Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, vrlo malo radio bas kod njega. A pre njega godinama kod drugih ljudi. :d

Ja ga pitao sto uvaljuje tako, kad pise lepo da je radio 3 i po godine non-stop, kaze on nece u polemiku samnom ali propustio sam (pisao sam mu na 6 minuta kraja) odlican hard koji mu je u fioci stajao 3 godine a radio pre toga samo mesec dana, hahahaha...

Da, i jos da ga zabole sta kaze neki programcic, ON ZNA BOLjE gde mu je hard bio svo vreme... Bolid na kub!!

javi mi se danas covek,milion pitanja oko uslova prodaje,stanja i svega sto je mogao da se seti i nakom svih mojih odgovora kaze samo "ok" -.-

Kad kaže " Ok , javiću se " , gora varijanta . Stavi te na stend-baj , i naravno ne javi se .

Kod mene nema ništa na stand buy, rezervacija i šta-ti-ja-znam...
Ko hoće da kupi neka ponese pare i dođe kod mene.
Kome treba da legne plata, da mu baba da od penzije, ćale džeparac, šta-god-već, slobodno neka dođe...kad bude imao pare, dobiće...ako bude.

Uzak krug poznatih (što kupaca, što poznanika) naravno neće imati ovakav tretman, ali svi ostali koje ne poznajem na žalost hoće.
Ovo je od skoro, a svi normalni kupci mogu da se zahvale onim nenormalnim zbog kojih sam promenio pravila...da me ne boli glava...

http://www.limundo.com/Clan/vesnavesic
Sta reci, a ne zaplakati ? Pa zar nije vise dosta ovoga ? 10 dana izgubimo zato sto ste dopustili svima da registruju i prave naloge kako im padne na pamet ...
Pa teško da mogu da znaju unapred kakav će ko biti ali da stigne do 13 negativnih sa ovakvim opisima se nije smelo dopustiti. Dve, 'ajde de, ali 13 ????? Imali neki "break point" na koliko negativnih ide suspenzija a na koliko doživotna zabrana (mada ni to nije nepremostiva prepreka) ?

Ovo je ocigledno bila neka prevara na brzaka, s'obzirom da su sve ocene u dva dana isle.

Treba postaviti striktno pravilo da onaj ko nije dosao do recimo 10 pozitivnih ocena prodajom nema pravo da postavi vise od dve aukcije u isto vreme, iskljucivo licno preuzimanje, bez prava da mu neko posle da negativnu ako je insistirao na slanju koje nije dozvoljeno itd..

Limundo ne mari za svoje postene, lojalne ali prevarene clanove, vec dozvoljava ovako sveze registrovanim clanovima da okite sajt sa brdom primamljivih aukcija i da naprave prevaru.
Ocigledno limundo zaboravlja, ili se pravi lud, zovi kako hoces, da zapravo zivi podjednako kako od prodavaca, tako i od ovih nasamarenih kupaca.

Mislim da sam jasan bio.

Po meni, jedna stvar bi dobrim delom uvela malo reda na Limundu, a to je OBAVEZNO plaćanje preko računa, sve ostalo je protok novca bez traga koji dozvoljava bezbroj mahinacija.

koja je granica za suspenziju?
ja vidjam naloge sa 80+ pozitivnih i 10+ negativnih koji su aktivni i dalje
i jos nisu negativne na gluposti nego na lazan opis robe i na neispravnu robu

...
Limundo ne mari za svoje postene, lojalne ...
...

Limundo više nije sajt za takve, niti Limundo mari za bilo koga sem za one koji lako, brzo i jednostavno uvaljuju bilo šta i isto tako lako, brzo i jednostavno im donose profit. I ne vredi da ovde kukate, predlažete i obrazlažete. Na to Limundo samo trlja ruke :) i ponekad ovde ubace poneku kost da se poglođemo. Koliko samo ovde ima nezadovoljnih i prevarenih? Pa batalite više taj Limundo, jer je to postalo sjajno mesto za švercere, malverzante, prevarante, crnoberzijance i ostalu bagru kojoj je jedini cilj da nekoga ojade za neku kintu.

sad sam uzeo da gledam neke clanove sa negativnim ocenama i clanove koji su im dali te ocene i dolazim do sve vise clanova sa sve vise negativnih ocena
ono je strasno sta sam sve procitao :/

ima clanova sa recimo 85p i 16n ocena koji i dalje nisu suispendovani,ima clanova sa 70p i 0n ocena koji su suspendovani
ima raznih uvreda i lazi,ono je uzas

Gde se god okrenem, ono bideri sa negatnim saldom ocena, ili clanovi kojima je zadnjih 5 ocena negativnih jer su licitirali a nisu kupili. Sve vise takvih slucajeva i upropascenih aukcija, izgubljenih dana i nedelja, i novca naravno. Njih( limundo) ne dotice,dok god provizije idu. Stvar je u tome da prvom prilikom kada dobiju ozbiljnu konkurenciju,postace proslost.Amin :)

sad me kontaktirao clan sa -1 ocenom :/
ne znam da li ce mi napraviti problem ako klikne kupi

sad me kontaktirao clan sa -1 ocenom :/
ne znam da li ce mi napraviti problem ako klikne kupi

***a, ja zato ploče prodajem samo na KP, iako bih voleo da neke stavim na aukcijsku prodaju, ali dok je jedini aukcijski sajt kod nas ovakav Limundo, ne hvala.
Ali zato sam našao par korektnih prodavaca od kojih kupujem.

Po meni, jedna stvar bi dobrim delom uvela malo reda na Limundu, a to je OBAVEZNO plaćanje preko računa, sve ostalo je protok novca bez traga koji dozvoljava bezbroj mahinacija.
Postoji i Limundo Cash ali ni on nije obavezan, tako da tu pomoći nema. Prednost obaveznog plaćanja preko računa ili Limundo cash-a je u tome što bi sajt imao mnogo bolju reputaciju i verovatno na duže staze i veću dobit, ali izgleda da niko od vlasnika Limunda ne želi time da se bavi.

Ni Limundo cash nije siguran kao što je plaćanje preko računa, tako da bi po meni jedino obaveza bezgotovinskog plaćanja uvela kakav-takav red ovde.

Pa da je taj limundo keš obavezan, i vezan za račune korisnika, ili brojeve kreditnih kartica, uvela bi se praktično i identifikacija učesnika u transakciji. Ali uzimajući u obzir broj samo ovde navedenih muljatora, koji prave veliki promet na ovom buvljaku, sasvim je jasno zašto se takva pravila ne uvode. Limundo pravila su potpuno u skladu sa klijentelom.

Ajde stavi ti na primer konzolu PS3 sa opcijom Limundo kes
Klinac ima vrisnulu konzolu,zameni plocu,hard disk i drajv ako ga malo zeza i vrati ti,pa se ti slikaj
Ima muvatora,ali ima i vise kupaca hostaplera,tipa pobedi pa posle salje poruke ako moze neka zamena

Lepo postoje opcije,pa kome ne odgovara ne mora licitirati

Poslednja izmena:
Ja mislim da u neku ruku preterujete, i pritom ne branim prodavce. Nista nije manji muljator onaj sa Limundo sajta koji pokusava da "uvali", nego Salford koji u Srbiji prodaje mleko za 70 centi dok je u Nemackoj 28 centi, Sto smo najveci izvoznici Malina na svetu a potrosacki placamo maline skuplje nego crnogorci koji kupuju srpske maline, itd.

samo da pre teksta razgranicim - prevarant i muljator i marketing entuzijasta su tri razlicite kategorije ljudi.

Ocu da kazem da uvaljivaca uvek ima. Comtrade je najveci uvaljivac krsa i loma u Srbiji pa ja kolko znam Vesa Jevrosimovic je kolumnista, i covek od ugleda. Isti taj Comtrade re-branduje kineske laptopove koje uzima na djuture bez provere kvaliteta i za dzabe, iz prve ruke ZNAM da ne placa ateste na njih jer i tu mulja, i uvozi ih brodovima nezasticene (u kartonima bez celofana), i onda dodjes u situaciju kao ja da ne mozes da instaliras drajvere za laptop jer ih je isti taj gospodin Vesa prepakovao u euro verzije pa sam drajvere nasao posle nedelju dana google translate-a

misljenja sam da buudale koje kupuju ocigledno kineske S4 galaksije, zasluzuju da ostanu bez para u dzepu. Darvinove nagrade u ostvarenju.

edit: ovime nisam nikako mislio na date primere, vec na situacije gde neko "prereklamira" svoj proizvod do toga da ga svesno proda preko cene

Poslednja izmena:
nego Salford koji u Srbiji prodaje mleko za 70 centi dok je u Nemackoj 28 centi

Nećemo preterivati, najjeftinije mleko, bilo da je u pitanju Aldi, Lidl, Edeka, Keiser... je 0.65€. Živim tu, znam. Desi se veoma retko neka akcija, pa to npr. preko vikenda malo padne, npr. 0.49€, ali 0.28€, to još nisam video.

Desava se... kad je rok trajanja pri kraju, pa stave jos 30-50%

Ja mislim da u neku ruku preterujete, i pritom ne branim prodavce. Nista nije manji muljator onaj sa Limundo sajta koji pokusava da "uvali", nego Salford koji u Srbiji prodaje mleko za 70 centi dok je u Nemackoj 28 centi, Sto smo najveci izvoznici Malina na svetu a potrosacki placamo maline skuplje nego crnogorci koji kupuju srpske maline, itd.

samo da pre teksta razgranicim - prevarant i muljator i marketing entuzijasta su tri razlicite kategorije ljudi.

Ocu da kazem da uvaljivaca uvek ima. Comtrade je najveci uvaljivac krsa i loma u Srbiji pa ja kolko znam Vesa Jevrosimovic je kolumnista, i covek od ugleda. Isti taj Comtrade re-branduje kineske laptopove koje uzima na djuture bez provere kvaliteta i za dzabe, iz prve ruke ZNAM da ne placa ateste na njih jer i tu mulja, i uvozi ih brodovima nezasticene (u kartonima bez celofana), i onda dodjes u situaciju kao ja da ne mozes da instaliras drajvere za laptop jer ih je isti taj gospodin Vesa prepakovao u euro verzije pa sam drajvere nasao posle nedelju dana google translate-a

misljenja sam da buudale koje kupuju ocigledno kineske S4 galaksije, zasluzuju da ostanu bez para u dzepu. Darvinove nagrade u ostvarenju.

edit: ovime nisam nikako mislio na date primere, vec na situacije gde neko "prereklamira" svoj proizvod do toga da ga svesno proda preko cene

hm .... nismo najveci proizvodjaci malina evo vec 2 sezone koliko znam .... Poljska nas je pretekla i sad pravi 3 puta vise od nas ;)

zar comtrade ne branduje samo tablete?

moj licno laptop je kineski ekvivalent evropskog ASUS modela, koji mi je prodat od Comtrade-a kao evropska verzija. Kada sam pokusao da instaliram XP na njega naleteo sam na iznenadjenje da u pitanju uopste nije model koji je reklamiran i placen, vec verzija koja nakon shifre ima jedno slovo viska, za kinesko trziste. A to podrazumeva pooodosta ojadjen kvalitet i izmedju ostalog drugaciji chipset. Daljom pretragom dobijes i razliku u ceni jedne i druge verzije, i skapiras profit Comtrade-a koji to samo u srbiji moze da radi, dok bi u bilo kojoj EU zemlji bukvalno obezbedio zatvor zaposlenima zbog toga ..

smarac, jeste u pravu si, al to je posebna prica. Iskljucivo nesposobnoscu zaduzenih u vladi srbije gubimo ogromnu kintu na maline, jer nemamo brend, saljemo je u svet u gajbama, sto izaziva gubljenje 2/3 potencijalnog profita i izmedju ostalog propadanje poljoprivrednika i uzgajivaca

a ti mislis na comtrade shop?

comtrade i comtrade shop nisu vise ista firma,ali ne sumnjam da su ti uvalili laptop
dosta je cesta pojava da dobijamo jako nekvalitetnu robu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno