Šta je novo?

LG Nexus 5X

Evo jedna slika s prednje koja me je odusevila,doduse ovo je sa minimalnim editom u GPhotos. HDR je bio ukljucen.

uploadfromtaptalk1463251896310.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

to izgleda dobro. Moze li neka low light, sto bi se reklo (iznutra) :D

Prodao sam mx4 pro i sad ni sam ne znam sta da uzmem. Razmisljam se izmedju z3+, g4 i 5x(32gb), cene su im slicne(+-). Zelim da probam nexus ali me malo brine baterija i "kao" 2gb rama, g4 ima sestra i stvarno dobar telefon ali je baterija katastrofa, a z3+ mi je sad zapao za oko ali nisam bas nesto citao o njemu. Pa ako moze neka pomoc da se lakse odlucim i potrosim pare :D Do sada sam koristio mx4 pro i g2(trenutno koristim).
Z3+ takodje ima losu bateriju. Ja bih isao na 5x. :)

Xperia Z2

Bio sam vise nego zadovoljan korisnik z2. Presao sam na nexus i vidi se primetna razlika u kameri. Baterija je naravno slabija na 5x, izrada jeftinija, ali mi se mnogo svidja fon.

U kameri je i najveca razlika. :)
Javni bas koliko ti je slabija baterija.

Xperia Z2

Baterija je slabija gotovo duplo.
Na wi fi jos i moze da se dobaci do 5h ali zato je na lte izmedju 3 i 4 h sota.

Sent from my Nexus 5X

Zadovoljan sam.
Kamera je stvarno mnogo bolja od sonijeve a to mi sad treba zbog bebe :)
Softver mi je isto jedan od prioriteta i sa te strane sam zadovoljan.
Baterija je ok kad se ima pri ruci brzi punjac :)
Sve u svemu,za ove pare i nije moglo bolje :)

Sent from my Nexus 5X

Kamera je neuporediva skroz. Z2 deluje kao iz praistorije u tom poredjenju. :D

Xperia Z2

Mene shutter lag ubija. I neprecizan fokus. Koliko dobre fotke pravi, toliko je očaj za upotrebu :)

To jeste,narocito sa ukljucenim hdr+ .
Ne znam kako je na 6p,mozda je bolja situacija zbog jaceg hardvera. . .

Sent from my Nexus 5X

Јесте мало брже на 6 п али ништа драстично неприметно и занемарљиво, једино П доста брже обради хдр и панорама слику нпр готово дупло брже. Морам да додам да је 6п превелик телефон и није за свакога, лепа израда стварно али ме подсећа на неког Кинеза од 120$ , некако ми и поред квалитета делује јефтино.

КупиЈо сам тапаток!

Prodao sam mx4 pro i sad ni sam ne znam sta da uzmem. Razmisljam se izmedju z3+, g4 i 5x(32gb), cene su im slicne(+-). Zelim da probam nexus ali me malo brine baterija i "kao" 2gb rama, g4 ima sestra i stvarno dobar telefon ali je baterija katastrofa, a z3+ mi je sad zapao za oko ali nisam bas nesto citao o njemu. Pa ako moze neka pomoc da se lakse odlucim i potrosim pare :D Do sada sam koristio mx4 pro i g2(trenutno koristim).
Šta imaš da razmišljaš između Sony Xperia Z3+ i ove LG igračke. :trust:

Uzimaj Z3+ i samo vozi.Vrhunski odrađen mobilni aparat, prelepog dizajna i od pemium materjala.Plus, kupovati u 2016 god. telefon sa manje od 3GB RAM-a je po malo suludo. :wave:

Poslednja izmena:
Премијум изрда и ђубре од софтвера.

КупиЈо сам тапаток!

Ne može to da se gleda po 'čiji je veći' principu, tih 2gb na nexus-u će da pojede i 4gb na nekim telefonima

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Bas tako, na nekim telefonima. Z3 ima i vise nego korektan softver i posle Nexusa najbolji.

Xperia Z2

Ja ne znam sto ljudi trazi dosta gigabajta. Meni je vazno da ima dobru kameru, stabilan softver i da ima dobru bateriju. Nisam jedan od onih koji ce snimiti pesto igrica i igrati po ceo dan. Na sadasnjem telefonu uopste ni ne slusam muziku. Tako da bi meni tih 16gb na nexusu 5x bilo i previse. A jedino od igrica sto igram jeste 3-4 partije saha
Razmisljam se da uzmem u mts-u ovaj z3 posto je na popustu. Al sto vise citam o telefonima sve vise mana nalazim :D hehehhe. Eto recimo taj G4 vidim da ima losa serija od 505-510.
Al sve nesto razmisljam "brzo ce septembar i htc-ov nexus". PA to dok se testira i vidi kakav je proci ce vreme. Pa mozda pojedem vece go*no. A telefon sigurno ne bih menjao 3 godine
Ali pre svega me zanimaju nexus 5x i LG G4. Meni telefon treba da mi non stop bude ukljucen internet, skype, jedan mail nalog, par fotografija dnevno i telefoniranje. Mozda i facebook ali vidim da to crpi dosta bateriju pa bi gasio aplikaciju i palio s'vremena na vreme.

Poslednja izmena:
Mene shutter lag ubija. I neprecizan fokus. Koliko dobre fotke pravi, toliko je očaj za upotrebu :)
Kakav shutter lag, to možda ako slikaš u HDR - u. Foto aparat je izvrstan, slikaj te u Auto modu, ako hoćete neki HDR efekat i izvlačenje senki i pre gorela mesta koristite neke programe u telefonu ili na računaru. RAW može da pomogne za ISO preko 800, 1600 a za niske ISO vrednosti, software telefona odradi sliku gotovo idealno pa je retko potrebno neko doterivanje...

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Kako neprecizan fokus? Aj shutter lag sa hdr+ je ocekivan, ne vidim tu neki veci problem, bitan je kvalitet fotografija.
Posto Nexusi koriste senzor koji je odlican ali malo stariji tj nije neka najnovija ''mobile'' verzija opremljena sa najbrzim fokusom (pdaf) itd onda je to i ocekivano. Mada mislim da bi trenutno idealna kombinacija bila ovakav Nexus softver + IMX300 :smoke:

Poslednja izmena:
Kod mene isto, mada nisam nesto odusevljen ni slikama u uslovima loseg osvetljenja. Nekad ume da izadje veoma lepa slika ali vecinom je to slabo.
Prva bez druga sa hdr.
1db7242f4aef8108023aa81d00b07b52.jpg

45a38fcc1eda5e12b6ae1fd0a7a7503e.jpg

Sent from my Nokia 1110

Kako neprecizan fokus? Aj shutter lag sa hdr+ je ocekivan, ne vidim tu neki veci problem, bitan je kvalitet fotografija.
Posto Nexusi koriste senzor koji je odlican ali malo stariji tj nije neka najnovija ''mobile'' verzija opremljena sa najbrzim fokusom (pdaf) itd onda je to i ocekivano. Mada mislim da bi trenutno idealna kombinacija bila ovakav Nexus softver + IMX300 :smoke:

Kakav shutter lag, to možda ako slikaš u HDR - u. Foto aparat je izvrstan, slikaj te u Auto modu, ako hoćete neki HDR efekat i izvlačenje senki i pre gorela mesta koristite neke programe u telefonu ili na računaru. RAW može da pomogne za ISO preko 800, 1600 a za niske ISO vrednosti, software telefona odradi sliku gotovo idealno pa je retko potrebno neko doterivanje...

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
Ne, ne pričam o hdr+ obradi, ona je jasna i to je moj izbor. Pričam o ovome npr:
https://youtu.be/PycX6n1vcNU
Premotajte na 3:35.
A bude i izraženije od toga (malo je random).

