Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos gora je prevara sa fake slusalicama monster beats dr. dre solo hd, koje se prodaju kao originali za ispod 1.000 dinara, a u radnji kostaju od 18.000din do 25.000din. Ko se tu pravi naivan?

Tu nema prevare! :p Ako je neko lud toliko da misli da moze da kupi nesto sto kosta oko 200e za 10e onda nek mu je Bog u pomoci...mada smatram da tu pomoci nema.

Poslednja izmena:
Tu nema prevare! :p Ako je neko lud toliko da misli da moze da kupi nesto sto kosta oko 200e za 10e onda nek mu je Bog u pomoci...mada smatram da tu pomoci nema.

Tacno tako!
Kupci su isto ako ne i vise bezobrazni u odnosu na prodavce, zato i toliko pljuvanje Limunda a da dodje ebay tek bi onda krenuli da placu kad ih paypal i ebay oderu.... a cene bi naravno bile vece jer se i paypal i ebay u provizijama daleko vise ugradjuju od limundovih 2-10% pa ugradnja bude 10-30%

Nije bitno da li je Limundo ili e-bay...Bitno je to sto limundo izbacuje clanove bez razloga, na osnovu sumnji i slicno i to ne samo nove clanove, nego clanove koji su dokazali svoje poslovanje sa stotinama i hiljadama pozitivnih ocena, a onda jednostavno, bez ikakvog obrazlozenja, limundo suspenduje nalog clanu? Drugo, kada bi uveli zasticenu cenu, ispod koje clan ne bi prodao dati predmet, ne bi bilo ni vise sumnjivih radnji oko dizanja cena i slicno. A siguran sam da 80% clanova Limunda, to rade. Ovako stavis svoju fiksnu cenu, ako ne izadje ta cena, nikome nista, ponavljas aukciju i slicno. Ako stavis fiksnu cenu, niko ne nudi nista. Po meni, limundo tu sigurno nesto muva, oko te fiksne cene, moze da resi za jedan dan, bukvalno, ionako uvode svakojake gluposti svakog meseca, a nikako ono prvo. Drugo, provizija nijje mala, a razlika u tome je, sto limundo uzima proviziju za prodate stvari samo na aukcijama u Srbiji, a e-bay, za ceo svet...

Nije bitno da li je Limundo ili e-bay...Bitno je to sto limundo izbacuje clanove bez razloga, na osnovu sumnji i slicno i to ne samo nove clanove, nego clanove koji su dokazali svoje poslovanje sa stotinama i hiljadama pozitivnih ocena, a onda jednostavno, bez ikakvog obrazlozenja, limundo suspenduje nalog clanu? Drugo, kada bi uveli zasticenu cenu, ispod koje clan ne bi prodao dati predmet, ne bi bilo ni vise sumnjivih radnji oko dizanja cena i slicno. A siguran sam da 80% clanova Limunda, to rade. Ovako stavis svoju fiksnu cenu, ako ne izadje ta cena, nikome nista, ponavljas aukciju i slicno. Ako stavis fiksnu cenu, niko ne nudi nista. Po meni, limundo tu sigurno nesto muva, oko te fiksne cene, moze da resi za jedan dan, bukvalno, ionako uvode svakojake gluposti svakog meseca, a nikako ono prvo. Drugo, provizija nijje mala, a razlika u tome je, sto limundo uzima proviziju za prodate stvari samo na aukcijama u Srbiji, a e-bay, za ceo svet...

Napokon pravo razmislanje i predlog na svom mestu jer bi sa tom rezervnom cenom sve zavrsili.Ne bi bilo potrebe za vise naloga,nego njima to iz nekog razloga ne odgovara a samim tim ispale bi iz opticaja stavljanje fiksne cene.

...zato i toliko pljuvanje Limunda a da dodje ebay tek bi onda krenuli da placu kad ih paypal i ebay oderu.... a cene bi naravno bile vece jer se i paypal i ebay u provizijama daleko vise ugradjuju od limundovih 2-10% pa ugradnja bude 10-30%

pejpal krajcuje samo prodavce, ne kupce.

Kako god, opet na e-bayu moze da se svasta nadje dosta jeftinije nego kod nas, a u vecoj ponudi, nego sto je Limundo. Ako dodje e-bay kod nas, zbogom Limundo

Kako god, opet na e-bayu moze da se svasta nadje dosta jeftinije nego kod nas, a u vecoj ponudi, nego sto je Limundo. Ako dodje e-bay kod nas, zbogom Limundo

To nema veze sa ebay-om vec zemljom gde se predmet prodaje niko ti nesmeta da i sad narucis sa ebay-a ako smuvas paypal

Koja god da je zemlja, sve ide preko e-baya (pricam za e-bay). Na zalost, ugasili su mi paypal, kako sam promenio karticu, tako da nema vise kupovine (a imam 35 ocena na e-bayu)

I kad dodje Ebay, nece se mnogo promeniti. Prvo za prodavce: sta ti iz Srbije mozes da posaljes u inostranstvo bez da platis carinski pregled i da je dozvoljeno slati? Mozes poslati markice, razglednice, sve sto stane u otvorenu kovertu, da salterusa vidi sta se salje. I tu se zavrsava sa trgovinom, pogotovo sto ti Ebay uzme 10% provizije, a i paypal ti uzme procenat, pa i Skill oko 5,5%. Ako kupujes, sta se isplati? Slanje iz Nemacke za Srbiju racunara, laptopa ili sl. kosta od 25e do 30e ako prodavac hoce ovamo da salje. Treba platiti carinu i porez ovde, te se samim tim gubi na isplativosti. Ja imam na Ebay-u preko 500 ocena, na Delcampe-u preko 3000, ali saljem samo razglednice, malo markice, krijem kad posaljem po neki novcic ili novcanicu, jer je zabranjeno, i po neki istoriski dokument.
Tako da ce Limundo, Kupujemprodajem, Licido i slicni opstati ovde, pogotovo sto je na Ebay-u 95% placanja preko Paypal-a, a mi ga tesko otvaramo.

Ljudi ovo je neverovatno koliko je stepen prevara narastao na Kupujem Prodajem. Ja sam se jednom opekao pre par godina na KP (lik mi poslao neispravnu grafu, puko 4k dinara, nepoznat pošiljilac) i sada stvarno pazim pre bilo kakve kupovine. U zadnjih par nedelja, malo malo pa neki oglašavač sa kojim sam imao pregovore oko kupovine, pa sam odustao, pocrveni odnosno bude prijavljen za prevaru i ukine mu se nalog. Na žalost, na KP je uvek bila mnogo laka registracija i mogli su se dati lažni podaci uvek. Razočarao me je Limundo na kome sam pre par godina pri registraciji morao da šaljem i skenirane slike Lične Karte sa sve slikom a danas je samo potrebno uneti podatke (znači mogu upotrebiti kradenu kartu). Umesto da zaštite korisnike sajta većom kontrolom pri registraciji oni postavljaju upozorenja koja čovek jedva može da nađe. Isto tako oglašavačima ne sme biti dozvoljeno da imaju samo nikove već puno ime i prezime kao i obavezan broj telefona u oglasima.

http://www.kupujemprodajem.com/bezbedna-trgovina.htm

Veliki problem na KP je što korisničko ime možeš menjati i može da bude 100 istih. npr ima još jedan joker iz Subotice što može kupce da zbuni i olakša mogućnost prevare. Skrenuo sam im pažnju na to ali naravno da ne nameravaju to da srede, njihov odgovor je bio da je nalog vezan za jmbg i i mail koji narvno ne moraju biti vidljivi

Poznanik je na Limundu, još davno, prodao svoj CD player u jako dobrom stanju i poslao ga je kurirom. Dva dana kasnije, kupac mu lepi negativnu, prijavljuje prevaru. Vraća mu uređaj a ovaj moj zbunjeni drugar vraća pare. Gleda šta je sa CD plejerom, kad onaj izvadio lasersku glavu i vratio ga tako bez lasera. I prijavio je da mu je poslat "neispravan uređaj".

Sada ovaj kao prodavac hoće da prijavi prevaru, ali i urednicima Limunda je situacija bzvz. jer je sitacija reč na reč i kako sada nezavisni posmatrač može da oceni koji je prevarant.

Poznanik je batalio priču i Limundo da se ne smara za glupih 30 eur. Ostatak CD-a je završio u đubretu.

A kupac, pojmite koje je to g***o od čoveka kada se toliko petlja da bi bio dobar za jedan polovan laserski pick-up?!? Prevara je besmislena, jako teško dokaziva, a syebava ugled interent trgovine u Srbiji. Tako će biti i sa e-bay ako dođe ikad kod nas.

Poznanik je na Limundu, još davno, prodao svoj CD player u jako dobrom stanju i poslao ga je kurirom. Dva dana kasnije, kupac mu lepi negativnu, prijavljuje prevaru. Vraća mu uređaj a ovaj moj zbunjeni drugar vraća pare. Gleda šta je sa CD plejerom, kad onaj izvadio lasersku glavu i vratio ga tako bez lasera. I prijavio je da mu je poslat "neispravan uređaj".

Sada ovaj kao prodavac hoće da prijavi prevaru, ali i urednicima Limunda je situacija bzvz. jer je sitacija reč na reč i kako sada nezavisni posmatrač može da oceni koji je prevarant.

Poznanik je batalio priču i Limundo da se ne smara za glupih 30 eur. Ostatak CD-a je završio u đubretu.

A kupac, pojmite koje je to g***o od čoveka kada se toliko petlja da bi bio dobar za jedan polovan laserski pick-up?!? Prevara je besmislena, jako teško dokaziva, a syebava ugled interent trgovine u Srbiji. Tako će biti i sa e-bay ako dođe ikad kod nas.

Ja bih mu odgovorio na sledeci nacin:

"Naravno da cu da Vam uvazim reklamaciju. Posaljite uredjaj nazad bez otkupa i ukoliko je zaista neispravan, refundiracu vam iznos i troskove slanja u oba pravca."

A ako da negativnu bez da je prethodno ulozio reklamaciju, krsi pravila Limunda. Tako kazu.

Negativnu, according to Limundo team :) prodavac moze dobiti SAMO ukoliko odbije reklamaciju. Po nekom osnovu.
Imam prepisku sa njima povodom pravila, gde su se toliko ispaljivali, da su izgledali veoma smesno. Njihovi tekstovi ne prolaze cenzuru u kafeu, haha

Sto se tice pincipa prijavljivanja aukcija, prilicno sam siguran da im to stize u vidu nekakve poruke koju neko treba da procita. Kakvi amateri?! Umesto samo da svaka prijava dize neki brojac i ako treba operater ide samo i gasi...

Dozvoljavaju upload fotografija od 2 megabajta, pa onda kompresuju fotku na par stotina kb. I zovu je "original fotografija nesto"!? Gledam sa strane cene storidža i protoka.

Rezervna cena obesmisljava ideju aukcije. Rezervna cena kao nesto sto ce ukloniti prevarante. Neee...

Primetio sam u temi dosta dvostrukih arsina i dvojnog morala. Tipa, "naravno da nece dozvoliti da ode ispod cene, bla bla." Zar to nije varanje!? To je sa umisljajem. Sta ce to da ode ispod cene ako ima dovoljan broj interesenata? Ispod koje to cene? Naravno da neces staviti na aukciju nesto za sta su potencijalno 3 coveka cula u zivotu i od njih samo jedan ima internet, ali nema para :)

Prava, jedinstvena registracija bi jedino bi mogla da se osloni na JMBG. I ako ga kompromitujes, tipa stvarno si lopov, ides napolje... Vozdra! Potrosile bi se i Licne od mame, tate, babe... Jos ako negde u Kuriru napisu kako je murija pohvatala neke babe i dede zbog unukovih zezanja na netu, prestace i da im daju :)

A pored ovoliko ljudi koji vole zavere, vole da istrazuju, presudjuju, lepo bi se mogla upotrebiti porota, haha! Javnost da online presudjuje na osnovu iznetih dokaza. Ko dobije manje lajkova - giljotina! hahaha

Salu na stranu, ne vidim ni smisao u preteranom izbacivanju. Zato sto to onda motivise novo registrovanje itd... Ako je neko kao prodavac nepravio losu reputaciju, ne znaci da ne bi bio dobar kupac. Limitirati mu mogucnosti samo.

Da se i ja pridruzim klubu suspendovanih... :d Samo sto je meni suspendovan account jer sam 22 dana bio u minusu 112 din i konstantno zaboravljao da uplatim. Kazu, ukljucice me kad im uplatim celu sumu... ako se setim. :d

Da se i ja pridruzim klubu suspendovanih... :d Samo sto je meni suspendovan account jer sam 22 dana bio u minusu 112 din i konstantno zaboravljao da uplatim. Kazu, ukljucice me kad im uplatim celu sumu... ako se setim. :d

Jedno su suspendovani drugo zabranjen pristup...
Suspendovanima odma nakon uplate pale nalog
Zabranjeni mogu da dube na glavi nece pomoci ;)

Hm... Na limundu nisam kupovao preko 3 godine, a u dobre/jeftine kupovine mogu da uvrstim 2 mobilna telefona, laserski stampac, zvucnike, kao i prodaju graficke kartice...

Kada sam se ja registrovao, pravila su zaista bila strozija i clanovi su bili zaista provereni, a ne ovo kobajagi kao sada.

i na KP imam iskustva, mada samo jedno i na srecu pozitivno, mada roba nije bila male vrednosti (laptop).

Iako covek nije imao mnogo pozitivnih, culi smo se telefonom, sve dogovorili i sa tog laptopa i kucam ovu poruku..:)

Sto pokazuje da jos uvek ima korektnih ljudi...

