Šta je novo?

LG Nexus 5

Imam problem sa slikama koje sam vracao na tel. Crne su... Kako da resim?

Odakle si ih vraćao? Jesi li napravio bekap tih fotografija? Slike su ti se pokvarile (corrupted) i tu nema rešenja osim da se ponovo prekopiraju na telefon.

Sad vidim da su pokvarene. Srecom nema ih puno i photoshop ih otvara i mogu da ih popravim :)

Stigle su mi Xiaomi Piston 2 slušalice. Odlične su. :)
Samo me trenutno naša carina ne omašuje. 400din sam platio za vrednost od 15$...

Skoro su mojoj koleginici za 70e šminke naplatili 20e carine.... Ološ.

Off-topic, ali možda su naplatili carinu i PDV, što je na iznos od 70e nešto preko 20e. I trebali su. Pazi, pod jedan, plaćanja carine je oslobođeno samo ono što dolazi od fizičkih lica, ali se PDV i tu plaća ako je vrednost robe preko one koja je zakonom propisana od oslobađanja. Na stranu to što kad kažeš da je neko naručio šminke za 70e prva pomisao je da je taj neko šminkerka i da od toga zarađuje.

Samo me trenutno naša carina ne omašuje. 400din sam platio za vrednost od 15$...

Baci neki kratak review kad budes stigao :)
Zainteresovan sam za kupovinu istih.

Ok je to, trećina od 1200 dinara je 400. Roba stigla od pravnog lica i to podleže obračunu svih dažbina :)

Ja svoje očekujem sutra :)

Baci neki kratak review kad budes stigao :)
Zainteresovan sam za kupovinu istih.

Od kako su stigle ih koristim (upravo sada slušam muziku preko njih) i prvi utisak je odličan. Pakovanje, kao i same slušalice, miriše na čokoladu i vidi se da je uloženo puno truda u detalje i materijale koji će biti upotrebljeni. Dobijaju se 4 pari gumica za uši različitih veličina, tako da će odgovarati svakome.

IMG_20140520_103815.jpg

Slušalice i konektor su izrađene od aluminijuma, dok je membrana od berilijuma. Kabl je odličnog kvaliteta, vrlo je mekan i prekriven je paracordom, dok, tako kažu, unutra su vlakna od Kevlara. Konektor je pozlaćen radi boljeg kontakta i prevencije od oksidacije.

IMG_20140520_103749.jpg

Visoki tonovi se odlično čuju, dok su basovi baš taman koliko treba. Boja zvuka je odlična, nisam menjao ekvilajzer, a razlika drastična u odnosu na Apple In-Ear slušalice (koje retail koštaju 4x skuplje), kao i nekih Sennheiser u ovom cenovnom rangu. Pojedine pesme su dobile potpuno novu dimenziju, jer čujem neke detalje koje nisam do sada čuo.

IMG_20140520_110253.jpg

Handsfree radi odlično, kao i kontrola zvuka. Prisutni su tasteri za pojačavanje i utišavanje, kao i Play/Pause (javljanje na poziv).

IMG_20140520_112141.jpg

Mislim da Xiaomi Piston (nova verzija) predstavlja odličnu kupovinu za ovu cenu.

Postoje kopije ovih slušalica, a kako mi je prioritet bio da budu original, istraživao sam.
U drugoj temi (za Bubice) sam postavio link gde sam poručio, ali evo i ovde - Link

Oni su zvanični prodavci Xiaomi telefona i opreme, pa sam zato poručio od njih. Stigle su za oko 25 dana.

Ok je to, trećina od 1200 dinara je 400. Roba stigla od pravnog lica i to podleže obračunu svih dažbina :)

Pretpostavio sam da će mi ~toliko naplatiti ako otvaraju. Ali najveći problem je što mi uvek raskupusaju pakovanje u kome stiže artikal (a svako ko me zna, zna koliko sam pedantan po tom pitanju) i onda sve tako izvađeno iz pakovanja, iscepano, zgužvano, nabiju nazad u kovertu/pakovanje.

Poslednja izmena:
Pakovanje i sluške koje mirišu na čokoladu - zanimljivo :)

@Corvus Corax

Svaka cast druze,nisam ocekivao ovoliki opis sa sve slikama :)
Hvala puno.
Najverovatnije cu ih pazariti,samo mi se ne ceka 25 dana,ali tu nazalost ne mogu puno da uradim :)

Postoje kopije ovih slušalica, a kako mi je prioritet bio da budu original, istraživao sam.
U drugoj temi (za Bubice) sam postavio link gde sam poručio, ali evo i ovde - Link

Oni su zvanični prodavci Xiaomi telefona i opreme, pa sam zato poručio od njih. Stigle su za oko 25 dana.

Narucio sam iste ove slusalice ali sa linka koji je postavio fkloznica. Narucio sam ih 4 Maja tako da ih ocekujem ovih dana. Vec mi je stigla silikonska futrola porucena istog dana ali sa ebay-a ali kontam da nema veze i to je iz kine :D Taman kad sam video da ih je fkloznica hvalio pokvarile su mi se Samsung sluske ( oksidirao deo sa mikrofonom i kontrolama, verovatno od znoja posto sam ih koristio za trcanje) sto su dosle sa Note kecom sva sreca pa sam imao iste rezerne od Note2 :D

^ Taman ćeš moći da ih uporediš sa slikama koje sam postavio. :) fkloznica je dobio srebrne, a ne braon. Samo nisam skontao da li je dobio prvi model ili je dobio IFA model. U svakom slučaju, najbitnije je da su original, jer kopija nije ni blizu po kvalitetu.

Evo i ja sam narucio sad sa linka koji je postavio Corvus. :)

^ Taman ćeš moći da ih uporediš sa slikama koje sam postavio. :) fkloznica je dobio srebrne, a ne braon. Samo nisam skontao da li je dobio prvi model ili je dobio IFA model. U svakom slučaju, najbitnije je da su original, jer kopija nije ni blizu po kvalitetu.

bile su IFA :) mozda i bolje sto je tako ispalo posto sam mu trazio refund od 10 dolara i naravno dobio. sve u svemu izasle su me 14.5 dolara ,sto je vise nego dobro :D

Ja sam zlatne poručio mada kontam da ce biti ok pošto prodavac ima 117 feedback-a i svi su pozitivni.

Ja tek sad provalio da ovde stoji 1 Year Warranty. Mogu misliti kako ta garancija izgleda u praksi. :D

^ Postoji garancija, samo moraš da im pošalješ nazad proizvod koji kupiš od njih (kao i svuda). Skroz su ok likovi, ispričao sam se sa jednim od njih. :)

corvus da li su slusalice bile na popustu (rece da si ih platio 15$), posto na onom linku kostaju 16e ili 22$?

Nisam rekao da sam ih platio 15$, već da je ta vrednost bila na paketu. :) Nisu bile na popustu, već je cena bila i viša - 25$.

Evo stigle su i moje, naručio zlatne/braon, zlatne/braon i stigle, verzija 2, razlikuje se malo od onog na Aliexpressu, kod umetaka piše S, M, L, nisu nacrtane slušalica i note, a dobio sam i onu kao metalnu iglu za kravatu... koji moj je to? Da uhvatim kabl i na rever zakačim?
I, stvarno mirišu na čokoladu :) A zvuk, ima instrumenta koje ranije nisam čuo :D

Edit: E da, pisalo 10$ Electronics i tako su i carinili. Nisu skroz ni vadili iz koverte, a kamoli otpakivali.

Poslednja izmena:
Evo stigle su i moje, naručio zlatne/braon, zlatne/braon i stigle, verzija 2, razlikuje se malo od onog na Aliexpressu, kod umetaka piše S, M, L, nisu nacrtane slušalica i note, a dobio sam i onu kao metalnu iglu za kravatu... koji moj je to? Da uhvatim kabl i na rever zakačim?
I, stvarno mirišu na čokoladu :) A zvuk, ima instrumenta koje ranije nisam čuo :D

Da, to je unapređeni model. Stari model ima nacrtane note i slušalicu, a novi model ima oznake S, M i L. Tako je i kod mene.

To je da zakačiš slušalice za kravatu. :D

mene te vase sluske podsecaju dosta na soundmagic e10, koje sam imao... moguce da ih je radila ista fabrika, u svakom slucaju ako su i priblilzno iste zvuku e10 dobili ste vise odlicne sluske za odlicnu cenu... :) cak i ja razmisljam da porucim te, cisto da vidim kakvog je kvaliteta zvuk... ^^

mene te vase sluske podsecaju dosta na soundmagic e10, koje sam imao... moguce da ih je radila ista fabrika, u svakom slucaju ako su i priblilzno iste zvuku e10 dobili ste vise odlicne sluske za odlicnu cenu... :) cak i ja razmisljam da porucim te, cisto da vidim kakvog je kvaliteta zvuk... ^^

+1 - miris cokolade :)

Dajte predlog, neki case najbolji i najtanji...i najlepši :d

Vrh Dno