axel-junior
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.02.2013
- Poena
- 225
Z3+ takodje ima losu bateriju. Ja bih isao na 5x.Prodao sam mx4 pro i sad ni sam ne znam sta da uzmem. Razmisljam se izmedju z3+, g4 i 5x(32gb), cene su im slicne(+-). Zelim da probam nexus ali me malo brine baterija i "kao" 2gb rama, g4 ima sestra i stvarno dobar telefon ali je baterija katastrofa, a z3+ mi je sad zapao za oko ali nisam bas nesto citao o njemu. Pa ako moze neka pomoc da se lakse odlucim i potrosim pareDo sada sam koristio mx4 pro i g2(trenutno koristim).
Bio sam vise nego zadovoljan korisnik z2. Presao sam na nexus i vidi se primetna razlika u kameri. Baterija je naravno slabija na 5x, izrada jeftinija, ali mi se mnogo svidja fon.
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Tako nesto sam i mislio. Kako si ti zadovoljan sada kada je proslo malo vremena?Baterija je slabija gotovo duplo.
Na wi fi jos i moze da se dobaci do 5h ali zato je na lte izmedju 3 i 4 h sota.
Sent from my Nexus 5X
Šta imaš da razmišljaš između Sony Xperia Z3+ i ove LG igračke. :trust:Prodao sam mx4 pro i sad ni sam ne znam sta da uzmem. Razmisljam se izmedju z3+, g4 i 5x(32gb), cene su im slicne(+-). Zelim da probam nexus ali me malo brine baterija i "kao" 2gb rama, g4 ima sestra i stvarno dobar telefon ali je baterija katastrofa, a z3+ mi je sad zapao za oko ali nisam bas nesto citao o njemu. Pa ako moze neka pomoc da se lakse odlucim i potrosim pareDo sada sam koristio mx4 pro i g2(trenutno koristim).
Kakav shutter lag, to možda ako slikaš u HDR - u. Foto aparat je izvrstan, slikaj te u Auto modu, ako hoćete neki HDR efekat i izvlačenje senki i pre gorela mesta koristite neke programe u telefonu ili na računaru. RAW može da pomogne za ISO preko 800, 1600 a za niske ISO vrednosti, software telefona odradi sliku gotovo idealno pa je retko potrebno neko doterivanje...Mene shutter lag ubija. I neprecizan fokus. Koliko dobre fotke pravi, toliko je očaj za upotrebu![]()
Mene shutter lag ubija. I neprecizan fokus. Koliko dobre fotke pravi, toliko je očaj za upotrebu![]()
Kako neprecizan fokus? Aj shutter lag sa hdr+ je ocekivan, ne vidim tu neki veci problem, bitan je kvalitet fotografija.
Posto Nexusi koriste senzor koji je odlican ali malo stariji tj nije neka najnovija ''mobile'' verzija opremljena sa najbrzim fokusom (pdaf) itd onda je to i ocekivano. Mada mislim da bi trenutno idealna kombinacija bila ovakav Nexus softver + IMX300 :smoke:
Ne, ne pričam o hdr+ obradi, ona je jasna i to je moj izbor. Pričam o ovome npr:Kakav shutter lag, to možda ako slikaš u HDR - u. Foto aparat je izvrstan, slikaj te u Auto modu, ako hoćete neki HDR efekat i izvlačenje senki i pre gorela mesta koristite neke programe u telefonu ili na računaru. RAW može da pomogne za ISO preko 800, 1600 a za niske ISO vrednosti, software telefona odradi sliku gotovo idealno pa je retko potrebno neko doterivanje...
Sent from my SM-T310 using Tapatalk
Kameru koristim isto kao i tiTo jeste,narocito sa ukljucenim hdr+ .
Ne znam kako je na 6p,mozda je bolja situacija zbog jaceg hardvera. . .
@hsv, za fokus, jednostavno uperiš kameru u nešto što je u centru kadra, ona iscrta onaj fokus krug, opališ i slika ispadne sa promašenim fokusom. Tako je u maltene svim svetlosnim uslovima osim u sred bela dana napolju. Touch to focus rešava taj problem ali smara to tapkanje po ekranu non stop + što tad prelazi na spot merenje pa u zavisnosti od kadra to nekad uzje.be ekspoziciju.
@đorđe zaboravljaš da je ovo mobilni telefon a ne dslr možda nisi oduševljen al nijedan mob ne bi to bolje odradio. Eventualno neki sa ručnim kontrolama sa stativa (Nexus može samo 0.8 sec tako) ali koja je poenta toga...
Na tako duge staze nema smisla ni gledati ništa osim nexusa ili iPhone. Uzmi samo Nexus 5 kao primer, telefon iz 2013 koji i dan danas dobija mesečni ota, koji ima poslednju verziju androida, praktično kao da je juče izašao. Promenio i KK sa crno belim UI, i bugoviti LP, opravljeni 5.1, odlični 6.0...A telefon sigurno ne bih menjao 3 godine
Ja za 210 otprilike nisam mogao ni da kupim kompakt koji pravi bolje fotke a ne telefon,tako da se ne zalim
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari