Koristim Nexus 4 zadnjih nedelju dana, pa da napisem par sitnica...
Pre svega, u poslednjih par godina koristio sam Nexus One, Nexus S, i poveremeno bezuspesno pokusavao da predjem na iPhone4/4S. GNex sam preskocio samo zbog velicine ekrana, i da mi Nexus S nije usporio skoro do granice neupotrebljivosti iz nekog razloga, ne bih ga ni menjao.
Po online review-ima sve vec pise, tako da evo od mene samo par negativnih stvari:
Kamera je losa. Ustvari, kamera je mozda i ok ali je softver los. Onaj krug sa komandama izgleda vrlo atraktivno ali cinjenica je da ti prstom prekrijes pola kruga i ne mozes da vidis sta je u opcijama ispod prsta. Kamera fokusira gde hoces tj. gde kliknes ali mili-sekunda prodje dok kliknes na plavo dugme za slikanje- i fokus se vec prebacio na sredinu ekrana i pokusava da izostri.
Da ne bude gluposti kraj- u galeriju slika iz kamere ides samo swipe-om ali 9 u 10 pokusaja neces uspeti i samo ces dobiti krug sa opcijama na ivici ekrana gde si swipe-ovao.
Photo sphere izgleda odlicno i radi dobro.
Druga negativna stvar je jacina zvuka iz audio jack-a. Previse tiho.
Treca i skoro nebitna ali malo iritantna stvar je oko ekrana. Pod svim uglovima osim kad gledas direktno u ekran, sve deluje malo isprano i bledo. Ali to je samo sitnica, generalno ekran je odlican.
Ostatak primedbi je na JB 4.2.1 ali se nadam da ce ga uskoro ispeglati i usavrsiti. Google defitivno ide u dobrom pravcu i konacno je poceo da vodi racuna o dizajnu i UX-u. Zadnji 4.2.1 je mali korak unazad, a Google Now totalna budalastina, ali generalno Android je sve bolji i bolji.
Nexus 4 je po mom misljenju kad se sve sabere i oduzme trenutno najbolji Android telefon