Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je pitanje meni upućeno, jesam. Uvek gledam ocene, i uglavnom gledam da bude bez negativnih, ili ako i ima negativnu, gledam ima li preko 100 pozitivnih. To mi je neki kriterijum. A gledam i "kvalitet" pozitivnih ocena. Uglavnom, reklamacija je prihvaćena, navodno ni on nije znao za tu manu, jer preprodaje tuđi uređaj,sve je prošlo ok na kraju. Sa druge strane, i ja dam pozitivnu ocenu i pohvalim, ne navodeći zamerke na te sitne mane(glupo mi),pa to uglavnom ide u krug... neko drugi pogleda, vidi moju ocenu bez zamerki,pa opet kupi od toga i u krug, u krug...

Pade mi na pamet iskustvo jednog preprodavca kola(ne na Limundu). Kaže: "Na početku sam bio skroz pošten, govorio sam i gde je čuknut,gitovan, šta sve ne valja i treba da se zameni u dogledno vreme... i niti jedna kola nisam prodao jer su ljudi mislili da ko zna šta još sve krijem. Kasnije sam počeo samo da hvalim,nisam isticao mane koje nisu očigledne,i počeo sam normalno da ih prodajem." Takav smo narod, :( i svi se pre ili kasnije prilagodimo jedni drugima...

Ovo mogu ja da potvrdim jer sam pre dve nedelje prodao automobil. Trebalo mi je novac za stambeni kredit.
Auto koji sam imao četiri i po godine i koji sam znao u šraf. Pre prodaje sam ga još vanredno odvezao kod majstora da ga još jednom pregleda jer sam želeo da budem siguran da prodajem vozilo u potpuno ispravnom stanju.
Kako su kupci dolazili i što sam više pričao o automobilu i čak ljudima ukazivao na nedostatke (žena ogrebala zadnja vrata, crtica na displeju, kilometraža...) tako su bivali sve sumnjičaviji. Bukvalno se ponašali kao da želim da im uvalim neku tešku kršinu.
Posle mučnih mesec dana prodao sam ga komšiji iz bloka. I to sam auto nemoguće nahvalio (potpuno opravdano :) ). Samo najbolje stvari pričao i donekle ih i preuveličavao.
Prošle nedelje me je zvao da se zahvali. Ekstra zadovoljan. I večeru hoće da plati jer je za sitne pare dobio super auto.

To je naš mentalitet. Kao što sdeki reče - kupci gledaju stvari onako kako oni žele. Svi mi volimo da za malo para dobijemo nešto dobro. Da za kratko vreme zaradimo puno.

Limundo, hvala Bogu nikada nisam koristio. Na kupujem - prodajem sam trgovao tri ili četiri puta, uglavom prodavao. Prošle godine poslednji put.
Neki put nema alternative. Evo baš preključe sam jurio po odlasima grafiku za koleginu Tošibu A350. Jedino gde sam našao bilo je na kupujem-prodajem sajtu.

I ovde na oglasima ponekad ima nerazumnih ljudi. Ja imam sistem da ukoliko ne mogu sa prodavcem iz treće poruke da se dogovorim onda tu nema mesta trgovini. Ma koliko mi to nešto trebalo.

Pamet u glavu. Ako ponekad izgleda previše dobro da bi bilo istinito, uglavnom je neistinito...

Koliko vidim i koliko mi se cini limundo ce da uskoro prdekne u cabar jer svaki dan tone.Kako opste imaju racunicu da jos rade.No dobro dosta je i radio,ako cemo ruku na srce svi smo se po malo ovajdili netko vise netko manje.(Il mozda jos nece da prdekne djavo ce ga znati)

Limundo u ovakvoj Srbiji nikad nece prdeknuti druze...

Hoce kad PP pusti punu funkcionalnost, ne vidim razlog da ga nakon toga iko koristi.

Hoce kad PP pusti punu funkcionalnost, ne vidim razlog da ga nakon toga iko koristi.

Kakve to veze ima sa limundom?
Jel si ti uopste upoznat sa provizijama na ebay-u i PP-u , ako nas Limundo dere ovi gule kozu sa ledja, takodje sistem gde moze kupac da te jasi kao PP nije za Srbe jer mi nemamo obraz, bar 80%!