@hsv, za fokus, jednostavno uperiš kameru u nešto što je u centru kadra, ona iscrta onaj fokus krug, opališ i slika ispadne sa promašenim fokusom. Tako je u maltene svim svetlosnim uslovima osim u sred bela dana napolju. Touch to focus rešava taj problem ali smara to tapkanje po ekranu non stop + što tad prelazi na spot merenje pa u zavisnosti od kadra to nekad uzje.be ekspoziciju.

@đorđe zaboravljaš da je ovo mobilni telefon a ne dslr :) možda nisi oduševljen al nijedan mob ne bi to bolje odradio. Eventualno neki sa ručnim kontrolama sa stativa (Nexus može samo 0.8 sec tako) ali koja je poenta toga...

To jeste,narocito sa ukljucenim hdr+ .
Ne znam kako je na 6p,mozda je bolja situacija zbog jaceg hardvera. . .
Kameru koristim isto kao i ti :) i kako vreme prolazi to me sve više nervira. Tapkanje na ekran da bi bio siguran fokus + shutter lag = 1s+ od moje inicijalne namere da opalim fotku, siguran sam da i sam znaš šta mali indijanci mogu da urade za to vreme :D

Poslednja izmena:
@hsv, za fokus, jednostavno uperiš kameru u nešto što je u centru kadra, ona iscrta onaj fokus krug, opališ i slika ispadne sa promašenim fokusom. Tako je u maltene svim svetlosnim uslovima osim u sred bela dana napolju. Touch to focus rešava taj problem ali smara to tapkanje po ekranu non stop + što tad prelazi na spot merenje pa u zavisnosti od kadra to nekad uzje.be ekspoziciju.

***a, nisam znao da ima taj problem. Mada moze i rucno da se ''tapka'' ali kao sto si i napisao onda odradi ''spot metering'' i poremeti ekspoziciju.

@đorđe zaboravljaš da je ovo mobilni telefon a ne dslr možda nisi oduševljen al nijedan mob ne bi to bolje odradio. Eventualno neki sa ručnim kontrolama sa stativa (Nexus može samo 0.8 sec tako) ali koja je poenta toga...

Bas tako, ***a ocekuju ljudi previse od kamera sa telefona, ta scena iznad trazi stativ, SS od bar nekoliko sekundi a i realno bar 1'' senzor da bi mogli da pricamo o nekom odlicnom kvalitetu u tim uslovima.

Koja je razlika izmedju USB Type-C to Micro USB adapter i USB-C to USB 3.1 Type C data kabal ? Da li sa ovim prvim adapterom mogu da povezem sa racunarom i da koristim za punjenje ili je samo za punjenje predvidjeno ? Dok ovaj drugi mi je logicno da moze i jedno i drugo.

Sve ja to razumem, evo scena iz bioskopa, jedini izvor svetla je platno. Uz dosta vibracija izlazi odlicna slika za te uslove. Nekad izadje mnogo dobra fotka, a nekad skroz neupotrebljiva, o tome pricam. Inace sto se tice displeja, cudan im je bas premaz na ekranu. Ukoliko stavljate kaljeno staklo, ne dobija se ni priblizno lepa vidljivost kao kod ostalih telefona. Testirao sam danas dve debljine, rezultat isti.
IMG_20160509_232227 (1).jpg

A telefon sigurno ne bih menjao 3 godine
Na tako duge staze nema smisla ni gledati ništa osim nexusa ili iPhone. Uzmi samo Nexus 5 kao primer, telefon iz 2013 koji i dan danas dobija mesečni ota, koji ima poslednju verziju androida, praktično kao da je juče izašao. Promenio i KK sa crno belim UI, i bugoviti LP, opravljeni 5.1, odlični 6.0...
Ima doduše i kineza koji su odlični sa podrškom (xiaomi) ali oni sve to vreme furaju svoj fazon.

@đorđe pa verovatno je to ovo što sam ja pričao, ako samo uperiš i okineš neretko promaši fokus i onda bude i tih neupotrebljivih fotki.

Poslednja izmena:
Ja za 210 otprilike nisam mogao ni da kupim kompakt koji pravi bolje fotke a ne telefon,tako da se ne zalim :D

Nazad
Vrh Dno