Šta je novo?

LG Nexus 4

Mnogo *****te , sačekajmo još nedelju dana i videćemo stvarno stanje . ;)
Ubaciste i priče mp3 vs FLAC , frižideri , a tu su i jabučari da kažu svoje mišljenje iako to na ovoj temi nikoga ne zanima ...

Ja ovaj telefon uzimam ako je cena do 400 € , ako bude bilo skuplje sigurno neću da kupim !
Mislim da se većina ljudi slaže oko cene cheers

Poslednja izmena:
Zasto cekamo nedelju dana, jel tad dolazi u MTS/Telenor/Vip?

Fon kosta 600 evra van Google Play. Po oglasima ce biti ili toliko ili malo manje.

Zasto cekamo nedelju dana, jel tad dolazi u MTS/Telenor/Vip?

Fon kosta 600 evra van Google Play. Po oglasima ce biti ili toliko ili malo manje.

Sačekajmo 13-i , sa tom cenom ima da prođu kao i onaj nokia sapun sa kamerom od 41 mpx ;)
Da ne pričamo koliko je to marketinški loš potez za LG :p

Verge review - http://www.theverge.com/2012/11/2/3589280/google-nexus-4-review

Cudi me da je Engadget onoliko napljuvao bateriju.
Engadget ima način na koji testira bateriju, i na nexusu 4 je dobio ~30% kraće trajanje od optimusa g - što je čudno jer imaju isti kapacitet baterije i sličan hardver :trust:
I u drugim reviewima navode bateriju kao slabu tačku...

Nego ne znam da li ste primetili, na engadgetu su rekli i da telefon laguje o odnosu na Optimus G?
Gledao sam Optimus G na nekim klipovima android authority-a i ne deluje mi kao "najresponsivniji" telefon na svetu, tako da me je to baš iznenadilo...

Engadget :d njihove testove citam na klonji kada nema nista na kuriru, pretezno volim da citam android testove. Dajte ljudi neke normalne sajtove, ajde samo jos bgr i gizmodo da navedete i bice sve kul

Poslednja izmena:
Engadget ima način na koji testira bateriju, i na nexusu 4 je dobio ~30% kraće trajanje od optimusa g - što je čudno jer imaju isti kapacitet baterije i sličan hardver :trust:

Nego ne znam da li ste primetili, na engadgetu su rekli i da telefon laguje o odnosu na Optimus G?
Gledao sam Optimus G na nekim klipovima android authority-a i ne deluje mi kao "najresponsivniji" telefon na svetu, tako da me je to baš iznenadilo...

Sve review kopije nemaju finalan android 4.2, niko od review-era nije mogao da isproba account switching i valjda jos ponesto.

Software nije finalni, zato su i baterija i performanse malo lošije. Ako gnex može da tera 4.1.2 gotovo bez laga, sigurno može i quad krait bez ikakve muke.

Account switching je potpuno isključen za telefon (i biće i na finalnom softveru), što je i logično jer telefon koristi samo jedna osoba.

Poslednja izmena:
Vidim da će mu u Švajcarskoj za model (8GB) cena biti u rangu S3 (16GB), nekih 420-430 EUR. Teško će se tom cenom boriti protiv S3, ipak mu je dizajn inferiorniji, makar meni.

Što više čitam, sve više se povećavaju izgledi da će sensation ostati još neko vreme...:) mislio sam da ću proći sa 230 evra za novcijat telefon, al izgleda nema ništa oš toga... nisam razumeo onaj deo na engleskom, a ni objašnjenje na srpskom za kupovinu na/van play store-a...

pa fcuk me kako sad ovo ispade :trust:
At first glance, the Nexus 4′s hardware appears to be a quality downgrade from the Galaxy nexus

Sve review kopije nemaju finalan android 4.2, niko od review-era nije mogao da isproba account switching i valjda jos ponesto.

Kao sto rece @dr.sonic to nije namenjeno telefonima a koliko sam ja video ono sto nisu mogli da probaju na beta verziji 4.2 su oni widgeti za lockscreen.

... nisam razumeo onaj deo na engleskom, a ni objašnjenje na srpskom za kupovinu na/van play store-a...
Ne znam sta nisi razumeo, ali sustina je razlika u ceni, u play store oko 350€ za 16GB, dok je van play store taj isti telefon 550€

Ovo me je malo ohladilo.
Sacekaj da izadje prvo telefon u proadaji pa da vidimo kako ce se pokazati, jer taj lik na XDA je napisao gomilu stvari a uredjaj je video samo na slici...

Poslednja izmena:
Sacekaj da izadje prvo telefon u proadaji pa da vidimo kako ce se pokazati, jer taj lik na XDA je napisao gomilu stvari a uredjaj je video samo na slici...

Ma pogledao sam malo pre neki photo sphere na g+ sa nexusa, neki egzotični predeo i odmah mi se entuzijazam povratio :D

kVu^delimicno se slazem. Odavno sam na Wave-u (3,3'' displej 480x800p) testirao 720p snimke razlicitog kvaliteta/kompresije i primecivao sam razliku, isto tako i na kompu.
A za flac vs mp3.. pa lik sa jednog foruma je potvrdio da se tripujem u slucaju vrh 320kbps vs flac (ako ne laze), znaci nije bilo vece razlike, nisam mogao da primetim na wave-u (wolfson chip) i sa Senn cx150, hotel california pesma.

