Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da sam negde citao i o mac adresi.

IP adresa se podrazumeva, to svaki admin na svakom sajtu moze da prepozna korisnika.

Na limundu je to malo sofisticiranije :).

Meni su najsmesniji oni sto kupuju patike Nike iz Vijetnama za 1500-3500din (koje su inace veoma dobrog kvaliteta posto ih imam i nosim skoro dve godine!) i onda kunu i pene kao nije Original :)

Onda vidim zatvaranje naloga, i sl.. nebi me cudili da "mali miskovici" bitange sa buticima koji valjaju iste patike za 3x vise prave naloge i placu ko deca na tom istom Limundu

E da, bitna napomena za ove skoro banovane.

Ako zelite ponovo da napravite nalog, nemojte koristiti isti racunar i modem koje ste koristili pri pristupanje na taj sajt sa prehodnim nalogom.

Server ce prepoznati machine name + mac adresu i dobicete ban u roku od nekoliko dana :).

Bio sam otvorio i cetvrti nalog pa sam to iskusio, na srecu :).
Jer mi vise ne trebaju.

Ip mozes da promenis za 20 sec
Mac adresu ne mogu vide , a i ona se maskira.
Ako potrosis 1 min vremena , ne mogu

Pogotovu ne ljudi sa limunda koji ne verujem da su nesto strucni oko tih stvari.

Limundo, klasicno nagadja, pa izbacuju ljude bez ikakvih dokaza. Znam nekoliko sada bivsih clanova, koji te jednostavno pozovu telefonom i zamole da stavis neku cenu, cisto da se ne poklanja roba, posto je to po meni propust Limunda da nema zasticenu cenu. Oni izbace clana, zato sto je po njima neko od strane rodbine i prijatelja vestacki dizao cenu, a nemaju dokaze za to, posto je klasicno lupetanje i nagadjanje sa njihove strane, jedino jos i ako ne ubede clanove da prisluskuju i telefone, pa znaju da me je neko zamolio...Za mene je to sajt koji gleda samo kako da uzme svojih 2-3-5% od provizija, znaci, nikakve privilegije nemas, pa makar imao i 150000 pozitivnih ocena i nikada nista ako ne zgresis, ako oni kazu, da "muvas", to je to...izbacen si, iako nisi nista radio i ti to znas, ali kako i kome dokazati i da li im treba nesto dokazivati? Verovatno su jaki kao zemlja, mnoooogooo nezadovoljnih, a sajt i dalje radi...

Pa ne bih baš rekao da lupaju, već mogu da vide ko jod koga licitirao ..... više puta.... razne predmete ... itd itd itd ...

tebe je možda neko zvao na mob, jer je bio dovoljno pametan da proveri da li prodaješ još negde ... pa nadje broj.

Ali ljudi mahom na PM pitjau takva pitanja, jer su ...

Pa ja sam u prošloj nedelji samo dobio jedno 3 poruke: Aj se čujemo, moj broj je .... pošalji mi na mejl bolje slike ... itd itd ..... ćlanovi sa po 0 do 10 ocena .. i posle kad im daju šutkartu, kao nešto čude se ...

Pročitao sam prvih desetak stranica koje se odnose na temu,i prosto ne mogu da verujem da većina ljudi ima isto mišljenje kao gospodin Zmajns. Po njima je Limundo neka igra gde se svi nadmeću ko će koga da prevari,a kada limundo odustane od te prakse onda se žale?!?
Nekom jadniku uvalio laptop od 15k koji se pokvario za par dana,bolelo ga uvo za sve kad se dečko požalio da je laptop pokvaren i još se ljuti što su mu suspendovali nalog na Limundu....Pa ja se slažem,nisu trebali da mu suspenduju nalog.Ne,treba mu tajno zabraniti da se bavi trgovinom.Prosto neverovatno da gospodin ima toliko malo obzira prema mušteriji.Najmanje što je mogao je da ustanovi kako je došlo do kvara(ako je moguće) i gde je kvar,a logično bi bilo da mu vrati određeni deo novca.

Ne,gospodin se poneo kao da je prodao polovne patike,pokvareni jogurt ili trulu jabuku a ne elektronski aparat za 15 000,i za koji se,zamisli,očekuje da ima duži rok trajanja od kratkotrajnog mleka..

Na obe strane ima nerealnih ocekivanja, po nekoj logici prodavac treba izaci u susret, ali znas li ti kakvih ludaka ima od kupaca, zato i najposteniji prodavac kad prodaje polovno odma kaze, pogledaj dobro garancija je do vratiju!

