Šta je novo?

LG Nexus 5

Da to sam mislio, double tap bilo gde sa homescreena. Znam da moze sa Novom da se namesti, al sam se nadao da moze i sa stock.
Hvala ljudi. Koristicu ovaj DTSO za sad. Valjda ce biti Xposed module za to, kad ga srede za Lollipop.

Ja kotistim screen off sa play store, a namestio sam da gasi ekran kada povucem srednje dugme u navigation baru ka gore.

Imas ponudjene opcije sta hoces da koristis

952693392f37f7fadb3b485c79ef4cba.jpg

E ovo je super. Mnogo lakse nego pritisnuti power button kad lezi na stolu tel. Hvala. :)

Ja koristim elementalx kernel za to i njegovu opciju svajpa levo ili desno po nav dugmicima :)

Kakva je situacija sa pisanjem po kartici na 5.0? I jel su omogucili opet da se telefon moze povezati na komp u mass storage modu?!
Kojoj kartici? :D

Jedna stvar koja se promenila me nervira pomalo. Naime kada sam zeleo da skroz smanjim zvuk zvona i iskljucim vibraciju dovoljno je bilo da zadrzim duze taster za smanjivanje zvuka. Sada to ne utiče na vibraciju, tj. iskljuci zvuk skroz ali vibracija ostane ukljucena i da bi je iskljucio moram da idem na sound&notification. Postoji li neko resenje, personalizacija tastera npr?
Izabereš priority ili none
koji je najbolji način za root? ovaj permisive, pa custom kernel?
Taj. Mislim da ni ne moraš custom kernel.

Svaka notifikacija koja je u notification bar-u, vidi se i na lock screen-u.. Jel mogu da se uklone sa lock screen-a ali pojedine ne sve?

Haha ali stvarno vojkane tek sad vidim koji sam krelac :D ...no dobro mora tel imati neku memoriju ;)

Kako da snimim samo phone kontakte?
Stalno kada pokusavam da ih uvezem on ih izgleda vezuje za google account. Da li je moguce da nas sad teraju na taj korak?

Što me plašite sa seckanjem na official release-u, još uvek sam developer preview rom-u koji radi prosto savršeno, nikakvih problema nisam imao do sad. Ako stvarno ima bagova, možda da sačekam sa flešovanjem dok ne patchuju update posle par dana, kao što to uvek rade :d

Sta ces na developer preview ? Ne znam da li preko njega uopste i stize ota updejt. Fleshni odmah 5.0

Poslednja izmena:
Što me plašite sa seckanjem na official release-u, još uvek sam developer preview rom-u koji radi prosto savršeno, nikakvih problema nisam imao do sad. Ako stvarno ima bagova, možda da sačekam sa flešovanjem dok ne patchuju update posle par dana, kao što to uvek rade :d

Nema bagova, bar ne većih, ovima što secka su nubovi.

Ne znam koje seckanje, jedino što mi smeta je ta jedna sekunda kada treba da pozoveš nekog, ostalo je sve savršeno.

Jedino primetno seckanje je dok se malo brze skroluje po google kalendaru . uzasno izgleda.
A "veci" bagovi su primetni na hangouts apk,ocekujem uskoro ozbiljan updejt tog programa.

Edit: mob zna da ispusti par frejmova pri odredjenim animacijama (kada imate par notifikacija u status baru i onda ih rasirite sve i kliknete da udjete npr u ho,e tada secne to jest izgubi par frejmova)
Uglavnom nista strasno..

Poslednja izmena:
Google kalendar je meni lično užasan, ja koristim today, njihov sam odma obrisao.
Hangouts isto ne koristim pošto program sam po sebi nema poentu, svi koji su pre koristili talk sigurno ne koriste hangouts. A i talk je uvek bio smešno popularan (bar kod nas).

Sto se kalendara tice, stigao mi je update juce. Bas je seckao pre, sad je ok.

Google kalendar je meni lično užasan, ja koristim today, njihov sam odma obrisao.
Hangouts isto ne koristim pošto program sam po sebi nema poentu, svi koji su pre koristili talk sigurno ne koriste hangouts. A i talk je uvek bio smešno popularan (bar kod nas).
Ja u zadnje vreme koristim hangouts podjednako kao i skype. Viber ređe, whats app nimalo. Sve zavisi od toga sa kime održavaš kontakte..

Ja u zadnje vreme koristim hangouts podjednako kao i skype. Viber ređe, whats app nimalo. Sve zavisi od toga sa kime održavaš kontakte..
Slažem se, ja nemam nikoga na talku. Jedna ili dve osobe. Mada ljudi znaju da ja nisam chat tip osobe, ja ako hoću nekoga da čujem uzmem pa nazovem, nemam ja živaca da se dopisujem. Zato valjda nikada nisam ni fejsbook koristio.

daleko je taj od savršenog, ali official je dobar. stavi slobodno.

@Vojkan

Hvala, to je to. Priority je resenje. Podesio sam da rade events and reminders posto mi treba alarm. Iz istog razloga mi None nije pasovao.

Ne moraš ni njih. Alarm je van te kategorije, uvek zvoni u priority modu. Events and reminders su za kalendar.

Auu kolko sam se iznervirao..kakvi su to paceri... Moto G znaci telefon od 130e u normalnim zemljama ima ambient display, a nexus 5 nema.. Stvarno nemam reci.. Samo se nadam da ce neko da ga uvuce u neki custom rom koji ce pritom biti funkcionalan..

Gledam sad ovaj elementalx kernel posto vidim da ga hvalite. Koja je razlika izmedju ElementalX-N5-2.03 i ElementalX-N5-2.03-express? Jel express automatska instalacija? Nisam se bavio tim do sad pa ne zamerite ako je glupo pitanje.

Auu kolko sam se iznervirao..kakvi su to paceri... Moto G znaci telefon od 130e u normalnim zemljama ima ambient display, a nexus 5 nema.. Stvarno nemam reci.. Samo se nadam da ce neko da ga uvuce u neki custom rom koji ce pritom biti funkcionalan..
Svaki rom na nexusu je funkcionalan. Ne brini se,ako opcija bude trazena na xda od strane korisnika bice ubacena u svaki rom,pogotovu sto imaju podesavanja u aosp kodu za tu funkciju.. Zasto su je u finalnoj verziji izbacili ko ce ga znati

Gledam sad ovaj elementalx kernel posto vidim da ga hvalite. Koja je razlika izmedju ElementalX-N5-2.03 i ElementalX-N5-2.03-express? Jel express automatska instalacija? Nisam se bavio tim do sad pa ne zamerite ako je glupo pitanje.

Koliko se secam prvi put moras full da flesujes, posle kada apdejtujes kernel moze i express. Mada pise tamo u temi.

Edit: evo pogledao sam sada, mozes i express da instaliras (on je bez aroma instalera), ali lik preporucuje da prvi put ipak stavis sa aromom.

Poslednja izmena:
Flesnuo sam sve ponovo i stavio permisive stock kernel. Supersu mora da se flesuje ili se instalira?

Stvarno ne razumem, koliko si se baktao sa ponovnim flesovanjima, mogao si prebaciti sve sa memorije za 15 minuta, odraditi fles za isto toliko, i vratiti sve za 10 minuta, za manje od sat vremena imas sveze i pravilno flesovan l. No svako ima svoje nacine

Jedina glupost na ovom Lollipopu je ta sto su izbacili Silent dugme. Ja je mnogo koristim I kad god treba telefon u silent da stavim, iznerviram se. Nadam se da će to vratiti u narednim verzijama.

Nazad
Vrh Dno