Ali.. gde ja to cujem razliku izmedju strokavog mp3 i flac-a? Pa recimo ovde ;)

http://www.youtube.com/watch?v=RmO1s61IL10
http://www.youtube.com/watch?v=27H07L01bnA

Lik je jedan od najtalentovanijih muzicara i pesme su mu toliko kompleksne i pune ''tajnih'' semplova koje cujes tek na dobroj audio opremi. Probao na wave-u 128kbps, 192kbps, 320kbps mp3 i proveren flac sa ru trackera, razlika je primetna u svakoj kombinaciji, wave (wolfson) + senn cx150 kao i xonar dg, aimp plejer i pioneer m390. A sta je razlika, pa jednostavno u dinamici zvuka i to sto cujem semplove/instrumente koji su u mp3 toliko tihi da ih nocu u sobi sa max zvukom jedva cujem ili ih nema :)

Ali sam takodje primetio da je razlika izmedju najboljeg 320kbps i pravog flac-a na moj opremi u manje kompleksnoj muzici ravna 0 :) Znaci dull elekstronska muzika, hip hop, prazan rock, metal.. sve to odlicno zvuci i 320kbps mp3.

E sad, bas slabo slusam tu jednostavnu i meni praznu muziku.. pa sam uvek za flac ili najbolji 320kbps, sve losije vise ne postoji na mom hdd :)

Znam da su wave/cx150 i xonar dg/pioneer m390 najsocijalnija opcija/ulaznica u neki kao audiofilski svet ali ipak cujem razliku. Planiram sledece god da ulozim jedno 200e u bolju zvucnu i slusalice za pc a trenutna mobilna opcija mi je dovoljna ;)

Jedan veliki oprost trazim za off :d ali mozda nekoga zanima..

I da, 16Gb na ovakvom uredjaju je malo ne za muziku, aplikacije, video i foto nego samo za fotografije koje zauzimaju po 2Mb + 1080p video snimanje, kad dodam ostalo situacija postaje smesna i dolazi se do granice upotrebljivosti za odredjen procenat korisnika, naravno da ima i onih kojima je 8Gb dosta ali zar veca kolicina memorije nije svima u interesu?

evo ukratko... nemoj youtube da slusas, on unisti zvuk u svakom slucaju... to sam bas cuo kada sam kacio svoje neke smixane gotove stvari.. neverovatno koliko ubije te detalje bas o kojima govoris, kao da radi automatski neku svoju kompresiju.. nidje veze, jos ga i utisa malo... gore i od mp3 :/ inace sve ostalo, da... mnogo se bolje cuju razlike u tisoj i vise dinamicnoj muzici (manji rms).. eto toliko :)

^ Odlican info. Daje kompletne informacije o telefonu. :)

"Max. Video Resolution: 1080p @ 30fps (720p @ 60fps)"

Hmmmmmmm, bas me interesuje dal moze da izvuce 720p @ 60fps.

@ kVu pobogu covece, dao sam ti samo primere pesama/zanra, sigurno nisam kupio svu ovu opremu da slusam muziku na YT :d :)

Znam da YT prilicno sroza kvalitet ali ja se i dalje trudim da kacim hd/full hd ali sa 256kbps bitrejtom, imas u profilu link.. Mada sam negde procitao da je max kvalitet za YT 192kbps, ma sta neko radio u silnim programima i kacio hd/full hd, sad da li je ovo istina..

Sori za of :D

@ kVu pobogu covece, dao sam ti samo primere pesama/zanra, sigurno nisam kupio svu ovu opremu da slusam muziku na YT :d :)

Znam da YT prilicno sroza kvalitet ali ja se i dalje trudim da kacim hd/full hd ali sa 256kbps bitrejtom, imas u profilu link.. Mada sam negde procitao da je max kvalitet za YT 192kbps, ma sta neko radio u silnim programima i kacio hd/full hd, sad da li je ovo istina..

aaa sorry sorry + za off :d

Najbolje enkodovan YT video koji treba biti isproban na svakom telefonu je Art of Flight. A uvek mozes sam da vidis koliki je YT bitrate, rightclick na snimak > video info.
http://www.youtube.com/watch?v=kh29_SERH0Y

Uuuuu, prebacio sam od kuma pre par meseci taj dokumentarac u HD-u. Predobro je!

Fazon, jel može da se naruči deset telefona sa Google Play Store-a, pošto imam rodbinu u Nemačkoj gde bi mogli da stignu? :) Kupim za 300, prodam za 450, na deset komada eto 1500 evra zarade :)

Pa ne vjerujem da mozes sa jednog naloga...ali rodbina to je vec jedno 5-6 naloga predpostavljam :) Tako da bi bilo moguce :)

99.9% da ce google da na isporucene telefone podesi gmail nalog sa koga je kuplje telefon (tako su i radili za Nexus7), pa ako planiras da ih prodajes kao nove i neotpakovane, kupac ce imati uvid u gmail tvojih rodjaka. :)

Nazad
Vrh Dno