Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I treba da poklone,bolje da posluze nekome nego da skupljaju prasinu.

Kako stoji stvar kad kupac odbije da primi paket koji je postexpresom poslat pouzećem?
Sve je proteklo dobro, kupovina, komunikacija, slanje, ali nakon toga potpuni muk, nema odgovora na poruke, ništa, inače član sa preko 100 pozitivnih ocena sve najbolje preporuke.
Status pošiljke je već treći dan "uručenje - ostavljen izveštaj"
Problem je što postexpress drži paket 5 dana i onda ga vraća.
U pitanju je mala suma i više mi se isplati da ga ne primim nazad nego da platim duplu poštarinu.
Šta se uopšte dešava ako ne želim da prihvatim vraćen predmet? :)

U takvoj situaciji ja bi ga pozvao telefonom da vidim u čemu je problem. Moguće da nije našao obaveštenje pa i ne zna da je paket stigao.

Zvao sam i stalno se javlja druga osoba umesto kupca, kaže sve će regulisati ali opet ništa.
Zato i pitam šta se dešava ako postexpress vrati pošiljku a ja je ne preuzmem?
Više će koštati dupla poštarina nego predmet.

Pa kao da te neko moze naterati da platis i preuzmes posiljku? Kazes da je neko stavio pogresnu adresu i cao.

Ništa. Mislim da imaju negde gde to drže neko vreme, i posle proodaje/podele .....

Zezam se na netu sinoc i malo prelistam Limundo - masine i alati,kao ljubitelj i korisnik istih...

Naletim na 15-tak realnih ponuda od kojih bese 5 od 10 din i od kojih se vecina licitacija zavrsava za vise od 5 dana.Sinoc sam na svaki predmet dao neku realnu ponudu,ali bas realnu,ne neku pilicarsku,cisto da vidim sta ce biti...
Jutros pogledam,svi,ali svi predmeti su prepucani sa cenom,taman preko moje... naravno,da je iko iole ozbiljan cekao bi zadnji momenat a ne da nabija cenu... i to poznati "dizaci" cene koji se daju prepoznati preko prethodnih ocena i ponuda... vise se ni ne trude da sakriju..

Naravno,ocekivao sam dizanje cena ali bas na svaki predmet i to u alatima gde ima manje interesovanja me iznenadilo...

sad sačekaj kraj, i čuvenu poruku:

Kupac je odustao, da li bi ste uzeli vi?

Hehe,videcemo...

Sad stigla zena iz Subotice i bila usput na buvljaku,smeje se,kaze videla cige kako nude podatke iz licne za Limundo za pravljenje naloga,mozes se i cenkati... :)

alavost, brat drzi v.p. auto delova.
samo da ti kazem da kurs racunaju interno oko 120, pa ti vidi ostatak...

O da,interni kursevi evra... svaka v.p. ima svoj kurs koji oni smatraju da je realan... fala Izy...

cene preko i cene ovde su nebo i zemlja. Ja evo trebam za skuter od 125 kubika:

sajlu gasa i sajlu kocnice (ovde po 1400 din, preko 2 evra)
130/60/13 gumu (ovde 4000 din, preko 12 evra)
mogao bi novi karb (ovde 8000 din, preko 30 evra)
regler jer me zeza svetlo (ovde 4000 dinara, preko PET evra)

a to su sve kineski delovi ... zamisli koja je marza na Bosch, Rowentu, Phillips ...

Poslednja izmena:
Kurs se računa 120, kao i u svim ostalim robama, nije to samo za autodelove, iz prostog razloga, jer postoje valute plaćanja 30-60-90 dana ....

A ko može da ti garantuje za 90 dana da će evro da bude 112? Niko živi ....

Ako gresim ispravi me,gledajmo primer nosaca motora:

Napolju sa porezima i marzama je 30 evra,neka bude da je i nabavna za nase VP a nije.
Neka carina i porez budu 50%,to je 45 evra.
Stavis 100% marze,to je 90 evra x 120 je 10800,a meni trazili 12800 za istog proizvodjaca... pa malo li je...?!
Kakav crni VP kurs,to je najmanji problem jer marza debelo pokriva kakav god da bude kurs evra,mislim u nekim normalnim oscilacijama...

A primer zadnjeg lonca bolje da ne pominjem,mal nisam pao u nesvest kad mi lik rekao cenu preko telefona...

A tek polovne gume i felne,to je biznis!
Bio do nekog manjeg mesta pored Beca sa drugarom pre neki dan i "kupim" 4 celicne felne od 15`sa 4 letnje gume i platio sam citavih 10 evra,a ladno sam ga oterao u 3 lepe kada me ubedjivao da se strpim dok ne trknemo preko...
Ovde su mi najpovoljnije nudili isto za 120 evra...

Evo primera,posto kome god da sam pricao niko mi nije verovao :) :

http://www.ebay.at/itm/Sommerreifen...549?pt=Auto_Kompletträder&hash=item2a2dcecb0d

Sorry za off,morao sam...

Poslednja izmena:
Evo da ja pridruzim opet ovde. Ovo se desilo sa jednom od mojih kolega.

Kolega prodao graficku karticu na KUPINDO, odma je prodao cim je stavio na aukciju. Kupac njemu poslao drugu adresu na koju hteo da se slaje kartica iako kod opcije navedeno da je moguce samo licno preuzimanje. Kolega dosao kod mene, da povrtimo 3DMark par puta za svaki slucaj. Posle 10 minuta, kao grom/dim, kartica otisla u vecno loviste.

On uredno kontaktirao kupca sta se desilo, ponudio zamenu a karticu odneo u servis. Kupac nakon toga ni 10 dana nije se javio niti na poruke/pozive, juce ga ocenio negativnom ocenom. On se zali LT-u, a oni kazu da kupac ima pravo da ga oceni negativnom ocenom.
Na pitanje sta bi bilo, da je poslao neispravnu karticu oni su rekli

"U slučaju da ste kupca svesno obmanuli,
poslali mu neispravan predmet, prema praivlima Kupinda,
nalog prodavca se u tom slučaju trajno suspenduje sa sajta."

Pitam ja kako bi to oni zakljucili...

Po njihovim zakonima on je mogao da oceni kolegu (prodavaca)
- prodavac poslao predmet koji se ne nalazi u stanju opisanom na aukciji,
a odbije da uvaži reklamaciju
- prodavac neopravdano odustao od saradnje
- prodavac odbio da obavi saradnju putem opcija koje su na aukciji
navedene u poljima “Slanje paketa” i “Plaćanje”
- kada prodavac dostavi podatke za uplatu koji se razlikuju od onih
koje je Limundo prosledio nakon završene aukcije
(drugo ime ili prezime, broj mobilnog telefona, broj tekućeg računa)

Taj kupac, visestruko igrao van njihovih pravila:

-trazio slanje, kada je an aukciju napisano LICNO preuzimanje
-dao trecu adresu
-nije obavestio prodavaca dace ga oceniti negativnom, a kako ja znam to SE MORA, da dodje do zajednicko resenje.

Sta vi mislite o tome? Dali treba da se negativna izbrise?

Samo da jos dodam, gdica Jovana Đ. smatra da ocena je opravdana. Mislimda je zena stvarno nesposobna, ako ne zna zakone u sistemu gde radi.

LT, veliki aplaus!

Poslednja izmena:
treba da se obriše, jer je sve tražio mimo napisanih načina isporuke.

E, sad, .... zeza ga i to što je prodavac PRISTAO, a samim tim je i on prekršio pravilo, a Limundo kad to vidi, jedva čeka da opere ruke. (lično iskustvo, poslao sam na drugu adresu, onaj se žalio da mu nije stiglo, a ovi me samo otkačili u fazonu: Zašto ste slali na adresu koja nije u bazi podataka? I za njih je Case Closed. )

Može da se napravi lud da i on njega oceni negativno, da mu vrate proviziju, i da napiše: Kupac tražio slanje i to na drugu adresu, iako jasno piše koji su uslovi prodaje ... Pa da čeka reakciju.
Pa kad pitaju_ Šta kako? Eto, tako lepo ...

Jer sad kupac razmišlja: "predomislio se, NEĆE da mi proda, ili prodao na drugom sajtu, saću mu ja 3b3m mater ..."

i zato je zalepio negativnu.

treba da se obriše, jer je sve tražio mimo napisanih načina isporuke.

E, sad, .... zeza ga i to što je prodavac PRISTAO, a samim tim je i on prekršio pravilo, a Limundo kad to vidi, jedva čeka da opere ruke. (lično iskustvo, poslao sam na drugu adresu, onaj se žalio da mu nije stiglo, a ovi me samo otkačili u fazonu: Zašto ste slali na adresu koja nije u bazi podataka? I za njih je Case Closed. )

Može da se napravi lud da i on njega oceni negativno, da mu vrate proviziju, i da napiše: Kupac tražio slanje i to na drugu adresu, iako jasno piše koji su uslovi prodaje ... Pa da čeka reakciju.
Pa kad pitaju_ Šta kako? Eto, tako lepo ...

Jer sad kupac razmišlja: "predomislio se, NEĆE da mi proda, ili prodao na drugom sajtu, saću mu ja 3b3m mater ..."

i zato je zalepio negativnu.

Ja mislim da nema veze d aje pristao jer nije poslao. Po zakonu, mislim, uopste, ne po njihovim zakonima, JA ako sam rekao da cu ti opaliti lefthook, a nisam, onda po zakonu ja tebe nisam udario. Iako sam rekao, nisam uradio.
Drugo, iako je pristao, lepo pise crno na belom, da moze ga pceniti negativnom SAMO ako je predmet poslato u stanje drugacije kako je npisano na aukciju ili ako trazio uplatu na druge podatke...

OK ....

Neka se žali opet, lepo sročite sve to kao sada ovde, i ako tupe, onda i on njemu neka zalepi negativno, jer isto tako ima puno pravo ... pa nek teraju mak na konac ....

OK ....

