Šta je novo?

LG Nexus 5

Pa dobro u principu jeste bolji. Ali može da se desi da telefon bude ne toliko značajan napredak, da se jednostavno ne isplati prelazak...

Upravo.
Ja sam prešao sa gnexus-a i prelaz je mindblowing.
Ja samo neparne nexuse arčim. :D

Stavio je neko foliju na ekran?
Meni je sad stigla mat i bacio sam je. Toliko prasine ima u ovoj j...... Subotici da to nije normalno:mad::mad::mad:

Stavio je neko foliju na ekran?
Meni je sad stigla mat i bacio sam je. Toliko prasine ima u ovoj j...... Subotici da to nije normalno:mad::mad::mad:

hahaha :) Neemoj bas tako po rodnom gradu, sta je sad Subotica kriva sto ti ne znas da zalepis foliju. Ako prvi put lepis onda je to normalno :D

Ma nije kriv grad nego prasina u gradu, pogresno sam se odrazio:d. Garantujem da najvise prasine ima u Subotici. Nije mi prvi put. Lepio sam vec na 3-4 telefona i nije bilo problema. Moguce da je onda bilo posle kise koja je pokupila pesak i prasinu.

Poslednja izmena:
Ma nije kriv grad nego prasina u gradu, pogresno sam se odrazio:d. Garantujem da najvise prasine ima u Subotici. Nije mi prvi put. Lepio sam vec na 3-4 telefona i nije bilo problema. Moguce da je onda bilo posle kise koja je pokupila pesak i prasinu.

Ni u Somboru prašine ne fali :)
Folija se u kupatilu lepi, nakon zaparavanja istoga.
A i onda je dobro selotejp imati uz sebe ako promakne koja trunka..

Jel zna neko da li je Nexus 5 kupljen u Telenoru zakljucan na njihovu mrezu? I ako je zakljucan da li moze da se otkljuca bez gubitka garancije na telefon, koja je 2 godine?

Nexus 4 i 5 se ne zaključavaju. Google-ova politika.

Nexusi nisu zaključani...

Svaka im cast, nisu pohlepni kao ovi ostali giganti :D... Thx za info.

Jel ti to ozbiljno? :laugh:

Pa dobro zar nije OK sa nji'ove strane. Sta treba da ga daju jos za cijenu da pokriju troskove proizvodnje :D Prakticno da cine uslugu potrosacima.
Naslusao sam se ja slicnih prica da treba da budu struja, voda, i sva ta dobra dzaba kao da sve pada da neba i ne treba uloziti i odrzavati nista...

Google Nexsus serija (smartphona), je jedna ogromna tema.Videćemo u bliskoj budućnosti, šta Google namerava.
Kao i da li će i dalje nastavljati tu priču....:trust:

Ajde bice i dalje samsunga, lga, htca, jest da nece biti cistog Androida a ni redivonog updatea :D
Koja ce to navala biti na njihov zadnji model ako budu najavili odustajanje, i pouzdavanje u XDA zajednicu :D

Ali ako ne budu izbacivali svoje telefone, zesce bi njesra bilo, iako veliki dio korisnika to ne bi ni osjetio...

Poslednja izmena:
Pa dobro zar nije OK sa nji'ove strane. Sta treba da ga daju jos za cijenu da pokriju troskove proizvodnje :D Prakticno da cine uslugu potrosacima.
Naslusao sam se ja slicnih prica da treba da budu struja, voda, i sva ta dobra dzaba kao da sve pada da neba i ne treba uloziti i odrzavati nista...

mislim da nisi razumeo zbog cega se smeje...

mica je rekao svaka cast nexusu zbog cene... pretpostavljam da je mislio da je nexus marka greskom... a ako jeste mislio na google, ne znam ko je pohlepan ako google nije. razlog njihove nexus linije je promocija marke partnera sa kojim rade telefon kao i promocija androida...

Po meni je Google najkorektniji od svih njih u svakom pogledu. Pa *** davaju ti top telefon za 2-3x manje para nego drugi, jos i bolje radi... :D

Ma važno je da radi.A još kada kinezi krenu da ga štancuju...:D

Stjepane, a ja naivan mislio, da je Google softverska firma. ;)

kako lepo komuniciramo sa nazgulom dok truje android temu dok on na windows temi sve android ljude docekuje na noz :D

to nesto govori o nama :)

Ma važno je da radi.A još kada kinezi krenu da ga štancuju...:D

Naravno jedino je i vazno da radi dobro i da je jeftiniji po mogucnosti (Nexus je to objedinio). Pa kinezi ti sve stancuju, i ove ostale... :) Meni (a i ostalima) ovako i odgovara saradnja sa manje poznatim brendovima (mada daleko da je LG manje poznat, to bi mogao biti Huawei, ZTE...itd), jer nece biti skup. A sto se tice kvaliteta, svakako svi iste komponente guraju, tako da je to sve bara-bara, SW igra dobru ulogu u svemu tome. :) Ko god da pravi Nexus ja zadvoljan :beer:

Poslednja izmena:
Jel to nešto na moj račun.Ja i ti nikada nismo imali koflikt, koliko se ja sećam?

Loznice koliko traje fokusuranje sa kamerom ?! :) Negdje sam citao, da zabada ponekad ili da dugo traje.

Samo da zahvalim svima koji su dali svoje predloge oko roma i kernela :wave: Inače sam ipak rešio da budem na aosp za početak pa ću da dodam xposed dok custom romovi ne budu u ''stable'' fazi. Slim je fin, jedino što mi se ne sviđa njegov estetski aspekt :)

Loznice koliko traje fokusuranje sa kamerom ?! :) Negdje sam citao, da zabada ponekad ili da dugo traje.

ebem li ga.. nekada lepo fokusira nekada se muci,standardni lg :) ali rekose da ce to da isprave sa 4.4.3 iako verovatno nema nista od toga :)

Samo da zahvalim svima koji su dali svoje predloge oko roma i kernela :wave: Inače sam ipak rešio da budem na aosp za početak pa ću da dodam xposed dok custom romovi ne budu u ''stable'' fazi. Slim je fin, jedino što mi se ne sviđa njegov estetski aspekt :)

manje vise svi su stable romovi kod nexus uredjaja.. o kakvom se estetskom aspektu radi ? :)

Postoji Jishnu's camera Mod koji ispravlja focus. Meni radi korektno. A verujem da ce Google posle novog updejta unaprediti softver kamere negde sam citao tako da bice to sve pod konac :)

kad je rekao "estetski aspekt" mislio je "nedostatak estetskog aspekta" :D

Meni normalno fokusira...ne tripuje.

Upravo tako :) Sviđa mi se clean aosp izgled i modifikacije koje idu uz njega. Zato mi je trenutno najprimamljiviji aospa (iliti paranoid). Za razliku od Omnija koji dodaje puno novog (i čini se utrkuje sa CM, nebili ga posr**:) ali pri tom ne vodi računa o dizajnu, PA tim je napravio potpuni zaokret u odnosu na svoj raniji rad i čini mi se dobro prepoznao trenutak za promenu. Prvi sam bio CM fan još od v7, ali mislim da polako gube ''mojo'' :)

@stabilnost romova Znam, ali trenutno nemam živaca ni za sitnije bagove. Zato sam i uzeo Nexus-a, zbog čistog androida i stabilnih custom romova. Do sada kada god bih kupio nov mob, u roku od 7-15 dana bi pao custom rom ma kakav da je, bolji je od stock tw, sony, lg...:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno