Šta je novo?

LG Nexus 4

Stvarno nije u redu, trebalo bi da svi nexus uredjaji dobiju novu verziju androida u isto vreme, bas radi ekskluzive. Ovako ispade da je googleu najbitniji N5. Sve vise me razocarava google ;(

Stvarno kako ih nije sramota. Ja vec nocima ne spavam. Izgubio sam i apetit.

Sad u inat treba preci u Apple i uzeti "Kardashian" 5s!

Kao da ne znam šta donosi 4.4 ili vam telefon ne radi dobro pa vam je od vitalne važnosti što pre da izađe.

Poslednja izmena:
To je zavisnost, da moras nesto novo da probas.

4.2.2 na 4.3 nista nije posebno doslo, ali na 4.4 je vec druga prica.

Imam pitanje jedno,uzeo sam juce Nexus 4 i hteo da proverim koliko mi je stanje na racunu. Kucao onu poruku za vip i kliknuo slucajno da ne moze da salje poruke na takvr brojeve i sada ne mogu da proverim stanje. Zna li neko kako da vratim to?

To je zavisnost, da moras nesto novo da probas.

4.2.2 na 4.3 nista nije posebno doslo, ali na 4.4 je vec druga prica.
Upravo, zavistnost.
Koje su po tebi bitne razlike između 4.3 i 4.4? Po tebi, ne da se gađaš sa linkovima punih gomile stvari koji običnim smrtnicima ništa ne znači, nego po tebi da navedeš.

@Roberto_Baggio, skini sa plej stora app "Moj Vip".

A jel moze nekako bez aplikacije? Nekako sam navikao ovako da proveravam

Upravo, zavistnost.
Koje su po tebi bitne razlike između 4.3 i 4.4? Po tebi, ne da se gađaš sa linkovima punih gomile stvari koji običnim smrtnicima ništa ne znači, nego po tebi da navedeš.

Optmizacija na prvom mestu. Ono sto sam video na developers google delu, mnogo toga je promenjeno, zato ce i slabiji telefoni gurati 4.4 (naravno mislim na stock, ne na bloat-ovane Sammy ili LG ili HTC), Immersive mode i zanimljiv dialer.

@Baggio ja koristim ovo https://play.google.com/store/apps/details?id=vipracun3.webnet.rs

Poslednja izmena:
Hvala Djilkosh,ovo mi odgovara :)

Ajde da stavimo 4.3 na boji hardver od N5 pa da vidimo koliko je to optimizovanije, pa realno da se kaže koliko je optimizovano i bolje radi 4.4 od 4.3. Glupo je da kažemo da 4.4 na boljem hardveru N5 bolje radi od 4.3 na slabijem hardveru N4. A za slabije zahtevne uređaje, pa da vidimo da li će dobiti manje zahtevni uređaji, kada to vidim da dobiju onda možemo da kažemo. A koliko sam shavtio ovaj update neće dobiti slabiji uređaji sa npr. 512Mb RAM-a. Do tada je sve na papiru/sajtu. Ja sam video google servise da su update najviše, ikonice i to je to. Kažem ja kao običan korisnik koji je gledao video klip.

Kao obican korisnik koji ne gleda sitna crevca... Naravno neces ni osetiti. Ja pricam u svoje ime i jos po nekih ;)

Ajde da stavimo 4.3 na boji hardver od N5 pa da vidimo koliko je to optimizovanije, pa realno da se kaže koliko je optimizovano i bolje radi 4.4 od 4.3. Glupo je da kažemo da 4.4 na boljem hardveru N5 bolje radi od 4.3 na slabijem hardveru N4. A za slabije zahtevne uređaje, pa da vidimo da li će dobiti manje zahtevni uređaji, kada to vidim da dobiju onda možemo da kažemo. A koliko sam shavtio ovaj update neće dobiti slabiji uređaji sa npr. 512Mb RAM-a. Do tada je sve na papiru/sajtu. Ja sam video google servise da su update najviše, ikonice i to je to. Kažem ja kao običan korisnik koji je gledao video klip.
Ha ha samo si ljubomoran jer tvoj telefon nece jos dobiti upgrade na 4.4, pa se kao tesis :)