Neka se žali opet, lepo sročite sve to kao sada ovde, i ako tupe, onda i on njemu neka zalepi negativno, jer isto tako ima puno pravo ... pa nek teraju mak na konac ....

pa da, nista drugo...a ovi u LT, nemam reci, dakle kupac vise puta krsio pravila i on jos ima pravo...pa on nema nikakve stetu, niti prevaren ili bilo sta drugo...

Od rezonskog objasnjenja ne ocekuj nikakav odgovor sa smislom.

Meni je Limundo preterano dobra stvar, i posao, jer sam omogucio mami da zaradi brdo para i licno joj pomazem u tome ali sam i sam bio u situaciji da me nenormalna osoba dovede do ludila, ja sve lepo napisem LT-u, a dobijem odgovor copy paste bot style:

Zao nam je zbog xxxxx. Obratite paznju na xxxxx. U tom i tom slucaju se desava xxxxx (prepis pravila)

Oni nikad ne odgovaraju i ne zele da pomognu clanovima u nesporazumu, vec iskljucivo sede tamo gde vec i rade copy paste pravilnika.

Treba paziti na pravila i kad te neko zavraci iskoristiti ista pravila u svoju korist!

Ako ti je dao drugacije podatke za salnje od onih iz kontakt podataka limunda na onsovu toga si trebao sam odbiti slanje i dati nagativnu, ovako te je kupac namagarcio prvi

Treba paziti na pravila i kad te neko zavraci iskoristiti ista pravila u svoju korist!

Ako ti je dao drugacije podatke za salnje od onih iz kontakt podataka limunda na onsovu toga si trebao sam odbiti slanje i dati nagativnu, ovako te je kupac namagarcio prvi

Stoji. Zato mislim da treba ponistiti negativnu ocenu.

Ma ovi nisu normalni evo kakv odgovor smo dobili:

Kao što smo vam pojasnili, ukoliko je do oštećenja
došlo pre nego što ste kupcu poslali predmet, on
ima pravo da vas oceni negativnom ocenom i nije
u obavezi da vas pre toga kontaktira jer se u ovom
slučaju ne radi o reklamaciji predmeta.

Nama je zaista žao što je došlo do oštećenja predmeta
i što ovu saradnju niste obavili.

Kako kupac nije u obavezi da prihvati zamenu,
zbog toga je ova ocena opravdana.

Saradnja nije obavljena i predmet nije poslat,
te nema osnovanog razloga za poništavanje ove ocene.

Dakle, po ovome slobodno mozete da posaljite pokvarenu robu, da ispalite kupca, i nikom nista.

Genericki odgovor, 99% uopste nisu skontali da ti je kupac dao neodgovarajucu adresu za slanje, zato da si ti njemu udario zbog toga negativnu ti bi bio u prednosti

Dajte i vi njemu negativnu, jer je tražio da šaljete, tj. da prekršite pravila limunda, i da dobijete proviziju nazad.

Ta negativna je sasvim opravdana, kupac nije dobio robu i ima puno pravo na negativnu ocenu, ako vi sada njemu date negativnu ona ce biti obrisana a vi opomenuti jer je zabranjeno na negativnu odgovoriti negativnu jer bi onda svi to radili.

Do svega ovoga ne bi doslo da ste odmah prijavili limundu zahtev za slanje na drugu adresu, cak ste na to odmah mogli odgovoriti negativnom ocenom i kraj.

On mora biti suspendovan zbog toga sto je vise puta prekrsio limundo pravilo. Sto je veci problem, tek kasnije je ispalo da je dao drugu adresu u sms poruku, kolega nije to ni primetio, nego samo kada je slao prijavu LT-u. Mada, to nema nikakve veze. Sutra i ja registrujem pa saljem ove pokvarene kartice svima, bice to sipod 15000 rsd pa ni policija ne moze nista a nece imati ni dokaza da sam poslao neispravnu robu, napravicu snimak, sa falsikovanik serijskim brojevima na karticama i cao.

Pa da vidimo sunce im hebem...

Ja ako ne bi dobio izlicitiran predmet zbog kvara, ocenio bi prodavaca sa pozitivnom ocenom jer je bio korekt i fair igrac. Ovo samo govoro kako je neko g*vno, slag na tortu oni radnici u L...

Poslednja izmena:
On mora biti suspendovan zbog toga sto je vise puta prekrsio limundo pravilo. Sto je veci problem, tek kasnije je ispalo da je dao drugu adresu u sms poruku, kolega nije to ni primetio, nego samo kada je slao prijavu LT-u.
Da, ali vi to niste prijavili i ako to limundo trazi, kapiras razliku?

Ja ako ne bi dobio izlicitiran predmet zbog kvara, ocenio bi prodavaca sa pozitivnom ocenom jer je bio korekt i fair igrac. Ovo samo govoro kako je neko g*vno, slag na tortu oni radnici u L...
Ne, tebe prodavac da pozove i kaze da je kartica riknula i da nije u redu da ti je takvu posalje prvo sto bi pomislio je da te laze i da sad nece da proda, zar ne?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno