Poznanik je na Limundu, još davno, prodao svoj CD player u jako dobrom stanju i poslao ga je kurirom. Dva dana kasnije, kupac mu lepi negativnu, prijavljuje prevaru. Vraća mu uređaj a ovaj moj zbunjeni drugar vraća pare. Gleda šta je sa CD plejerom, kad onaj izvadio lasersku glavu i vratio ga tako bez lasera. I prijavio je da mu je poslat "neispravan uređaj".
Sada ovaj kao prodavac hoće da prijavi prevaru, ali i urednicima Limunda je situacija bzvz. jer je sitacija reč na reč i kako sada nezavisni posmatrač može da oceni koji je prevarant.
Poznanik je batalio priču i Limundo da se ne smara za glupih 30 eur. Ostatak CD-a je završio u đubretu.
A kupac, pojmite koje je to g***o od čoveka kada se toliko petlja da bi bio dobar za jedan polovan laserski pick-up?!? Prevara je besmislena, jako teško dokaziva, a syebava ugled interent trgovine u Srbiji. Tako će biti i sa e-bay ako dođe ikad kod nas.
Ja bih mu odgovorio na sledeci nacin:
"Naravno da cu da Vam uvazim reklamaciju. Posaljite uredjaj nazad bez otkupa i ukoliko je zaista neispravan, refundiracu vam iznos i troskove slanja u oba pravca."
A ako da negativnu bez da je prethodno ulozio reklamaciju, krsi pravila Limunda. Tako kazu.
Negativnu, according to Limundo team
🙂 prodavac moze dobiti SAMO ukoliko odbije reklamaciju. Po nekom osnovu.
Imam prepisku sa njima povodom pravila, gde su se toliko ispaljivali, da su izgledali veoma smesno. Njihovi tekstovi ne prolaze cenzuru u kafeu, haha
Sto se tice pincipa prijavljivanja aukcija, prilicno sam siguran da im to stize u vidu nekakve poruke koju neko treba da procita. Kakvi amateri?! Umesto samo da svaka prijava dize neki brojac i ako treba operater ide samo i gasi...
Dozvoljavaju upload fotografija od 2 megabajta, pa onda kompresuju fotku na par stotina kb. I zovu je "original fotografija nesto"!? Gledam sa strane cene storidža i protoka.
Rezervna cena obesmisljava ideju aukcije. Rezervna cena kao nesto sto ce ukloniti prevarante. Neee...
Primetio sam u temi dosta dvostrukih arsina i dvojnog morala. Tipa, "naravno da nece dozvoliti da ode ispod cene, bla bla." Zar to nije varanje!? To je sa umisljajem. Sta ce to da ode ispod cene ako ima dovoljan broj interesenata? Ispod koje to cene? Naravno da neces staviti na aukciju nesto za sta su potencijalno 3 coveka cula u zivotu i od njih samo jedan ima internet, ali nema para
🙂
Prava, jedinstvena registracija bi jedino bi mogla da se osloni na JMBG. I ako ga kompromitujes, tipa stvarno si lopov, ides napolje... Vozdra! Potrosile bi se i Licne od mame, tate, babe... Jos ako negde u Kuriru napisu kako je murija pohvatala neke babe i dede zbog unukovih zezanja na netu, prestace i da im daju
🙂
A pored ovoliko ljudi koji vole zavere, vole da istrazuju, presudjuju, lepo bi se mogla upotrebiti porota, haha! Javnost da online presudjuje na osnovu iznetih dokaza. Ko dobije manje lajkova - giljotina! hahaha
Salu na stranu, ne vidim ni smisao u preteranom izbacivanju. Zato sto to onda motivise novo registrovanje itd... Ako je neko kao prodavac nepravio losu reputaciju, ne znaci da ne bi bio dobar kupac. Limitirati mu mogucnosti samo.