Šta je novo?

LG Nexus 5

Zna li neko zasto ne mogu da vidim sve aplikacije na playstore? Samo vidim ove koje su za nase trziste? Nijesam vise u SRB ali su mi ostale iste aplikacije na PS kao da sam u SRB...

^ Probaj force stop + clear data & cache na Google Play-u kroz Settings - Apps.

Koliko ce jos da traje cekanje da svi dobiju ota?Jos mi nije stigla,a necu da skidam neke sa neta.

Rekli su kada ga puste ide na 1% uredjaja, posle 48 sati il tako nesto kad dobiju response da nema velikih bagova idu na 25% pa kroz dan 2 50 i na kraju 100%. I ne znam da li ide random ili po tome kada je izradjen uredjaj.

Da, pre cirka 1h...Odradio sam update, sada radim factory reset pa se zezam sa vracanjem podataka... Inace imam utisak da 5.0 malo stuca prilikom otvaranja aplikacija-kao da ima delay od 1-2s... Videcu kako ce se ponasati cist sistem...

EDIT: Au bogte, da li je to samo kod mene ili boot traje nenormalno dugo?

Poslednja izmena:
Ista situacija kod mene. Odo da ga vratim na factory. Jel dovoljan klasican factory ili treba jos nesto da bude 100% clean?

Da, pre cirka 1h...Odradio sam update, sada radim factory reset pa se zezam sa vracanjem podataka... Inace imam utisak da 5.0 malo stuca prilikom otvaranja aplikacija-kao da ima delay od 1-2s... Videcu kako ce se ponasati cist sistem...

EDIT: Au bogte, da li je to samo kod mene ili boot traje nenormalno dugo?

kao kad si pre prebacivao na art pa se upali i bude ono optimizing apps pola sata i usija se telefon, e sad to radi tokom prve boot animacije

Pa da, i to posle factory reset-a... Na taj sam mislio... Ne onaj posle apdejta gde vrsi "optimizaciju" aplikacija... Btw izgleda da cak i posle factory reset-a vraca stari izgled, raspored aplikacija (i aplikacije) na homescreenovima?

Evo upravo vraca timely, yahoo weather widget, pleco, dashclock i ostale stvari i to bas onako kako sam podesio pre reseta....

Edit: Zasto Google preko Hangouts-a salje kod za verifikaciju (imam 2 step verification) ako sam vec pre nekoliko meseci u svom Google nalogu verifikovao sve uredjaje?

Poslednja izmena:
I meni uvek šalje te kodove posle svakog flešovanja...

Izgleda da lollipop ima opasan memory leak.

http://www.reddit.com/r/Android/comments/2me1m8/serious_memory_leak_in_android_lollipop/

https://code.google.com/p/android-developer-preview/issues/detail?id=1701

Ovo na screenshotu je minimum 500 MB više nego što sam ikada video da je zauzeto na ovom telefonu i sa mojim aplikacijama. Reloadovanje aplikacija, laguje pri touchu...
Nakon restarta system zauzima mnogo manje ali baš ću da ga pustim sad da vidim dokle će da tera. Uptime mi je ravno 72h.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416273899326.png
    uploadfromtaptalk1416273899326.png
    210.6 KB · Pregleda: 231
Poslednja izmena:
Potvrdjujem ovu pricu. Kada sam video da mi reloaduje wallpaper digla mi se kosa na glavi :)
Daj bre,kada ce da izbace verziju 5.1 ;)

Poslednja izmena:
Memory leak zvan facebook aplikacija, 235 MB god daaamn.
d779239bad81f2f6a5170d7fadb6e4cb.jpg

Poslednja izmena:
Retardi vazda nesto zayebu. Izgleda da je bolje ostati za sada na megastsbilnom KKu.
Settings 100mb nikad mi se to nije desilo na kku.

Mada razumijem sotuaciju prav verzija im uvijek dodje kao testna. Trebalo bi to sve se ispeglati sa 5.1 samo pitanje kada ce stici.

