Šta je novo?

LG Nexus 5

Voyager, kad stavis na 3G only nece da ti prebaci na 2G kad nema brze mreze vec ces izgubiti istu.

Nope.

If you have a 4G device and do not have 4G reception, then it will fall back 3G. If even that is not available, it will drop back to 2G (voice) and then to nothing. There are no more “1G” networks, they were analogue-based and were replaced by the digital 2G technology in the 80s and 90s.
sa nekog Austalijskog

...as the phone still supports 2G and will switch to the slower network if 3G is not found.
sa Appleovog foruma

Or you can be in an area with no 3G hardware to connect to and still have full strength voice Correct ?

Only if you fall back to 2G, and your phone will let you know by showing 2G instead of 3G.

To je samo neki od citata :) Ta podešavanja samo stavljaju akcenat na koju mrežu korisnik želi iz ovog ili onog razloga da bude nakačen, ALI pod pretpostavkom da uvek želi da bude nakačen.

Možda ako pričamo o opciji koja zaista glasi 3G ONLY, ali default podešavanja kažu 4G, 3G i 2G. Nema šanse da se ne radi fall back automatski, pogotovo ako je svima default podešavanje na 4G. Onda nikome telefon ne bi radio kod nas dok se ne uđe u opcije i ne prebaci na 3G ili 2G... a radi i sa uključenim LTE, jer radi fall back na 3G I 2G :)

Zato što je default uvek preferred podešavanje. Nikada only.

ma to su menjali od KK verzije... ranije si imao i only i prefered, znam da sam se začudio kad sam prvi put ušao u tu opciju na n5. izgleda da sad ima samo prefered a piše kao da je only :)

koliko vam je rama obično slobodno, kod mene je to negde u proseku oko 1000Mb-1100Mb, a na nexusu 4 je to bilo od 1200Mb-1300Mb. Sada je mnogo manje opterećen App nego Nexus 4 pošto sam ga tek uzeo pre dva dana i nism mu sve instalirao. Dali je to normano da Nexus 5 više "jede" rama od Nexus 4

Mogu li da povezem tel. sa usb flešom ako nije rutovan

Poslednja izmena:
Bas tako. Opusti se i uzivaj ako ti sve radi kako treba, a verujem da je tako. ;)

koliko vam je rama obično slobodno, kod mene je to negde u proseku oko 1000Mb-1100Mb, a na nexusu 4 je to bilo od 1200Mb-1300Mb. Sada je mnogo manje opterećen App nego Nexus 4 pošto sam ga tek uzeo pre dva dana i nism mu sve instalirao. Dali je to normano da Nexus 5 više "jede" rama od Nexus 4

I kod mene je toliko prosek. Sad se spustilo na 900mb. Ma samo uzivaj...

nisam ni oraćao pažnju, ali sam ubacio onaj brojač iz gravity, pa vidim da ide između 500 i 850.

Neog, da li neko koristi eksternu memoriju na telefonu? Čas hoće da mi mount-uje karticu, čas neće. Ne mogu da dokučim zbog čega.

Neog, da li neko koristi eksternu memoriju na telefonu? Čas hoće da mi mount-uje karticu, čas neće. Ne mogu da dokučim zbog čega.[/QUOTE]

To i ja pitam: Mogu li da povezem tel. sa usb flešom ako nije rutovan i kako

možeš, ali moraš da koristiš nexus media importer i sve da otvaraš kroz njega.

Ja sam rootovan, ali stick mount ne radi kako treba. moraću da pišem developeru.

Pa instaliraj tu aplikaciju, kupi USB host kabal i probaj.

Samo da javim da je izgleda clockworkmod superuser (koush) pravio problem.
Ubacio sam chainfire-ov supersu (pošto on pravi i stick mount) i iz prve je mountovao.

Uspeo sam da povežem preko OTG kabla bez ruta. Ne znam dali mogu da napišem koja je App

Ja ne znam ko jos koristi koush-ov superuser, toliko problema pravi na svakom koraku da je to strasno, dok sa druge strane SuperSU me nikad nije izneverio.

Meni lepši SuperSU. :-D Ja koristim Nexus Media Importer i na fonu i na n7, radi bez problema.

Ja ne znam ko jos koristi koush-ov superuser, toliko problema pravi na svakom koraku da je to strasno, dok sa druge strane SuperSU me nikad nije izneverio.

Koristim onaj implementirani Superuser u SlimKatu i za sad nisam imao problema, kad ih bude, vraticu se na SuperSU. :D

Jel moze nekako da se naprave dve particije na nexusu 5? Jer sam navikao da kad instaliram rom izbrisem celu internu na samsungu. Onda sa externe flesnem rom. Tako izbrisem i one glupe foldere i smeće što mi se nakupi na internoj memoriji.
E sad pošto nexus nema externu plašim se da ne izbrišem romove pa da onda nema šta da flešnem.

E svašta će ljudima pasti na pamet.
Pogledaj kako radi adb sideload za to što hoćeš.
Ili flešuj stock preko fastboota posle brisanja svega pa prebaci rom pa flešuj njega.

Nazad
Vrh Dno