Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li zna neko kako da ugasim zvucnu notifikaciju koja se javlja na kraju punjenja baterije? Gledao sam u "Sound" i nisam nasao tu opciju na V28b.

A pre toga koji ROM si imao? Ja nemam takav problem, puni se bez problema.
Probaj na isti nacin da flashujes i AT&T-ov V30, valjda ti srpski jezik nije bitan. Pa da vidis da li ce ti problem biti resen.

Imao sam i na GB (ThiaizO3D 2.8) slican problem, ne znam da li je vezan za ovaj. Kada mi je telefon bio zagrejan malo nije hteo da puni u kontinuitetu, nego naizmenicno iskljucivao i ukljucivao.Tako da kada se pogleda potrosnja baterije izgleda stepenasto.

A cini mi se da i sada kada je zarejan javlja se problem sa naglim 100%, ali nisam jos testirao...

Ljudi, koji je po vama (trenutno) najstabilniji i najbrzi rom. Pitam cisto da ne bi morao sada sve da ih testiram.

Ljudi, koji je po vama (trenutno) najstabilniji i najbrzi rom. Pitam cisto da ne bi morao sada sve da ih testiram.

Ako te zanima Gingerbread onda je po meni definitivno pobednik "Promethius ROM" zato sto je jako lepo optimizovan i bukvalno leti dok je trajanje baterije zadovoljavajuce.

Ako si ipak za nesto malo modernije a mislim da jesi onda imas veliki izbor, meni su se najvise svideli Official CM 10 zato sto je ROM zver, jako jako brz, stabilan je ali problem je jako malo trajanje baterije, naime retko kad sam izvukao preko sat ipo display ON na njemu. Drugi ROM koji mi se jako svideo je bio Paranoid, on ti je u stvari CM10 sa gomilom tweakova i stvarno je osvezenje kad neku aplikaciju stavis da radi u tablet/phablet modu ili kad joj sam podesis dpi, problem je kao i CM10 trajanje baterije i to je generalno problem sa svim ROM-ovima baziranim na CM10.

A sad apsolutni pobednik, po meni najbolji ROM za sad je stock ICS, brz je, smooth, stabilan, sve radi pa cak i 3D, pobosljan je kvalitet kamere, video vise ne stuca kad snimas, ima novi Optimus UI skin i generalno utisak je odlican, kao da sam kupio novi telefon, a i trajanje baterije je super, posle par meseci na CM10 ovo je preporod kad izvuces oko 3 sata display ON, sa WiFi alway on. Tako da moja preporuka definitivno ide za stock ICS.

Koji stock ics koristis i kako si ga flesnuo? I jel ostaje ovaj root od Gb?

Koji stock ics koristis i kako si ga flesnuo? I jel ostaje ovaj root od Gb?

Koristim v28 a flesovao sam ovako , mozes probati i v30, video sam da je izasao ali posto mi v28 radi odlicno nisam imao vremena a ni zelje da probam novu verziju pa ne mogu reci kakva je. ..ne ostaje root od GB ali ima root i za ICS pa ga mozes uraditi kad flesujes KDZ.

Znaci nema bagova i resetovanja. Kako radi jel mu fali jos rama?

Znaci nema bagova i resetovanja. Kako radi jel mu fali jos rama?

Mozda i ima nekih bugova al ja ih nisam primetio, kao sto rekoh sve radi extra, a jos ni jednom mi se nije resetovao ili zaglupio. Ne bih rekao da mu fali RAM-a , bar ne u nekom normalnom koriscenju tipa poziv, sms, browsing, music, games, kao sto rekoh jos se nije zaglupio a radi kao prvog dana.

