Šta je novo?

LG Nexus 5

Ovaj KK ubija koliko je dobar. Posebno je rasterećen jer je dio korisnika prebačen na LP ☺.
Ljudi, vidite da svijet još nije spreman za evoluciju na 5.0.

Huh? Nije KK server pa da bude rasterećen, what?

Ajde, preopteretite ga opet da mogu konačno da koristim L rasterećen.

Meni baterija odlicna sa elementalx.
Slabo sam koristio telefon ovih dana, od kako sam stavio kernel i od kako je napunjen imam samo 2h 20min SOT. Punjen pre 1dan 4.5sata, i imam 50%.

Samo par puta mi se desilo da usled tako slabog koristenja imam oko 1-2h sot ali navece uvek bude na 30ak % i onda ga stavim na punjac preko noci.

Poslednja izmena:
Da li postoji neka sansa da na ovoj Lollipop tastaturi koristim srpsku latinicu?
I imate predlog za neke smajlije da ubacim u tastaturu? Trebaju mi za drustvene mreze, kod SMS ih imam.

Ne bi mogao da se vratim na KitKat ni da mi neko plati, ništa ne fali KK ali izgleda zastarelo u odnosu na Lolipop.

Kazu da se vrlo brzo ocekuje lolipop 5.1. E sad, ako stavim elementalx kernel da li cu moci da uradim update sa 5.0 na 5.1 in air ili cu morati opet preko image pa da brisem sve?

Od kada sam izbrisao google play music i chrome i instalirao chrome beta baterija mi je progledala.. Stvarno ne znam sta mi je ubijalo bateriju,cudna situacija.

Flashovao sam ovaj lolipop zvanicni sto podrazumeva da sam otkljucao bootloader.
Nisam root-vao telefon pa me zanima kako to da uradim sada a da opet ne gubim sve podatke i da opet snimam lolipop, da li je moguce?

Poslednja izmena:
Meni se isto nije svidjao kada sam ga instalirao. Nekako mi to nije bilo i falilo mi je ono sa kitkata.
Kada sam sve namestio po mom, aplikacije, launcher itd, generalna slika je da je ok i da mi ne fali 444

@ IGY

1) https://www.dropbox.com/s/79zlzpwumra6ftz/LRX21O-permissive-boot.zip?dl=0
2) preporučujem Elementalx kernel
3) SuperSU 2.19 beta

Možeš i pre ovoga da ponovo flešuješ system.img i boot.img, bez wipe data

Ja sam tako odradio, a ti ne moras elementalx

Poslednja izmena:
Nov sam ovde i redovno pratim forum ali do sad nisam postovao... E sad imam jedno pitanje vezano za Nexus 5...Nisam nikad flesovao telefon uvek sam cekao official update... Da li sa flesovanjem mogu da povecam trajanje baterije tipa da ubijem neke aplikacije i da li mogu da sklonim google search? Generalno ne zurim nigde al ako je bolje recite pa da se bacim na to otklhucavanje flesovanje itd... Nadam se da nije tesko ako moze neki link pa cu lagano. Jel moguce da mi je wireless kocka oficijelna guglova malo sjebala bateriju?

Ne bi mogao da se vratim na KitKat ni da mi neko plati, ništa ne fali KK ali izgleda zastarelo u odnosu na Lolipop.

Sad bih te natjerao da se vratis na Ginger, pa da ne prdis vise :D

Koji bedak je napravio Google sa tim rootom. Pa *** necemo jos jedan iOS :D

Ma to te ne zanima. Kad dođe sledeći update skinućeš factory image kao sada, izvadićeš iz njega rom i kernel i flešovati ih preko fastboota uz wipe cachea nakon toga. Nikakvo gubljenje podataka nije moranje.

Nov sam ovde i redovno pratim forum ali do sad nisam postovao... E sad imam jedno pitanje vezano za Nexus 5...Nisam nikad flesovao telefon uvek sam cekao official update... Da li sa flesovanjem mogu da povecam trajanje baterije tipa da ubijem neke aplikacije i da li mogu da sklonim google search? Generalno ne zurim nigde al ako je bolje recite pa da se bacim na to otklhucavanje flesovanje itd... Nadam se da nije tesko ako moze neki link pa cu lagano. Jel moguce da mi je wireless kocka oficijelna guglova malo sjebala bateriju?

Za to što hoćeš ti treba root, možeš na svakom sistemu da ga uradiš ali ako ćeš već petljati po telefonu onda je logično da odmah ručno pređeš na lollipop.
Ranije je bila priča da to wireless punjenje dodatno zagreva baterija i šteti joj više nego kabl, ne znam koliko ima istine u tome, da li zavisi od qi punjača itd

Poslednja izmena:
Gledao sam bas j22 da uzmem, kakve su one, ima ih na KP za oko 30e..

Meni su one savrsene. Pogotovo sto imaju one male plastike sto se stavljaju u usi. Sam kabl je odlicno odradjen, silikonski. O zvuku necu ni da pricam. Naravno ima boljih ali za mene su super

Ima boljih sigurno.. Ali to je gornja granica love koju bi dao za sluske, s obzirom da ih koristim 5 puta mesecno..

Uzmi AKG 321, neces pogresiti. Oko 15 eur su i nema boljih u tom rangu

Ja Xiaomi Piston 2, k'o i pola foruma, definitivni bestbuy. :)

Vrh Dno