Šta je novo?

LG G Flex 2

Po danu je kamera jako dobra i nije toliko daleko od s6 po noći je s6 prilično bolji

Isto kao sto je smjesna cijena Flex 2 od 250€ naspram 650€ za S6/7

ja sam S6 prodao prije 5 mjeseci za 350e sa garancijom od 2god.

Rock - upravo tako, po danu je iskoristiva itekako, autofuks je brz i slike su lijepe. Ali cim je manje svjetlosti katastrofa.

Poslednja izmena:
Kao prvo pricamo o novim uredjajima i cijenama u ovlastenim shopovima a ne u nekim pluprodavnicama. Na Amazonu je Flex 2 skoro bio na akciji za 199€. Besmisleno je pricati o tome, kao da mi ne znamo da je S6 bolji telefon, naravno da jeste i najmanje je 2 puta skuplji. Ovde pricamo o dobijenom za ulozeni novac i trenutno flex 2 je broj jedan tu bez ikakve dileme. P.S. ja sam iz Sarajeva i ovde je S6 2 puta skuplji...

Gdje samo da nadjem ovlasteni shop :) :)
Moj S6 je bio neotpakovan, sa garancijom mtel 2godine, bijele boje. Imao sam dva, crni koji sam koristio i bijeli. 355e sam ga prodao jer mi je trebao kes. Evo i sad ga imam novog da kupim sa 2god garancije za 360e-370e :)

Slazem se da je Flex 2 dobra kupovina. Sve mu je manje vise za moj ukus ok, osim kamere. Koja je par kopalja ispod S6-ce. I tesko da ijedan update tu moze ista uraditi. Imao sam i G3 na kratko i kamera je ocajna po mraku.

Poslednja izmena:
Kako da udjem u recovery mod? Pritiskao sam power vol down na sve nacine i nece. Jednom je nekako podigao fon u safe modu?

Ima li šta od marshmallowa?

E stvarno kad ce taj MM vise. Rekli su u martu ali od toga izgleda nema nista :(

Ceos ljudi, na g2 Lollpop i na flex 2 isto na LP se javlja isti problem, da se gps gubi na par kilometara pa se onda vrati posle 300m, i talo u krug, sa manjim varijacijama. G2 nije imao taj problem na KK , i zato sam ga drzao uvek na KK. Jel se nekome desavalo isto i jel resio problem. Da napomenem da nije bitno koji se program za navigaciju koristi?

Evo ja od danas postao vlasnik flexa. Na prvu loptu zadovoljan. Dizajn i kvalitet izrade super. Ekran skroz ok, iako sam se plasio zbog raznih komentara po forumu ovde. Baterija jeste slabija strana, iskreno ocekivao sam vise od 3000 mAh, ali dobro, danas sam ga dobio pa ga verovatno vise njakam nego sto bi trebalo, videcemo vec kako ce biti stanje sa baterijom. Jedina stvar koja me brine je to sto nece da slika ako je namesteno da slike smesta na memorijskoj kartici. Tj. slika, ali kad treba da vidim te slike sto je uslikao nece da prikaze, prikazuje samo prazno polje i nista. Kada prebacim da slike idu na internu memoriju onda je sve ok. Zna li neko sta to moze da bude i kako da resim to? Nije bas mala stvar, ne bih voleo da mi slike idu na internu memoriju da je zatrpavaju bez veze. Da napomenem da je memorijska kartica 16gb (polovina je prazno otprilike) i klase je 10, tako da nije spora. Na njoj je bilo vec nekih slika i video snimaka i par filmova koje telefon uredno vidi i reprodukuje, ali kad on treba da smesti sliku na memorijsku nece. Ne znam sta to moze da bude...

Probaj da prvo formatiras memorijsku karticu pa onda da vidis kako ce se ponasati fon i da li ce ih prikazivati na memorijskoj kartici.Ili da probas neku drugu karticu.Mada mozda i nije do nje ako ti pusta filmove i cita slike sa nje.Moj drug ima flex 2 i kod njega radi normalno.

Poslednja izmena:
i kod mene radi bez problema i to je sporija dosta kartica.
Probaj da je formatiras, pretpostavljam da je do toga... 99%

Formatirao sam je. Sad hoce da radi, ali idalje stuca po malo i recimo ako hocu da izbrisem tu sliku koja je smestena na kartici treba mu vecnost. Isto sam primetio da kada sam povezao fon i komp na usb i hteo da vratim sa kompa u telefon sve ono sto sam pre formatiranja bekapovao na komp nije htelo. Pretpostavljam da kartica zeza. Mislim ako je do kartice super onda, samo da nije do telefona...

