Šta je novo?

LG Nexus 5

Xiaomi Piston i Marshall Minor.
Edit: radi li kome Show box na Loli-u? Nova neće ni da se pokrene a stara koju sam iskopao (v2.8) ne pokreće video.

Poslednja izmena:
Sinoc sam flesovao fon, a vec imam problem sa greskama. Da li se neko imao slicnih problema?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416172267606.png
    uploadfromtaptalk1416172267606.png
    37.2 KB · Pregleda: 272
Ne. Kako si fleshovao ?

Gizmoid
Showbox ne radi na 5.0

Inace taj ibtimes je djubre od sajta. Ali lepo su kopirali ovaj tutorijal. Probaj da udjes u stock recovery i odatle uradis factory reset.

Poslednja izmena:
Kupio sam neki punjač of 4A kako bih mogao da punim i telefon i tablet i eksternu bateriju i BT zvučnik (ima 6 USB), ali kada koristim telefon dok se puni kao da digitizer poludi u nekim delovima. Slabije reaguje, pogrešno "protumači" akciju. Najuočljivije pri pattern unlock.
Sa default punjačem radi odlično.

Da li je neko imao neki sličan problem?

Moja iskustva s tim "divljim" punjacima su losa.. I cesto mi se desavalo sto i tebi, nije do uredjaja vec do punjaca.. Mada mislim da ne moze bitnije da mu skodi jer sam galaxy tab 7 koristio skoro godinu dana tako.. Nije mu bilo nista..

Kupio sam neki punjač of 4A kako bih mogao da punim i telefon i tablet i eksternu bateriju i BT zvučnik (ima 6 USB), ali kada koristim telefon dok se puni kao da digitizer poludi u nekim delovima. Slabije reaguje, pogrešno "protumači" akciju. Najuočljivije pri pattern unlock.
Sa default punjačem radi odlično.

Da li je neko imao neki sličan problem?

meni i sa fabričkim tako radi

Radi jer se zagreje displej zbog cackanja moba dok se puni,cim je displej topao on teze reaguje na toplotu prsta tako da pocinje da brljavi

Meni radi dobro na n4 kad punim i koristim. Jedino sto ima ponekad flickering, ma ima ga i ovako pri dnu ekrana. Loznica nema to veze sa toplotom, da ekran reaguje na toplotu ne bi se zvao kapacitivni, vec mozda termalni :D

A na sta reaguje ?

Edit : In the cell phone industry there are two major categories of touchscreen displays: capacitive touchscreens and resistive touchscreens. Capacitive touchscreen displays rely on the electrical properties of the human body to detect when and where on a display the user touches. Because of this, capacitive displays can be controlled with very light touches of a finger and generally cannot be used with a mechanical stylus or a gloved hand

Zanimljivo da sa kineskom gumom od 50din moze da se koristi displej kao i sa prstom.

Onda ne brljavi zbog grejanja nego zbog elektriciteta i raznih cuda dok je zakacen na punjac. Mada meni samo brljavi dok je vruc na punjacu..

Poslednja izmena:
Reaguje na dodir. Ali dodir mora biti takav da se poremeti elektricno polje. To ti je kao kondenzator (gdje dodirom zatvaras drugu elektrodu), zato se i zove kapacitivnost. Ali dodir mora biti takav da taj predmet moze da primi malo naelektrisanja kako bi doslo do promjene, jer ako ne primi nista kao da nismo ni dotakli. E sad *******cije senzori kako detektuju to, i salju dalje na obradu je druga prica.

Sumnjam da guma moze to :D

Brljavi vjerovatno zbog loseg softwarea, drajvera i sl. Sto ne brljavi kod drugih smartphone (iphone, nokia), a nemaju nista kvalitetnije komponente.

Kineska olovcica sa gumom napred moze da koristi displej. U to sam siguran jer imam tu stvarcicu koju sam dobio kao poklon od prodavca sa alija.
Jedino da je to neka posebna guma/materijal . ne znam :)

Nervira me što non stop stoji wifi u potrošnji baterije kao da je uključen , bio uključen ili ne. Scanning always available isključen.

ni sa permissive kernelom?

Inače sad videh da se atl4ntis, developer Cataclysm roma, vratio na xda, i da će biti novih buildova.
Da vratio se još pre nedelju dana....
Prvi Rom na Nexus 4 i Nexus 5,baš baš ga gotivim...Prva ljubav zaborava nema [emoji2] [emoji7]
Najverovatnije za koji dan izbacuje Cataclysm lizalici.....

c371ec40b8e67dd21194c644eabc91d5.jpg

83ca6f63735717f0c0e292981091ad10.jpg

2b8748d4afda7f3e3cd0a042ecf72f0b.jpg

Koristim Nokia, LG, i Samsung punjač i ni sa jednim ništa ne brljavi.

Hoce neki punjace da brljave. Sve zavisi od elektronike.

Posto radim u veleprodaji opreme za mobilne, stigla nam je losa jedna tura punjaca sa micro usb konektorom. Jednostavno ako radi "kineska treca smena, hoce to da se desava" :)

Hoce neki punjace da brljave. Sve zavisi od elektronike.

Posto radim u veleprodaji opreme za mobilne, stigla nam je losa jedna tura punjaca sa micro usb konektorom. Jednostavno ako radi "kineska treca smena, hoce to da se desava" :)

Da, losa elektronika, nekad ne drzi izlazni napon konstantnim (5V). Koristite samo provjerene i originalne punjace, kabal manje vise, jedino je bitno da je takav spoj da puni brze. Mada oni stari punjaci sa transormatorom su kvalitet bili, oni teski, imao sam ga na 33ojci. Nema vise toga, sad se to stanca, ja volim kvalitetne stvari :(

Znaju i usb kablovi da prave problem. Pogotovo na iPhone uredjajima.

Cudna stvar. Pre neki dan sam stavio na telefon PA rom i od tada mi niko zivi nista ne cuje sta pricam, moram da se derem kao lud, susti i prekida. Probao sam nekoliko kernela, i njihov stock ali isto. Duze vreme sam pre toga bio na Purity romu i sve je bilo ok. Jel ima neko ideju zasto se ovo desava?

Cudna stvar. Pre neki dan sam stavio na telefon PA rom i od tada mi niko zivi nista ne cuje sta pricam, moram da se derem kao lud, susti i prekida. Probao sam nekoliko kernela, i njihov stock ali isto. Duze vreme sam pre toga bio na Purity romu i sve je bilo ok. Jel ima neko ideju zasto se ovo desava?
Ja sam imao taj problem na stock KK 4.4.4, flešnuo sam CM11 M11 i sve je bilo OK. Sad sam na stock L 5.0 i lepo me čuju i dalje... Nisam se mnogo bavio problematikom, izgleda da je softverski problem sa sinhronizacijom glavnog i mikrofona za eliminaciju pozadinske buke...

Ne znam, ne bih isao na 5.0, nedostajace mi mnogo stvari sa KK-a, pocevsi od xposed modula.

Da vratio se još pre nedelju dana....
Prvi Rom na Nexus 4 i Nexus 5,baš baš ga gotivim...Prva ljubav zaborava nema [emoji2] [emoji7]
Najverovatnije za koji dan izbacuje Cataclysm lizalici.....

Zar developer Atlantis nije nastradao u nekoj saobracajki, ili sam ja nesto pobrkao... ?

screenshot ili se nije desilo :p meni se jedino updejtovao mrtvi youtube

Vrh Dno