Verovatno pitam nešto što je do sada već X puta pomenuto u ovoj temi pa se unapred izvinjavam zbog toga ali potrebno mi je par brzih i preciznih informacija o ovom telefonu.
1. Da li je uređaj na bilo koji način dostupan van Google Play-a i ako nije da li postoje bilo kakve informacije o tome da će se eventualno pojaviti u slobodnoj prodaji?
2. Da li bi uređaj nabaljen u recimo Nemačkoj mogao bez problema da se koristi kod nas? Mislim pre svega na ograničenje pristupa Google Play-u. Interesuje me pre svega opcija gde telefon ne treba da se rootuje.
3. Postoje li bilo kakva druga ograničenja za koja bi trebalo da znam kod ovog telefona (odnosi se pre svega na softverska ograničenja usled korišćenja u Srbiji)?
4. Da li je ovaj uređaj uopšte bilo gde dostupan trenutno? Pitam zato što nailazim na krajnje protivrečne informacije o njegovoj dostupnosti.
Hvala unapred.
ogromna razlika u odnosu na Mp3 @ 192 - al za kucice i vukove i shakale) za njih nemam komentar. njima je malo i 400 terabajta sa tim rezonom.
***a, svet bi bio mnogo zanimljivije mesto da se ti pitas o vecini stvari.. onda bi furali presvjati Desire sa tim jadnim hardverom u 2020 godini.. bitno je da ima samo ono sto tebi treba, *** zdrav razum :d
Kad ces ukapirati da je Nokijinih feature phone 16Gb od pre 6+ god. (bez prosirenja) sramotno malo na telefonu sa xbox hardverom, 1080p kamkoderom itd?
16Gb je malo za i za aplikacije, 128kbps albume i malo duze 1080p snimanje :d
Super. U tom slučaju nema više šta da filozofiram nego ću sledeće nedelje poslati zahtev da se naruči par komada.Google Play N4 ce moci da se koristi u srbiji totalno regularno, isto kao da si ga kupio i ovde.
BTW, pitanje upućeno osobama koje komentarišu da je 16GB prostora na telefonu malo - za šta najviše koristite uređaje? Mislim, koristite li ih za recimo smeštanje filmova itd? Pitam zato što sam ja prilikom nabavke novog iPad-a u toj nekoj filozofiji oko količine memorije koja će mi trebati uzeo WiFi 64GB model i sa zaprepašćenjem konstatovao pre par dana da uz intenzivno korišćenje količina upotrebljene memorije ne prelazi 6GB. Tablet inače koristim za sve i svašta osim za snimanje filmova pošto i ako hoću da odgledam neki film na njemu to radim isključivo kući gde obično koristim VLC Streamer na kućnoj mreži.
Za mene 16Gb nije dosta, treba mi bar 32GB (ako nema sd slot), ako ima onda je dosta 16. Samo nerealno je ocekivati 32GB za ove pare, posto telefoni sa 32GB su skoro pa duplo skuplji od ovog nexusa.
Videćemo. Treba mi nov i pouzdan telefon a iPhone 5 mi se ne kupuje samo zato što je lepši od ostalih uređaja (a i neka ograničenja iOS-a mi jednostavno smetaju). U opticaju je bio i SG3 ali mi je on nažalost neopisivo ružan
Meni lično 16GB deluje kao sasvim pristojna količina memorije mada iskreno ne bih se bunio ni da postoji opcija za eksterna proširenja.
Vuces me za jezik i iako sam do sada izbegavao offtopic sada moram da odgovorim.
Sto se tice razlike koja se CUJE ali je ZAMASKIRANA procitaj ovaj tekstic: http://productionadvice.co.uk/why-mp3-sounds-bad/
E sada, kod mene je situacija ovakva. Nisam audiofil, nisam ni sluhista ali mogu da provalim razliku izmedju flac i mp3 na svakim sluskama od 20+ evra kao i zvucnicima 40+ evra. U cemu se sastoji ta razlika? Pa kao sto si rekao ono sto kucici cuju a mi ne... zapravo to nije tako. Ne cujemo mi to ali brate osecamo sto na kraju dovodi da prosecan mp3 zvuci ravno kao ploca dok flac zvuci kako bi trebalo (mozda za nijansu losije). Dinamike zvuka nigde kod mp3 fajlova i to je ok ako slusas tup tup tup muziku. Ja kada slusam uzivam u muzici a toga kod mp3 skoro da uopste nema. Eto toliko od mene na tu temu.
samo jos ti da ukapiras da se svi ti problemi pa makar i na 8 giga resavaju jednim kacenjem na kompjuter od 5 minuta, svako ili svako drugo vece, jer ces ga svakako kaciti na punjac
Ja evo sad sam malo razmisljao, ja ovo mogu da napravim:
http://www.dodaj.rs/f/1w/A9/3FUN987n/lles4.jpg
jako je jednostavno zapravo, napraviti sebi ovakav stick (bar ovaj desni) koji bi eventualno punio preko PC-a kad je vec uboden u telefon. jedino sto bi kuciste za ovakvu napravu pravio od topljene plastike pa ne bi bas licilo na fabricko, ali ako bi iskoristio karticu Micro SD, bilo bi velicine onih Micro Bluetooth usb-ova. ce da padne jedan pokusaj, i jedan tutorijal u zavisnosti od uspeha projekta![]()
Mali offtopic. Problem sa MP3 fajlovima koji cirkulišu online i među kolekcionarima MP3 muzike je u tome što su ko zna koliko puta transkodovani iz izvora sa nižim protokom od ciljnog. Primera radi muzika koja se na piratskim sajtovima reklamira kao MP3 od 320kbps je najčešće dobijena transkodovanjem nekog lošijeg izvora koji obično ne prelaze 128kbps (veoma retko 192kbps+). Kada se tako dobijeni MP3 fajl poredi sa nekim FLAC-om koji je dobijen transkodovanjem originalnog CD-a (Red Book format ima protok od 1 411,2 kbps) razliku će bez problema osetiti svako.Ja imam HD od 2 terabajta, Op! i sta sad .. ?a ovi sto oce da imaju celu muzicku kolekciju od kako su se rodili, pa sve to u FLAC formatu (ogromna razlika u odnosu na Mp3 @ 192 - al za kucice i vukove i shakale) za njih nemam komentar.
Da, ali onda mi reci, da li je zaista mnogo bolji flac od mp3 @ 192, ako su oba dobijena ripovanjem sa originalnog CD-a .. ? da li tu mozes da primetis razliku u kvalitetu, na slusalicama sa telefona ?
Svidja mi se razmisljanje, sto se mene tice ti si car i sada
Nego nesto kontam.... Dal ce ovde moci da se usteka portabilni HDD na telefon? Pitanje nije *******cija :-D Posto mislim da retko koji telefon moze to da pogura. Mislim da s3 i nexus 7 mogu, ali ovog pravi LG pa nemam iskustva![]()
Svidja mi se razmisljanje, sto se mene tice ti si car i sada
Nego nesto kontam.... Dal ce ovde moci da se usteka portabilni HDD na telefon? Pitanje nije *******cija :-D Posto mislim da retko koji telefon moze to da pogura. Mislim da s3 i nexus 7 mogu, ali ovog pravi LG pa nemam iskustva![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari