Šta je novo?

LG Nexus 4

Kao i da se zamena Gnex za N4 apsolutno isplati!
Ne isplati se bas, narocito sa ovim cenama kod nas. Ja sam bio bas zagrejan da menjam GN za N4 u pocetku ali posle sam shvatio da jedina bitna stvar u kojoj prednjaci N4 je estetske prirode, ostalo sve je minimalno i skoro neprimetno poboljsanje u odnosu na GN (kamera, autonomija... pa cak i brzina u svakdnevnom koriscenju telefona).

http://www.phonearena.com/news/Myst...ng-Nexus-models-running-Android-4.2.x_id39632

Poslednja izmena:
Najveca prednost N4 je brutalan hardver ispod haube i dugorocno gledano moze da sluzi sigurno 2-3 godine bez potrebe da se razmislja o promeni telefona.

Iako je S3 generalno kompletniji telefon, N4 je bolji hardverski, nemerljivo je lepsi od samsunga fizicki i softverski, a i kad vidim ko sve kupuje i nosi S3 smuci mi se zivot

Poslednja izmena:
Dosta niske rezultate benchmarka sam dobio, niže i od onih sa gsmarene. Baš čudno. Ovako u realnom radu je brz. Postaviću konkretne cifre malo kasnije. Test ide sutra.

Da li menjati gnexus za N4? Apsolutno da! Ako si u mogucnosti ako nisi on "ne valja, ne impresionira, spor je, ruzan i ne vredi..."

Posle svega viđenog apsolutno ostajem na gnex-u. Po meni prelaskom na N4 ne dobijam ništa (ista kamera; meni subjektivno bolji SAMLOED; dizajn podjedanko dobar; u brzini i ne vidim neku znacajnu razliku za sada; jedino što je kod gnexa krš je zvučnik).

Ipak čekam neki drugi 1080p smarthphone sa čistim androidom.

e da kad si spomenuo zvucnik na gnex-u kakav je na N4? jel se cuje kada zvoni ok?

^ tako je to kad LG napravi Nexus. Mnogo bi bolje bilo da je to Motorola. Na papiru je dosta obecavao a one smesne google cene su privukle paznju, na kraju se dobija telefon koji jeste hw bolji od GNexusa (cpu, gpu i kuciste) a ima cak malo losiju kameru i zvuk, jednostavno je neubedljiv za tu cenu i ne isplati se prelazak sa GNexusa koji je odavno najbolja kupovina za sve kojima treba Android telefon sa velikim hd displejom (odnos cena/performanse).

Valjda ce sledeci Nexus biti Samsung/Motorola/Sony.

@ vugla
Na CM-u zvuk je mnogo jaci:D

@ vugla
Na CM-u zvuk je mnogo jaci:D
Ma sredio sam ja zvuk sa BEATS+XLOUDER sa XDA ali opet nema tu prirodnu dubinu starih Alcatel telefona :). Ne razumem zašto im je toliki problem da naprave kvalitetan i glasan zvučnik kao jednu od osnovnih funkcija telefona, i to kažem generalno za većinu proizvođača.

Nisam probao kakvo je stanje sa izloženim N4, pa nebi bilo loše da neki vlasnik podeli informaciju o tome.

Jel zna neko kad se naruci tel preko play store-a,jel moze da se adresira slanje na drugu zemlju ili mora recimo ako je kupljen u Nemackoj da se samo salje u Nemacku?

Koliko sam ja upoznat, svi bi tako kupovali da moze, ali problem je uvek bio ako je ta kartica iz Nemacke, iz te i te ulice, da tu i dolazi ili u tom gradu ili mozda samo u drzavi.

Ajde ako neko ima vremena da provrti ovih 10 benchmarka, pa da mi javi koje su dobijene cifre. Čisto da vidim da li je kod svih takva situacija.

1. Quadrant - 4683
2. Nenamark 1 - 59.7fps
3. Vellamo HTML5 - 1310
4. Antutu - 14487
5. Linpack - 52.593 single, 159.27 multi thread
6. BenchmarkPi - 525ms
7. CF-Bench - 11250
8. BrowserMark - 1846
9. Sunspider - 1932ms
10. Electopia - 57.65 WXGA , 39.99fps Fullscreen

Galaxy Nexus...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1360599236520.jpg
    uploadfromtaptalk1360599236520.jpg
    98.5 KB · Pregleda: 260
Nexus 4 naravno, ne znam zašto uvlačite Gnex u ovu priču :) . Takođe mislim na Stock netaknuti Rom, bez dizanja frekvencije procesora, menjanja kernela ili sličnih stvari.

Poslednja izmena:
Ставио сам само да се види колико је лош резултат, ништа више:)

Najveca prednost N4 je brutalan hardver ispod haube i dugorocno gledano moze da sluzi sigurno 2-3 godine bez potrebe da se razmislja o promeni telefona.

Ako ga ne ispustis :) Meni je najveci problem sa N4 ta staklena ledja. Statisticki telefon ispustim par puta u toku godine, tako da mi se nesto i ne kupuje. Inace izgleda i radi odlicno.

blog.gsmarena.com/wireless-charger-for-nexus-4-hits-the-shelves-of-the-google-play-store/ nikada mi nece biti jasno cemu ova stvar.. ajde da moze da puni na nekoj razdaljini od 1 metar na primer a ovako, ko da si stavio usb punjac u mob..

Ajde ako neko ima vremena da provrti ovih 10 benchmarka, pa da mi javi koje su dobijene cifre. Čisto da vidim da li je kod svih takva situacija.

1. Quadrant - 4683
2. Nenamark 1 - 59.7fps
3. Vellamo HTML5 - 1310
4. Antutu - 14487
5. Linpack - 52.593 single, 159.27 multi thread
6. BenchmarkPi - 525ms
7. CF-Bench - 11250
8. BrowserMark - 1846
9. Sunspider - 1932ms
10. Electopia - 57.65 WXGA , 39.99fps Fullscreen

1. Quadrant - 4938
2. Nenamark 1 - 59.4fps
3. Vellamo HTML5 - 1330
4. Antutu - 17897
5. Linpack - 76.281 single, 231.27 multi thread
6. BenchmarkPi - 487ms
7. CF-Bench - 12944 (drugi put 13755)
8. BrowserMark - 1838
9. Sunspider - 1811ms
10. Electopia - 58.23 WXGA , 58.08fps Fullscreen

11. Nenamark 2 - 59.1
12. Basemark ES 2.0 - 53.44
13. Smartbench 2012 - 3196-3271

Linpack i BenchmarkPi mislim da nisu bas pouzdani.

@Gizmo, Mozda bi bilo dobro da testiras bateriju sa ovim (i da to radite i ubuduce sa telefonima koje testirate), posto je to mnogima bitna stavka:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antutu.tester

Mislim da je prilicno pouzdan, posto drzi procesor na 100% opterecenja i drzi ekran ukljucen, pa meri vreme za koje ce se baterija spustiti od 100% do 19% i na osnovu toga racuna rezultat. Test traje dugo, tj onoliko dugo koliko baterija moze da izdrzi, pa je najbolje da se ostavi preko noci da radi.

blog.gsmarena.com/wireless-charger-for-nexus-4-hits-the-shelves-of-the-google-play-store/ nikada mi nece biti jasno cemu ova stvar.. ajde da moze da puni na nekoj razdaljini od 1 metar na primer a ovako, ko da si stavio usb punjac u mob..

Kako ti nije jasna. Dođeš kući, spustiš ga na punjač, dođeš na posao spustiš ga na punjač, kod prijatelja itd. Nema potrebe da se razvlače kablovi. I bukvalno ga puniš uvek po malo. Doduše, mora standard da zaživi kako bi ovi punjači postali sveprisutni.

Uzeo sam ga juce u telenoru za 40 soma sa onim pis 1000 paketom. Mislim da je to odlicna kupovina, pogotovo jer sam vec koristio taj paket. Evo nekih mojih prvih utisaka, mada je vecina stvari vec recena.

Prvo, pakovanje je bas siromasno, samo kabl i adapter za struju i to je to, nema slusalica npr uopste. Secam se ranije uz skupe telefone se dobijalo bogato pakovanje, ali s obzirom da hoce da skresu cenu sto vise, to mi je prihvatljivo.
Vec sam video telefon, ali opet svaki put kad ga uzmem u ruku izgleda predivno, monolitno i bez ikakvih dugmica i oznaka spreda. A pozadi je jos brutalniji, najbolja zavrsna obrada koju sam video. Ne znam ko je pominjao krckanje, ali ne vidim ni mogucnost da se to desi ikada osim ako ne olabave srafici mozda, pa da ga pritegnes samo.
Dilema mi je sta raditi za zastitu....dal stavljati neki kejs i foliju da budem siguran. A opet toliko je lep da mi je greota :D

Sto se tice softvera, tu nemam sta dodati. Rekli su svi. Jednostavno radi onako kako je zamisljen android da radi: savrseno. Nikad ovaj izgled i osecaj ne bi menjao za neki presvuceni (samsung, htc, lg, sony...) sistem.
S ovim izgledom mi android konacno izgleda lepse od iOS-a a i radi podjednako dobro ili bolje od ajfona.

Kamera ima malo blede boje u odnosu na samsung recimo, ali meni ne smeta pogotovo sto su slike jako ostre i aprat skoro uvek uspesno uhvati sliku, bez muljavih fotki i kasnjenja. Interfejs je najbolji do sad vidjen, al to cete videti kad stigne JB na ostale marke telefona koliko je dobro uradjeno na JB-u.

E sad ekran. Tu sam bio najvise skeptican zbog komentara, ali iskreno ne znam kome ovo lose izgleda...meni su bas lepe i prirodne boje. Uporedio sam ga sa drugovim sgs2 i ono je bolesno sareno i prezasiceno za moj ukus. Video sam i ekran na S3 koji je bolji od ovog sto se tice kontrasta i crnih boja, ali opet to sarenilo preterano. Ostrina ekrana je fenomenalna i mislim da je ovo najostriji 720p prikaz koji sam ja video, osvetljenje takodje odlicno i pravo je uzivanje za citanje teksta. Nemam sta dodati zaista.

Od zamerki bih naveo vece zagrevanje od ocekivanog. Vec posle 10 minuta najobicnijih operacija krene da greje poprilicno. U igrama je kao termo pec :/ Al nije iznenadjenje kad ima kvadkor procesor i jos ono staklo pozadi je prilicno termo provodljivo.
Takodje, klizaviji je nego sto izgleda. Kad ga drzim u ruci izgleda kao da nece da mrdne al se ako ne pazim brzo izmigolji pa treba biti pazljiv. Meni telefon ispadne jednom u 2-3 godine, tako da ne brinem za to, ali opet ima ljudi koji manje paze pa zbog toga kazem.

Bateriju nisam stigao isprobati, od jutros posle dosta cackanja mi je na 75% - to je sve u granicama ocekivanog.
Eto to je neko zapazanje posle 12 sati koriscenja. Dok se ne pojavi nova generacija S4 i N5 mislim da je ovo najbolji telefon koji se moze kupiti trenutno (a imao sam kes da uzmem koji hocu) kad se uzme u obzir cena i sta dobijes za te pare.

Ovaj telefon prakticno ima neogranicen rok trajanja, s obzirom da je hardverski obezbedjen za narednih nekoliko godina i sa novim apdejtovima uvek ce imati najnoviji softver (android 5 uskoro) koji moze bez problema da tera. Kad pomislim da sam uzeo neki neki LG (regularni :) ), Sony ili HTC dobio bi eventualno jedan apdejt za par meseci na JB i cao zdra'o. O custom romovima necu ni da pricam koliko ih ima po netu i sta sve mozes dobiti s njima ako hoces da se cimas.

Poslednja izmena:
1. Quadrant - 4938
2. Nenamark 1 - 59.4fps
3. Vellamo HTML5 - 1330
4. Antutu - 17897
5. Linpack - 76.281 single, 231.27 multi thread
6. BenchmarkPi - 487ms
7. CF-Bench - 12944 (drugi put 13755)
8. BrowserMark - 1838
9. Sunspider - 1811ms
10. Electopia - 58.23 WXGA , 58.08fps Fullscreen

11. Nenamark 2 - 59.1
12. Basemark ES 2.0 - 53.44
13. Smartbench 2012 - 3196-3271

Linpack i BenchmarkPi mislim da nisu bas pouzdani.

Uh, negde je približno al negde baš odudara ovaj primerak što sam imao. Ne znam ni sam šta da mislim, i do čega je to tako. Testove sam vrteo i po više puta, restartovao telefon da vidim da li ima poboljšanja, ali ono što sam postavio su najbolji rezultati koje je izvukao.

Uh, negde je približno al negde baš odudara ovaj primerak što sam imao. Ne znam ni sam šta da mislim, i do čega je to tako. Testove sam vrteo i po više puta, restartovao telefon da vidim da li ima poboljšanja, ali ono što sam postavio su najbolji rezultati koje je izvukao.

Koga briga za rezultate kada radi bolje od svih ostalih telefona?

Nazad
Vrh Dno