Šta je novo?

LG Nexus 4

woot? :D
Očigledno nisam dovoljno detaljno pratio na času. My bad.

Ima ga u Telenoru u Knezu, ukljucen, moze da se proba... Displej me je bas razocarao, ne moze da se meri sa S2 i S3... Definitivno ne vredi te pare koliko kosta kod nas

@mahatma
kako ti nije jasno? Sa mat folijama nemaš problema sa odsjajima. zato se monitori prave mat, a ne glare.

A sta ako me boli k za odsjaj jer sam 90% vremena dok koristim telefon u zatvorenom? Glosy ekrani imaju bolji prikaz slike sto je meni na kraju bitnije.

Ima ga u Telenoru u Knezu, ukljucen, moze da se proba... Displej me je bas razocarao, ne moze da se meri sa S2 i S3... Definitivno ne vredi te pare koliko kosta kod nas

Ne moze da se meri zato sto ta dva telefona nisu za poredjenje. I njima je display sh1t al u drugom smeru. Boje su prebudzene i kao da non stop gledash crtani film, sve je uzasno neprirodno.

Ne moze da se meri zato sto ta dva telefona nisu za poredjenje. I njima je display sh1t al u drugom smeru. Boje su prebudzene i kao da non stop gledash crtani film, sve je uzasno neprirodno.

Ako ne sljasti i ako nisu boje napucane odmah je shit...
Od svih testova i foruma ja jedino i samo ovde procitah da je ekran krs... a razlozi i kriterijumi... fail.

A sta ako me boli k za odsjaj jer sam 90% vremena dok koristim telefon u zatvorenom? Glosy ekrani imaju bolji prikaz slike sto je meni na kraju bitnije.

th_watch-out-we-got-a-badass-over-here-meme.png

Čoveče izadji napolje vidiš da se uzbudjujes bez razloga... Inače ako si vampir priznaj, nećemo se ljutiti, kul je poznavati nekog vampirčića ;)

Haha, izgleda da je samo tebi shit, jer se na milione galaxy serija prodaje... Možeš da kažeš da je tebi shit, ali ne možeš da kažeš generalno... Ja bih mogao za taj tvoj ekrančić da kažem da izgleda kao da si nalepio 5 folija i da mu je contrast u minusu.

-----------------------------------------------------

Inače čačkao sam ga juče i hteo da vidim kamerica kakva mu je... Nije loša, ali čoveče na mom GS2 pre uslika nego na N4... A GS3 uslika još brže... Sto se tiče scroll-a tu je smooth i to je jedino što mi se svidja...

A malo sam probao i istiskao telefon i ovaj u NS-u KRCKA... Strašno!

@tetsuo
A reko sam ti vec. Na kraju je sve stvar ukusa. Kome sta vise prija i odgovara.

@emix
Ako je tako onda nisi dovoljno citao. Xda je prepun zalbi na ispranost ali i tamo ga porede sa sgs3 sto nije merilo. Ja sam ga uporedio sa htc sensationom, telefonom starim 2 godine i htc ima lepshe i punije boje. Isto tako kada poredim htc sa sgs3 opet mi htc ima lepshe i prirodnije boje. Nexus4 ih ima premalo, a sgs3 previse, to je ono sto hocu da kazem i zato oni nisu za medjusobno poredjenje, pogotovo ako je neko vec vlasnik sgs2 ili sgs3 pa je navikao na takve boje.
Pored ekrana, telefon je kul sto se tice svega ostalog.
Malo sam trazio i ima cak aplikacija za fix boja na playstoreu :) tako da je to ispravljivo. Mislim da je to prva aplikacija za koju sam video da je ocenjena sa 5 zvezdica.

Btw moj je narucen, "samo" jos da stigne :)

Imam pitanje oko izbora modela nexusa. Naime, planiram da ga uzmem preko us plej stora, i svaki dolar mi igra bitan faktor. Da li je 8gb dovoljno za telefon? Ne planiram da se igram na njemu, niti da gajim previše aplikacija. Muziku neću slušati preko njega...
U suštini, treba mi potvrda nekoga ko koristi telefon:-D
Da li je moguće prepuniti ga slikama? :)
Imam tf300, ni tu nisam previše mesta pojeo...

Baltam0s ne treba ti vise od 8Gb za takvo koriscenje koje si naveo. Slike su od 1 do 2.5MB velicine, video je mnogo veci. Moraces s vremena na vreme da prebacis slike i na komp :) ali bez problema ce stati bar 1000 slika.

baltamos, samo staviš da ti slike i video uploaduje na google+, kada uhvatiš wifi i posle možeš da brišeš stvari sa telefona.
A ako imaš 3g, uvek će ti biti dostupne.

Gledam sada oglase i cene n4 kod nas i zapade mi za oko tekst - eu lg garancija na god dana.. pa koji ce to meni ako ne mogu da ga servisiram ovde ili mogu... ? Te inostrane garancije mi nikada nisu bile jasne..

Model od 8GB ima free 5.5GB čini mi se. Što je smešno.

5giga he premalo za bilo kakvu upotrebu, I zabrinjavajuc izbor gugleta...

Svi koji se bune na prejake boje na Galaxy telefonima mogu bez bojazni da prebace na drugi screen mode (natural recimo).

^ Verovatno ljudi nisu dovoljno koristili Samoled ekrane da to znaju...

Čačkao sam ga večeras 10ak minuta u ušću Telenor. Nisam impresioniran. Ko ima gnex i ostale telefone u klasi sgs3 nemaju razlog da pređu na n4.

Čačkao sam ga večeras 10ak minuta u ušću Telenor. Nisam impresioniran. Ko ima gnex i ostale telefone u klasi sgs3 nemaju razlog da pređu na n4.

Telefon verovatno nije pravljen za one koji imaju S III i ostale telefone u klasi...
A gnex je prevazidjen. Mislim G III i Gnex nisu Ista klasa ako si to hteo da kazes.

Sto se gnex smatra prevazidjenim? Nema 259mpix kameru, 1080p video, 256 gb storage? Prilikom aktiviranja aplikacija sto sistemskih sto 3rd party, veoma malo zaostaje za iP5 konkretno (sa custom rom-om i kernelom doduse). Ima daleko losiju kameru sto je i za ocekivati, i nije wow kao Note II ili SIII. Po meni, apsolutno najbolji telefon kad se pogleda ulozeno/dobijeno.

Telefon verovatno nije pravljen za one koji imaju S III i ostale telefone u klasi...
A gnex je prevazidjen. Mislim G III i Gnex nisu Ista klasa ako si to hteo da kazes.

A po cemu je prevazidjen? Ne radi ti Phone app u 100 fps? Ili ti fali kontrola umom? Za 99% ljudi na ovom forumu, gNex je preteran uredjaj, to sto se geekovi loze da im treba ne znam sta u dzepu da bi drndali fejs, twitter i instagram je sasvim druga prica :)

Podrska za pohvalne komentare za Gnex.

Prevazidjen je zato sto ga je Nexus 4 pregazio na svim poljima.
U Nemackoj u saturnu govance kosta 400e. A za 350e se kupuje N4.

Prevazidjen je zato sto ga je Nexus 4 pregazio na svim poljima.
U Nemackoj u saturnu govance kosta 400e. A za 350e se kupuje N4.

Realno S3 je sveukupno bolji telefon u odnosu na N4, da li to znaci da je N4 prevazidjen? To sto je nesto starije ne znaci da je prevazidjeno ili neupotrebljivo.

Nisam rekao da je neupotrebljivo.
I alcatel od 20e je upotrebljiv. Rekao sam da je prevazidjeno.
Da ima losu kameru, procesor koji nije dovoljan za danasnje igre i aplikacije, malo rama...
Ne znam sto vas toliko pogodi sto sam napisao da je telefon prevazidjen?? Danas je tako. Pola godine i cao.
Za 2 meseca i G III ce biti prevazidjen.

Ovde je to posebno izrazeno jer u normalnim zemljama za iste pare pa i manje para dobijas duplo vise i bolje uz Nexus 4. Samo budaletina moze pored N4 da kupi GNexus.
Da li menjati gnexus za N4? Apsolutno da! Ako si u mogucnosti ako nisi on "ne valja, ne impresionira, spor je, ruzan i ne vredi..."

Nisam rekao da je neupotrebljivo.
I alcatel od 20e je upotrebljiv. Rekao sam da je prevazidjeno.
Da ima losu kameru, procesor koji nije dovoljan za danasnje igre i aplikacije, malo rama...
Ne znam sto vas toliko pogodi sto sam napisao da je telefon prevazidjen?? Danas je tako. Pola godine i cao.
Za 2 meseca i G III ce biti prevazidjen.

Ovde je to posebno izrazeno jer u normalnim zemljama za iste pare pa i manje para dobijas duplo vise i bolje uz Nexus 4. Samo budaletina moze pored N4 da kupi GNexus.
Da li menjati gnexus za N4? Apsolutno da! Ako si u mogucnosti ako nisi on "ne valja, ne impresionira, spor je, ruzan i ne vredi..."

Jao Emix, šta ti znači taj tvoj pojam prevaziđen? Ako je tebi "prevaziđen" u prevodu nije hardverski najači telefon na svetu, onda je S3 već sada prevaziđen jel tako?

Što se tiče Nexus 4 vs Galaxy Nexus, slažem se sa tobom, samo ne bih bio toliko oštar. Mada, Gnex je daleko od prevaziđenog telefona, još uvek ima šta da ponudi korisnicima, iako mu hardver nije najsvežiji.

Jao Emix, šta ti znači taj tvoj pojam prevaziđen?
U njegovom slucaju to znaci da nije propao ko Nokia, da nije dosadan, zabagovan i softverski zaboravljen kao LG i da nije fensi i full patent kao ajfon :d

Poslednja izmena:
Jao Emix, šta ti znači taj tvoj pojam prevaziđen? Ako je tebi "prevaziđen" u prevodu nije hardverski najači telefon na svetu, onda je S3 već sada prevaziđen jel tako?

Što se tiče Nexus 4 vs Galaxy Nexus, slažem se sa tobom, samo ne bih bio toliko oštar. Mada, Gnex je daleko od prevaziđenog telefona, još uvek ima šta da ponudi korisnicima, iako mu hardver nije najsvežiji.

Jednostavno je.
To znaci da postoji nesto bolje, jace, kvalitetnije za manje para rekao sam. I da se kupovina Gnexa ne isplati.
Kao i da se zamena Gnex za N4 apsolutno isplati! Ja ne pricam spanski.

Da li je G III slabiji telefon od N4 diskutabilno je. Na nekim poljima da na nekim ne. Zavisi sta kome treba.

Како за мање пара?

Vrh Dno