Šta je novo?

LG Nexus 4

a da li ce se i kad dobije android 5.0 poboljsanit kamera (sumnjam), brzina (dovoljno brz i ovako), baterija (mozda malo). Tesko da moze nesto primetno da se promeni.

To je vise hype da se ima najnovija verzija,nego sto ona zapravo i donosi neka poboljsanja.

Sve je to minorno,ok kontam ima ljudi koji vide ta poboljsanja,ali je mnogo veci procenat onih koji bi samo da se hvale kako imaju najnoviju verziju itd.

Pa ne mogu kljucne stvari da se poboljsaju mnogo. Ali kad pogledas razlike u sistemu izmedju 4.2 i 4.4, mnogo se tu stvari poboljsalo

Bokseru, probao si 4.4 pa znas? ja iskreno mislim da updati nakon izbacivanja novih modela polako idu unzad, da bi posle par godina postali smesno losi i naterali te da kupis novo celjade.

Mene najvise nervira Android OS wakelock, pojede mi bateriju ako ne skontam na vrijeme. Battery dropovi su takodje irititajuci. Push notifikacije, isto. Ima toga jos. To su ipak krucijalne greske. Nadamo se da je to ispravljeno u 4.4. Nisam gladan za novim funkcijama, ali ovo sto imam hocu da radi bez greske.

Meni je baterija dobra sada, nemam wakelocks, za onaj jedan sam našao da zeza Wi-Fi mreža na poslu ali ona obična opcija u stock Androidu je to odlično riješila. U ovom trenutku mi telefon ima 1d 15h i 23% baterije. Ne traje uvijek toliko, naravno, zavisi koliko i za šta ga koristim.

Pare su u pitanju. Ko bi onda kupio nov telefon, ako zna da ce dobiti update. Razmisli dobro, jel bi ti ugrozio da si na njihovom mestu.
Nije baš tako. Mnogo više ima korisnika npr. S2 koji su još na nekoj 2 verziji androida, niti znaju da treba update niti bi se baktali sa tim, to im dođe ko špansko selo. Nemaju ljudi vremena za to niti ih interesuje, ja prvi sve manje imam vremena, hoću sve da mi radi bez bilo kakvih custom romova i prčkanja. Druga stvar je što ti sve posmatraš kroz benč i gekove ovde, nama je najbitnije, ostalim potrošačkim masama koji niti znaju za benč forum niti znaju šta je update ama ič to znači. Takvi će kada im istekne ugovor 2god. kupiti ponovo najjači model da bi imali najjači i najbolji model i zdravo.

Pa valjda kad pricam ovde pretpostavljam da su entuzijasti i da znaju vise, a ne noob-ovi koji ne znaju da razmeste ikone na homescreen-u.

Više je noob-ova nego entuzijasata. Zatvorili bi fabrike kada bi im telefone kupovali samo entuzijasti, a cifre prodatih telefona ne bi bile u milionima nego mnogo mnogo mnogo manje.

Da li baterija inače duže drži nakon par prvih punjenja? Vidim da neki pričaju o tome tu i tamo.

Da li baterija inače duže drži nakon par prvih punjenja? Vidim da neki pričaju o tome tu i tamo.

Nema veze sa tim, ovo su nove Li-ion baterije (bez memorijskog efekta). Da imas 3310 pa hajde :D :) Ako zelis produziti bateriju moras se poigrati sa drugim stvarima :)

Ja sam sasvim zadovoljan sa baterijom na N4 :)

Ja probao onaj 4.4 port sa N5 i ono je uzas po meni.
Ruku na srce,sve radi ok,nijedan fc ili nesto slicno nisam imao,ali zato baterija traje bukvalno duplo manje nego na cataclysm romu sa hells kernelom.
Dok ne izadje cataclysm 4.4 ja nista ne diram :)

Kačio sam ja slike sa PA 4.4 porta sa 5h 30ak min SOT, doduše 2g+WiFi ali uz 20h rada ako se ne varam. Imao sam fc kalendara, par puta dnevno je iskakalo i znao je da zasecka nekad pa sam se vratio na Stock 4.3 dok ne stigne zvanično. :)

Poslednja izmena:
Cini mi se da ovde niko nije spominjao sledecu temu, ako jeste, izvinjavam se unapred.

Naime, nas N4 nece dobiti launcher koji ima N5, tacnije ne ceo vec samo deo. Onaj deo koji se odnosi na google now nece se naci u OTA. Dakle, nema google now homescreen-a i one mogucnosti da pokrenes now sa "ok, google".

Jasno je da ce se to portovati, pa cak i sada je to moguce ali ovo je po meni totalni ispad. Nikada se do sada nije desilo da novi nexus ima neku ekskluzivu u odnosu na prethodni.

A kada ce google okaciti novi factory image, to je d(r)uga prica...

Jel to neka guglova zvanicna objava ili random likovi nagadjaju po netu.
Ne vidim zasto N4 ne bi to dobio kad i na portovanom romu radi izuzetno dobro.

Zvanicni stav googla je da je to ekskluzivno za n5 do daljnjeg.

"ok google" koji uvek sluša (tj na desktopu) i ne troši puno baterije je moguć zbog S800 čipseta koji ima tu opciju u sebi. na S4 Pro bi pojelo bateriju...

*** nama korisnicima se to ne svidja, ali mozemo ocekivati sve vise ovakvih stvari u buducnosti, nastojavsi da se kupuju novi telefoni. :) U kojoj mjeri ce im to uspjeti vrijeme i statistika ce pokazati.

Sta nema bre, ja juce instalirao KitKat launcher na note 2 i radi "Ok Google" tj otvara pretragu glasom!?

Dobio i ja sivu ikonicu Google podešavanja :) Sve stock.

Ja licno cekam PA rom sa 4.4 kitkatom. Bezveze mi je da stavljam stock rom posle PA iskustva.

Nazad
Vrh Dno