Ne verujem da je do fona.Mislim da ti kartica brljavi.Ako mozes pozajmi od nekoga karticu cisto da je probas pa ako se ispostavi da je do nje onda kupis drugu.Ako je kartica u pitanju moja preporuka za neku UHS-I karticu.Ekstra su brze.Ja imam ovu od 32gb i radi dosta dobro na lg g pro 2
http://www.kingston.com/en/flash/microsd_cards/sdca10

Hvala na savetu. Svakako sam planirao kupovinu neke kartice veceg kapaciteta. 32gb bi mi trenutno bilo full, ali nesto razmisljam da uzmem od 64gb pa da sluzi duze vreme. A ovu da ubacim u neki usb adapter pa da sluzi kao fles.

Edit: Evo sad sam ponovo probao, opet zeza nesto. Neke slike smesti na memorijsku neke ne.

Poslednja izmena:
Evo da javim samo, pozajmio sam od drugara na casak memorijsku karticu i probao i koliko sam video na brzinu radi kako valja. Znaci da je do moje kartice. Inace ovako generalno sa extra zadovoljan telefonom, sem sto mu baterija traje bas bas kratko. Za moje koriscenje minimum je 2x dnevno moram puniti. Postoje li neki trikovi kako da mi duze traje baterija. Cuo sam recimo da fb app dosta vuce bateriju pa sam je obrisao, ionako ga ne koristim cesto. To je jedna stvar, a druga je to sto nikako nema LTE, a uzeo sam 4g karticu u mts i nalazim se u podrucju koje je pokriveno, a nikako nemam 4g. Ukljucio sam u telefonu da se prebacuje na 4g kada ga ima i opet nista. Jedino sam cuo da mts 4g zeza malo i da treba da se unose drugi podaci tamo za pristupnu tacku ili sta vec...zna li neko kako i to da namestim?

Evo da i ja ostavim utiske za Flex 2 posle nekih dvadesetak dana korišćenja. Jako sam zadovoljan, prva i najveća stvar što me brinula pre kupovine je bilo to zagrevanje, mogu da kažem da nema ni malo zagrevanja, g2 što sam pre njega imao se grejao prilično, čak i dok samo surfujem netom, mada mi ni to nije smetalo, ali ovaj radi baš odlično, ama secnuo nijednom nije za ovo vreme. Uzeo sam nov telefon, i prvo što sam primetio po paljenju je da pri dnu ekrana ima žućkaste fleke, koje se uglavnom vide samo na beloj pozadini, i to sam rešio tako što sam stavio da mi za upravljačke tastere bude crna pozadina, kako mi je bilo i na g2, i zaboravio sam potpuno na fleke posle par dana. Telefon je došao sa 5.1.1 update-om, tako da od starta radi odlično, antutu sam radio nekoliko puta za redom, i što mi je bilo zanimljivo, treći put je uvel bio najbolji rezultat, znači zagrevao se mizerno prilikom benčmarka, i uspeo sam da izvučem nekih 64k sa zadnjim update-om antutu-a. Sa ekranom isprva nisam bio zadovoljan, tj. sa osvetljenjem, jer je na suncu bio taman koliko god da ga podesim, i ručno i automatski, dok nisam isključio opciju za uštedu energije, što sama smanjuje svetlinu ekrana po potrebi, tako da sam i sa svetlinom na suncu prilično zadovoljan, uvek može bolje naravno, ali je ok. Nisam zapazio belu koja prelazi u sivu kad se smanji osvetljenje na minimum, ja držim ekran na nekih 50% sa automatakom regulacijom, i meni je ok. Glavne zamerke su mi interna memorija, bilo bi dobro da je 32gb, al šta ćeš, 120 evra je bila skuplja, i jednostavno nisam mogao da platim toliko. Druga zamerka mi je baterija, bilo bi super da može bolje da drži, mada uspe da mi izdrži do predveče, zavisi od korišćenja, nekad moram da punim kad dodjem sa posla, ali je to retko, a oduševljava me brzina punjenja, puni bateriju zaista brzo, tako da to malo ublažava brzinu trošenja. 2gb rama mi je za sad bilo dovoljno, uvek je bolje da je ima više, ali za ovu cenu koju sam platio, ovo je zaista super, i zamerke su mizerne. Zamenio sam i sim karticu za 4g, podesio u opcijama, i kad sam u dometu 4g radi fantastično, veoma sam zadovoljan. Zvuk je isto odličan, sagovornika čujem savršeno, u g2 je bio dosta slabiji zvuk. Sve u svemu, jako sam zadovoljan telefonom, potpuno nov telefon, po jako povoljnoj ceni, sa jakim hardverom, plus savijen ekran, šta čovek više da poželi :)