Ok probacu ga sutra ne mogu vise da gledam ovaj glupi dzindzer. Pa nek neko kaze da android nije napredovao za samo 2g. A jel moze istom metodom da se vrati na gb ako nesto lose krene. Zbog garancije

Hvala puno na savetima. Hteo sam,naravno, da probam najnovije (4.2.2) ali ako je baterija tako losa bolje da odustanem. Trenutno sam na V28 i mogu reci da je posle dana drndanja i instaliranja raznih gluposti opasno poceo da koci pa sam ga oziveo factory resetom. Posle 2 godine sam se vratio androidu, pa sam malo ispao iz stosa 🙂

Ok probacu ga sutra ne mogu vise da gledam ovaj glupi dzindzer. Pa nek neko kaze da android nije napredovao za samo 2g. A jel moze istom metodom da se vrati na gb ako nesto lose krene. Zbog garancije
Napredovao je Android dosta, sta vise videces i sam kad flesujes jer jedno je kad citas sta drugi kazu a sasvim drugo kad to i sam dozivis na svom fonu. Ja sam ozbiljno razmisljao da prodam moj telefon i kupim neki bolji ali posle ICS updatea nemam vise tu zelju jer telefon radi i izgleda kao neki drugi uredjaj.

Znajuci kako radi KDZ flash rekao bih da je moguce vratiti se na GB istom metodom, posebno jer sam vracao sa GB na Froyo kad sam isprobavao neke stvari, ali posto nisam licno probao da vratim sa ICS na GB recimo da sam 99% siguran da ce raditi istom metodom.

Hvala puno na savetima. Hteo sam,naravno, da probam najnovije (4.2.2) ali ako je baterija tako losa bolje da odustanem. Trenutno sam na V28 i mogu reci da je posle dana drndanja i instaliranja raznih gluposti opasno poceo da koci pa sam ga oziveo factory resetom. Posle 2 godine sam se vratio androidu, pa sam malo ispao iz stosa 🙂
Nema na cemu, i ovom prlikom pozivam i druge da se jave i podele svoja iskustva u vezi sa ROM-ovima.
Ne znam kako si za tako kratko vreme uspeo da ga usporis, ja nisam instalirao gomilu applikacija vec samo one koje koristim , sto je nekih 25 aplikacija, i ROM se odlicno drzi, radi kao i kad sam ga flesovao.

Koji operativni sistem si koristio protekle dve godine?

iOS

Vezano za onu gore pricu. Ja sam na GB koristio ThiaizO3D , Prometeus jeste radio brze ali mi je baterija bila uzas.

E sad sam na ICS. Telefon stvarno radi fantasticno, maltene trenutno (sa ICS) best buy telefon. Ali imam nekih problema.

Vec sam pisao, kod punjenja baterije kada je zagrejan a stavim ga na punjac skoci sam na 100% i tek kad se ohladi tek moze da se puni normalno. Zatim 3D opcija kod mene baguje, kada pustim 3D film (skinut sa neta) topi frejmove i zastajkuje..

I imam problem i sa baterijom (kao i na GB). Kako vama drzi na stand by? Meni recimo u toku noci obavezno padne jedno 5, 6 posto..

I ja sam zadovoljan trajenjem baterije na ICS. Sa iskljucenom data konekcijom, wifi po potrebi, razgovor, poruke, osvetljenost ekrana na 40% baterija mi je izdrzala skoro tri dana.
Screenshot_2013-03-23-19-08-16.png

@petdrag: ja nemam ovaj problem sa punjenjem, i pre flesa i posle punjenje radi normalno.

Nocu koliko izgubi bas i ne znam jer obicno telefon stavim na punjac kad krenem na spavanje ma koliko baterije imao, a uz neku moju vece mi doceka evo ovih poslednjih dana sa +30% ,a to je uz dopisivanje, malo surfovanja, igranje igrica/citanje vesti na pauzama na faxu, WiFi stalno ukljucen, data konekcija off, osvetljenje ekrana na 60% pa autobrightnes.

Ja ne umem ovaj da flasnem ni sa jednom metodom. A flesko sam nema sta nisam. Ne slusa me ovaj lg. 😀 . Nego primetio sam da mi se tel s vremena na vreme sam ugasi. Obicno kad ga ostavim duze ne aktivnog. Valjda pati. Jel ima neko ovaj problem. Tel je na 2.3.5 i nije rootovan

Meni trenutno nesto sisa bateriju. U pocetku je bila super, ali sada je bas losa. Od veceri do jutra mi istrosi oko 30%. Otkricu sta je u pitanju.

E da baterija tj status ne mogu ni da vidim. Kad god udjem pise 10tak sekundi aktivno. Nesto se ovde silno zaglupilo

Pa oko 30 tak hiljada novi polovni mogu od 150e zavisi od garancije.
Jel zna neko kad izlazi ovaj ics za evropu da ga ne budzim

A ja se taman ponadao da je informacija sa sajta mobilnisvet tacna,al nema veze... :whip:

E da baterija tj status ne mogu ni da vidim. Kad god udjem pise 10tak sekundi aktivno. Nesto se ovde silno zaglupilo
To je bio bug na GB verzijama pre 21e, ako nisi na 21e preporucujem ti da uradis update.
Pa oko 30 tak hiljada novi polovni mogu od 150e zavisi od garancije.
Jel zna neko kad izlazi ovaj ics za evropu da ga ne budzim
Ne zna se tacno kad ce izaci ali i kad izadje verovatno ce biti verzija 30A koju vec sad mozes da skines i flesujes, tako da ti preporucujem da ne cekas evropsku verziju vec flesas ovu koju sad imamo, stvarno radi odlicno.

Pa krenuo da uradim flash al nece. Ako sta volim kod samsunga to je odin. Ovde konfuzija cela. Lg tool mi puca kad treba da raspakuje kdz a ona druga metoda koju si okacio nece. Upali update lg al kod provere kaze da je to ta verzija

Pa krenuo da uradim flash al nece. Ako sta volim kod samsunga to je odin. Ovde konfuzija cela. Lg tool mi puca kad treba da raspakuje kdz a ona druga metoda koju si okacio nece. Upali update lg al kod provere kaze da je to ta verzija
Prouci prvo ovu offline metodu a onda radi sve redom po slikama odavde i trebalo bi da ti prodje bez problema, na prvi pogled deluje komplikovano ali je zapravo veoma jednostavno.

Srecno

Skini LG KDZ offline fix raspakuj i pokreni Automatic Offline Procedure i prati uputstvo ne mozes nikako da pogresis. Naravno pre toga moras da imas skinuti P920V28B_00.kdz koji ces da preimenujes u V28B_00.kdz, instaliran Lg usb driver i u meniju ukljucen usb debugging.

Ovaj telefon je sad stvarno best bay, malo cackah mobilnisvet, kad ono stoji da je nov oko 170 evropskih novcanica, a polovni sa garancijom se prodaju za mizernih 120 evrica, sto je sada smesna cena u odnosu na ostale u ovom rangu. Sad kad vec ima update na ICS moja preporuka svima koji hoce da kupe telefon za ovaj iznos novca, da uopste nerazmisljaju i kupe ga.

@dejanpb
I ja sam video na mobilnom svetu da je oko 170e,ali hunder rece da je oko 30 hiljada,pa ne znam ko je upravu... 😀

@dejanpb
I ja sam video na mobilnom svetu da je oko 170e,ali hunder rece da je oko 30 hiljada,pa ne znam ko je upravu... 😀

Pre par dana nije bila ta cena vec ova oko 300e. Treba proveriti to. Tamo svako lupa cenu kako ko hoce. Pogotovo one divce ranje sa 6m ili 12m garancije. Al ako stvarno ima za te pare onda jeste najbolja kupovina

Ko je iz Bg-a,a dosadno mu je,moze da proseta do neke od ponudjenih mobil shopova sa sajta mobilni svet,pa da proveri cenu...ili jednostavno da pozove telefonom... :d

Skini LG KDZ offline fix raspakuj i pokreni Automatic Offline Procedure i prati uputstvo ne mozes nikako da pogresis. Naravno pre toga moras da imas skinuti P920V28B_00.kdz koji ces da preimenujes u V28B_00.kdz, instaliran Lg usb driver i u meniju ukljucen usb debugging.

Nece brate ovo prijavljuje mi gresku prilikom pokretanju. Sve je taze instalirano. Zar ne postoji neki drugi tool. Na optimus 2x bese neki lagani flash

Nazad
Vrh Dno