Nije zavist da se proba nesto novo, ali do sad je bio takav slucaj da cim se predstavi novi upgrade odmah se dobije za sve uredjaje ( nexus), po ovom novom pravilu nexus posustaje za apple upgradeom. Oni su bar izbacili iOS7 za iP4, al to je drugo sto on radi losije, jer sam apple tako hoce, a ovi ni ne izbace upgrade za noviji telefon, dobro da nisu i N4 izbacili, ali ko zna do kraja :)

Google hoce kao WP8,da jednako radi sistem na svim konfiguracijama.
A donekle i razumem korisnike Nexusa sto se nerviraju.Ocekuje se da prvi dobiju update pa ih zezaju danima sto se ne pusta.
Ako procuri za S2 custom flesovacu prvo tamo da vidim kako radi.

cim se predstavi novi upgrade odmah se dobije za sve uredjaje ( nexus)
Kratkog je to vijeka i za Nexus, samo 18 mjeseci.
I na šta se odnose ti apdejti, da li samo na nove verzije Androida ili bude još nekih manjih apdejta?
Koliko novih verzija Androida je Nexus 4 naknadno dobio? Samo jednu, ovu na 4.3?

Vidim nov si ovde na forumu, ali ima vremena naucices kako samsung radi i ostali. Pogotovo da ne verujes ovim no name sajtovima. S2+ je dobio 4.2.2, jer je noviji, a za S2 obican nema vise.

Pare su u pitanju. Ko bi onda kupio nov telefon, ako zna da ce dobiti update. Razmisli dobro, jel bi ti ugrozio da si na njihovom mestu.

Znam ja to sve,nisam uopste laik za mobilne telefone,samo prenosim neke sture informacije.
Koristim Samsung skoro 2 godine i jasna mi je njihova politika.
Zato sam i odlucio da promenim brend,jer je njihovo ponasanje prema korisnicima postalo bahato,kao Apple svojevremeno

Poslednja izmena:
Ta vest je cista glupost, no offense. Ista je bila i za 4.2.2 update pa niceg nije bilo. Pravo je cudo sto se samsung smilovao pa izbacio 4.1.2 za s2 i S Advance. Bilo bi lepo videti kit-kat ali s obzirom na BloatWiz to bi se vuklo nevidjeno.

Nije nam zurba nikakva, barem znamo da cemo ga dobiti. Tuzna vijest je ta da je podrska jos samo 6 mjeseci :D

Po meni je 18 meseci sasvim dovoljno. Ja licno tesko da mogu da ostanem na istom telefonu toliko, mada N4 ce verovatno biti prvi koji ce preziveti kod mene vise od godinu dana :).

Po meni je 18 meseci sasvim dovoljno. Ja licno tesko da mogu da ostanem na istom telefonu toliko, mada N4 ce verovatno biti prvi koji ce preziveti kod mene vise od godinu dana :).

Ma gdje dovoljno, slabo ko kupuje telefon cim se pojavi. Ja bih ga gurao dokle hardverski moze samo da dobijam zvanicni update, ne dosadi mi telefon. Mada bice kastomizacija sta nas briga, gurace ga entuzijasti dokle god je moguce, nije ovo samsung i sl. Vidimo koliko dobro i dugo Sgs guraju pri teskim uslovima :)

Poslednja izmena:
Ma gdje dovoljno, slabo ko kupuje telefon cim se pojavi. Ja bih ga gurao dokle hardverski moze samo da dobijam zvanicni update, ne dosadi mi telefon. Mada bice kastomizacija sta nas briga, gurace ga entuzijasti dokle god je moguce, nije ovo samsung i sl. Vidimo koliko dobro i dugo Sgs guraju pri teskim uslovima :)
Potpuno se slazem, nema nas mnogo koji mogu da odmah kupe najbolji model. Mnogi cekaju da cena osetno padne pa tek onda kupuju. Pa je 18 meseci podrske za nas kratak rok :)

Nazad
Vrh Dno