Uzeo sam ga juce u telenoru za 40 soma sa onim pis 1000 paketom. Mislim da je to odlicna kupovina, pogotovo jer sam vec koristio taj paket. Evo nekih mojih prvih utisaka, mada je vecina stvari vec recena.
Prvo, pakovanje je bas siromasno, samo kabl i adapter za struju i to je to, nema slusalica npr uopste. Secam se ranije uz skupe telefone se dobijalo bogato pakovanje, ali s obzirom da hoce da skresu cenu sto vise, to mi je prihvatljivo.
Vec sam video telefon, ali opet svaki put kad ga uzmem u ruku izgleda predivno, monolitno i bez ikakvih dugmica i oznaka spreda. A pozadi je jos brutalniji, najbolja zavrsna obrada koju sam video. Ne znam ko je pominjao krckanje, ali ne vidim ni mogucnost da se to desi ikada osim ako ne olabave srafici mozda, pa da ga pritegnes samo.
Dilema mi je sta raditi za zastitu....dal stavljati neki kejs i foliju da budem siguran. A opet toliko je lep da mi je greota
Sto se tice softvera, tu nemam sta dodati. Rekli su svi. Jednostavno radi onako kako je zamisljen android da radi: savrseno. Nikad ovaj izgled i osecaj ne bi menjao za neki presvuceni (samsung, htc, lg, sony...) sistem.
S ovim izgledom mi android konacno izgleda lepse od iOS-a a i radi podjednako dobro ili bolje od ajfona.
Kamera ima malo blede boje u odnosu na samsung recimo, ali meni ne smeta pogotovo sto su slike jako ostre i aprat skoro uvek uspesno uhvati sliku, bez muljavih fotki i kasnjenja. Interfejs je najbolji do sad vidjen, al to cete videti kad stigne JB na ostale marke telefona koliko je dobro uradjeno na JB-u.
E sad ekran. Tu sam bio najvise skeptican zbog komentara, ali iskreno ne znam kome ovo lose izgleda...meni su bas lepe i prirodne boje. Uporedio sam ga sa drugovim sgs2 i ono je bolesno sareno i prezasiceno za moj ukus. Video sam i ekran na S3 koji je bolji od ovog sto se tice kontrasta i crnih boja, ali opet to sarenilo preterano. Ostrina ekrana je fenomenalna i mislim da je ovo najostriji 720p prikaz koji sam ja video, osvetljenje takodje odlicno i pravo je uzivanje za citanje teksta. Nemam sta dodati zaista.
Od zamerki bih naveo vece zagrevanje od ocekivanog. Vec posle 10 minuta najobicnijih operacija krene da greje poprilicno. U igrama je kao termo pec :/ Al nije iznenadjenje kad ima kvadkor procesor i jos ono staklo pozadi je prilicno termo provodljivo.
Takodje, klizaviji je nego sto izgleda. Kad ga drzim u ruci izgleda kao da nece da mrdne al se ako ne pazim brzo izmigolji pa treba biti pazljiv. Meni telefon ispadne jednom u 2-3 godine, tako da ne brinem za to, ali opet ima ljudi koji manje paze pa zbog toga kazem.
Bateriju nisam stigao isprobati, od jutros posle dosta cackanja mi je na 75% - to je sve u granicama ocekivanog.
Eto to je neko zapazanje posle 12 sati koriscenja. Dok se ne pojavi nova generacija S4 i N5 mislim da je ovo najbolji telefon koji se moze kupiti trenutno (a imao sam kes da uzmem koji hocu) kad se uzme u obzir cena i sta dobijes za te pare.
Ovaj telefon prakticno ima neogranicen rok trajanja, s obzirom da je hardverski obezbedjen za narednih nekoliko godina i sa novim apdejtovima uvek ce imati najnoviji softver (android 5 uskoro) koji moze bez problema da tera. Kad pomislim da sam uzeo neki neki LG (regularni

), Sony ili HTC dobio bi eventualno jedan apdejt za par meseci na JB i cao zdra'o. O custom romovima necu ni da pricam koliko ih ima po netu i sta sve mozes dobiti s njima ako hoces da se cimas.