kVu^delimicno se slazem. Odavno sam na Wave-u (3,3'' displej 480x800p) testirao 720p snimke razlicitog kvaliteta/kompresije i primecivao sam razliku, isto tako i na kompu.
A za flac vs mp3.. pa lik sa jednog foruma je potvrdio da se tripujem u slucaju vrh 320kbps vs flac (ako ne laze), znaci nije bilo vece razlike, nisam mogao da primetim na wave-u (wolfson chip) i sa Senn cx150, hotel california pesma.
Ali.. gde ja to cujem razliku izmedju strokavog mp3 i flac-a? Pa recimo ovde
😉
http://www.youtube.com/watch?v=RmO1s61IL10
http://www.youtube.com/watch?v=27H07L01bnA
Lik je jedan od najtalentovanijih muzicara i pesme su mu toliko kompleksne i pune ''tajnih'' semplova koje cujes tek na dobroj audio opremi. Probao na wave-u 128kbps, 192kbps, 320kbps mp3 i proveren flac sa ru trackera, razlika je primetna u svakoj kombinaciji, wave (wolfson) + senn cx150 kao i xonar dg, aimp plejer i pioneer m390. A sta je razlika, pa jednostavno u dinamici zvuka i to sto cujem semplove/instrumente koji su u mp3 toliko tihi da ih nocu u sobi sa max zvukom jedva cujem ili ih nema
🙂
Ali sam takodje primetio da je razlika izmedju najboljeg 320kbps i pravog flac-a na moj opremi u manje kompleksnoj muzici ravna 0
🙂 Znaci dull elekstronska muzika, hip hop, prazan rock, metal.. sve to odlicno zvuci i 320kbps mp3.
E sad, bas slabo slusam tu jednostavnu i meni praznu muziku.. pa sam uvek za flac ili najbolji 320kbps, sve losije vise ne postoji na mom hdd
🙂
Znam da su wave/cx150 i xonar dg/pioneer m390 najsocijalnija opcija/ulaznica u neki kao audiofilski svet ali ipak cujem razliku. Planiram sledece god da ulozim jedno 200e u bolju zvucnu i slusalice za pc a trenutna mobilna opcija mi je dovoljna
😉
Jedan veliki oprost trazim
za off :d ali mozda nekoga zanima..
I da, 16Gb na ovakvom uredjaju je malo ne za muziku, aplikacije, video i foto nego samo za fotografije koje zauzimaju po 2Mb + 1080p video snimanje, kad dodam ostalo situacija postaje smesna i dolazi se do granice upotrebljivosti za odredjen procenat korisnika, naravno da ima i onih kojima je 8Gb dosta ali zar veca kolicina memorije nije svima u interesu?