Kakve to veze ima sa limundom?
Jel si ti uopste upoznat sa provizijama na ebay-u i PP-u , ako nas Limundo dere ovi gule kozu sa ledja, takodje sistem gde moze kupac da te jasi kao PP nije za Srbe jer mi nemamo obraz, bar 80%!

Ima veze sto kada to dobijemo, dobicemo i neki sajt poput Limunda, koji ce izrasti isto kao i Limundo ni iz cega, ili cak nas Ebay, ili ce ljudi koristiti strani Ebay. Ko je lud da koristi Limundo i nakazan sistem licitiranja, kupovine i prodaje, kad moze lepo da kupi na Ebay-u. A sto se tice provizija nisu toliko ni vece, a bolje i da puknes pare i mirno spavas, nego da das pare i nikad ti ne stigne to sto si platio. NAravno uvek ce biti neko ko bi za 10 dinara ustede kupio na Limundu, kao sto sada idu u izvikane maloprodaje i rizikuju, ne bi li ustedeli sitne pare i kupili u proverenoj radnji za mizerno vece pare. Naravno pricam o pravim predmetima, a ne slicicama, markicama i znackama.

Ja neznam gde si ti video da je ebay kupis i mirno spavas..., oces jeftino uvek ce nositi rizik ma kako se sajt zvao, takodje mi nemozemo biti konkurencija strancima tako da ebay NIKAD nece imati rs verziju, mozda bi postojala yu ali rs NIKAD

Kako smo konkurencija? Oni uzimaju proviziju, sve ce to biti na .com i to je to. Sta ce tacno njima da opadne ako otvore .rs? A ebay jeste mnogo vise sigurniji u odnosu na Limundo, nego odnos provizije na jednom i drugom.

A zasto je nastao i opstao paypal uopste kad su bitni samo ljudi? Ne razumem kako neko moze da izjavi nesto tako apsurdno. Ti zivis u zabludi ako mislis da sistem ne moze da skrene coveka i natera ga da razmislja i postupi drugacije. To je i sam cilj sistema, svih koji postoje.

Imas limundo cash isti princip rada kao i paypla i?
Tebi jednostavno nije jasno da smo mi toliko mali i jadni i bedni da paypal i ebay direktno sa nama nece imat nista

Vecina vas misli da mozete da placete paypal-u za svaku sitnicu to vam mozda prodje jednom dvaput, pa nas onda kao italijane izbace iz sistema, nemora paypla vec prodavci

drugi misle sad ce u srbiji sve da bude zabadava, ROFL

Ja sam na limundu i kupac i prodavac i iskreno neznam ko je gori, svaka cast vecim prodavcima koji su korektni ali kupci su blagi ocaj, bezobrazna bagra, njih bi sa ebay-a proterali za nedelju dana zbog nepostovanja pravila, ja ako sam 30-tak stvari prodao preko kupinda i 15% ni pod razno nije zelelo da se drzi pravila kupovine, jos su bili ljuti, pa takvi sa 5 grama mozga nikad na ebay-u nece kupit nista jer misle da se ceo svet vrti oko njih, isto vazi i za muljatore od prodavaca

e sad limundo je krenuo takve da cisti i odma ga svi pljuju, toliko o nasem obrazu (mislim kao narodu u globalu)!

Imas limundo cash isti princip rada kao i paypla i?
njih bi sa ebay-a proterali za nedelju dana zbog nepostovanja pravila
Cekaj jel isti princip rada ili nije? Mozda je isti princip kao pp ali Limundo nema isti princip kao Ebay. Kada neko normalan dodje Limundo ce se ugasiti, a za to je potrebno da dobijemo 2-way paypal

e sad limundo je krenuo takve da cisti i odma ga svi pljuju, toliko o nasem obrazu (mislim kao narodu u globalu)!
Hahah, mora da ga zato pljuju, pogotovo benchmarkovci u ovoj temi, jer su retardirani i ne znaju da citaju pravila kupovine, pa kada ih banuju bune se. Sram ih bilo! Da li si uopste citao ovu temu, sta su sve ljudi iskusili na Limundu? To se nije desilo na Ebay-u ni pod razno.

Svakakvih likova ima na KP, ali daleko od toga da je baš dno dna.
Evo, ja sam prošle nedelje kupio CD player od čoveka iz Jagodine, dogovorili se preko poruka, on poslao preko kurirske službe, stigao neverovatno dobro zapakovan i baš onakav kakav je i trebao da bude iz opisa (čak je lepši uživo, nego na slikama).
I radi besprekorno...
Tako da... Ima svega, samo treba paziti i rizik je već manji, ali uvek postoji kad se kupuje polovna roba.
Za sada samo pozitivna iskustva sa KP.
Kupio sam do sada nekoliko stvari.
Zboard Merc , sve super 10e, postom stiglo,
g13 , 20 e , extra, uzeo u bg
g600 nov, samo otvorena kutija, extra, 50 e, posta
27 inch samsung monitor, 200e, sa 2 god garancije , pisane (imao je 3), extra sam zadovoljan, licno preuzeo u bgd
saeco aroma , caffemt,, 6000 din, extra, (fali mi jedna doza za single shot, nije napisao ni da ima, a ja nisam ni pitao, nije drama, moze da se nadje, a i rekao je da ce ako nadje poslati. postom)
prodao nekoliko starih kompova koji su blejali ovde, a ispravni skroz, cena je bila mala, ali sam brzo i lako prodao, sve korektno, ali sam za kompove trazio iskljucivo licno preuzimanje, da ne polupaju ovi sto dostavljaju, pa posle ne radi.
mozda jos nesto cega se sada ne secam.

Poslednja izmena:
Nešto se valja u Limundu, ukinuli Cafe .... :) :) :)

Neće ebay ni na koji način štetiti limundu ...

Bio ebay ili ne limundo jednostavno ovim tempom i nacinom rada ne moze da opstane osim ko ih netko debelo ne pokriva.Jel ima opste netko info o godisnjem poslovanju limunda.Tu se sve vidi kako rade jer ne mogu da utaje bilo sta,mislim sve se moze ali koliko su spremni da riskiraju to je sad pa nesto drugo.

:) :) :) El ovde sad raspravljamo koliko i kome limundo plaća porez, ili o trgovini preko limunda i načinima da se ljudi zaštite?

Srbija: Komšija, kako ti krava?

@Supreme.50
Tebi jednostavno osnovne stvari nisu jasne:
1. Jedno je biti samo kupac na ebay-u jer takve nikad ne direju u najgorem slucaju mogu da ti ospore dispute... (a mi iz Srbistana smo u 99.9% SAMO kupci, pa nevidimo sumu od drveta)
2. Prodavce itekako sankcionisu, gase naloge, resetuju aukcije zbog nelegalnog dizanja cene, itd (DA i na ebay-u imas vestacka dizanja cena koliko oces!) :)

Ima ih i na pravim live redovnim aukcijama.. i?
To je ∞ kolo i tako je u svim sferama ovakvog oblika trgovine...

Poslovanje Limunda: trenutno ima 360.000 registrovanih clanova.neka im pola ostavi 10 din mesecno...

Bre, niko nam nije branio da se mi setimo i napravimo... (kad kažem "mi", mislim uopšte, na bilo koga, ko čita ovo)

To je oko 2 000 000 dinara.

Imaju preko 10 zaposlenih. Nek imaju neto plate po 40 000, bruto je znači oko 75000, na 10 zaposlenih, tu već odlazi 750 000 dinara mesečno.

Serveri, domeni, čkematerine, održavanje ...

Lokal ili stan gde su smešteni ti zaposleni koji rade, itd itd ...

Firmarine, ebačine , inspekcije ....

Trebalo bi da prave bar 3 000 000 miliona mesečno, da se isplati cimanje ....

Mada kad imaš dobar tim, možeš sve da im prepustiš ....

ne zaboravi PDV koji Limundo placa drzavi navodno. to mi zapravo nikako i ne ide u glavu - ako Limundo uzima oko 8-10% u proseku, po prodaji, KAKO se placa i PDV za Limundo prodavce .. ?

U svakom slucaju, skoro sam pricao sa jednom osobom koji je oko 5000 pozitivnih i od pocetka na Limundo-u, on licno kaze da kada je bilo uvedeno 10 dinara po postavljanju situacija je bila drasticno na BOLJE:

smanjen broj aukcija
smanjen broj beskorisnih aukcija (automatski prodavci smeca nisu vise mogli da kace po 4000 predmeta. bez karikiranja, smećari i "kolekcionari" u ovom trenutku imaju par njih sa preko 4000 aktivnih aukcija)
povecan prosek prodatih predmeta
povecan broj prodatih predmeta preko 1000 din
povecana posecenost sajta
povecani profiti Limundo clanova sa stalnom prodajom (oni koji ne dolaze u situaciju da im se aukcije "obrnu" posle 7 dana)
povecan broj prodatih predmeta na 21% (sada je ispod 3%, a i pre toga je bio 3%)

sve u svemu, Limundo namerno sece sebi granu na kojoj sedi, ISKLJUCIVO iz razloga sto dozvoljavaju djubre koje ne vredi 10 dinara, da obuzme 90% aukcija. Kome i kako to ide u korist, misterija je ali je cinjenica da besplatno postavljanje aukcija trenutno ide u korist samo prodavcima-djubretarima koji na po par hiljada aukcija prodaju 20ak po 20-30 dinara (zali boze truda, srpska posla)

Ja odgovorno tvrdim da bi SVI imali koristi kada bi se uvelo 10 din, odnosno eliminisanje djubretara

- prodavac bi imao vecu posecenost PRAVIH predmeta aukcija (primera radi masine, alati, kvalitetna odeca/obuca, tehnika, hardver, sportska oprema, za kucu ... )
- kupac bi STO puta lakse nasao sta mu treba jer ne kopa po djubretu (glavni trenutno problem sajta)
- Limundo bi imao vece provizije usled ova dva odozgor

Da mi je znati ko je trenutni direktor tog sajta (glavni odgovorni) da ga pitam zasto je dalabu ...

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, radi se kupujem prodajem prevari. Korisnik Dejan je prevaren od strane korisnika slave i prijavio je prevaru
https://www.kupujemprodajem.com/388954-1-tseller-slave-ocene.htm

Molim Dejana ako posećuje ovaj forum da mi se javi na PM pošto sam i sam nedavno prevaren za manji iznos od strane istog (slave) koji nisam prijavio, da razmenimo to loše iskustvo i eventualno identifikujemo lika.

Ja neznam gde si ti video da je ebay kupis i mirno spavas..., oces jeftino uvek ce nositi rizik ma kako se sajt zvao, takodje mi nemozemo biti konkurencija strancima tako da ebay NIKAD nece imati rs verziju, mozda bi postojala yu ali rs NIKAD

Ček si ti kupovao na ebayu kad ovako zboriš? Reklo bi se da nisi.....
A limundo što se mene tiče može i da propadne. Radije kupujem ovde ili u radnji....

MagicMaster
65000
Ne mozes bas duplirati plate :D

Ne kupujem preko Limunda, smor mi je da cekam, nemam mogucnost da razgovaram sa prodavcem.
Zadovoljan sam sa Kupujem prodajem, i sto besplatno mogu da okacim prodaju.
Uplasilo me je sada kada vidim da se i tamo vara, mada sam to i pre znao, ali opet...
Da i postoji neka zastita za K/P kada te neko prevari, osim da mu ukinu nalog ?

Poslednja izmena:
MagicMaster
65000
Ne mozes bas duplirati plate :D

Da, ok, lupio sam onako iz glave ...

Na platu ide oko 65 posto troškova, na 45000 platu dajem još 29000 doprinose i raznepičkematerine na još 6 naloga za prenos, i plata sedmi....

Znači, na 40 oko 26 = 66000 ... u pravu si ....

Ali, sve je to malo odstupanje od nekog nabrzinu proračuna ... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno