Šta je novo?

LG Optimus G

Ja imam neku, kupljenu za 500 dingi sa sve folijom, od nekog Steve sa KP ali je ruzan u njoj, kao neki stari S2 !

Ove gore sa eBay-a mi se svidja na slici, ne znam kakva je uzivo...

Da vidiš kakva ribica mi je zalepila ovu foliju, dao bi 1000din. :smoke: A i zalepila je pet puta bolje nego što bih sam...

Ja sam jedva nasao neki obican silikonski case belo providni sa onim s oblikom pozadi,folija i ima ali case je jako tesko naci. Moram probati da nadjem neki crni koji ga ne deblja puno. Inace telefoncic je ubica :)

i ja se ponovih ovim telefonom... prvi susret sa androidom pa ako neko može na pp da mi objasni igo kako se instalira vrteo sam se 2 sata po nekim forumima i ništa mi nije radilo

Sledece nedelje treba da odem do NS-a po Optimus G, jel ima neko od clanova foruma da je kupovao ovaj telefon od likova iz NS-a, oglaseni su na KP? Cena je 280 evra..

Zanima me da li su telefoni sa one Hami mreze?

Izgleda da smo svi kupili od njih.

Moje jeste, kupio sam ga pre koji dan, evo te hami gluposti mi jos stoje u tel ne znam da li da ih brisem, ne usporavaju telefon ali mi smetaju zbog preglednosti.

Moje jeste, kupio sam ga pre koji dan, evo te hami gluposti mi jos stoje u tel ne znam da li da ih brisem, ne usporavaju telefon ali mi smetaju zbog preglednosti.

Već sam ti rekao da brišeš slobodno sve što ti ne treba. A ovo oko usporenja, to je kao da kažeš da Usaina Bolta usporavaju gaće u kojima trči. Ovo bre ima jači CPU od većine PC-eva ovde na forumu :whip:

Još jedna "sitnica" za one koji tek kupuju ovaj telefon. Ne skidajte najlon sa punjača koji dolazi u kutiji. On drži punjač i adapter za naše šuko priključke u čvrstoj vezi. Ja sam brzopleto taj najlon skinuo i saznao da je taj adapter najveće G koje sam video u skorije vreme. Toliko je loš da se ne može ni nabudžiti da drži kontakt. Kupio sam drugi adapter kod kineza i taj je 100 puta bolji.

Ja sam dobio sa telefonom punjac koji ima one pljosnate uticnice, slicno kao za americko trziste ali sa jos uzim razmakom izmedju. Ljudi od kojih sam kupio su mi poslali adapter sa kojim bi mogao da nakacim ali ni taj adapter ne pomaze tako da je punjac od starog Desire-a nastavio svoj zivotni vek:d

Ja sam kupio telefon od nekog tipa iz BGD ( oglasi na mobilnom svetu ) sa slovenačkom garancijom, nije sa mreže i uopšte nema nikakvih problema sa punjačem.

Nema problema sa punjačem. Ima problema sa adapterom. Punjač radi odlično.

Ja sam dobio sa telefonom punjac koji ima one pljosnate uticnice, slicno kao za americko trziste ali sa jos uzim razmakom izmedju. Ljudi od kojih sam kupio su mi poslali adapter sa kojim bi mogao da nakacim ali ni taj adapter ne pomaze tako da je punjac od starog Desire-a nastavio svoj zivotni vek:d

Bio je raspakovan telefon? To je isti punjač samo bez adaptera.

Na ovoj slici se lepo vidi o čemu pričam. Punjač je identičan.

img_1813.jpg

Poslednja izmena:
Bio je raspakovan telefon? To je isti punjač samo bez adaptera. Na ovoj slici se lepo vidi o čemu pričam. Punjač je identičan.

Nije bio raspakovan, kutija je imala onu nalepnicu. Unutra oblikom isti ovakav punjac kao na tvojoj slici samo sa pljosnatim US viljuskicama
LG00614-01.jpg

Znao sam da ću morati da crtam... Evo, crtam.

Punjac.jpg

Kao što se vidi na slici ovo su dve stvari povezane streč folijom. Dve stvari. Povezane folijom. Punjač ima taj kineski standard, tj. pljosnate konektore. Kao na slici ispod.

lg_crgr_mcs_02w_v2.jpg

Punjač se gurne u adapter koji ima naše konektore.

adapter_europe.jpg

Kada se te dve stvari spoje dobije se ono sa prve slike. Ako ovo nisi dobio u paketu kupi na pijaci ili kod kineza.

Poslednja izmena:
Upravo sam to i rekao, ja sam u kutiji dobio klot punjac sa druge slike, bez ikakve budzevine sa EU adapterom. Moguce da je namenjen za neko juznoazijsko trziste iako ima oznaku E975, ko ce ga znati. I softver ima ESA oznaku

Još jedna "sitnica" za one koji tek kupuju ovaj telefon. Ne skidajte najlon sa punjača koji dolazi u kutiji. On drži punjač i adapter za naše šuko priključke u čvrstoj vezi. Ja sam brzopleto taj najlon skinuo i saznao da je taj adapter najveće G koje sam video u skorije vreme. Toliko je loš da se ne može ni nabudžiti da drži kontakt. Kupio sam drugi adapter kod kineza i taj je 100 puta bolji.

Hahah znaci da li mi verujes da ja nisam skinuo taj celofan rekoh danas sutra kad budem prodavao fon da bude bar to upakovano, i sad procitam ovo tvoje lol.

Kod mene je to sve zajedno, nema poseban adapter vec odgovara nasim standardima i ne mora nista da se budzi.

Jel zna neko zasto mi se zvuk zvona smanjuje automatski? i kako to moze da se sredi? Ja sam pojacao na maksimum ali tel konstantno smanjuje jacinu zvuka na pola.

Pozdrav za ovih 17 ljudi koji su kupili ovaj telefon!:d
Planiram da kupim neki android,i ovaj model mi se svideo ali mi nije jasno zasto skoro niko ne kupuje ovaj telefon.Meni licno jedino smeta to sto ne moze da se promeni baterija,sve ostalo je sasvim ok,to sto je od stakla,postoje zastite,i vodim racuna o telefonu,pa mi to nije problem.Hardver mu je vise nego pristojan,pa ostaje nejasno zasto ga ljudi izbegavaju.Razmisljao sam o ovoj novoj verziji GJ,vodootporan je,micro sd slot,promenjiva baterija veceg kapaciteta ali osakacen sa hardverom,nema lte,fm radio,nfc,losiji ekran i slabije se cuje zbog gumenih zastita.Inace,od plastike je zadnji deo.Znam da je sa LG klimavo za update,da li je to razlog za izbegavanje?Hvala unapred onome ko ovo malo razjasni.Pozdrav!

Jedan od najvecih razloga druze je snobizam i to pogotovo kod tehnicki nepismenih ljudi. :) Uzimaj telefon i uzivaj u njemu kao nas 17 lol

Pozdrav za ovih 17 ljudi koji su kupili ovaj telefon!:d
Planiram da kupim neki android,i ovaj model mi se svideo ali mi nije jasno zasto skoro niko ne kupuje ovaj telefon.Meni licno jedino smeta to sto ne moze da se promeni baterija,sve ostalo je sasvim ok,to sto je od stakla,postoje zastite,i vodim racuna o telefonu,pa mi to nije problem.Hardver mu je vise nego pristojan,pa ostaje nejasno zasto ga ljudi izbegavaju.Razmisljao sam o ovoj novoj verziji GJ,vodootporan je,micro sd slot,promenjiva baterija veceg kapaciteta ali osakacen sa hardverom,nema lte,fm radio,nfc,losiji ekran i slabije se cuje zbog gumenih zastita.Inace,od plastike je zadnji deo.Znam da je sa LG klimavo za update,da li je to razlog za izbegavanje?Hvala unapred onome ko ovo malo razjasni.Pozdrav!

Moje misljenje kao jednog od tih 17 vlasnika LG OG,) je da vecina ljudi u Srbiji ne zna ili se nece zamarati tehnickim detaljima i uporedjivanjem raznih modela pre kupovine, jednostavno ce ici logikom tipa "uzecu samsung, taj je dobar". Drugim recima, ciljna grupa svakog marketing sektora. S druge strane LG se nikad nije pretrgao od agresivnog marketinga i tehnicke podrske tako da njihovi telefoni jednostavno nisu bili u mozgu kao opcija buduceg kupca, iako su njihovi telefoni sasvim korektni sto se tice odnosa dobijeno/ulozeno

Cini mi se da je vecina ljudi okrenuta Nexus-u 4 kao alternativi OG i to iskljucivo zbog redovnog updejta iako je telefon inferiorniji u odnosu na svoju bazu po pitanju memorije i skl.kapaciteta, pa cak i ekrana. Meni je pri kupovini bilo vaznije da telefon ima dobar ekran i 2Gb RAM memorije, da ima dobar odziv, a skladisni prostor od 32 Gb mi je vise nego dovoljan. Smatram da su ove osnovne karakteristike potpuno dovoljne da narednih godinu-dve odgovore mojim potrebama. Pogotovu sto sve to dobijes za oko 300 evra.

Da skratim pricu, najveca "mana" ovog telefona nije ni fiksna baterija ni nedostatk SD slota vec to sto je LG.

Najveća mana LG OG telefona je pored toga što je iz LG "kuhinje" i njegova doskorašnja slaba dostupnost na našem tržištu.

Menja se to sve i to bas sa ovim modelom,cim je google to prepoznao i poverio njima da rade nexus 4 nisu oni ludi. LG ce polako ali sigurno izbiti u top 3.Sto se mene licno tice meni je ovo najlepsi telefon koji se pojavio do sada zato sam ga uzeo izmedju ostali kvaliteta a ima ih hvala bogu mnooooogo,i sve to za 280e

Evo da se prikljucim kao 18ti :)
Sledece nedelje treba da odem do NS-a po Optimus G, jel ima neko od clanova foruma da je kupovao ovaj telefon od likova iz NS-a, oglaseni su na KP? Cena je 280 evra..

Zanima me da li su telefoni sa one Hami mreze?
Ja sam uzeo pre ~2meseca, lik je dosao do Arene u BG i tu sam se nasao sa njim(sa jos 5,6 kupaca). Telefon sam ja otvorio i proverio. Nije sa mreze, nema nikakvu oznaku na sebi (sem LG) i nema instalirane neke programe...
Jel kupio neko neku masku za njega ili nesto slicno? I gde ste je kupili? Vidim da je na kupujem prodajem tuzan izbor...
Ja sam uzeo futrolu za 99rsd(Kupindo- Boem2006 najpovoljniji 5-6put od njega uzimam, za L7 mi je cak zamenio foliju tj. dao jos jednu jer nije bio dobar sablon) a futrolu od jexie(KP, Kupindo...) poslala pismom za 650rsd. Uzeo sam JEKOD koja je po meni bolja jer ima rupe za tastere i imas osecaj kad ih stisnes za razliko od Sline kojima ide guma preko(kao sto je jedan kolega postavio sliku na 28oj).
I ja sam gledao po ebay ali mi treba nesto odmah,ne mogu da cekam toliko i da se cimam da mi ispadne... Nije mi jasno zasto je tako mali izbor maski za njega,ipak je to jedno vreme bio najbolji lg-jev telefon.
Ja sam uzeo dva puta na aukciji za 1,68$ paket 3xfolija(troslojna-pase ko guza na nosu), krpa i spatula, ukupno 6kom. Stiglo za oko 15-16dana pismom iz Hong Konga.
Da li neko od ponosnih vlasnika ovog telefona može da okači neke screenshotove sa trajanjem baterije? Može li da pregura 4h screen-on time-a?
Mislim da moze ali uz blago koriscenje CPU, internet ili tako nesto...Igrice ili HD filmovi mislim da je istrose i ranije...Igram neku voznju, zaraznu i mislim da za pola sata skine sigurno 30%= Pun telefon oko 100minuta ;)
Iz mog kratkotrajnog iskustva sa Optimusom G zaista nisam primetio da mu je baterija "uzasna", traje sigurno jedan dan uz umereno koriscenje (ne igram se na telefonu i to ne racunam u umereno koriscenje), znaci razgovori, poruke, svako malo mejlovi i internet. Izmedju dva punjenja padne na 30%, stim da ima jedna stvar koja me nervira - iako je napunjen na 100% tokom veceri i skinut sa punjaca, ujutru mi je na 80-85% iako se ne koristi :S:. Ne znam sta mu je tokom noci aktivno da ga toliko obori, na starom Desire-u je recimo gubio nekih 3-4% za isti period
Proveri u bateri potrosnji da li ti ANDROID OS trosi vise od 10-15%, npr30-50%. Screen treba da najvise trosi i da bude oko 40-60%.
Sta se desava-bar kod mene. Kad ga napunim preko PCja koji je ukljucen i aktivira se ono za USB konekciju, po punjenju na 100% AndroidOS trosi vise nego sto treba-resava se obicnim restartom, sada punim punjacem ili PCjem dok je ugasen i to se ne javlja.
AndroidOS bude svo vreme aktivan, npr. od 20h rada 19.45je aktivan i preko noci svuce ~2% po satu...
Kada nije tako od 2,5h je aktivan 7minuta ;)

Jeste, Tajland je. Inace, ESA je oznaka za Eastern South Asia.
Lista country code oznaka koje LG koristi. Mozda je malo bajata, ali mislim da i dalje vazi.
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f45...escriptions-lg-q-firmware-826116/#post4854326

Mozes da stavis i firmware za evropsko trziste. Mnogi sa ovog foruma (medju kojima i ja), ciji je telefon namenjen trzistu dalekog istoka, su stavili evropski firmware na svoj LG aparat.
Meni je E97510f-SEA Singapur-ali imam srpski font, google voice i sve ostalo. L7 mi je bio baltik ako se ne varam, koji vi open europe imate(a da ima sr latinicnu i ostalo)?

Imao je i onaj tajvanski ROM srpski jezik i tastaturu. Kačio sam link na evropski ROM već ranije. Evo, pišem sa njega što će reći ima našu tastaturu.

Meni je E97510f-SEA Singapur-ali imam srpski font, google voice i sve ostalo. L7 mi je bio baltik ako se ne varam, koji vi open europe imate(a da ima sr latinicnu i ostalo)?

Ja nemam ovaj telefon, vec LG Optimus 4X HD, koristim odgovarajuci V20B EUR open za moj model.

Ja ga uzeo pre nedelju dana. Telefon je chudo. Brz je kao munja. Ja sam odusevljen. Antutu rezultati su od 18500-20600...Quadrant 7700...sto znaci da je negde izmedju S3 i S4 a za cenu manju od S3...fenomenalno.

Inace ovo mi je drugi zaredom LG telefon i nece mi biti problem ni da kupim treci sutrada...npr. Nexus 5 :D

Za desetak dana mi stize ovo.

Jos ako nadjem i anti glare foliju bice ko bog.

Poslednja izmena:
Au brate, jos malo i upakovaces ga kao kofer na aerodromu...;) kad dobijes javi da li ce da se cuje neki zvuk ispod te zimske gume

Salim se naravno, da ga koristis u zdravlju i veselju

Nazad
Vrh Dno