Sta si sve podesio za 4g i u kojoj si mrezi? Ja uzeo 4g karticu u mts i podesio u postavke > mreze > tetering i mreze > mobilne mreze > rezim mreze i tu izabrao ono prvo GSM/WCDMA/LTE automatski. I nece da uspostavi 4g. Ne znam da li treba jos nesto da se podesava sem toga ili je do mts podesavanja?

U mts-u sam, i isto sam podesio kao i ti, izabrao samo prvu opciju, i u cugu je proradilo. Jesi li siguran da si u dometu 4g? Meni kad sam u gradu radi savršeno, ali čim odem malo van grada, vrati se na staro.

MORAS da pozoves onaj njihov call centar 0800100100 (ili kako vec). Trebas nekako da dodjes do operatera pa ce te on prebaciti gde treba. E tu kod te tete treba da das JMBG i jos nesto i onda ce ti aktivirati 4G. Nemas ti nista sa podesavanjima. Sve ide automatski.

Ovo je ljudi vise sramota za LG, flagship telefon star godinu dana a da jos uvek nije dobio MM...

Stvarno sramota. Realno ja sam bio razocaran kad sam cuo da ce 6.0 verovatno biti poslednji android za ovaj fon, a na kraju pitanje dal cemo i to da dobijemo i kad. Danas citam z2 dobio mm, telefon u rangu sa g2...e zivote.

Послато са LG-H955 уз помоћ Тапатока

Oni su najavljivali jos za februar i nista. Sad se i ne pominje nista. Izgleda da ce G2 pre dobiti nego Flex2 :D

Stvarno sramota za lg...

Uredjaj vrhunskog dizajna i performansi po smesnoj ceni. Jos bi i redovan update :) Dajte ljudi, oladite malo :)
Odlican je flex i dok radi kako treba, meni ni ne treba update...

Ali ima ljudi koji ovaj telefon nisu kupili po "smesnoj" ceni... Na pocetku su ga prodavali po ceni od 500+ evra. Iskreno da sam ga ja platio po toj ceni nikad vise LG ne bih kupio.
A sramota je da telefoni nize klase dobijaju MM a o flexu ni reci

Upravo tako. To sto smo ga mi nakupovali preko oglasa na crno za 240-250e ne znaci da po radnjam nije uveliko preko 400 ili negde i preko 500e. Kod operatera cena je jos veca. Ne zalim se da mi ne radi lepo, za sad sljaka super, ali ne znaci da treba da ostanemo na na lp ceo zivot. G2 je dosao sa 4.3 pa dobio 4.4 pa onda 5.1. G3 je dosao sa 4.4 pa dobio 5.1 pa sad 6.0. Po tri verzije sistema, a g flex 2 je dosao sa 5.0 i dobio je 5.1. Cak nije ni druga verzija sistema, samo varijacija jednog istog, lp. Po tome bi flex trebao da dobije i M i N verziju. A mi ovde molimo Boga bar za M. Ipak je ovo flagship model, nije u redu da bude na istoj verziji sistema kao spirit od 80e.
Jos jedan razlog vise da nam daju duzi i redovniji update je to sto su zakljucali telefon pa niti moze da se rutuje (moze ali jedva), niti moze da se ubaci neki kuvani rom...kao sto moze na g2, g3, g4...

Poslednja izmena:
Ja i dalje ne vidim razlog za paniku. Ajde da je deo telefona u bagovima pa MORA da izadje update da resi to. Ovako sve sljaka kako treba, i sto se mene tice nek ostane na ovom 5.1.
Verovatno ste navikli da non-stop nesto cackate, stavljate, testirate. Ja sam se toga zasitio i ovo mi je prvi android telefon koji nisam pipnuo kako sam ga izvadio iz kutije. Cak mu nisam menjao ni launcher i wallpaper. Sve fabricki :)

Vrh Dno