Šta je novo?

LG Optimus G

Dominatore, gde si pazario fon i posto? Preko onog lika iz NS ili nešto drugo?

Daj jos malo impresija o telefonu. Blizu sam da se odlučim za ovu makinu.

ja imam tacno 10 dana telefon (3 dana mi vec stoji u kutiji) savrsen telefon, stvarno, extra brz, 2 gb rama je pun pogodak, ali sam shvatio da me je definitivno smorio android....

Pa si odlucio na WP da predjes koji je pun iznenadjenja (koje ne rade :D) a i toliko ces imati toga da promenis, da ce te smoriti za 2 sata :D

Jel samo preko Framaroot može da se rutuje ovaj telefon? Jel preko njega može i da se vrati unroot?
I kako da ograničim mobilni internet? Kod mene u podešavanjima nema toga :trust: software version je 10b

Pa si odlucio na WP da predjes koji je pun iznenadjenja (koje ne rade :D) a i toliko ces imati toga da promenis, da ce te smoriti za 2 sata :D

bas to :) presao na WP i prezadovoljan sam za 2-3 dana koliko ga koristim.... android me je iskreno smorio.... ma nisam vise u fazonu sarenis i sve.... ovamo je jednostavno da jednostavnije ne moze biti :)

Jel samo preko Framaroot može da se rutuje ovaj telefon? Jel preko njega može i da se vrati unroot?
I kako da ograničim mobilni internet? Kod mene u podešavanjima nema toga :trust: software version je 10b

Preko njega rutujes i vracas isto u stanje pre ruta.
U settings nemas opciju mobile data odmah gore pri vrhu?

Imam, izvalio sam, ovo je moguće podesiti samo kada je uključen mob net. :) A pokušavao sam dok sam bio na wifi :d
Ne moram da backup-ujem podatke pre root-a?

Ne moras,nista se ne brise.

Odrađeno, hvala. Koji je dobar program za screenshot?
Jel se dešava još nekome da mu svetli led dioda iako nema novih poruka/poziva..?

Volume down+power button je za screenshot.
A dioda radi lepo kod mene.
Probaj da resetujes telefon.

Hvala.
Ponekad pomogne kada očistim sve aplikacije, ponekad ne. Isto i sa resetom..

Ko razmislja da li da kupi ovaj telefon, jedan screenshot... Inace telefon na stock ROMu daje vise od 18.000 sto je opet 20% vise od S3... Sa CM 10.1, rezultat vidite, mada je u pitanju nova verzija Antutu benchmarka. Inace baterija mi je na stocku drzala kao i na S3, od 4 sata do dva dana, zavisno od upotrebe, za CM 10.1 cemo videti...

2013-09-04 12.49.51.png

Poslednja izmena:
Nisu uporedivi rezultati sa starim i novim antutu

Pazario sam ovaj telefon pa imam par pitanja. Prvo oko verzije softvera, kod mene pise E97510c-ESA-XX i ne nalazi novi update, a video sam da neki od korisnika sa foruma imaju 10e verziju koja manje trosi bateriju u odnosu na prethodne. Ima li neki nacin da updejtujem na 10e verziju i da li da se uopste cimam oko toga, mislim ima li osetnih poboljsanja?

Drugo pitanje je sa koje mreze je skinut aparat, lgmobile daje oznaku ATHABL sa datumom 04/06/2013 i navedenom oznakom softvera 10c. Rekao bih da je neki Thailand??

Ovde imas sve verzije fw za tvoj telefon, pogledaj koja je tvoja i da li postoji neka novija: link

Kakva je situacija sa ovim terlefonom sto se tice vracanja na fabricko stanje posle rotovanja i otkljucavanja bootloadera? Da li je isto kao na n4 gde se nista ne vidi, ili se primeti, tipa da pise re-locked za botloader i slicno?

Pazario sam ovaj telefon pa imam par pitanja. Prvo oko verzije softvera, kod mene pise E97510c-ESA-XX i ne nalazi novi update, a video sam da neki od korisnika sa foruma imaju 10e verziju koja manje trosi bateriju u odnosu na prethodne. Ima li neki nacin da updejtujem na 10e verziju i da li da se uopste cimam oko toga, mislim ima li osetnih poboljsanja?

Drugo pitanje je sa koje mreze je skinut aparat, lgmobile daje oznaku ATHABL sa datumom 04/06/2013 i navedenom oznakom softvera 10c. Rekao bih da je neki Thailand??

Jeste, Tajland je. Inace, ESA je oznaka za Eastern South Asia.
Lista country code oznaka koje LG koristi. Mozda je malo bajata, ali mislim da i dalje vazi.
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f45...escriptions-lg-q-firmware-826116/#post4854326

Mozes da stavis i firmware za evropsko trziste. Mnogi sa ovog foruma (medju kojima i ja), ciji je telefon namenjen trzistu dalekog istoka, su stavili evropski firmware na svoj LG aparat.

Ovde imas sve verzije fw za tvoj telefon, pogledaj koja je tvoja i da li postoji neka novija: link
Izgleda da je za ovaj moj model poslednja verzija 10C, mada ima i 10E samo sto je za model E975K, ne znam da li taj firmware da flesujem s obzirom da su nazivno razliciti modeli

Jeste, Tajland je. Inace, ESA je oznaka za Eastern South Asia.
Lista country code oznaka koje LG koristi. Mozda je malo bajata, ali mislim da i dalje vazi.
http://forum.gsmhosting.com/vbb/f45...escriptions-lg-q-firmware-826116/#post4854326

Mozes da stavis i firmware za evropsko trziste. Mnogi sa ovog foruma (medju kojima i ja), ciji je telefon namenjen trzistu dalekog istoka, su stavili evropski firmware na svoj LG aparat.

Jel mozes da mi kazes koji tacno evropski firmware da skinem, nasao sam ih nekoliko na ovom linku http://www.lg-phones.org/official-stock-lg-optimus-g-firmware-rom.html

Ja sam flešnuo ovaj. Nemoj da te zbunjuju razne verzije kojed deluju da su novije (E, F, G). Te revizije nemaju nikakve veze sa generalnom funkcionalnošću telefona, nego su vezane za fina tweakovanja u datim zamljama.

Jel mozes da mi kazes koji tacno evropski firmware da skinem, nasao sam ih nekoliko na ovom linku http://www.lg-phones.org/official-stock-lg-optimus-g-firmware-rom.html

Uzmi EUR OPEN firmware V10D. Bolji je ovaj link sto je STriderKOCOBO ostavio. Koliko vidim, na ovom tvom linku mi ne deluju bas azurni sa firmware-ima. Nakon flashovanja, obavezan reset iz recovery mode-a da bi se obrisale gluposti vezane za prethodni firmware.

Citaj, pazljivo i polako radi da ne bi nesto zeznuo. Ako nesto zeznes, sam si kriv.

Ja ne znam zasto ja ne mogu da flesujem ni jedan .kdz fajl. Sve on lepo skine software preko onog lg pc suita ili tako nesto i pocne da flesuje. Ubaci telefon u download mod i tu stane. Uvek stane na 4% ne znam sta da radim. Posle par minuta izbaci da izvadim bateriju, upalim telefon i da opet pokusam i sve tako isto. Molim za pomoc

Uspeo sam konacno. Hvala punoo samo mi ne radi gps ni na jedan firmware ne znam koji je bio fabricki kad sam uzeo telefon

Čime uopšte testiraš GPS?

Skini GPS Essentials, pokreni traženje satelita i ostavi ga da zaključa poziciju pa makar trajalo pola sata. Ovo najbolje raditi na otvorenom, mada meni radi i u soliteru gde sa starim Huaweiem nisam mogao da sanjam o tome.

Uspeo sam konacno. Hvala punoo samo mi ne radi gps ni na jedan firmware ne znam koji je bio fabricki kad sam uzeo telefon

Jesi li odradio factory reset i brisanje cache-a iz recovery mode-a nakon instalacije novog firmware-a?

Factory mozda jesam ne secam se a cache nisam. Da probam sad da uradim da vidim dali hoce?

Pozdrav svima. Imam jedno pitanjce. Da li Vam radi notification LED lanpica na telefonu tj u razlicitim bojama, npr zelena za poruke, crvena za propustene pozive ili je sve zelena boja ? Jer sam citao na internetu da aplikacija "Light-Flow" ne radi na optimus G i da notification LED lampica radi zelenom bojom samo ?

Ima samo crvena i zelena. Na huawei-u sam imao praktično RGB diodu. Mogla je da svetli bilo kojom bojom koju namestiš u Light-Flow.

Planiram da kupim ovaj telefon ali citam po netu da mu je baterija uzasna,pa rekoh da cujem od korisnika utiske? Koliko vam traje baterija uz neko umereno koriscenje?

Nazad
Vrh Dno