, zasto onda nisi stavio toliku cenu ?

Jos jedan razlog zasto Limundo propada, zbog onakvih kupaca sa prosle strane i ovakvih prodavaca kao ironman :).

A i jedni i drugi ce kukati na drzavu Srbiju, al kad treba nesto da ispostuju, dakle neka osnovna pravila, kad treba da krenu od sebe, da asvojim primerom pokazu da je ovo dobro drustvo i drzava, onda dobijemo 'evo vam ga na' :).

Poslednja izmena:
Ti si onda jos jedan u nizu koji ne kapira Limundo i onda ovakvim postovima samo dajete povoda misljenju da za skoro nista sajt nije kriv vec srpska masa i srpski mentalitet. Jel te neko terao da stavljas pocetnu cenu 99 ako ti je 700 malo ... ?

ako ću da poklanjam, pokloniću kome ja oću.

super, onda nemoj vise na Limundo jer nisi u stanju da postujes pravila pogotovo aukcijskog sajta koji operise sa novcanim vrednostima, i takvim stavom ces stetiti kupcima, i biti los prodavac bez poverenja jer ces prodavati samo ono sto ti se svidi kao ponudjena cena.

Ja sam prodao Bogner Jaknu koja je nova kostala 10 hiljada za 9 hiljada, a prodao sam sestrinu Legend jaknu sa sve etiketom i cenom od 8690 dinara - za DESET dinara. I misljenja sam da ako pola internet srbije za 7 dana nije naslo za shodno da ponudi vise za odredjeni predmet onda taj predmet i ne vredi vise od toga i ne treba mi. Dok to ne skapirate kao prodavci na Limundo-u nemojte uopste dolaziti da prodajete tamo.

Pravi Bogner, nema sta :d

Ja imam 20ak pozitivnih ocena, nisam nikada ni sa kim imao najmanji problem.

Kupujem prodajem je 5 u čelo, godinama ga pratim, a od kada je limundo uveo sve one silne kontrole, filtere, provizije i ostala čuda - očigledno nisam jedini koje se prebacio na KP pošto je tamo ponuda 10x veća (bez preterivanja) a i čuh podatak da je KP trenutno najposećeniji Srpski sajt.

Dakle, em im je smešnija ponuda, em su cene ništa spektakularno (osim za specifične artikle koji imaju jako malo potencijalnih kupaca), em se osećam kao ****** kada dobijam kazne i pretnje od njih za svaku glupost. Ok, slažem se, pravila su jasna i niko me ne tera tamo da idem, ali ovo je čisto moj utisak kao posetioca sajta, ništa više. Može da se ubode i opšte dobra stvar povoljno, ali to svakako nije tako često kao nekada. Na kp je sve vrlo jednostavno, imam svu slobodu da zovem, dogovorim, razmenjujem poruke, cenjkam se i šta sve ne. Na toliki broj oglasa naravno da ima prevaranata, ali ne vidim kako može sam sajt da utiče na to osim da kazni krivca naknadno.

Ponuda na KP je dosta veca ali je promet los, kao i sve u srbiji, jedino se aukcije sa 10din na limundu sigurna prodaja, sve ostalo je ocajno tromo, ne zbog sajtova vec jer narod nema ni ker gde da ga ujede a ne da kupi nesto.......

Ti si onda jos jedan u nizu koji ne kapira Limundo i onda ovakvim postovima samo dajete povoda misljenju da za skoro nista sajt nije kriv vec srpska masa i srpski mentalitet. Jel te neko terao da stavljas pocetnu cenu 99 ako ti je 700 malo ... ?

super, onda nemoj vise na Limundo jer nisi u stanju da postujes pravila pogotovo aukcijskog sajta koji operise sa novcanim vrednostima, i takvim stavom ces stetiti kupcima, i biti los prodavac bez poverenja jer ces prodavati samo ono sto ti se svidi kao ponudjena cena.

Ja sam prodao Bogner Jaknu koja je nova kostala 10 hiljada za 9 hiljada, a prodao sam sestrinu Legend jaknu sa sve etiketom i cenom od 8690 dinara - za DESET dinara. I misljenja sam da ako pola internet srbije za 7 dana nije naslo za shodno da ponudi vise za odredjeni predmet onda taj predmet i ne vredi vise od toga i ne treba mi. Dok to ne skapirate kao prodavci na Limundo-u nemojte uopste dolaziti da prodajete tamo.

10000 evra koštala?
Jer to je bliže ceni originalne Bogner jakne
za falš ne znam.
Od Bognera ne moš t shirt da kupiš za manje od 50 evra, na popustu.

Poslednja izmena:
ma 50 miliona evra.
Drzite se teme

Ja imam 20ak pozitivnih ocena, nisam nikada ni sa kim imao najmanji problem.

Kupujem prodajem je 5 u čelo, godinama ga pratim, a od kada je limundo uveo sve one silne kontrole, filtere, provizije i ostala čuda - očigledno nisam jedini koje se prebacio na KP pošto je tamo ponuda 10x veća (bez preterivanja) a i čuh podatak da je KP trenutno najposećeniji Srpski sajt.

Dakle, em im je smešnija ponuda, em su cene ništa spektakularno (osim za specifične artikle koji imaju jako malo potencijalnih kupaca), em se osećam kao ****** kada dobijam kazne i pretnje od njih za svaku glupost. Ok, slažem se, pravila su jasna i niko me ne tera tamo da idem, ali ovo je čisto moj utisak kao posetioca sajta, ništa više. Može da se ubode i opšte dobra stvar povoljno, ali to svakako nije tako često kao nekada. Na kp je sve vrlo jednostavno, imam svu slobodu da zovem, dogovorim, razmenjujem poruke, cenjkam se i šta sve ne. Na toliki broj oglasa naravno da ima prevaranata, ali ne vidim kako može sam sajt da utiče na to osim da kazni krivca naknadno.

Ok, slazem se za ovo sve.

Na KP je svako sam sebi gazda, pricam pre svega za prodavce.
Prosto mozes da biras kupce i nacin trgovine :).

Na Limundu si strogo vezan pravilima.

Kad pročitam tako neke komentare ovde, i na drugim sajtovima, kako su sve nešto u fazonu JA PA JA , uopšte me ne čudi limundo sa svojim pravilima, koje je postepeno dodavao i proširivao ..... jednostavno, ljudi te nateraju na to svojim ponašanjem.

Ja sam u početku bio ono: Sve može, sve prihvatam, sve možemo da se dogovorimo ....

Onda naletiš na jednu budalu, na drugu, na treću .... i onda i ti uvedeš pravila ... i neke principe ... jer su platio školu iz svog džepa.

Odstupim i sada ponekad od njih, ali kad vidim da je čovek sa trocifrenim brojem pozitivnih i bez negativnih ......

A ima svega ... stvarno ima ....

Dzeksone, daj link, ja hocu da kupujem kod tebe :) Podrska za prave aukcije!

Prvo - ne kapiram sto tovarite temu bezveze, a drugo - moj limundo profil je mamina zanimacija gde zena obrce otprilike oko 50ak hiljada mesecno upravo zato sto postuje pravila i radi normalno i cela prica nam predstavlja neverovatno dobar dodatak na budzet uz veoma malo cimanja. Ujedno meni prilika da u roku od 7 dana prodam po skoro-realnoj ceni bilo sta sto mi padne napamet (skorije jedan skuter, digitalni, i 3 mobilna) tako da bi imao mnogo da kazem po pitanju ovih nesavesnih prodavaca i ljudi koji pljucnu na sajt tek tako a ne zbog nekih realnih stvari koje zaista jesu problem.

A za tu jaknu ne znam sta ste se dovatili, klasicna srpska seljacka posla. Bogner kao Ski gear prodavac i Avirex (skupe kozne jakne) naprimer, imaju tolikoooo artikala koji ni ne dolaze u srbiju i to sto jedan standardan model kosta 300 evra, ne znaci da obe firme nemaju skuplje, a i jeftinije modele. Jakna koju sam ja prodao je bila trenerka-jakna koja se navlaci preko glave kao duks, i tek od pola ima rajsferslus i nije u pitanju jakna za penjanje na mont everest vec casual odeca za zimu i ne kosta "50000 evra" vec oko 100nak evra samo objasni ti to nabedjenom srbinu. Mercedes, Nokia i zlato ...

Poceo opet a?:)

Ne kapiram zasto cackate coveka? Banovan je sa originalnog naloga, i sad treba svaki put neko da ga izaziva, jer ga valjda opet valja banovati?

Ne kapiram zasto cackate coveka? Banovan je sa originalnog naloga, i sad treba svaki put neko da ga izaziva, jer ga valjda opet valja banovati?

lepo sam bio napisao - seljacka posla. al bas seljacka. hvala da si bar ti jedan normalan da vidi koliko je to jadno sto ostali rade i cackaju me a ja konstantno kuliram i necu da napisem svakom od njih koliko su jadni, i pored moje molbe da se drze teme.

Kad sam ušao u Bogner outlet u Pandorfu, brže bolje sam izašao, jer nije bilo ništa ispod 150 evra. Ovo što se po limundu i kp prodaje za 50, ne znam šta je.

Evo cene polo majce:
http://www.zalando.ch/bogner-bruno-poloshirt-white-bo742b00b-002.html
U bognerovoj radnji nikada nisam video nesto sa rukavima ispod 250chf.
Btw ne preporucujem nosenje fals proizvoda po ciriskom aerodromu, npr dari bubamari su naplatili masnu kaznu i oduzeli fals vitonove torbe a i generalno imaju pik na ex-yu cim vide da neko sa tim pasosem nosi vrednije stvari. Prisustvovao sam temeljnom zagledanju breitlinga od strane carinika.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno