Šta je novo?

LG Nexus 4

@DieH@rd
BTW, pitanje upućeno osobama koje komentarišu da je 16GB prostora na telefonu malo - za šta najviše koristite uređaje? Mislim, koristite li ih za recimo smeštanje filmova itd? Pitam zato što sam ja prilikom nabavke novog iPad-a u toj nekoj filozofiji oko količine memorije koja će mi trebati uzeo WiFi 64GB model i sa zaprepašćenjem konstatovao pre par dana da uz intenzivno korišćenje količina upotrebljene memorije ne prelazi 6GB. Tablet inače koristim za sve i svašta osim za snimanje filmova pošto i ako hoću da odgledam neki film na njemu to radim isključivo kući gde obično koristim VLC Streamer na kućnoj mreži.

Sam os zauzme neznam tacno kolko 1-2gb. Offline gps aplikacija oko 1.5gb. Volim imati i raznovsrne apikacije i igre. Neke igre zauzmu i po 700mb. Zatim na androidu treba imati i rezerve mesta za backup/romove.
I recimo na galaxy s3 5min videa=700mb. Slike oko 3mb. Zatim treba mesta za muziku min par gb i onda slede filmovi i serije (hd) koje zauzmu min 10+ gb u zavisnosti od kolicine (Naravno to se pripremi pred putovanje i onda brise). Ni jedno putovanje nije dosadno uz ipad bilo avionom, autobusom. Pa onda jos odgledati po nesto dok ste tamo. Baterija traje jako dugo sat vremena videa 10%.
Ako ipad za filmove koristis jedino kod kuce zasto ne gledas na nekom vecem ekranu kao tv/pc..

Pa, nije bas tako... Mislim ocigledno je da otg podrska mora da postoji. Ono sto sam hteo da kazem je da na primer S2 ne moze da pogura 2.5" hdd dok s3 moze. Znaci da nije svaki android uredjaj isti po tom pitanju.

Izgleda da nije samo Phone House, nego brdo jakih evropskih lanaca, bravo za LG, male jajare!

Google je izgleda hteo da "obasja" firmu po firmu - HTC, pa Samsung, pa sada LG ali LG nije sacekao da se ime probije, sto bi google play cena uspela da uradi, nego samo na osnovu hajpa telefona koji jos nije ni izasao, hoce da nagomilaju lovu u dzep. Pilicari klasicni, lepo sam ja rekao da je Nexus trebao da bude J-Butterfly, a ne LG bez obzira na kvalitet uredjaja ...

Sto sreća, bilo bi kul da ima neki nexus u htc ljusturi...:) osim sto bi kostao milion...:)

600e e ovo je logicno, konacno neke proverene info o ceni. Ko bese ide preko da ga nabavi? Ili i nije nesto posebno sa ovom cenom :D

Pa niko nije ni pričao o ovoj ceni, nego preko pleja, cela frka se i digla oko ovog telefona zbog cene koju je google najavio...:D

599 oficijelna cena za Evropu... Sto znaci da ce kod nas biti znacajno veca. :D

Sve vise i vise se nadam da ce biti ovde neko ostvariti nacin da se nabavi telefon kupljen u Play Store-u.

Poslednja izmena:
LG je sebi sa ovim potezom pucao u nogu, retardi...

Naravno da N4 ne vredi 600 evra, ne vredi nijedan telefon te pare.

Kakva sad cijena za EU od 600e kad je bilo price da se nabavlja preko Play Store-a za 300/350 $/EUR/CHF cega god? Ili se to LG i pravi pametan pa je lupio cijenu mimo Google-a??

Da, niska cena je jedino prisutna u Play Store-u. LG prodaje telefone mnogo skuplje ostalim provajderima i prodavcima.

Vise detalja o N4 bateriji, prilikom menjanja se lako moze unistiti neka plastika koja ce ******* interne antene.
http://www.xda-developers.com/android/nexus-4-battery-shot-reveals-potential-quality-issues/
Bolted in battery - The defining line between “Operator Replaceable” and “Qualified Service Technician” is the use of tools. The Nexus 4 not only requires a screw driver, but the plastic tabs on the edges will break if removed improperly. Once those tabs are broken, signal quality will be lost from the connection with the Spring Antenna Connections.

Ko zna kakav ugovor ima LG sa Google i ne bi me ni cudilo da Google pokriva neki deo troskova oko proizvodnje.

Za ove koji su kupili neki uredjaj preko Play Store, da li znate za koliko dana od prilike stize paket na narucenu adresu?

Kakva sad cijena za EU od 600e kad je bilo price da se nabavlja preko Play Store-a za 300/350 $/EUR/CHF cega god? Ili se to LG i pravi pametan pa je lupio cijenu mimo Google-a??

U Evropi moze da se kupi preko Play Store-a samo u Britaniji, Nemackoj, Francuskoj i Spaniji i na osnovu nekih komentara evo sta je potrebno za to:

"You need a local address and credit card. It can't be sent to a hotel for instance, nor it can be bought on a vacation. You could ask a friend living to one of the Play Store abilitated countries to buy it for you though."

"No, you can't. Unless you have a friend there that makes the order and has the device delivered to their house prior to your arrival. You need a local resident address (not a hotel or a post office) and you need to pay with a local credit card. Buying the phone at a store in one of the countries with Play Devices activated (UK, Germany, France, Spain in EU) results in the same high LG price, hence the Phone House Spain communicate."

Šta znači ovaj zadnji pasus?
Tačnije ovo:

Buying the phone at a store in one of the countries with Play Devices activated (UK, Germany, France, Spain in EU) results in the same high LG price, hence the Phone House Spain communicate."[/I]

Poslednja izmena:
I šta sada? Posle ovakvih cena opet jeftinije uzeti s3 ili 1x:wall::wall::wall::wall:

One X zaista sad deluje kao najbolja kupovina ako neko hoce High-end telefon po kriterijumu cena-kvalitet. Ovo je sramota, mnogo me zanima kakav ce zvanican komentar da google ima na ovo. Ovaj telefon jedino i ima smisla ako je niske cene, stavljati ga na cenu jednaku drugim flagship-ima druge firme je mu*a za bubrezi taktika, Koliko god cisti Nexus android bio privlacan, toliko je odbojno 8/16GB i cinjenica da ga pravi ELDZI. A One X je sada podosta jeftiniji, a ne fali mu karakteristika niti preformansi.

Poslednja izmena:
Ko zna kakav ugovor ima LG sa Google i ne bi me ni cudilo da Google pokriva neki deo troskova oko proizvodnje.

Za ove koji su kupili neki uredjaj preko Play Store, da li znate za koliko dana od prilike stize paket na narucenu adresu?

Ja sam dobio N7 za 7-8 dana u Kanadi. Sad ću da poručim 13-og N4 za taštu najverovatnije.

One X zaista sad deluje kao najbolja kupovina ako neko hoce High-end telefon po kriterijumu cena-kvalitet. Ovo je sramota, mnogo me zanima kakav ce zvanican komentar da google ima na ovo.

Koliko sam shvatio gugl i hoce sve da preseli na play store, samo je problem sto malo zemalja moze da kupuje na istom, mada podrzavaju skoro sva bitna trzista. Ne kontam sto bi onaj iz Nemacke ili Engleske bio nezadovoljan kada moze da uzme preko play storea za smesnu cenu.

Poslednja izmena:
Taman sam se ponadao da sam se rešio HTCa ali izgleda da sam se prevario...
A google našao sa pilićarskom firmom da pravi biznis....

Pa zaista jesu pilicari. evo sad sam bas na konto toga i otisao da vidim kako su poslovali HTC i Samsung kada su imali flagship Nexus based uredjaj, i totalno druga prica .. HTC je stekao ime polu-pristupacnim cenama i odlicnim dizajnom i tada prelepim Sense-om na ostalim ne-nexus uredjajima, Samsung je sebi dao za pravo da se bahanalise sa cenama jer ima najjace ime i tad je bukvalno bio kao Intel core2duo u svetu mobilnih - LG ne znam na osnovu cega zasniva ovo. gorila staklo od pozadi .. ? Kvalitetne frizidere sa twitter opcijom .. ?

Da, ali onda mi reci, da li je zaista mnogo bolji flac od mp3 @ 192, ako su oba dobijena ripovanjem sa originalnog CD-a .. ? da li tu mozes da primetis razliku u kvalitetu, na slusalicama sa telefona ?
Na slušalicama telefona ne bih ali opet ja ne koristim mobilne uređaje za slušanje muzike jer mi to jednostavno nije to. Ako već slušam muziku na njima onda je to obično streaming ali ako i rešim da prebacim nešto sa CD-ova ili harda onda po pravilu skoro nikad ne koristim MP3 već AAC. Zauzima i do 50% manje prostora od MP3 na istom protoku (bitrate), tehnički je superiorniji u svakom pogledu od MP3 a razliku u kvalitetu mogu da potvrde i ljudi koji nisu audiofili.

Inače što se FLAC formata tiče on nije specifičan samo po svom kvalitetu već i po tome što iz njega u bilo kom trenutku može da se uradi reverzni transkoding kojim se dobija originalan Red Book zapis sa CD-a odakle je rađeno prvobitno pretvaranje u FLAC. Znači ako se CD rippuje u FLAC format putem recimo ExactAudioCopy programa kasnije u bilo kojem trenutku može da se napravi klon originalnog CD-a jednostavnim obrnutim transkodovanjem iz FLAC-a u Red Book (CD) format.

LG ne znam na osnovu cega zasniva ovo.
Verovatno hoće da sa ovim modelom izgrade ponovo ime u svetu mobilnih ali to rade na pogrešan način. Pucaju sami sebi u noge ovim postupkom
Google boli uvo oni imaju profit pa imaju ali od N4 najviše će da profitiraju Samsung i HTC eventualno Sony

Vrh Dno