E sad trgovina na daljinu ce uvek biti problematicna i ocekivati da Limundo resi problem je nerealno, jos kad se uzme u kakvom nam je stanju drustvo

platis punu cenu i imas garanciju, ne vidim problem nikakav....ne kupujes polovno na limundu ako zelis garanciju

Poslednja izmena:
Kupovina polovnih stvari je uvijek rizik tako da ko hoce da mu nesto radi bez problema nek kupuje novo i gotovo. Kad kupujes polovno treba da znas da svjesno ides na rizik. Jedna stvar je kad kupis stvar i ona u startu ne radi, tj kad ti neko uvali neispravnu. E tu si prevaren a ako si u situaciji kao sto je imao zmajns sa kupcem tu nema nikakve dileme. Zmaj je 100% upravu. Ako je radila po preuzimanju i jos 7 dana kasnije a tek onda otkazala onda to nije ni najmanje do prodavca. Isti taj netbook je mogao da radi i jos 5 god a i da crkne kao sto je ovaj poslije 7 dana. Ako ti proizvodjac ne daje garanciju da ce objekat kupoprodaje da radi nakon isteka garantnog roka ne vidim zasto bi prodavac. Zato se i dogovara neka radna garancija od par dana cisto da se uvjeris da sve radi. A ovaj lik je sto se vidi na osnovu date pozitivne ocjene i uvjerio. Ne nego je njemu poslije 7 dana nesto otkazalo i dosao je tu da place kao djevojcica. Dajte molim vas, pa odrasli smo ljudi i treba tako i da se ponasamo a ne kao klinci. A i ko garantuje prodavcu da kupac nije kriv za kvar!? Problem ja u samoj filozofiji nasih ljudi koji hoce za male pare da dobiju mnogo a kad se ta politika pokaze kao losa onda im djavo kriv...

Ma naravno sve je to isto, samo je cena veca :smash:
Iz licnog iskustva samo cu reci nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine i lose stvari. Pogotovo sada na snizenjima ima skoro dzaba stvari da se nadje.

Poslednja izmena:
Drugari jel ste primetili kakva se politika vodi na kupindu. Skoro bese neko obavestenje provizija sa 2% raste na 8% za odredjene rubrike. Na prvi pogled, sta 6% razlika, pa i nije nesto? Pogresno.

Skok sa 2% na 8% je ogroman rast cena od 300%, kao kad bi hleb preko noci skocio sa 40din na 160din. Koliko vidim pocinju da ispoljavaju svoju monopolsku moc, sto ne mora nuzno biti lose, ali je bolje za korisnike da drzava prestane da onemogucava dolazak PayPal-a koji bi bio dorasla konkurencija, sto bi oborilo cene i njihov monopolski profit

I opet moram da kažem, da dolazal PayPala neće ništa promeniti, osim što ćeš moći nekom an limundo da platiš i PayPalom ... :) :)

I dalje ko ne šalje za Srbiju, neće da šalje za Srbiju, provizije na EBay su i veće nego na Limunu i Kupini, jedinu vajdu od PPa će imati ljudi programeri koji će moći da naplate svoje usluge i da na taj način malo dovuku pare u zemlju, i da naši ljudi odavde prodaju na EBay, i da naplaćuju preko PPa....

Ne znam kakve ljudi iluzije gaje da će se desiti sa dolaskom PPa? Pašće cene u supermarketima? U prodavnicama tehničke robe? Neće, sigurno ... ;) ;)

I opet moram da kažem, da dolazal PayPala neće ništa promeniti, osim što ćeš moći nekom an limundo da platiš i PayPalom ... :) :)

I dalje ko ne šalje za Srbiju, neće da šalje za Srbiju, provizije na EBay su i veće nego na Limunu i Kupini, jedinu vajdu od PPa će imati ljudi programeri koji će moći da naplate svoje usluge i da na taj način malo dovuku pare u zemlju, i da naši ljudi odavde prodaju na EBay, i da naplaćuju preko PPa....

Ne znam kakve ljudi iluzije gaje da će se desiti sa dolaskom PPa? Pašće cene u supermarketima? U prodavnicama tehničke robe? Neće, sigurno ... ;) ;)
Za vecinu stvari se slazem.
Direktnih posledica ce biti bas kao sto si rekao. Ali bice i indirektnih:
-kada ebay dozvoli i Srbiji PP, onda ce to promeniti misljenje i kod prodavaca (cak i onih koji nisu slali za Srbiju) jer ako "nam" i PP i ebay veruje zasto ne bi to poceli i prodavci. Pa ce i oni postepeno poceti a sajlu i ko nas.
-mocicemo da dobijemo mnoge stvari po dosta povoljnijim cenama nego ovde, pa ce polako opadati i prodaja kod nas sto ce imati svoje posledice
-mocicemo da kupujemo kvalitetnije stvari po istoj ili povoljnijoj ceni nego "skart" robu kod nas. Skoro sam gledao cene "kakaa" kod nas, kao i sadrzaj: cene u inostranstvu i kod nas su identicne, samo sto kod nas kupis kakao prah koji sadrzi (do 20-25% kakaa), a na netu narucis 100% kakao. Znaci cena na 100g je ista (iako je nase pakovanje obicna kesica, cesto pocepana na rafovima), ali kod nas dobijes 20% a kod njih 100%.
Pa ce i kod nas morati da budu konkurentni - ili cenom ili kvalitetom.

Kad sam vec tu... Kako moze na hrvatskim Pik proizvoima (salame, cajne kobasice...) da pise tacan sastav (pise i koliko procenta mesa ima u tom suhomesnatom proizvodu, kao i koliko ima ugljenih hidrata, masti, proteina), a kod nas ne mozes ni da vidis koliko procenta mesa ima u salami/virsli/... Pa su skoro uveli pravilo da u salamama i virslama mora da bude minimum 10% mesa! Zamisli, salama je do sada u 100g imala manje od 10g mesa! Pa sta je onda ostatak, i zasto placas punu cenu kao da je od cistog mesa, jos i uporedjuju cene kod nas i u drugim zemljama...

U teoriji bi to trebalo tako da funkcioniše ... samo ... što će to kod nas mnogo dugo da traje. I opet će se naći neke "poluge" da se to spreči.

Carine, takse, i ostalo ...

Što se tiče hrane, to mora država da reguliše, PP nema ništa sa tim.

I gledano dugoročno, opet je to loše, jer se pare odlivaju, a ne okreću i ne uvećavaju ... ali sve je to pitanje za druge forume i tematike.

PP nema šanse da nam ODMAH da i prijem para, a to je ono čemu se ljudi nadaju. Da mogu konačno svoju pamet i robu da "izvoze", a da im amer ne otkaže posao samo zato što nemaju PP... tu se slažem sa tobom, da kad imaš PP, da "ulivaš" neko poverenje...

Imam par prijatelja koji i sada žive od rada na računaru, prodajom fostki, stockfotki, i programerskih usluga, a cimaju se preko moneybookersa i googlecheckouta ... kad budu dobili PP... mislim da će im se udvostučiti posao ... ali opet, to je malo dalja budućnost, pa i da sutra dodje PP kod nas ...

Ja to vidim drugacije.

Bas ce carine i takse morati da se smanjuju jer je do sada relativno mali broj ljudi kupovao preko neta pa kad se buni mali broj ljudi niko ne obraca paznju. A sada kada vise njih krene da narucuje (jer zasto bi davao 500 dinara za zastitnu foliju kada za 400 dinara dobije 10 komada... a kupovina mu je na 3 klika misem) vise njih ce se buniti i uvideti da su carine i takse ogromni (pogotovo u odnosu na okolne zemlje), pa kad krene to svakonevno da se vuce krzo medije... A mi hocemo u evropu... pa da usklaimo i te standarde :)

Slazem se da ovo za hranu treba drzava da regulise, kao i da ce novac odlaziti. Ali ako trebam da biram da li da se ovde trujem nekim novim "aflatoksinom" (aka kad nesto ima previse otrova - povecacemo dozvoljene doze) i dajem svoj mukom stecen novac nekoj bagri koja mi prodaje djubre (zamisli da u kilogram brasna imas 20% brasna) i to po visoj ceni od kvalitetne robe bilo gde u svetu, a sve to pod maskom patriotizma - onda biram da novac odlazi (onome ko ga i zasluzuje), a takva "zemlja" moze i da nestane. Barem cem nam deca biti ziva i zdrava da tome posvedoce :)
A PP ce ove odigrati ulogu u smislu da ce nam omoguciti kupovinu kvalitetnije (kvalitetne) robe i to po povoljnoj ceni.

Za primanje novca je, za sada, tako kako je. Mislim da nisu mogli, i da niko nije ni ocekivao, da nam odmah i to omoguce. Ali "placanje PP-om" je jedan korak blize tome. Naredni je i primanje novca, a bez prvog koraka ne bi bilo ni drugog :)

@nemanja123
A jesi li ti ikad imao dodirnih tacaka sa monstrumima koji rade u posti carine???

Zadnja informacija je da se tamo prosledjuju oni sto su na granici napravili neko "******" i da su to poslovi kao po kazni, pa sad zamisli kad udjes i kazes dobar dan, kakav odgovor ili zvuk dobijes!

A 10 celofana znas kad ce daprodje kad je ugledaju -> NIKAD, ima ona mica ubica sve da ih sortira za tebe i da kaze AHA znaci tebi jedna, druga devojci a treca, cetvrta za DALJU prodaju JELLL tako bato??

A ti krenes da se busas, e tad ide pitanje daj mi mobilni da vidimo jel folija odgovara e tad i one dve su za dalju prodaju

Poslednja izmena:
Zeljko druze, ja neznam cime sam te izazvao, ali promasio si celu poentu.

To se do sada desavalo relativno malom broju ljudi. Kada krene vise njih da narucuje pocece i vece talasanje naroda a po pravilu samo tako mozes obiti paznju politicara koji ce to promeniti ona kada budu morali (kada se veci broj ljudi pobuni i kada se stvari svakonevno provlace kroz sve medije i stampu).

Nemoj da shvatis ovo kao provokaciju, hocu samo da ti ogovorim na postavljena pitanja:
Narucivao sam i imao sam kontakta sa tim ljudima (jer mi postar uvek ostavi karton a nikad ni ne zakuca na vrata, pa moram direktno kod njih da preuzimam i to gore na spratu). Bilo je i vise od 10 takvih sitnica i nisu mi trazili papire.
A doticna osoba o kojoj se ovde prave legende mi je dala paket sa 3 kutije kakaa, i to sam joj rekao sta je unutra i nije pravila niakakav problem. A takve stvari nesmeju da se uvezu preko 2 komada, kako sam kasnije ovde saznao.
Ali, kao sto rekoh, promasio si poentu mojih predhodnih postova :)

Meni se smucilo da objasnjavam pravila novim kupcima i da se natezem sa njima i na kraju odustanu od kupovine i ja gubim vreme na ponovne licitacije, pa mi jos lupe negativnu posle par meseci iz osvete, pa objasnjavaj limundo timu itd. Ali to vise govori o nama kao narodu, nego o limundu.

Zato sad uknuli ocene posle 30 dana .... i ja tako jednu, od *****a, ali mi obrisali kad videli prepisku .. a dobio sam je posle ravno 7 meseci ... sada nema više toga :) :) :)

To improve is to change, to be perfect is to change often - Vinston Cercil

Iako je lako je reci nisi u pravu, mnogo je teze naci primer iz prakse.

Zamisli da je AKS jedina kurirska sluzba u Srbiji. Onda se pojavi Postexpress koji je i skuplji ali daje potrosacima izbor da kazne losu firmu. Onda se firme takmice za korisnike pa potrosaci dobijaju.

Duopol je uvek bolji od monopola, te ce cak i ako se cene ne promene, sto se kosi sa ekonomskom logikom, dolaskom PayPal-a kvalitet usluga ce se poboljsati

Ako vec placamo monopolske cene, sto Kupina demonstrira poskupljenjem od 300%, bar da imamo svetski kvalitet

To je dobro sto su uveli da ne moze posle mesec dana da se ocenjuje, ali ostalo stoji. Meni su do sada brisali 5 nepravednih ocena, ali smara kad moras da se pravdas. I vidim ovde se pise da je AKS jeftiniji od post expresa, otkad to? Kod post-a je minimalna postarina 150(180 ako ide do 12h) a kod AKSa 240(270 ako nije dokumentacija) koliko ja znam.

I vidim ovde se pise da je AKS jeftiniji od post expresa, otkad to?
My point exactly!!! :) :)

Ali bio je medjuprvima, i danas kad kažeš ljudima kurirska služba, pomisle na AKS po difoltu. A ja odavno ne radim sa njima, prekardašili su sve mere ... Eventualno mogu da pošaljem, ali samo posle uplate ;) i kupac da zove centar, da kaže gde da šalju kurira.

Zamisli da je AKS jedina kurirska sluzba u Srbiji.
NE SMEM!!! :) :) :) E, ali pazi, grešite u jednom ... NIKO ne brani da se napravi još jedan ili dva ili tri sajta kao limun ... tu je kupujem prodajem. Tu su halooglasi .... pa i onaj licido, koji se nikad nije probio ... Možda bi pomogao samo ebay.rs , a od toga nema ništa .... i dalje tvrdim da PP neće mnogo pomoći, a živi bili pa videli .... onaj kom trebalo, taj se snašao i napravio. Oni sad misle kad banu, da će odjednom da se 100 000 ljudi registruje? Ništa od toga ... što reče neko gore, a i Sloba je napisao jednom, kad bi se omogućila "tiha migracija" fake naloga na legalne, tek onda bi se videlo koliko ima naloga u Srbiji, a novoregistrovanih ne verujem da bi bilo pola od tog broja ....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno