Šta je novo?

LG Optimus G

Uf bas sam se morio zbog stakla :trust:, pogotovo sto je obicno a ne GG. Sad sam malo gledao po netu i dosta njih se zalilo na pucanje zadnjeg stakla. Tako da sam sad u dilemi za ovaj telefon. Mozda cu se odluciti za Nexus 4 ili Note 2 ( ako ga nadjem po povoljnijoj ceni).

Sa nexusom je ista prica,staklo nazad,ako nezgodno padne cao.
Ako ti je vec to bitno bolje uzmi note 2,naravno,ako ti velicina nije problem:)

A sta mislis koliko bumper moze da pomogne u situacijama ispadanja iz ruke ili pada sa stola.

To vec ne bih znao,nemam nikakvu futrolu,prilicno pazim na telefon pa se ne brinem puno.
A i izbor dodatne opreme kod nas je blagoreceno siromasan.
Jedino sam foliju uzeo da sacuvam ekran koliko toliko.
Ima original flip futrola za 30$,poslacu ti link kasnije da vidis,mozda bi ti to bilo interesantno.

Da,ali treba root,za ovo moje resenje ne treba:)

danas mi je stigao, zadovoljan sam u potpunosti, po meni zaokruzen proizvod.... sad malo sam se iznervirao oko punjaca, punjac mu je za Americko trziste i ima onaj nastavak za 220v, ali na njemu su kontakti bili suvise daleko, tako da telefon nije mogao da se puni, sve dok nisam uzeo srafciger, odvio, priblizio kontakte i zavio.... sad normalno radi...

A sta mislis koliko bumper moze da pomogne u situacijama ispadanja iz ruke ili pada sa stola.

pa pazi ovako, meni je trenutno bez bilo koje zastite, znaci nemam ni foliju na ekranu, frka mi je normalno dok ne stigne... a sto sto se tice stakla... ovako... imao sam iphone 4s pao mi je na ono kamenje sto se nalazi oko pruge sa visine od metar i 30-40... imao je pozadi plasticnu oblogu, napred foliju i nije mu bilo nista, naglasavam nista, ni crtica, smorio sam se kad mi je pao, jer sam mislio "ode nov iphone, sad mogu da ga prodam za 100evra"... kasnije s3 pada sa metar ipo na plocice, direktno na ekran... opet nista, ni crtica.... tako da, ja mislim da futrolica i napred folija zavrsavaju pos'o :)

danas mi je stigao, zadovoljan sam u potpunosti, po meni zaokruzen proizvod.... sad malo sam se iznervirao oko punjaca, punjac mu je za Americko trziste i ima onaj nastavak za 220v, ali na njemu su kontakti bili suvise daleko, tako da telefon nije mogao da se puni, sve dok nisam uzeo srafciger, odvio, priblizio kontakte i zavio.... sad normalno radi...

pa pazi ovako, meni je trenutno bez bilo koje zastite, znaci nemam ni foliju na ekranu, frka mi je normalno dok ne stigne... a sto sto se tice stakla... ovako... imao sam iphone 4s pao mi je na ono kamenje sto se nalazi oko pruge sa visine od metar i 30-40... imao je pozadi plasticnu oblogu, napred foliju i nije mu bilo nista, naglasavam nista, ni crtica, smorio sam se kad mi je pao, jer sam mislio "ode nov iphone, sad mogu da ga prodam za 100evra"... kasnije s3 pada sa metar ipo na plocice, direktno na ekran... opet nista, ni crtica.... tako da, ja mislim da futrolica i napred folija zavrsavaju pos'o :)

@ChobbyNS posalji meni link za tu futrolicu...

p.s. ostali koji imate Optimus G, je l' imate futrolice?

Ja imam TPU S Silikonska futrola (providno crna) i foliju na ekranu sve zajedno za nekih 700 din. i više sam nego zadovoljan.

Doslo vreme da se opet menja telefon, pa mi je sad opcija Optimus G i Nexus 4. Dizajn Optimusa je po meni lepsi, iako nema neke velike razlike, samo me brine softver, tj nadogradnja... kako rade custom romovi, jel sve funkcionise? Posto pitam u ovoj temi, verovatno cete mi preporuciti da uzmem Optimusa, zar ne? :)

Ja cu ti preporuciti da uzmes n4 :) ako nista siguran si 2 god sa updejtima za android dok je max og-a verovatno android 5.0

danas mi je stigao, zadovoljan sam u potpunosti, po meni zaokruzen proizvod.... sad malo sam se iznervirao oko punjaca, punjac mu je za Americko trziste i ima onaj nastavak za 220v,

Drugar, i ja sam dobio danas isti.ovo nije punjač za američko tržište nego za kinesko. Trafo sa 110 na 220V je malo veća naprava od ove plastike.
Nema veze telefon je super.

Koja vam je oznaka modela?
Jel E975 i F180L?

meni je E975

@McBuki gde si uzeo, posto u unutrasnjosti nisu culi za ovaj fon :D

Cudi me da je punjac za kinesko trziste,E975 je international verzija.

Cudi me da je punjac za kinesko trziste,E975 je international verzija.

Možda je za indonežansko.
Bila je gomila ikonica sa kineskim slovima na desktopu kada sam upalio telefon. Sve sam brže bolje obrisao. Ako ostavim da telefon skida vremensku zonu sa mreže, prebaci me na +8 Taipei.

Ponuđeni jezici su samo engleski u četiri varijante, Indonezija, Malezija, kineski i par nerazumljivih :)

Zato što smo kupili telefone iz istog "kofera" :d

Čini mi se da su telefoni sa Tajvana, Chunghwa Telecom po onim slilnim Hami ikonama.

Još jednom, telefon je ljuta guja, samo se sporo puni. Čekam celo veče da dođe do 100%

Hajde sada ako neko može da poogne. Pokušavao sam da se nakačim preko FTP-a na telefon (jer se puni na suprotnom kraju stana), kao što sam radio 1000 puta na raznim android spravama, al jednostavno neće. U najboljem slučaju se ulogujem na FTP server, ali ne mogu da pristupim sdcard0. U tom trenutku i FTP server pukne na telefonu. Gde grešim?

Instaliraj my phone explorer,meni je najlakse s njim,a i ima puno opcija.
Sto se tice punjenja,ja nemam nikakvih problema,mozda zato sto ti je prvo punjenje pa se malo oduzilo.

Zato što smo kupili telefone iz istog "kofera" :d

Čini mi se da su telefoni sa Tajvana, Chunghwa Telecom po onim slilnim Hami ikonama.

Još jednom, telefon je ljuta guja, samo se sporo puni. Čekam celo veče da dođe do 100%

Hajde sada ako neko može da poogne. Pokušavao sam da se nakačim preko FTP-a na telefon (jer se puni na suprotnom kraju stana), kao što sam radio 1000 puta na raznim android spravama, al jednostavno neće. U najboljem slučaju se ulogujem na FTP server, ali ne mogu da pristupim sdcard0. U tom trenutku i FTP server pukne na telefonu. Gde grešim?

Ja koristim filezila client (mada mozes i preko windowsa) o ovaj program https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lyy.softdatacable&hl=en

Možda je za indonežansko.
Bila je gomila ikonica sa kineskim slovima na desktopu kada sam upalio telefon. Sve sam brže bolje obrisao. Ako ostavim da telefon skida vremensku zonu sa mreže, prebaci me na +8 Taipei.

Ponuđeni jezici su samo engleski u četiri varijante, Indonezija, Malezija, kineski i par nerazumljivih :)

Ne vidim sta vas sprecava da flashujete evropsku verziju firmware-a. Isti slucaj bio kod mene ali sa O4X. Jedino sto posle ne radi OTA update firmware-a, ali ko jos danas tako update-uje firmware? :d

Ne vidim ni ja. Ne mora sve prvo veče. Staviću mu CM kad niko od vas ne sme :p

Poslednja izmena:
Ne vidim sta vas sprecava da flashujete evropsku verziju firmware-a. Isti slucaj bio kod mene ali sa O4X. Jedino sto posle ne radi OTA update firmware-a, ali ko jos danas tako update-uje firmware? :d

I ja sam imao azijski fw, isto neka čungalunga mreža na svom O4X :d

Kad sam flešovao evropski fw u početku je sve radilo kako treba, pa je vremenom sve tiše radio zvučnik za razgovor, da bi na kraju potpuno prestao da radi. Softverski i factory reset nisu pomogli, već samo vraćanje na fw mreže sa koje je skinut telefon.

I ja sam imao azijski fw, isto neka čungalunga mreža na svom O4X :d

Kad sam flešovao evropski fw u početku je sve radilo kako treba, pa je vremenom sve tiše radio zvučnik za razgovor, da bi na kraju potpuno prestao da radi. Softverski i factory reset nisu pomogli, već samo vraćanje na fw mreže sa koje je skinut telefon.

Da qcnem u drvo, ja evo vec 3. mesec sa evropskim firmware-om i sve radi kako treba (telefon sa Chungwa Telecom mreze), a flash-ovao sam ga odmah nakon kupovine.

Poslednja izmena:
Ja sam poludeo dok sam izvalio da je fw problem, pa rekoh da podelim iskustvo ako još neko zaglavi sa sličnim problemom ;)

kako da znam da li je sa te Chungwa Telecom mreze? :D

i sta sad da radim posto mi je sa te Cinvugava mreze? :eyebrows: meni ne smeta, je l' smeta nesto njemu? koja je razlika? xD

Meni je u ponoć opet promenio vremensku zonu na +8 GMT. Sad ne znam dal to planira svake noći da radi. Ako je tako opasno ćemo da se posvađamo.

Nazad
Vrh Dno