Šta je novo?

LG Nexus 4

Nijedan clud ne može da ti zameni storage, ali ni jedan... Koliko imaš hard/hardova? Koje veličine? Što imaš toliko? Uzmi 60gb ssd i ostalo u cloud i sve super... Zar ne?

Komp i mobilni telefon nisu isto. Nikako. Ja sam uvek za vise memorije na telefonu, ali na sgs2 nisam kupio SD npr. Istina da stavljam .flac.muziku ne bi pomogao ni externi hard :) U mom slucaju je 16gb dovoljno. Serije i filmove ne gledam na telefonu(imam tablet za te stvari), muziku slusam, al kapiram da nijedan telefon nema dovoljno kvalitetan audio chip za .flac pa mi je 4gb mp3 dovoljno. Ostalo su slile i aplikacije. I sve slike su mi cloud i na telefonu... Ja i dalje mislim da je N4 bolji nego SGS3. Poznato je da je Google softverski uvek ispeglao bateriju sto Samsung zbog TW nikad nece uraditi. Plus mi je TW uzasan i izgledom i funkcionisanjem. I siguran sam da je i N4 sa.pure Androidom brzi telefon od SGS3.

Ja sam koristio Galaxy Nexus i odlicno znam kako je Google ispeglao bateriju.

Bespotrebna je rasprava. Svako kupi sta hoce. Trenutno je N4 moja.najveca zelja. Sveukupno me, iz Note II, najvise privlaci trenutno.

Najveci prednost Nexus telefona je najnoviji Android, tj. redovni update-i od Google-a. Ovaj telefon je daleko od savrsenog ali ga vredi samo zbog toga uzeti...

RUMOR:
Posle project Buttera (koji je bio uspesno sproveden, na dovoljno jakom hardveru barem) sledeci je Project Roadrunner - softversko poboljsanje trajanja baterije, nadajmo se da ce i ovaj projekat biti uspesan :)

Pored redovnog update-a N4 ima kao prednost i izgled, jer za razliku od SGS3, N4 izgleda kao ozbiljan telefon.
A bateriju i na Galaxy Nexus su naknadno sredili.

P.S. Sto se N4 prodaje tice, tu su se bas obrukali.

Poslednja izmena:
^taman i kod nas za jedno mesec,dva kod operatera :)

SD slot se resava cloud servisima( mada je vecini dovoljno 16GB na telefonu).

Kako se resava cloud servisima kad te provajder ogranici sa bednih 1GB protoka u prosecnom paketu ? Kazi mi kako ces pristupiti cloudu kad nisi pored wirelessa? A i oni hotspotovi sto ima po npr NS-u su spori za cloud. Kako ces ti nesto uploadovati na cloud kad na ADSL-u je upload bednih 1mbps a ni kablovski nisu bolji sa uploadom do 2mbps i to tek poneki.
Jedino sto targo ima normalan upload.

nemojte ljudi ako boga znate, zar ponovo rasprava u vezi sd kartice...

Moderatori kukaju "Nemojte ljudi k'o Boga vas molim! Nemam više snage da čistim bunar (temu)." :D . Ukakiše sa ovim što ga nema nigde, da su naštancovali milione ko ljudi, sa cenom od 300/350 evra, svi bi smo furali sad po jedan. Verovatno Google ne sme to da radi zbog dogovora sa ostalim proizvođačima, ovako bi im oteli ceo kolač bez previše muke hehe.

Kome je malo, ne zeli da koristi cloud ne kupuje ovaj telefon. To je kao da tebe neko ibedjuje da je Note najbolji, a tebi je jednostavno prevelik. Svako kupuje telefon kakav zeli i kakav mu odgovara. Ako shvatim da mi je 16GB premalo i da ne mogu da se usaglasim sa cloud servisima, prodacu ga i uzeti neki drugi telefon. Kapiram da se to nece desiti jer mi je na SGS II sa sve nandrpid backupom od 2GB 16GB dovoljno. Ne igram 2gb igrice na telefonu i dosta mi je. Da igram, ne bi bilo. Ne igram jer imam tablet. Ako se potegne pitanje sta za onog ko nema tablet i hoce da igra, vraticu se na pricu od malopre i izbor koji, na svu srecu, imamo.

A sta za onog ko nema tablet? :D

Pa vidiš ti imaš 32 Gb (tablet + telefon) i + ako ubaciš neku karticu na tabletu od još 32 i Bog da te vidi :) onda ti je na telefonu dovoljno i 4gb

A kukaš na storage... Ccc :) što nisi uzeo od 16 i furao sve u cloud-u? :p

Nijedan clud ne može da ti zameni storage, ali ni jedan... Koliko imaš hard/hardova? Koje veličine? Što imaš toliko? Uzmi 60gb ssd i ostalo u cloud i sve super... Zar ne?

Moze ako ne bekapujes Internet svakih mesec dana.

Nedostatak SD slota je vrlo logican - nema SD slota, nema placanja licence za prokleti FAT32 Microsoftu, veca zarada, manje problema.

I plus, nateraš oem-ove da stvaljaju više memorije korisnicima, a ne da se seljače kao htc i sony cele 2010 i 2011, sa po 150 i 350 mb za aplikacije.

Nedostatak SD slota je vrlo logican - nema SD slota, nema placanja licence za prokleti FAT32 Microsoftu, veca zarada, manje problema.

Znam ja zbog licence da su uradili, ali zar je tolika zarada na tome? Mislim Samsung i u GS1 i u GS2 i u GS3 ima slot, pa i dalje lepo zaradjuje.

da, ali je i ideja da sto vise koristis Googlove servise, a ne da pakujes sve na SDcard ko hrcak :)

Sve je to lepo ali cloud nije za HD video snimke sa mobilnog.

Pa da, ali zato su sjeebali kameru, pa neces ni hteti da pravis mnogo HD snimaka... :D

Trebali su da naprave i verziju sa 32 i 64gb, pa da ljudi odaberu verziju sa onoliko prostora koliko im treba, a ne da naprave samo ovaj sa 12-13 i onaj sa 4,5gb prostora dostupnog korisniku. To je veće ciganisanje nego što je Sony radio 2011te, zato što je on tada uz mnoge telefone delio sd kartice od 8gb, ne sećam se da je ijedan drugi proizvođač delio veće u prodajnom pakovanju

Zasto bi morao momentalno da ga imas u cloud-u? Ja SVE slike/video zapise od kad imam gnex imam na box/gdrive/dropbox-u, bez ikakvih problema "zivim sa cloud-om" i jako sam zadovoljan. 15gb dodatnog prostora za dz. Neki od poslednjih update-a ovih aplikacija donijeli su mogucnost pregleda thumbnail fotografija tako da vise i ne moram da po datumima jurim slike.

Sve je slozeno po folderima, backup slika i video zapisa radim na 3 mjeseca ili rucno preko kompa ili preko folder sync aplikacije.

Zasto bi morao momentalno da ga imas u cloud-u?

Zato sto nemas dovoljno memorije u telefonu? A da ga skines npr zato sto hoces nekom da pokazes klip koji je na cloudu a nije ti dostupan wireless?
I ja koristim FolderSync, imam 50gb na box-u i pravim redovno backup svega sa telefona, ali taj cloud nikada ne moze da zameni storage (osim ako nemas neogranicen paket sa LTE brzinama, a LTE niti ce uskoro stici kod nas, niti ga N4 ima)

Ako nemas dovoljno memorije kako mislis da ga snimis uopste? :)

Tom logikom da nekom pokazes nesto od prije 300 godina ti ne bi bilo dovoljno ni 1tb storage-a ako cemo iskreno...Sve klipove koje imas u telefonu za 3,4 mjeseca si svima kojima si trebao pokazao, barem ja tako razmisljam. Nista ti ne treba da ti stoji u telefonu vise od toga...a na kraju, nije problem ni podesiti kuci server ako ti treba da prikazujes nekom nesto. Plex recimo vrsi posao sasvim fino.

Sto se paketa tice, ja imam 3gb u paketu sa sasvim solidnim brzinama tako da je za mene licno, cloud resenje jos bolje.

Ja iz ličnog iskustva pričam, imam telefon koji je mnogo slabiji od n4 i memorijska od 16gb mi je uvek prepuna. Ako instaliraš 3-4 modernije igre napunićeš tih 12-13gb koliko je dostupno na ovom n4 od 16gb, a na ovom od 8 je to nemoguća misija. Tu ni jedan cloud ne može da pomogne. A ako ne igraš igre koj će ti đavo ovakav cpu i gpu iz n4, jer se jedino u njima može osetiti razlika u jačini istih.
Zato su trebali da ponude verziju od 32 i 64gb, pa da uzme ko šta voli, i naravno da ponude svima pod istim uslovima da kupe, a ne da negde košta 300 a negde 600e, jer je to čista diskriminacija kupaca iz određene zemlje

3-4 igre 13gb? Koje su to ako mogu znati posto na kompu nemam takve igre a ne na telefonu....

Nazad
Vrh Dno