Poslednja izmena:
@telep nema to veze, pusti Facebook i ostale aplikacije. System je kod mene preko 700 a kod tebe 300. Tebi je uptime manji od 6h, pusti ga par dana pa baci pogled kakvo je stanje.
Sad se malo spustio ali opet drastično više nego nakon restarta.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1416277964262.png
    uploadfromtaptalk1416277964262.png
    212 KB · Pregleda: 216
Ne znam kako da ga nateram da mi posle one greške prilikom install kod update OTA ponovo pusti update uradio sam nekoliko puta all google services framework clear data и force stop
da li da prvo sada uradim factory reset pa da onda čekam da stigne OTA nije mi jasna ona greška kod mene može li da bude da nije dobro skinuo fajl sa neta
ako nestigne ponovo u neko skorije vreme za dan-dva da li da skinem zip odavde http://www.androidpolice.com/2014/11/16/flash-all-the-things-lollipop-ota-update-zip-file-roundup/ i kako da ga instaliram telefon mi nije rutovan

Poslednja izmena:
Ako ti fon nije rutovan, i nisi bas upoznat sa tim, bolje onda ostavi i sacekaj OTA. mozes da probas da mu odradis factory reset sad,ali nisam siguran dal ce opet instlirati KK ili ce da predje na L.

pa ne instalira se ništa pri factory resetu, samo se radi wipe /cache i /data particije (bez /data/media). ostaju rom, kernel, recovery, fontovi... koje si i pre imao

Na koju foru ovo sa notifikacijama na lock screen-u ... Sve sto je u notification drawer-u, vidi se i na lock screenu, znaci ako stavim recimo Power Toggles i HD Widgets prognozu, oba ce se videti i na lockscreenu i u drawer-u... mnogo glupo ovo?!
Sta su im smetali widgets na lockscreenu, pa sad resili da ih uklone, a sve notifikacije natrpaju na lockscreen?!

Sto je fazon mogu da se uklone notifikacije sa lock-a i posebno, ali cim uklonis odatle, ona se gubi i iz notification drawer-a.

Poslednja izmena:
Za 7h spavanja mi pojeo 13% baterije. Nesto ovde ne stima..
Cekajucu skroz funkcionalan bbs..

Meni je za cirka 8h u standby sa upaljenim WiFi-om otišlo svega 2%... Ali izgleda da se memory leak... Settings već guta 112mb

Nece pa nece da stigne ponovo OTA da li ce uopste da stigne ako je vec stigao na fon ali nije uspela instalacija

Ma što se više zamlaćuješ sa OTA, skini .img, pa flešuj.
Možeš preko adb ili sa onim toolkitom i uživaj. :)

Hm...
Lizalica je pomak...ali je prilicno bagovita i neoptimizovana, baterija mi je losija nego na slimkat444 (osetno losija za skoro 90 minuta manji SOT-verovatno do kernela), mislio sam da je do aplikacija, pa sam nosio klot lizalicu par dana, ista stvar znači nije do third apps-a imam cest problem da ne može da "zakači" kameru, UŽASAN LAG kod dajlera U Ž A S A N!!! Dva puta sam bio nedostupan iako sam imao pun signal (restart rešava problem), whats app kasni ponekad, teško se kači na vajerles (kućna mreža belkin ruter) nekad i po 2 minuta pokušava da dobije IP dok N4 kači u sekundi, GEL je totalno spartanski i nema 2% podešavanja nego što bi trebalo još i ona bela pozadina (!!!).
Animacije...dobro ajde neka ima animacija ali u 5.0 su PRETERALI i mislim da taj "fenseraj" nepotrebno UBIJA performanse i bateriju (koja je već jadna) i trebalo bi da ima mogućnosti da iste imaju mogućnost da se isključe ili delimično isključe.
Danas planiram da se vratim na slim, samo da stignem kući.

Sta znaci zakaci kameru?

PS. kako si stavio l? Flesovanje, OTA ili si pregazio preko kk?

Poslednja izmena:
Vrh Dno