Šta je novo?

LG Nexus 4

Bas me zanima da li ce i koji operater da ubaci nexus u ponudu i po kojoj ceni.. ako bude preskup (mada ne vidim kako bi mogli to da izvedu) dobitna kombinacija je uzeti neki alcatel ili zte za 20, 30e, prodati za 150 i dodati samo 150-200e za telefoncinu kao Nexus 4.

Ti mislis da ce neko dati 150 eura za te Kineze pored ovakvog telefona?

Sad sam ga stavio na punjač, posle dan i po, oko 4 sata video igara, još oko 3 sata surfovanja, pričanja i na GSM i kući preko Viber-a, a baterija mu ima još trećinu.

Ovajjjjjj koji ti to telefon imas posle heavy usage 7 sati pa imas jos trecinu baterije? :)

@ morbius, naravno ima odlicnih lcd displeja, kao npr samsung super lcd, ja sam govorio o superiornosti samoleda u odnosu na npr htc lcd displeje,u periodu od pre 2 godine ;)

@ Djilkos, ma najjace, sad ce da se pojavi ovaj LG Nexus od 350e i totalno ce stati prodaja svih jeftinijih modela :d Svaki telefon ima svog kupca, i da uzmem Grand X za 30e i prodam za 130e opet sam u lepom plusu, ne treba svakome telefon od 200, 300e+ ;) Doci ce do pada cena svih telefona, sto je i logicno posle ovoliko vremena ali ce opet ljudi kupovati i jeftinije/slabije androide za 100-150e.

@hsv, nadaj se da ces naci nekog, posto ja gledam po gradu i ovako okolini, dugo nisam video neki losiji telefon :)

Po dizajnu meni trenutno najlepši android telefon. Cena je smešna. Hardverski odličan, uz to ima pure google os, izostanak 4G nama realno ne znači ništa, ali stvarno je šteta što se isporučuje samo sa 8 i 16 giga.
8 giga je u današnje vreme nepojmljivo, na nivou uređaja iz 2010, a i 16 giga je jako, jako tesno.
Ako su već hteli da prave kompromise da zadrže nisku cenu, mogli su spustiti količinu sistemske memorije na 1 giga, a povećati storage.
Verovatno su u LG-u svesno doneli ovu odluku kako bi ga distancirali od drugih high end uređaja, u suprotnom bi se prodaja Optimusa G ugasila.
Ne znam i koliko je pametno koristiti nestandardnu rezoluciju, ako većina uređaja ima 720p display.

lepo izgleda, ali samo posložnjava stvari (dock u struju, pa fon na dock)

Ovajjjjjj koji ti to telefon imas posle heavy usage 7 sati pa imas jos trecinu baterije? :)

Običnu Motorolu RAZR. Osvetljenje na 23% što je u programčetu koje koristim preset za oblačan dan. Android kaže da je 59% baterije posisao ekran, a 14% igrica, sve ostalo je 10% ili manje. Ekran je ubedljivo najveći potrošač, tu je glavna prednost AMOLED-a, dosta sija i sa malo struje.

Inače, pokušavam već dugo da modujem telefon u MAXX verziju sa skoro duplo većom baterijom, ali nikako ne mogu da nabavim delove. Da vidiš kako bi tek ta baterija držala.

Ekran je ubedljivo najveći potrošač, tu je glavna prednost AMOLED-a, dosta sija i sa malo struje.

LG je napravio ekran koji trosi manje od SAMOLED-a, a ujedno nema povecanja u potrosnji (npr bela boja kod SAMOLED-a) vec je ona konstantna. Ne znam da li je taj ekran ugradjen u Nexus 4.

Mislim da jesu stavili taj ekran u Nexus 4, isti onaj kao na Optimus G, koji ima to o čemu pričaš

LG je napravio ekran koji trosi manje od SAMOLED-a, a ujedno nema povecanja u potrosnji (npr bela boja kod SAMOLED-a) vec je ona konstantna.
To je velika mana SMOLED-a (pored nerealnih boja i burn-in problema) jer moras da juris crne pozadine pa jos postoje razni programi da zamene boje... jer ti potrosnja baterije zavisi od boja sto je jako glupo, a vecina web stranica i knjiga, magazina... svugde gde postoji tekst, pozadina je uglavnom bela ili neka svetla boja koja se ne slaze bas najbolje sa SAMOLED-om. :)

Poslednja izmena:
Tako je, ni meni se nisu dopale prejake boje i to sto mora da se izbegava bela (burn-in, na svu srecu nisam imao). Zato mi se vise dopada ovaj HD IPS koji je fantastican, jos ako je to taj stedljivi... :)

Sto spomenuh na drugoj temi - S-LCD na S-PVA panelu, u vlasnistvu Samsunga, koji snabdeva HTC pravi trenutno najbolje ekrane. pre nego sto mi webster i Apple banda okace grafike ponovo, ja kazem na osnovu licnog iskustva da ni iPhone5 nema kvalitet kao S-LCD2 na OneX, a J-Bytterfly ima S-LCD3 ... zasto samsung ne koristi sopstevene podfirme proizvod, i zasto samo HTC fura ubedljivo najbolji S-LCD nikad mi nece bude jasno. jos je i stedljiviji od AMOLED-a i IPS-a. Sobzirom da se Nexus shushka i na drugim uredjajima, ja bi mnogo voleo da vidim novi pokusaj HTC-a na Nexus.

Mozda debljina ekrana?

pa sad, mozda. S-LCD1 je bio na Bravo A8282, dok je AMOLED od samsunga bio na Bravo A8181 (iste verzije telefona sa razlicitim ekranom), i oba su izgledala identicno osim tehnologije panela. Kad sam otvarao OneX koji ima SLCD2 jeste delovao deblji ekran mozda za milimetar nego sto je na SGS2, SGS3 jos nisam otvarao, odnosno skidao ekran

Na konto LG-jevog telefona, ne bi trebalo da bude nikakvih problema niti sumnje u kvalitet, jer trenutno Hitachi-jevu licencu (izumitelj IPS-a) ima vecinski LG, koji je pionir u novim IPS tehnologijama, ceo napredak IPS-a ide na konto skoro iskljucivo LG-ja. ne sumnjam da je u N4 stavljen sasvim novi IPS

Poslednja izmena:
Vrhunski proizvod! i za 349$? Dzaba! bice jos otpustanja u Apple-u...:D

http://www.3g.co.uk/PR/Oct2012/google-nexus-4-how-does-it-compare-to-the-iPhone-5-Galaxy-S3.html One advantage the Nexus 4 has over its major rivals is support for wireless charging, which isn't supported on the iPhone 5 or the Galaxy SIII. A wireless charging mat is included in the retail box , so you don't event have to buy an extra accessory to use the feature.
ovaj deo teksta su verovatno pogresili mada nikada se ne zna...

Dal se ovde neko stvarno loži na to bežično punjenje? Totalno glupa ideja, zračiš sebe i okolinu zato što te mrzi da bocneš kabal. Zvuči kao nešto čime bi samo najtupaviji fanboji mogli da se oduševe kad im stigne tamo negde na gejfon 7 ili 8.

Poslednja izmena:
Običnu Motorolu RAZR. Osvetljenje na 23% što je u programčetu koje koristim preset za oblačan dan. Android kaže da je 59% baterije posisao ekran, a 14% igrica, sve ostalo je 10% ili manje. Ekran je ubedljivo najveći potrošač, tu je glavna prednost AMOLED-a, dosta sija i sa malo struje.

Inače, pokušavam već dugo da modujem telefon u MAXX verziju sa skoro duplo većom baterijom, ali nikako ne mogu da nabavim delove. Da vidiš kako bi tek ta baterija držala.

Ne znam sta bih rekao sem nemoguce, ali ajde verujem na rec :) najvise sto ja sa SGS2 mogu da izvucem je 5 sati max heavy usage-a, surfovanje + igrica poneka + wifi + 2G...

Bilo bi ekstra kad bi ukljucili i tu "kuglu za bezicno punjenje" u osnovni prodajni paket, ali na zalost to ce ljudi morati da kupe posebno:
http://thedroidguy.com/2012/10/wireless-charging-orb-for-the-nexus-4/

Nije ni cudo, s obzirom da su gledali da smanje cenu na minimum.
Koga mrzi da ulazi na link, evo najbitnijeg dela:
The retail box, however, won’t be having the wireless charger and the customer is expected to buy one separately. Along with the Nexus 4 announcement, Google has also announced the Wireless Charging Orb for the device, though no further info was revealed regarding release date or pricing of the same.

Photo Sphere, jako interesantna i moćna opcija snimanja panorama fotografija:

So, heard about that Google Nexus 4 thingy from LG? O2 is the first UK carrier to announce it'll be carrying this year's winner of the "most-leaked smartphone" award, which was mercifully launched on Monday. So far, we've found the "phenomenal" quad-core, 4.7-inch, 1280 x 768 handset with virgin Jelly Bean 4.2 to be "better than the sum of its parts," and Google will be selling the phone sim-free for a non-exorbitant £239 at the Play store. That means you'll likely find the device free under contract, but your carrier choices may be limited to start, as O2's rumored to have a 30-day exclusive. There's no mention of price or availability, but Google's own sale date of November 13th seems a good bet.

hehehe, a kod nas? ;)

ali pogresnome udelili i SW dizajn odeljenje (Ive)

Nadam se da će on uvesti normalan dizajn njihovog softvera, da više nema one smešne teksture, ušivene kože, pocepanog papira, plute, mahagoni i slične gluposti. Nego da će nepraviti nešto svedeno kako je pre izgledao osx. Pošto vidim da u apple vole na sve da bace teksturu kože (ubedljivo najogavniji deo UI u poslednjih par godina od kada apple ima primat, užasavam se toga) ili brushed metala, on po minimal izgledu hardvera treba da napravi softver.

Poslednja izmena:
Ko se jos ne nada toj ceni :d
A to je logicna cena ako budu nabavljali od google-a a ne od Lg-a mada sumnjam da ce propustiti priliku da nas oderu.

Ako bude bio 20-25k uz PiS1000 uzimam sigurno i ako mi ovako napucan telefon sa ogromnom ekrancinom uopste nije potreban, ako bude preko 30k onda nista :)

Ko se jos ne nada toj ceni :d
A to je logicna cena ako budu nabavljali od google-a a ne od Lg-a mada sumnjam da ce propustiti priliku da nas oderu.

Rekao bih da nema veze odakle nabavljaju jer je to zvanicna (maloprodajna) cena Nexus 4. LG neka stavlja koju god cenu hoce za Optimus G.

Mada kakvo je stanje kod nas i koliko LG-u cena pada... ne bi me cudilo da Optimus G ubrzo ima istu (ili nizu) cenu od Nexus 4. Naravno, mislim na kupovinu na crno.

Nazad
Vrh Dno