Šta je novo?

LG Nexus 4

Meni skljokice nisu nikada smetale, oblik je ruzan samo velikom magu Gizmo-u, kome je telefon "nedorecen". Ljudi nisu znali da je i nazad stalko, zbog toga im ne smetaju ledja jer je sad ko ajfon 4.

Samo osam giga meni smeta, a ni 16gb nije sjajno. Ja licno ocekujem najavu 32gb modela za koji mesec i izbacivanje 8gb iz ponude.

Ali zato znam mnogo ljudi kojima vise od 8gb ne znaci nista ali im tih 50 evra ustede znaci mnogo. Nisu naseg profila ali svako voli dobar fon, zar ne?

Meni skljokice nisu nikada smetale, oblik je ruzan samo velikom magu Gizmo-u, kome je telefon "nedorecen". Ljudi nisu znali da je i nazad stalko, zbog toga im ne smetaju ledja jer je sad ko ajfon 4.

Samo osam giga meni smeta, a ni 16gb nije sjajno. Ja licno ocekujem najavu 32gb modela za koji mesec i izbacivanje 8gb iz ponude.

Ali zato znam mnogo ljudi kojima vise od 8gb ne znaci nista ali im tih 50 evra ustede znaci mnogo. Nisu naseg profila ali svako voli dobar fon, zar ne?

Meni je recimo telefon prelep, i tvrdio sam to ovde od samog otvaranja teme, mnogi su pljuvali po LG-u, "sljokicama", obliku, internoj memoriji, proglasavali ga fail-om unapred... bez osnove, standardno. Ali na kraju obicno svi promene misljenje i vide da su pogresili i nastave kao da se nista nije desilo i kao da nisu nista rekli. :D

Sto se tice nedorecenosti Gizmo je ako se ne varam mislio na zadnji deo koji je kako on misli trebao da bude drugacije uradjen i ne tako "prazan"... Ali ako ovakav komentar dolazi od vlasnika G III, ne znam koliko je to objektivno tj. realno misljenje.
G III (Posebno u beloj boji) je telefon sa najruznijom "pozadinom" ne u ovoj godini vec ikada. Gledam malo pre Note II na gsmarena i ono deluje toliko prazno i ruzno. Onda pogledam Ativ S i pitam se da li isti proizvodjac pravi ta dva uredjaja?

Mene zanima koliko će se u nastavku prodati nekih drugih telefona, tj po kojim cenama. Htc one s, npr, košta 500€ u slobodnoj prodaji a SVE mu je lošije od N4...

^ Ne znam koga ovakve specifikacije mogu da ostave ravnodusnim? Nisam primetio da je bilo razocaranih.
Sem dr. sonic-a koji je na 4.7" ocekivao 1080p :d

Haha, nije baš tako :) očekivao sam htc nexus sa 5" 1080p, a od lg-a nisam ništa očekivao, zato sam i prijatno iznenađen :D
Jedino nisam skapirao od kog materijala su mu bočne strane?

Meni je recimo telefon prelep, i tvrdio sam to ovde od samog otvaranja teme, mnogi su pljuvali po LG-u, "sljokicama", obliku, internoj memoriji, proglasavali ga fail-om unapred... bez osnove, standardno. Ali na kraju obicno svi promene misljenje i vide da su pogresili i nastave kao da se nista nije desilo i kao da nisu nista rekli. :D

Sto se tice nedorecenosti Gizmo je ako se ne varam mislio na zadnji deo koji je kako on misli trebao da bude drugacije uradjen i ne tako "prazan"... Ali ako ovakav komentar dolazi od vlasnika G III, ne znam koliko je to objektivno tj. realno misljenje.
G III (Posebno u beloj boji) je telefon sa najruznijom "pozadinom" ne u ovoj godini vec ikada. Gledam malo pre Note II na gsmarena i ono deluje toliko prazno i ruzno. Onda pogledam Ativ S i pitam se da li isti proizvodjac pravi ta dva uredjaja?

Zadnja strana je stvarno ružna kod ovog telefona. Jeste, ja sam kupio SGS3 zbog izgleda i njegove zadnje strane, pa sam zato neobjektivan... Ne kupujemo svi mi telefone prema tome kako izgleda... S3 je ružniji telefon od ovog Nexus-a, to je tačno, samo nigde ne vidim gde sam ja u poredbi njega naveo, ti si imao neku preku potrebu da ga pomeneš.

Sto se tice nedorecenosti Gizmo je ako se ne varam mislio na zadnji deo koji je kako on misli trebao da bude drugacije uradjen i ne tako "prazan"...

I sam sam "bio" takvog misljenja, samo sto je Gizmo-u ruzan a meni je nedorecen. :d
Bilo kako bilo sto ga vise gledam vise mi se svidja a da su mi smetala "prazna" ledja - jesu.

Ja prvi ne vidim potrebu za preko 8 giga, jer nikad nisam smatrao telefon primarnim IT uredjajem, i sve sto uradim na njemu osim da je sve vreme upaljen video recording, sto ne izvodim - se da prebaciti na konpjuter. Kapiram apsolutno i razumem ljude kojima je to ekstremno malo, ali recimo meni na telefonu nema potrebe da bude preko 4 giga pesama, sto je nekima previse malo - JA ne razumem zasto, kako, i kad neko pusti te sve pesme, i sto mu je bitno da mora FLAC a ne obicna, al on valjda razume, te je to stvar licnih preerenci. Meni licno ne treba.

PC/ABS najverovatnije kao i na svim drugim uredjajima. (Polikarbonat (Lexan) + ABS u specijalno skuvanom procesu za dobijanje cvrste i kvalitetne plastike koji koriste svi zivi za kucista telefona) .. kazem jer ne znam sta drugo moze da bude :)

Poslednja izmena:
Haha, nije baš tako :) očekivao sam htc nexus sa 5" 1080p, a od lg-a nisam ništa očekivao, zato sam i prijatno iznenađen :D

Izvinjavam se, @Webb je trazio! fullhd ekran.

@Gizmo Ti si sam prvo i jedino prokomentarisao njegov izgled, tako da se stice utisak da ti je to jako bitno:

Nimalo mi se ne dopada kako izgleda telefon.

Nisu u pitanju šljokice, telefon mi jednostavno ima ružan oblik.

Lepo, izgleda mi tako nekako bezveze, pogotovo zadnja strana. Nema isti oblik kao Galaxy Nexus, donja ivica je ravnija što čini telefon nekako čudnim.
Kada gledam zadnju stranu ovog LG nexusa, sve je ravno i nema nešto što se ističe, potpuno je nezanimljivo. Kamera i ovaj odvratni blic ispod, plus ovaj zvučnik sa desne strane koji izgleda kao da mu tu nije mesto. Dodaj na to šljokice i sve je rečeno. Trenutni Nexus mi izgleda lepše, ja ovde ne vidim ništa lepo. Ne teram nikog puškom da se složi samnom, samo iznosim svoje mišljenje...

Poslednja izmena:
zato ja lepo kupim telefom preko!!! Skoknem do Madjarske ili do Beca i pazarim sve od tehnike. Ako malo bolje pogledas platis put, malo se provedes izduvas glavu i pazaris nesto sto zelis za pristupacnu cenu. Laptop sony koj sam pazario u becu kostao je 1000e i to ultra jak u ono vreme pa cak i sada sa i5 procesorom, BL, fullHD ekran i to jos 17", kod nas je isti takav kostao 1400e. Tako da za ove nase necu da komentarisem. Telefon LG 4X crn koj se mnogo bolje prodaje kosta 399e, ali zao isti takav beli koj se manje prodaje i stoji na lageru je 100e jeftiniji. Oni ne vole da nagomilavaju robu. Akocemo iskreno odnos cena i plata, kod njih je mnogo jeftinija tehnika nego kod nas.

Meni licno je telefon od samog pocetka izgledao OK a o performansama ne bih trosio reci. Konacan sud cu naravno dati kad telefon budem video uzivo. Ali osuti drvlje i kamenje na telefon i pricati kao je on najveci fail u poslednje vreme, kako je nesto najruznije, kako ga pravi "neki tamo" LG a onda kad smo saznali cenu, pricamo kako je to najbolji telefon, kako ce sahraniti Apple, Samsung, HTC i ne znam koga jos a "sljokice" sada niko i ne pominje.
Odjednom je postao najlepsi i najbolji telefon a LG respect proizvodjac.

Meni licno je telefon od samog pocetka izgledao OK a o performansama ne bih trosio reci. Konacan sud cu naravno dati kad telefon budem video uzivo. Ali osuti drvlje i kamenje na telefon i pricati kao je on najveci fail u poslednje vreme, kako je nesto najruznije, kako ga pravi "neki tamo" LG a onda kad smo saznali cenu, pricamo kako je to najbolji telefon, kako ce sahraniti Apple, Samsung, HTC i ne znam koga jos a "sljokice" sada niko i ne pominje.
Odjednom je postao najlepsi i najbolji telefon a LG respect proizvodjac.

Pa ja upravo o tome pricam. Prvo skoci pa reci hop :D , vazi za mnoge ;)

Zanimljivo je da su akcije Apple-a počele da padaju kad je predstavljen iPad mini, a strmoglavile su se kad su predstavljeni ovi novi Nexusi, a silni "nezavisni" analitičari šatro ne mogu da spoje ove tačkice nego za pad akcija krive uragan :rolleyes:

Koliko se Google pita kada neko izbacuje telefon u njihovo ime ... ?

1. "natrpajte ga hardverom, otvorite se za dizajn, a mi cemo na osnovu toga da pecnemo softver u njega"

ili

2. "Slusaj LG, nema vise Optimusa i kinder jaje plastike, sad pravite za nas, dakle evo lista specifikacija ako ocete da pravite Nexus"

?

Odjednom nikome ne smetaju sljokice, "ruzan oblik", 8GB interne memorije i cinjenica da LG pravi najnoviji Nexus... ;)

Meni su i dalje ruzne. Sto se kapaciteta tice, 8gb jeste malo u "psihickom" smislu, kad se procita brojka pa pojedini pomisle "uf nokia iz 2005. je imala 16gb". U bajtima, nije malo uopste. Meni licno je bitno da nema kojekakvih kartica, ovih onih klasa, sve je na internom "cipu". 16gb je mainstream danas, prihvatili neki to ili ne. Meni licno, puna kapa jer mi je skoro sve sem aplikacija i cloud-u.

Ovaj alu bezel oko ekrana me nekako podsjeca na okvir 3g/3gs iPhone-a i nisam narocito odusevljen. Kao ni volume tasterima. Na sadasnjem Nexusu su mnogo ljepsi ovako uklopljeni sa ostatkom.

Koliko se Google pita kada neko izbacuje telefon u njihovo ime ... ?

1. "natrpajte ga hardverom, otvorite se za dizajn, a mi cemo na osnovu toga da pecnemo softver u njega"

ili

2. "Slusaj LG, nema vise Optimusa i kinder jaje plastike, sad pravite za nas, dakle evo lista specifikacija ako ocete da pravite Nexus"

?

Izvini ali i 1 i 2 su ti ciste budalastine.
Prvo niko ne izbacuje telefon u njihovo ime vec je ovaj telefon u razvoju sigurno barem nekoliko meseci, to sto smo ja i ti za njega saznali pre 3 nedelje ne znaci da je telefon tek tako sklepan.
A ovo: "Nema vise Optimusa i kinder jaja plastike"... pa ovo u sutini jeste Optimus G, kakve kinder jaja plastike? LG nikada nije imao kako ti kazes kinder jaja plastiku.

Al si brate bukvalno shvatio moj saljiv post.

pitanje je bilo - dal se google pita u proizvodnji nexus-a do te mere da odlucuje i o dizajnu, kvalitetu hardvera, preporuke i slicno, ili se dogovore sa firmom da flagship-hardwer preobraze u Nexus koji firma ima po gotovom receptu i u planu proizvodnje ?

Kinder jaje plastika? :d:D Svaka čast na ideji...

Edit: E ovo iznad i mene zanima?

Al si brate bukvalno shvatio moj saljiv post.

pitanje je bilo - dal se google pita u proizvodnji nexus-a do te mere da odlucuje i o dizajnu, kvalitetu hardvera, preporuke i slicno, ili se dogovore sa firmom da flagship-hardwer preobraze u Nexus koji firma ima po gotovom receptu i u planu proizvodnje ?

Zavisi, Nexus 7 je recimo Asusov 7" tablet koji je predstavljen pre godinu dana, ovi iz Googla su ga videli, izmenili ga malo i tako je nastao Nexus 7.
Konkretno kod Nexusa 4 kladim se da Google najvise odlucuje o dizajnu i ogranicavanju memorije. Ostalo je sto se hardvera tice na LG-u.
Tj. Slicna je situacija kao sa N7, videli su verovatno i probali Optimus G, trazili izmenu oblika i sklanjanje MicroSD slota i to je to.

Optimus G i Nexus 4 se jedino razlikuju po: Obliku, memoriji i kameri jer postoji G sa 13mpx kamerom ali postoji i 8mpx verzija.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5048&idPhone2=4941

Poslednja izmena:
....i ostatak sto se OS-a tice na Google da maximalno nabudzi software da mu odgovara i da postidjuje
druge skuplje takmace - pretpostavljam? :d

Izvinjavam se, @Webb je trazio! fullhd ekran.

@Gizmo Ti si sam prvo i jedino prokomentarisao njegov izgled, tako da se stice utisak da ti je to jako bitno:

Lol, pa ako sam samo prokomentarisao izgled, ne znači da mi sve ostalo kod ovog telefona nije bitno. Kačili ste njegove fotke u to vreme, zato sam komentarisao da je zadnja strana ružna. Hardverski mi je itekako privlačan, po dizajnu ne toliko. Slična situacija je bila kada sam uzimao S3...

Lol, pa ako sam samo prokomentarisao izgled, ne znači da mi sve ostalo kod ovog telefona nije bitno. Kačili ste njegove fotke u to vreme, zato sam komentarisao da je zadnja strana ružna. Hardverski mi je itekako privlačan, po dizajnu ne toliko. Slična situacija je bila kada sam uzimao S3...

Ok i ja sam bio u istoj situaciji, s tim sto si ti tada za S III govorio da ti nije ruzan i da je skroz ok. Ni meni dizajn nije presudan, S III je izgledom ok telefon, kvalitet izrade tu i tamo ali za telefon od 500-600e je smesno.

Druze totalno si skrenuo sa teme, imas Android Q & A temu za ta pitanja.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?288585-Android-general-Q-amp-A/page2

ukratko - da, mora da bude root-ovan. ako hoce da povrati izbrisan fajl, ne sme u medjuvremenu NISTA da zapisuje na telefon, odnosno na particiju gde kamera app zapisuje. kako root-ovati: XDA forumi za SGS2, ili ako je neko na srpskom napisao sto ce ti pomoci google.

Emix - pa to te pitam, moje recimo misljenje je da je minimalisticki dizajn zapravo google-ova potraznja, jer su svi prethodni nexus-i izgledali bas jednostavno (sto meni zapravo prija)

E onda nista

Jel to onda mora da bude root-ovan telefon?

Mora, kao što mu i samo ime kaže :) Slična aplikacija je i Hexamob recovery, i ona isto traži root.

Ako mu je telefon nerutovan, neka proba Dumpster. U svakom slučaju, ako je nešto snimio na tu sd karticu posle tog nenamernog brisanja velika je verovatnoća da je podatke izgubio zauvek.

Dosta više o ovome, da ne idemo u offtopic.

Ako iko ima kinder jaje plastiku , to je samsung :D

Pa Samsung je radio i Nexus S i Galaxy Nexus pa ne vidim tu nigde kinder jaje plastiku
(a ni cokolade na vidiku).

Postoji mogućnost da mi prijatelj donese Nexus 4 iz USA, pa me zanima šta treba da uradim (pretpostavljam neko dekodiranje) i da li bi to mogao sam?

Nazad
Vrh Dno