Mada sve manje - jer ja sve cesce vidjam ugasene aukcije i naloge, sto na KP sto na LM... Internet je opasno mesto, i ako ne znas da se ponasas, opecices se...

U svetu je odavno tako, ali kod nas zaista stize sada sa procvatom i dostupnoscu racunara i interneta...

:):D:d orginalno jos bolje prodaje nije bilo na limundu.Svaka cast za aukciju i mislim da bi ogledalo trebalo pokloniti a ne prodati limundu.

Sta ima jos od sajtova za prodaju osim KP?

Mislim da imas i elekronske Halo oglase jos uvek, Kupindo, za IT i mobilne imas pcberza, itsvet i mobilni svet, za neke specificne stvari najbolje na tematskim forumima...

Sta ima jos od sajtova za prodaju osim KP?
danas sam naleteo na bidamon.com, lici na limundo
Da li neko mozda ima iskustva sa njim?

edit: oops, tek sad videh da se taj sajt otvorio tek pre par dana (pise na naslovnoj strani, ali ko jos to cita :p ), pa ne verujem da iko bas ima iskustva sa njim.

Poslednja izmena:
Meni su ugasili tri naloga :D.

Al ja sam svesno krsio pravila :), slao mass reklamne poruke.
Znate ono kad vas pozove recimo neka banka na telefon nudeci svoje uslove, a da vi nikad ranije niste imali kontakt sa tom bankom :).

E tako sam ja slao poruke licitacima kompjuterskih komponenata na tudjim aukcijama (kada se zavrse). Poruka tipa "vidim da ste licitirali za to i to, imam ja slicno, evo mojih aukcija" :).
A vala su mi dugo tolerisali to.

Al od kad sam presao na KupujemProdajem sajt, mnogo se lakse posluje, a udvostrucio sam zaradu.

- Nema *****nih ljudi iz Limundo Tima, koji salju genericke poruke i cesto ne zele da se udube u resavanje problema.
- Kupac po defaultu nije uvek u pravu (kao na Limundu)..., iako ja radim maksimalno profesionalno, zato i imam skoro 300 pozitivnih ocena tamo (mislim da niko na sajtu nema vise od toga :), a prodajem tamo oko godinu dana (prvu ocenu dobio pre 13 meseci).
- Ko krene da me smara oteram ga gde sunce ne sija i zabranim mu komunikaciju.
- Klasicni oglasi, nema cekanja kraja aukcije, pa cekanja da se kupac smiluje da se javi (to je glavni razlog zasto mi je mesecni obrt dosta veci nego na Limundu).
- Sam postavljas uslove prodaje.

Generalno ja nisam kivan na LT, (dodelili su mi mozda 1-2 opomene bez razloga, al nema veze :)), cak su i znali da sam imao dva naredna naloga na tudje ime (iz porodice), a ja se namerno nisam krio (isti potpis, iste aukcije, zbog starih kupaca) i nisu me dirali oko toga, donosio sam im lepu proviziju, bar 50e mesecno.

Al narav mi je takva, pa sam redovno ispravljao krive drine na Limundo kafeu :D.
Kad su mi ugasili poslednji nalog, bila je opste slavlje dezurnih smaraca (citaj uvlakaca Limundo Timu).
Pa da ih pozdravim sada: Evdza, extremeparche, elajza, 69Riverside, goran (diler memorija) i ostala kompanija.
Svasta sam video na netu, al takve spodobe nikad :).

A iz pouzdanih izovra sam saznao da su mnogi od njih bliski prijatelji sa (ex) vlasnicima Limunda (pre 1-2 godine su prodali sajt strancima, sada su admini), i zato im LT tolerise bas sve.

Elem, poenta je da ne treba pljuvati taj sajt po defaultu.
Moze se lepo kupovati i prodavati.
Strogo postujte pravila, komunikacija uvek preko limundo poruka.
Naravno, morate imati i malo srece da ne nalecete na budale (kupce i prodavce). Ako puno kupujete/prodajete onda cete naleteti sigurno na takve, onda samo polako i oprezno :).

Poslednja izmena:
E da, bitna napomena za ove skoro banovane.

Ako zelite ponovo da napravite nalog, nemojte koristiti isti racunar i modem koje ste koristili pri pristupanje na taj sajt sa prehodnim nalogom.

Server ce prepoznati machine name + mac adresu i dobicete ban u roku od nekoliko dana :).

Bio sam otvorio i cetvrti nalog pa sam to iskusio, na srecu :).
Jer mi vise ne trebaju.

mac adresu nemogu da vide, osim ako nemaju nekog u ISP-u, verovatno si mislio na ip

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno