Šta je novo?

LG Nexus 4

^ već zvao :D
Da je sa 16gb i ja bih već zvao ali mi je 8gb malo. Ne znam koliko zauzme sistem i da prebacim muziku i nema mesta za neki film ili video zapis, tesno sa 8gb.

od kako sam poceo da zavisim od dropboxa skontao sam da na telefonu nemam nista osim nekih slika i aplikacija. a kada bi sredili usb otg problem onda bi ovih 8gb bilo sasvim dovoljno

Koristim Nexus 4 zadnjih nedelju dana, pa da napisem par sitnica...
Pre svega, u poslednjih par godina koristio sam Nexus One, Nexus S, i poveremeno bezuspesno pokusavao da predjem na iPhone4/4S. GNex sam preskocio samo zbog velicine ekrana, i da mi Nexus S nije usporio skoro do granice neupotrebljivosti iz nekog razloga, ne bih ga ni menjao.

Po online review-ima sve vec pise, tako da evo od mene samo par negativnih stvari:
Kamera je losa. Ustvari, kamera je mozda i ok ali je softver los. Onaj krug sa komandama izgleda vrlo atraktivno ali cinjenica je da ti prstom prekrijes pola kruga i ne mozes da vidis sta je u opcijama ispod prsta. Kamera fokusira gde hoces tj. gde kliknes ali mili-sekunda prodje dok kliknes na plavo dugme za slikanje- i fokus se vec prebacio na sredinu ekrana i pokusava da izostri.
Da ne bude gluposti kraj- u galeriju slika iz kamere ides samo swipe-om ali 9 u 10 pokusaja neces uspeti i samo ces dobiti krug sa opcijama na ivici ekrana gde si swipe-ovao.
Photo sphere izgleda odlicno i radi dobro.
Druga negativna stvar je jacina zvuka iz audio jack-a. Previse tiho.
Treca i skoro nebitna ali malo iritantna stvar je oko ekrana. Pod svim uglovima osim kad gledas direktno u ekran, sve deluje malo isprano i bledo. Ali to je samo sitnica, generalno ekran je odlican.

Ostatak primedbi je na JB 4.2.1 ali se nadam da ce ga uskoro ispeglati i usavrsiti. Google defitivno ide u dobrom pravcu i konacno je poceo da vodi racuna o dizajnu i UX-u. Zadnji 4.2.1 je mali korak unazad, a Google Now totalna budalastina, ali generalno Android je sve bolji i bolji.

Nexus 4 je po mom misljenju kad se sve sabere i oduzme trenutno najbolji Android telefon :)

^^
Tekst nema veze sa mozgom, i nerutovani N7 podrzava USB OTG sa aplikacijiom "Nexus Media Importer"

Ali ovde se prica o N4.
Koliko sam skontao iz teksta google ukida otg za stikove,ostale periferije bi trebalo da rade.

Telefon je neverovatno brz. Ja sam godinu i po dana koristio Sensation i razlika je ogromna. Radi jako brzo i glatko, meni je to najvažnije. Jedino što mi je malo teško da se naviknem bez Smart Dial-a.

Vise puta su u toku testa napomenuli da sumnjaju da benchmark softver nije optimizovan za novu verziju Androida, da nesto ne valja. Mada, ostavili su i mogucnost da hardver u telefonu nije podesen 100% kako treba i da ce to sve softverski ispraviti kasnije.

Mobilni radi toliko dobro, glatko i brzo da je totalno bespredmetno pričati o sintetičkim testovima.

Čekam dan kada će neko napisati još da se pojavi u srpskom store-u. Jaka smo mi država :(

Nema ni u normalnijim drzavama, npr italiji i svici, kako se u ovoj banani gde ni applikacije ne mozes da kupis

deal-breaker

Нисам упознат са откључавањем нексус телефона, односно овог нексус 4. Како стоје ствари и колико је компликовано ? Конкретно бих узео телефон из УК .

Cekaj jel se pojavio ovaj mob kod nas, kod svercera makar?

Нисам упознат са откључавањем нексус телефона, односно овог нексус 4. Како стоје ствари и колико је компликовано ? Конкретно бих узео телефон из УК .

ako je uzet preko Google Play Store - onda je otkljucan.

Jedino sto me i dalje vuce ovom telefonu je cist Google i to je sto je Google telefon. Vec sad znam da.cu muku muciti sa baterijom u da cu morati da kupim bezicni punjac kad se pojavi :) Takodje me zamarq ovp iscekivanje i da li ce se za mene pojaviti na vreme. Ako se ne pojavi, uopste ne znam kako cu ga sledeci put kupiti i za koje pare.
Kad vidim koliko Note 2 izvlaci sa svojom baterijom, pocnem da razmisljam o njemu ali me TouchWiz i neredovan update odmah odbijaju od njega kao i svakog drugog ne Nexus telefona.

А ако је узет преко уговора ? Колико, по вама, код нас не би било много да ти за овај телефон пара?

Cekaj zasto bi neko ovo cudo onda uzimao ako za 400evra mozes da uzmes i Galaxy S3 i Desire X, koji su bolji od ovog telefona?!

Ne znam u kom poredjenju je S3 bolji telefon od ovog? Ono sto je najveci (i vise nego dovoljan plus ovom telefenu) je cist Android i redovan update...

Pa da, ali baterija i nije baš za pohvalu + ne možeš da menjaš bateriju + nema micro sd slot... Da je bolja baterija, pa bi progledao kroz prste, a ovako nisam se nadao ovome...

Uzimace ljudi preko operatera pa jedino tada uzeti (mada ce cena da bude u rangu S3 verovatno), ovo sa playstorom su usr@li totalno

Ja sam definitivno odustao od ovog telefona i uzeo S3 prosle nedelje. I posle tacno 2 meseca od pocetka prodaje, Nexus ne moze normalno da se kupi ni na zapadu a kamoli kod nas. A i citajuci razne review-e moze se zakljuciti da telefon i nije bas toliko idealan kako se predstavljalo.
Verujem da je mnogo ljudi i kod nas i u svetu odustalo od ovog telefona zbog veoma neprofesionalno (citaj: drsko i bezobrazno) uradjene prodajne kampanje. Pozurili su da izadju sa povoljnom cenom na trzistu da bi pomrsili racune Apple-u sa iPhone 5 a nisu bili u stanju da proizvedu i isporuce uredjaje.
Vrhunac zadovoljstva je predstavljalo uspeti da narucis Nexus 4 na Play Store-u i kad ti prodje narudzina onda da cekas 4-5 nedelje da ti stigne (tamo negde u januaru)...

Ono sto Nexus 4 za 350e nudi je neprikosnoveno... Ali bukvalno. Jedina mana je baterija to je to. SD slot se resava cloud servisima( mada je vecini dovoljno 16GB na telefonu). E sad sto ne moze da se poruci to i mene jako smara. Da nisam dao novac za njega i da imam taj novac kod sebe kapiram da bi vec sad pazario Note II ( ako utvrdim da mi nije prevelik)...

Nijedan clud ne može da ti zameni storage, ali ni jedan... Koliko imaš hard/hardova? Koje veličine? Što imaš toliko? Uzmi 60gb ssd i ostalo u cloud i sve super... Zar ne?

Poslednja izmena:
Ono sto Nexus 4 za 350e nudi je neprikosnoveno...

Za 350e/$ da, verovatno i za 400, ali ako je cena gs3 i9305 i nexusa 4 ista, ja bih verovatno pre uzeo Samsung, on ima prosirivu memoriju, bolju kameru (i prednju i zadnju), bolji kamkoder, bolji audio cip, bolju autonomiju, bolje iskoriscenu povrsinu ekrana (em je 0.1" veci em se ne gubi 0.2-0.3" na onscreen dugmice), bateriju koja moze da se izvadi (mada je ovo poslednje najmanje bitno)... Naravno da i N4 ima svojih prednosti, pre svega kvalitet izrade i redovni update, ali meni su gore navedene stvari bitnije

Poslednja izmena:
Vrh Dno