Šta je novo?

LG Optimus G

Hajde sad nešto korisno. Napravio sam sys.txt fajl za iGO Primo za naš telefon tako da se vidi status bar a da popunjava ostatak ekrana kako treba. Verujem da ima još ljudi kojima ovo treba.

sys.txt od Nexusa 4 ne odgovara za naš ekran.

Prilozi

• sys.txt
    1.5 KB · Pregleda: 932
Hajde sad nešto korisno. Napravio sam sys.txt fajl za iGO Primo za naš telefon tako da se vidi status bar a da popunjava ostatak ekrana kako treba. Verujem da ima još ljudi kojima ovo treba.

sys.txt od Nexusa 4 ne odgovara za naš ekran.

tek sam sad provalio da mi nije "popunjen" ekran.... ovo sad samo ubacim gde je instaliran IGO?

Zamenis sa starim sys.txt fajlom u folderu iGO.
Imam apk koji radi odlicno na OG pa kome treba neka se javi.

Meni je u ponoć opet promenio vremensku zonu na +8 GMT. Sad ne znam dal to planira svake noći da radi. Ako je tako opasno ćemo da se posvađamo.

Ovo je se i meni desavalo, tako da je to bio jos jedan razlog vise za prelaz na evropski firmware.

Koji telefon?
Posto ovi becari pricaju o 4X u temi o Optimus G:)

Kako sa se ja prebacim na taj evropsi firmware

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2069723
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2085344
http://lg-phone-firmware.com/
http://www.lg-phones.org/how-to-return-fix-a-bricked-lg-optimus-g-back-to-stock.html

Strpljivo, pazljivo i sve sto radis, radis na sopstvenu odgovornost.

Ova uputstva nisu direktno za Optimus G, ali verujem da se mogu primeniti.
Svojevremeno sam sa KDZ updater aplikacijom flashovao firmware na nekom starom LG KP500 bez ikakvih problema.
Ako nisi skroz siguran u sebe, bolje odneti u servis.

Poslednja izmena:
sta znaci kad mi minimizuje sam aplikaciju? :S ne kresuje se, pa da ulazi opet, nego samo minimizuje, opet udjem, on nastavlja gde je stao... za sad sam primetio to samo na instagramu...

Zna li se koja je razlika između EUROPE COMMON i EUROPE OPEN firmvera?

Koji firmver instalirati za našu zemlju?

Zna li se koja je razlika između EUROPE COMMON i EUROPE OPEN firmvera?

Koji firmver instalirati za našu zemlju?

Koliko vidim taj EUROPE COMMON je za LGE975R. Ako imas taj Optimus G, onda koristi taj, ako je LGE975, onda EUROPE OPEN.
Ja sam sebi stavio EUROPE OPEN jer on je valjda za telefone koji nisu uzeti preko operatera. (Nemaju aplikacije i prilagodjavanja operatera za dati telefon.)
(Da ne bude zabune, kod mene je O4X, tako da sam stavio njegov firmware.)

Kosooki imaju neke aplikacije za kosooke za chunga-lunga operatera, a i nema srpski (bar kod mene nije bio).

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, mada nisam imao strpljenja pa sam ga već pregazio sa EUROPE OPEN FW. Tebi najviše mogu da zahvalim što sam se ovako brzo odlučio za update jer si mi sve lepo "sažvakao".

Ima nekih razlika u vezi ove naše zverke E975 u odnosu na O4X i L9 u smislu da se u recovery ulazi sa vol+ i power, u download mode se ulazi sa vol+- bez power i hard reset je samo vol- i power.

Download mode služi za update FW. Moram samo da naglasim da će vas posle ove operacije dočekati zaključan storage posle koga se mora uraditi hard reset. Znači backup je obavezan i dupe uza zid. :wave:

Kosooki imaju neke aplikacije za kosooke za chunga-lunga operatera, a i nema srpski (bar kod mene nije bio).

aplikacije sam pobrisao... a za jezik... bas sam sad pogledao... ja imam engleski i jos po neki jezik i par jezika za kosooke... a inace imam srpski za tastaturu... koji sam stavio kao opciju, mada kucam na engleskoj tastaturi.... necu za sad da se bakcem sa tim da menjam :D

Hvala na odgovoru, mada nisam imao strpljenja pa sam ga već pregazio sa EUROPE OPEN FW. Tebi najviše mogu da zahvalim što sam se ovako brzo odlučio za update jer si mi sve lepo "sažvakao".

Ima nekih razlika u vezi ove naše zverke E975 u odnosu na O4X i L9 u smislu da se u recovery ulazi sa vol+ i power, u download mode se ulazi sa vol+- bez power i hard reset je samo vol- i power.

Download mode služi za update FW. Moram samo da naglasim da će vas posle ove operacije dočekati zaključan storage posle koga se mora uraditi hard reset. Znači backup je obavezan i dupe uza zid. :wave:
Nema na cemu.
Znaci, odradio si hard reset posle update-a firmware-a? Posto, meni se bilo desilo da posle update-a i dalje ima chunga-lunga aplikacije.

Poslednja izmena:
Kada sam uradio hard reset i fon se prvi put butovao, docekao me wallpaper koji sam ranije skinuo sa neta, koji sigurno nije bio fabricki u telefonu :eek:

error 927 i 903 se javljaju stalno, ne mogu da skinem aplikacije, a cesto ni da udjem u play store, sta da radim?

nista nije pomoglo... morao sam reset... :S sad je sve u najboljem redu :DDD

Danas sam kupio i ja ovaj telefon, međutim čudi me kako ovaj topic ima samo 24 strane a Nexus npr. preko 400.. da l je moguće da su ljudi toliko više kupovali taj nexus, meni je ovaj optimus (a koliko vidim i drugima) ipak bolji telefon..

Sve u svemu, imam pitanje za podešavanje interneta za telekom, probao sam nekoliko opcija ali nikako da proradi, pa bih voleo da mi neko kaže da li su ova podešavanja u redu:

Name: mts net
APN: gprswap
Proxy: 172.017.088.198
Port: 8080
Username: mts
Password: 064
MMSC:
MMS proxy:
MMS port:
MCC: 220
MNC: 03
Authentication type: PAP
APN type: internet

Takođe imam poseban APN i za MMS al da ne prekucavam sad to bezveze, pretpostavljam da nema veze sa tim..
Restartovao sam telefon nekoliko puta, palio i gasio Data network ali ne vredi..

U principu morao bi i tako da radi, ali ajde stavi ap gprsinternet, user mts pass 064 ostalo ne diraj, bez proxija znači...

I jel si probao ono da ti pošalju parametre?

Obrisi proxy i u apn upisi gprsinternet,onda ce raditi.
Na forumu nas tek par ima ovaj telefon a nexus ima mnogo njih.
Da ne pricam o nexus zajednici koja je visestruko brojnija.
Naravno to ne umanjuje kvalitet ovog telefona,definitivno najlepsi i najbrzi android koji sam do sada koristio.
Uzivaj u telefonu:)

^ ovako je na mom Nexus-u. ;)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1377704365325.jpg
    uploadfromtaptalk1377704365325.jpg
    41.2 KB · Pregleda: 210
tako kako je na tvom nexusu konekcija ka gugl serverima više ne radi nego što radi, za većinu ljudi

^ kako znaš kako na mom Nexus-u rade gugl servisi, odnosno konekcija ka njima?

Poslednja izmena:
Pa nije rekao ništa za tvoj telefon, već je rekao da sa tim podešavanjima većini ne rade dobro Google servisi.

ja evo 10x čitam svoj post i ne pronalazim trik pomoću kog neko može da ga interpretira onako kako je marinko uspeo :)

^ ma nije problem i da je rekao i da nije :) nije mene telefon kupio...

Meni rede spomenuti servisi normalno(bez problema) kao i na svakom drugom Android telefonu koje sam koristio.

Nazad
Vrh Dno