Limundo balansira uvek na onu stranu od koje uzima proviziju, tako da to nema veze sa tim ko je u pravu. Uvek je u pravu onaj od koga limundo ima novčane koristi. Da ne misliš da će sebi izbiti pare iz džepa? Zato je i uveo da ako prodavac pristane da vrati pare i primi proizvod mora da mu se poništi negativna. Znači ako prođe prođe, ako ne, nikom ništa. To je isto kao da je neko pokušao da napravi prevaru ali nije uspeo, ma nema veze, nema sankcija. Pa naravno da će pokušati ponovo.
Mozda mada ja kao neko ko ima 800+ ocena to nisam osetio, mozda jer su mi samo jednom brisali negativnu i do sada sam mozda 2 puta samo kontaktirao LT...
Takodje ovaj problem sto gore navodis je dosta kompleksniji svako kome je kupac vracao predmet to moze potvrditi
uzecu moj taj jedan primer brisanje jedine negativne:
- kupac kupio wifi karticu i besno trazi pare nazad jer ima samo 1 crtu signla u svom selu kroz ko zna koliko zidova i razdaljine, ja pristajem da vrati ali da snosi sav teret postarine sto on odbija i meni lupa negativnu
- ja kontaktiram LT oni mi sugerisu da je primim predmed nezad pouzecem??? (sto licnoi ne praktikujem kad neko nema ocena (kupac ima 0 ocena) i dok ne proverim vracen predmet) ali pristajem placam 20% vise jer kupac vraca sa otkupom od 200din vise jer zeli da povrati i svoju prvu proviziju ja nakon toga kontaktiram LT koji mi skida negaticnu a i kupac javlja LT da mi skinu istu
I sta sad ja sam po meni 100% ostecena strana, cak nemogu ni da ocenim negativno jer cim dobijem pare ja ocenjujem pozitivno a i da nisam ne bi smeo jer bi mi LT obrisao i lupio upozorenje
Naravno da ima muljatora i da za namerno slanje neispravnih stvari treba da sledi negatina a i iskljucenje, ali ko ce tu da bude sudija, LT koji nema uvid u pojedinacne slucajeve vec jedniko ako neko uzastopno ima konflikta iste prirode moze da zakljuci da je taj "muljator"
I to sto kaze RingeRaja treba teziti promenama, OK ali po ovom primeru da se sistem promeni da svi slucajevi vracanje robe padnu na prodavca i ja bi tu bio koleteralna steta na sta ne bi nikako pristao..., jednostavno kako se povecava broj muljatora prodavaca tako raste i srazmerno broj muljatora kupaca, ja sam se prilagodio tako sto necu se vise bavit trgovinom, ostalima srecno, trebat ce im